Dodaj do ulubionych

Stroje kąpielowe Freya

22.02.13, 19:29
a konkretnie Coco De Ville i Magic w wersji miękkie trójkątne bikini - jak on wypada? Ścisliwe, dużomiseczkowe? Standardowo noszę rozmiar bryt. 65F (69-70 cm pod biustem), czy brac ten rozmiar co zwykle czy zmienić na 70E? Mój biust średnio dogaduje się z freyowymi miękkimi plunge jak Arabelka (lekkie cięcie biustu krawędzą), może więc sobie i ten model odpuścić? i jak wygląda w tych modelach zabudowanie (mniej znaczy lepiej :))?
Ufff... dużo tych pytań, ale chcę trafić dobrze ze swoim pierwszym uświadomionym ;) Pomożecie? :)
Obserwuj wątek
    • tatakine Re: Stroje kąpielowe Freya 23.02.13, 00:27
      Nie znam niestety wymienionych modeli ale mam Freye Mystere, taka jak tutaj:
      www.brasandhoney.com/freya-bikini/freya-mystere/u/w-bandless-halter-bikini-top/
      ktora na zdjeciach pod wzgedem kroju wyglada tak samo jak Coco De Ville:
      www.brasandhoney.com/freya-bikini/freya-coco-de-ville/u/w-bandless-halter-bikini-top/
      Balkonetki Freyi mam w rozmiarze 65FF (noszone z przedluzka), na wymiary 72/94. Stroj Mystere kupilam w rozmiarze 70F. Obwod uwazam za wygodny, nie za scisly, ale dobrze podtrzymujacy. Miski minimalnie przymale, ale nie chcialo mi sie juz bawic w odsylanie i porownywanie. Zreszta podejrzewam ze 70FF byloby juz za duze.
      To moj pierwszy, dobrze lezacy halternek. Do tej pory przymierzalam kilka strojow kapielowych o tym kroju ale zaden nie dawal wystarczajacego podtrzymania. Mialam wrazenie, ze caly ciezar zamiast na obwodzie opiera sie na wiazaniu na szyi.
      Majtki/briefy mam w rozmiarze M na ok 96 w biodrach. Ogolnie calosc sprawia wrazenie lekkiego, niezabudowanego stroju.
      Na Twoim miejscu wzielabym 70E, i ewentualnie jeszcze jeden z miska o rozmiar wieksza dla porownania.
    • azymut17 Re: Stroje kąpielowe Freya 23.02.13, 10:47
      Najlepiej by było, gdybyś mogła zamówić 30F i 32E do porównania. Zgadzam się z przedmówczynią, że bywają małomiskowe, ale nie wiem, czy wypróbowałaś już swój w wodzie. One się baaardzo rozciągają na mokro. Na plaży moje się wcinały i były ścisłe, a w morzu mało fale mi nie zdzierały kostiumu z ciała, po wyjściu na piasek wszystko było luźne. Wiedziałam o tej właściwości, dlatego wzięłam górę, której miseczki lekko wcinały się w biust (ale naprawdę lekko, bułka kilka milimetrów) - większa miska wyglądałaby źle. Kostiumy dlatego dobiera się inaczej niż staniki.

Mam Mystere plunge, taki:
      www.brasandhoney.com/freya-bikini/freya-mystere/u/w-plunge-bikini-top/
      Nosząc wtedy brytyjskie 32E, które było za luźne (sześciohaftkowe karmniki zapinałam ciasno), zamówiłam kostium w tym samym rozmiarze, czyli teoretycznie większy obwód z przeliczoną miską.
      Nie wiem, czy inne kostiumy, niefreyowe mają taki materiał, ale tutaj i tak mówimy o tej firmie.

Wersji wiązanych nie znam, więc nic mądrego w tej materii nie napiszę. Wcinaniem IMO nie warto się przejmować, plaża ma swoje prawa i nie wymagamy tam perfekcyjnego dopasowania. W końcu na tle wszechobecnych zapięć na karku i maksi buł nawet lekko niedobrany kostium będzie wyglądał rewelacyjnie :-)
    • arienna Re: Stroje kąpielowe Freya 23.02.13, 13:59
      Dziękuję bardzo! chyba faktycznie skończy się na zamówieniu 65F i 70E dla porównania :) a jak z dołami u Freyi w kostiumach? Konfekcyjne 36 wpakuje się u nich w rozm. S? (po szortach do Arianny Cleo, które w rozm. XS sprawiały wrażenie lekko luźnych, wolę popytać ;))
      • azymut17 Re: Stroje kąpielowe Freya 23.02.13, 15:40
        Freya ma dużo mniejsze gatki niż Panache (czyli m.in. Cleo), więc S może być dobre, ale nie daję gwarancji. A ile masz w biodrach na wysokości gatek? Bo 36 konfekcyjne to dla mnie żadne info, ja noszę na dole rozmiary od 34 do 42 w zależności od firmy :-D
        Moje szorty do Mysterea mają mierzone na płasko:
        2x36 cm tuz poniżej tego fuksjowego paska i 2x39 cm przy wycięciu na nogi.
        • arienna Re: Stroje kąpielowe Freya 23.02.13, 16:34
          W biodrach 90 cm. Ach te rozrzuty z rozmiarówka... ;)
          • azymut17 Re: Stroje kąpielowe Freya 23.02.13, 18:02
            To jednak lepiej wziąć XS do porównania :-) Bo moje to S, jakoś zapomniałam napisać.
    • trzykoronki Re: Stroje kąpielowe Freya 23.02.13, 21:51
      O ten model chodzi ?
      www.trzykoronki.pl/gory/108-freya-swim-coco-de-ville-brl.html
      • arienna Re: Stroje kąpielowe Freya 24.02.13, 00:16
        Tak, ten tylko o kroju halterneck (no te trojkaty :-))
        • dominika.r23 Re: Stroje kąpielowe Freya 19.03.13, 21:38
          jak wypadają miski w modelach plunge typu www.enamora.pl/freya-mystere-biustonosz-bikini.html

wiem że limbo wypada normalnie miseczkowo, fusion dużomiseczkowo pozostałe?
          • azymut17 Re: Stroje kąpielowe Freya 19.03.13, 21:45
            Mystere u mnie wypadał najzupełniej standardowo.
            A sklepie na klientkach sprawdziłam, że tak samo było z Mystic, Waves i Eclipse.
            • dominika.r23 Re: Stroje kąpielowe Freya 20.03.13, 16:02
              a fusion tankini?
    • jolkaaaaa_gazeta Re: Stroje kąpielowe Freya 16.04.13, 14:07
      Wypadają standardowo moja mama ma rozmiar prawie taki jak twój jednak, nie podobało mi się jak stanik leżał, uniesienie było średnie, jakby miska załamywała się pod ciężarem biustu, ,jakby tkanina była zbyt elastyczna coś jak efekt w zwykłym trójkącie-odesłałyśmy go- jednak efekt przy jędrniejszym biuście może być inny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka