Dodaj do ulubionych

dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu staników

04.10.10, 08:39
Właśnie zapowiedziano, że w programie Dzień Dobry TVN będzie dziś o dobieraniu biustonoszy. Nie powiedziano o której będzie akurat ten fragment. Program trwa do 11.

Niestety prowadzącą jest p. Pieńkowska, a nie Wellman, ale mam nadzieję, że może tym razem lepiej poprowadzi rozmowę na ten temat.
Obserwuj wątek
    • wronki12 Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 04.10.10, 09:52
      Pieńkowska to i tak lepiej niż Mołek, bo jeszcze by kogoś uśmierciła. Też czekam na ten fragment - ciekawe co dadzą powiedzieć.
      • ania.kar Klinika Stanika 04.10.10, 09:56
        Przed chwilą jeszcze dodano, że będzie o Klinice Stanika
        www.klinikastanika.pl/strona_glowna-149.html
        • ania.kar Re: Klinika Stanika 04.10.10, 10:29
          W końcu nie padło ani jedno słowo o Klinice Stanika. Pani z Li Parie też chyba ani razu nie wymieniła nazwy sklepu. Pokazano za to zamianę stanika ze źle dobranego na lepszy rozmiar (chociaż nie mówiono jakie to są rozmiary staników - a szkoda!). Modelki zaprezentowały też wygarnianie.
    • zazulla gościem będzie LiParie n/t 04.10.10, 10:03

• mel.la Re: gościem będzie LiParie n/t 04.10.10, 10:07
        Dzieki za info, przelaczylam na tvn :)
    • an-nna Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 04.10.10, 10:16
      też oglądam :)
      • a.m.a Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 04.10.10, 10:25
        i jak wrazenia po programie? Wieczorem pewnie bedzie mozna wkleic link ze strony ddtvn
      • wronki12 Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 04.10.10, 10:29
        Pani Pieńkowska była profesjonalna i sensownie reagowała. Sama stwierdziła, że widzi różnice i jak mylący może być wygląd biustonosza. Panie modelki podziwiam za odwagę - zdejmowania i zmiany biustonosza na wizji. Uwaga p. Pieńkowskiej o małym biuście była bardzo trafna, że z niczego zrobił się fajny biust i jak ważny jest właściwy dobór bielizny.
        • ania.kar Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 04.10.10, 10:36
          Rzeczywiście dużo lepsze wrażenie zrobiła niż przy poprzednich tematach stanikowych:
          dziendobrytvn.plejada.pl/26,11150,news,,1,,lobby_biusciastych,aktualnosci_detal.html#autoplay
          dziendobrytvn.plejada.pl/24,29809,wideo,,151954,plebiscyt_onetu_na_najlepszy_blog_roku_2009_rozstrzygniety,aktualnosci_detal.html
          Mam nadzieję, że u widzów programu też podejście do tego tematu stopniowo się zmienia :)
    • aga1506 Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 04.10.10, 10:25
      było całkiem dużo powiedziane ale wydaje mi się że dziewczyna w fioletowym staniku miała go jednak źle dobrany :(
      • mel.la Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 04.10.10, 10:44
        aga1506 napisała:

> było całkiem dużo powiedziane ale wydaje mi się że dziewczyna w fioletowym stan
        > iku miała go jednak źle dobrany :(

Tez mialam takie wrazenie - przy mostku biust byl jakis taki jak nadmuchany i nienaturalny.
        • zmijunia.lbn Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 04.10.10, 22:20
          mel.la napisała:

> aga1506 napisała:
          >
          > > było całkiem dużo powiedziane ale wydaje mi się że dziewczyna w fioletowy
          > m stan
          > > iku miała go jednak źle dobrany :(
          >
          > Tez mialam takie wrazenie - przy mostku biust byl jakis taki jak nadmuchany i n
          > ienaturalny.

