mela1
18.07.16, 14:57
Jestem po operacji zmniejszenia piersi i mam problem z doborem rozmiaru. Testowałam kilka staników i niestety na razie noszenie stanika z fiszbinami odpada, bo wpijają mi się w świeże blizny. Ciężko mi znaleźć stanik bez fiszbin, który będzie niezbyt paskudny:) Testowałam Ava model 1234 w rozmiarze 70H, wydaje mi się trochę za luźny w miskach.
Zamówiłabym staniki w Bravissimo, ale ciężko mi na odległość dobrać rozmiar, bo nie jestem pewna ani szerokości pod biustem ani rozmiaru miseczki, a to daje mi jakieś 6 staników z jednego modelu i chyba aż tylu do mierzenia nie zamówię. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia z doborem stanika bez fiszbin z Bravissimo? Są ścisłe czy rozciągliwe?
Drugie pytanie na przyszłość: mój biust po zmniejszeniu okazał się nietypowy - jędrny, streczący, w zasadzie nie wymaga podtrzymania, ale bardzo pełny i szeroki w podstawie, bo powierzchnia przyczepienia biustu do klatki piersiowej została mniej więcej taka jak przy poprzednim rozmiarze (70J Ewy Michalak). Stanik, który rozmiarowo jest na mnie w miarę dobry, ma zdecydowanie za szerokie fiszbiny (testowałam Gaję 70H, obwód za ścisły, miska za wąska). Z jakich firm szukać staników z szerokimi i miękkimi fiszbinami?
Może któraś ma doświadczenie z doborem rozmiaru sobie lub klientce po zmniejszeniu piersi?