Ten fioletowy to chyba Freya Deco, a ona bardzo często tak się układa przy mostku - można zobaczyć chociażby w katalogu balkonetki. Dziwny efekt, chyba nikt jednoznacznie nie potrafi powiedzieć, czym jest spowodowany..
    • a.m.a link do programu 04.10.10, 18:53
      dziendobrytvn.plejada.pl/26,38220,news,,1,,jak_dobrac_odpowiedni_biustonosz,aktualnosci_detal.html#autoplay
      • yo_anka Re: link do programu 05.10.10, 10:20
        Choć ja tam szokującej zmiany nie widziałam, tego za luźnego obwodu, no miski odstawały w tej większej skorupce, to Deco wyglądał po prostu lepiej
        niech się szerzy widza!
        a pani miała fajny kwiecisty gorsecik :)
    • paskudek1 Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 05.10.10, 09:18
      nawet fajnie tylko czemu do tej akcji wzięła staniki ze sztywnymi skorupkami? Kurcze to jednak lepiej wygląda jak się pokaże miękkiie staniki. NO dobra, nawet usztywniane ale nie sztywne skorupki ale np. takie jak effuniaki
      • azymut17 Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 05.10.10, 09:32
        Myślę, że decyzja o użyciu usztywnianych staników wynikała z tego, że miękkie trudno by "dyskretnie" i "przyzwoicie" założyć na wizji :-)
        A nazwanie Deco skorupką to chyba nieporozumienie - wg mnie jest takie, jak Effuniaki, jeśli nie bardziej miękkie. Ja przez skorupkę rozumiem takie styropianowe/tekturowe cuda z sieciówek i marketów.

> to jednak lepiej wygląda jak się pokaże miękkiie staniki.
        Szczerze, dlaczego?
        • paskudek1 Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 05.10.10, 16:28
          no dobra, rpzyznaję sie bez bicia ze tych modeli nie znam, wyglądały mi na sztywne. A co do mojej opinii ze lepiej wyglądają miękkie to jest to moje subiektywne zdanie podbudowane opiniami nieuświadomionych znajomych, które na sama myśl, ze mogłyby założyć miękki stanik wpadają w panikę. Chodzi mi o to, że jak pokaże się, zwłaszcza na mniejszym biuście, ze ten miękki też dobrze leży a dobrze dobrany rozmiar to dobrze wyglądający biust. I że ten biust JEST. W wakwcje bezskutecznie namawiałam znajomą, przeświadczoną o braku biusto, żeby przymierzyła własnie coś miękkiego. Kurcz enzam wiele kobiet, które są przeświadczone ze MUSZĄ nosić jakieś usztywnienia bo inaczej wcale biusto nue mają. O to mi tylko chodziło. A poza tym sama akcja dobra i oby takich więcej, więcej i jeszcze więcej we wszystkich stacjach telewizyjnych świata:)
          • kotwtrampkach Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 05.10.10, 18:58
            też myślę, ze lepiej wyglądają miękkie, ale... - telewizja rządzi sie swoimi prawami - trudno namówić modelki do pokazywania sutków, trudno pokazać dopasowanie stanika, kiedy wszyscy pruderyjni współoglądacze komentują elementy biustu - no po co..
            Te staniki wyglądały jak części kostiumu, łatwo je było założyć na drugi stanik (dla mnie, mogły się obrócić tyłem, albo pojedynczo wrócić w założonych zmienionych biustonoszach) - było ok.
            • ekstaza_w_masle Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 06.10.10, 15:45
              Li Parie stosuje specjalnie ten motyw ze zdejmowaniem stanika na wizji. Jak rozumiem, zeby nieuswiadomiona osoba nie mowiła "a za ta kurtynka to jej skarpetki wetknęli", tudzież "taśmą podkleili dlatego tak wygląda".
              Poza tym ma to aspekt przykuwający uwagę - no powiedzcie, czy nie przyglądałyscie się czy im cos tam nie wypadnie.. ;)
          • azymut17 Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 05.10.10, 20:12
            paskudek - a teraz się z Tobą zgadzam :-) Pytanie wynikało z tego, że sama często jestem pytana, czy lepszy jest miękki, czy usztywniany.

Pod tym względem rzeczywiście dobrze by było pokazać również coś miękkiego na małym biuście, ale potrzeba by więcej czasu antenowego. Pokazać np. biust w tandetnym pusiapku, który tak zgniata piersi, że robi się płaskoklacie, a potem zmiana na jakąś Arabelkę czy inne zwiewne cudo, porównanie w bluzkach itd - coś takiego, jak kiedyś na Stanikomanii prezentowała bodajże Polka w Brukseli. I wtedy wielkie łał, że do małego biustu nie trzeba tony gąbki :-)
            • paskudek1 Re: dziś (4 X) w Dzień Dobry TVN o dobieraniu sta 06.10.10, 17:16
              no własnie ten chol...ny czas antenowy, te wymogi telwizji:( sama pamiętam jak moja cioteczna siotra dostała wytrzeszczu oczu po załozeniu zwykłej Portii:) Żaden szał ciał tyle że miękkie, bez cienia gąbki. A ona do tej pory w skorupkach chodziła bo "nie mam biustu". No ale ja pani Ania z Abrakadabry uświadomiła:)
              Co tam, ważne ze temat co i raz pokazuje się na wizji bo jednak ta telewizja ma przebicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka