• zazulla miseczki do J 06.11.08, 18:17
      Ale tylko przy obwodzie 75.

Model Kaszmir Semi Soft K24
      65 D-H
      70 C-H
      75 B-J
      80 B-G
      85 B-G
      90 B-G
      95 C-F.
    • atisek00 MILENA bardorka 15.12.08, 09:55
      Kupiłam ten model jako stanik pod suknie ślubną. Sam stanik na pierwszy rzut oka
      ładny, dobrze wykonany, cienkie ramiączka, silikon na całym obwodzie pod
      biustem, żeby stanik "przylepił" się do ciałka po odpięciu ramiączek. Kupiłam
      rozmiar 75E, po wyjęciu poduszek z misek zrobiło się prawie 75F. Stanik po kilku
      praniach przestał przylegać do mostka. Skóra pod silikonem się odparza. Także
      średnio polecam ten model.
      • leli1 Re: Kaszmir soft 15.01.09, 09:16
        moze któras forumka skusiła sie na Kaszmir? Wygląda pięknie i tak samo prezentuje sie na biuście, ale niestety nie bylo mojego rozmiaru. Znalazłam go w necie, ale boje sie zakupic w ciemno bo nie wiem czy wypali, a kosztuje niestety dość konkretnie. Mierzyłam 75 E (nosze 70 f) i obwód byl zdecydowanie ze luźny a miska ciut za mała.
        • an_ni Re: Kaszmir soft 05.02.09, 12:06
          ja kupilam Kaszmir semi soft rozmiar 70G, pieknie zaokragla biust,
          jest usztywniany w dolnej czesci, gdyby nie byl raczej bylby za duzy
          a tak jest idealny
          wg mnie mozesz brac 70 F
    • blondie-b1 Orchidea Semi-soft 06.02.09, 20:43
      Miałam okazję przymierzyć ten model Dalii. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona.
      Stanik naprawdę uroczy, ładnie wykończony, cienkie i zdobione ramiączka. Na 74
      pod biustem 70 była średnio ścisła, na pewno lepsza byłaby 65tka, ale wtedy nie
      miałabym szansy na odpowiednią miskę. Produkowany do G. Miarzyłam właśnie 70G i
      odziwo na 101 w biuście PRAWIE pasował :) Fiszbiny przylegały do mostka, drugi
      koniec celował w środek pachy. Niestety łączenie gąbki z miękką koronką wbijało
      się w pierś powodując wygląd baleronika w sznureczkach. Nawet nie wiem czy to
      wina łączenia czy może za małej miski.
      Doodam, że mam dwa semi-softy z Mileny i żaden nie powoduje takiego efektu.
      Ogólnie Orchidea ślicznie zbierała piersi do środka tworząc dwie idealne kule z
      rowkami po środku z powodu wspomnianego łączenia dwóch materiałów. Gdyby był
      taki soft kupiłabym od razu. Ajest tylko semi i push up. :(
      • beba2 Re: Orchidea Semi-soft 04.03.09, 21:23
        Byłam dzisiaj po nowy nabytek.
        Moje wymiary 75/96. Dalia Kaszmir rozmiar 65 G. Byłam w szoku, ze się dopięłam
        i po odpowiednim załozeniu nie robi się żadna buła na plecach. Celowałam w 70,
        ale pani w Le Chanson ( Nie pamiętam nazwy, ale to Galeria Krakowska ), bardzo
        pomocna i fachowa, podstępem wrzuciła mi do przymierzalni to 65. I jest idealny.
        W tym modelu fiszbiny są dość szerokie i przylegają idealnie do mostka. Ładnie
        zaokrągla, ale łączenia materiału pod bluzką są widoczne. Dalej szukam ideału,
        który podniesie i zbierze do srodka biust, a przy okazji będzie cały z
        gładziutkiej gąbeczki ( profilowany, bez przeszyć ).
        • beba2 Re: Orchidea Semi-soft 04.03.09, 21:29
          Dodam jeszcze , ze ten model zapłaciłam 118 zł. Teraz sprawdziłam ceny netowe i
          osłupiałam - dochodzą do 172 zł.
        • kuraiko Re: Orchidea Semi-soft 04.03.09, 21:52
          a miski dobre?? bo przy Twoich wymiarach to raczej powinno być 65J,
          a szyją tylko do H :/
          • beba2 Re: Orchidea Semi-soft 04.03.09, 22:44
            Dlatego właśnie nie kupuję przez internet, bo z każdego fasonu pasuje mi inny
            rozmiar ( juz pomijam, ze w czasach " świetnosci " nosiłam 75 D ) i muszę wziąć
            do przymierzalni 27 staników :)
            Miska jest idealna. Z panią w sklepie zastanawiałyśmy się jeszcze nad 65 H, ale
            była stanowczo za duża, a G idealna.
            • kuraiko Re: Orchidea Semi-soft 04.03.09, 23:41
              a to może ja popytam o 65H... jeśli niektóre są mało/dużomiskowe :>
              a może nawet 65G też by było dobre :)
              • beba2 ORCHIDEA PUSH-UP 22.03.09, 08:39
                Otóż, wczoraj mierzyłam ten biustonosz w rozmiarze 70 F, ponieważ mojego
                rozmiaru 65G nie było. Okazało się, że pod jest sporo za duzy, a w miskach za
                mały. Wniosek z tego taki, ze potrzebowałabym 65 H, a tego również nie mieli.
                Sprawdziłam na stronie Dalii - wygląda na to, ze nie produkują w tym rozmiarze,a
                z kolei pani w sklepie powiedziała, że produkują i mi go zamówi. Gdzie leży
                prawda ? :)
                Zresztą bardzo dziwnie wygląda ten sklep internetowy, bo w realu jest sporo
                modeli 65 nawet do H, a na stronie nawet tego nie zaznaczyli.
                Napisałam wczoraj do nich i czekam na odpowiedź.
                • beba2 Re: ORCHIDEA PUSH-UP 22.03.09, 08:40
                  Ach, zapomniałam o najważniejszym - leży po prostu przepięknie ( nawet ja na
                  taki niedobrany rozmiarowo ). Robi piękne kule, zblizone do siebie, nigdzie się
                  nie wrzyna, nic z niego nie wypada. Muszę go tylko upolować.
                • siarkaa Re: ORCHIDEA PUSH-UP 10.11.09, 23:27
                  jeden z moich pierwszych uswiadomionych stanikow. obecnie zen lekko wyplywam,
                  stad lezy w szufladzie.

stanik wizualnie przyjemny, z odpinanymi ramiaczkami, usztywniany, z wkladanymi
                  poduszeczkami (nie nosilam nigdy - odkad dokonalam samouswiadomienia, wkladanym
                  poduchom mowie stanowcze "nie"). chyba jak dotad jedyny model balkonetkowy w
                  mojej kolekcji, w dodatku ladnie zbierajacy "do gory" (poki co, jakos nie
                  trafilam w inna dobra dla mnie balkonetke).

w mojej ocenie calkiem scisliwy model, nadto duzomiseczkowy. w ogole, mam
                  wrazenie, ze rozmiarowka Dalii - mimo, ze polska, pokrywa sie jakby z brytyjska,
                  takie przynajmniej odnioslam wrazenie po moich dwoch stanikach z Dalii.

w zasadzie jedyny (obok Daliowego Kaszmiru) moj polski stanik. stawiam piatke z
                  plusem.
    • pieczyste Diana?? 65F 03.05.09, 18:33
      Wczoraj mierzyłam biustonosz Dalii, nie pamietam nazwy. Przeglądam
      właśnie stronę internetową i wydaje mi sie że to Diana semi- soft.
      Biustonosz był naprawdę sliczny, koronka piękna, ramiączka ozdobne,
      fiszbiny wąskie. Miseczki nadają ładny kształt, nie ma żadnego
      dziobowania (pomimo że to semi soft) połączenie części usztywnionej
      z miękką jest niewidoczne pod ubraniem. Ale... Fatalnie rozciągliwy
      obwód!!! Nie dość że strasznie szeroki, to jeszcze okropnie się
      rozciąga. Brawo dla Dali za chęć produkcji węższych obwodów, ale 65
      to jest tylko z nazwy.
      • zetka73 Re: Diana?? 65F 12.05.09, 12:58
        A mierzyłaś 65 przy swoim wymiarze 63 ??!! To chyba logiczne ze był za duży ten
        obwód
        • ewina74 stroje kąpielowe 12.05.09, 14:25
          czy ktoś może już kupił - widziałam prezentują się dosyć fajnie.
          Ale - no własnie trzeba kupić komplet.
          Może wiecie gdzie dostanę osobno stanik i majtki?
        • pieczyste Re: Diana?? 65F 30.05.09, 21:46
          Tak to logiczne, ale pytanie O ILE on był za duży. Często mierzę 65, Special
          occasions i Leopardes nosze 65 i wierz mi leżą dobrze. Ta dalia którą mierzyłam
          byłaby rozciągliwa nawe dla kogoś kto ma 75 pod biustem.
      • lbolka Re: Diana?? 65F 13.05.09, 11:57
        Tez parę dni temu mierzyłam ten model, ale mam całkiem inne odczucia.
        Przy moich wymiarach 74 pod biustem i 90 w biuście, ledwie zapięłam się w
        rozmiarze 65F. Ze względu na asymetrię biustu, jedną miseczkę miałam niepełną.
        Nie zdecydowałam się na ten model, bo właśnie dla mnie za ciasny... no i ta
        asymetria dość widoczna...
    • mala-beti DALIA PARIS semi-soft K-24 --65G 21.05.09, 09:50
      Witam zakupilam staniczek z Dalii, ponieważ ciężko u nas w mieście
      na duży wybór, a 270zł to na stanik nie dam;)
      Dalia paris semi-soft - mój pierwszy stanik "dobrany do wymiarów.
      Rozmiar 65G
      60 oczywiście nie mieli:( ale myślę, że mógłby byc za ciasny.
      cena:114zł
      (co ciekawe na stronie twojabielizna kosztuje 127zł+przesyłka!:)

Wygląd-
      śliczny, kolor fioletowy, dół stanika usztywniony, góra staniczka
      oraz na środku z ładnej jaśniejszej koronki, ramiączka- śliczne na
      dole kokardki po jednej.
      Zapinany na 3 haftki.
      Przyjemnie ciasny, zapięłam się na najluźniejszą haftkę, obecnie
      przyzwyczajam się do ściśnięcia:)
      Ładnie trzyma biust, robi kuleczki z biustu:) dobrze zbiera z pod
      paszki.Super wygląda pod bluzką.
      Jestem zadowolona zobaczymy jak się będzie sprawował.
      Mierzyłam też czarno-kremowy miękki z fiszbiami, bodajze diane soft-
      piękny!!! Kupię następnym razem:)
      ---
      67,5cm/90cm

• lbolka Ivette soft (szampan), Petra soft (czekolada) 22.05.09, 19:47
      Dziś przyszła do mnie przesyłka z tym zakupem, w rozmiarach 70E.
      Ivette zostawiam, ponieważ podoba mi się, rozmiar prawie trafiony, bo zapinam
      się na środkową halfkę, mogłabym nawet ostatnią, ale nie jestem przyzwyczajona
      do takiej ściśliwosci.
      Petre zwracam, w obwodzie wychodzi o 2cm więcej niż Ivette (bez naciągu ma
      63cm), miseczki też ciut luźniejsze.
      Teraz w mojej Ivette bardzo mi wygodnie, napiszę jak to będzie wyglądać po
      dłuższym czasie.
    • mam_to_w_nosie Coletta Soft K25 i Oliwia Soft K07 10.06.09, 22:47
      Obydwa beżowe i obydwa jedynie mierzyłam. Według tabelki powinien pasować
      na mnie rozmiar 70F (72-73 pod biustem).
      Wszystkie mierzyłam z obwodem 70, oczywiście luźny, spokojnie zapinałam się
      na ostatnią haftkę i w tych dwóch modelach bez 65 by się nie obeszło.
      Coletta 70E - za mała miska,
      Coletta 70F - miska rozmiarowo teoretycznie OK, mostek nie przylegał do klatki,
      piersi nie zebrane, nie podtrzymane, masakryczne kacze dzioby -
      ogólnie dramat,
      Oliwia Soft 70F - za duża miska (wiekoomiseczkowiec ?), ale nie wyglądało
      żeby kształt miał być lepszy niż w Coletcie ... mniejszej miski niestety
      nie było dla porównania.

Generalnie albo ja jestem niekompatybilna z Dalią (bo to już któryś z kolei
      ich stanik, który w żaden sposób na mnie nie leży), albo taka fatalna konstrukcja ;)
      Więcej się nie skuszę na mierzenie Dalii, szkoda czasu.
    • anuula12 Jaki to model? 12.06.09, 11:37
      Zwracam się do Was, dziewczyny, z malutkim pytaniem:
      otóż niedawno kupiłam śliczny stanik Dalii na przecenie w La Vantil (tylko
      29,90!), jednak nie mam pojęcia, co to za model, a chciałabym jakoś ustosunkować
      swoje wrażenia...
      Biustonosz typu soft, na fiszbinach ofc, bodajże balkonetka, ale głowy nie dam,
      kolor - śliczny koralowy, haftowany w rdzawe, brązowe i beżowe kwiaty, górna
      część nieco bardziej przezroczysta...
      Pomożecie?
    • ewik-mysza Loretta 13.06.09, 10:02
      Przymierzałam w MiGu w Katowicach.
      65J i 65K
      wybrali najbrzydszy model w tych rozmiarach.. paskudztwo białe z
      koronką :(wymiary moje na superciasno 73 na 105 w zwisie 114)
      65J duuuzo za mały, 65K tak powiewał jakby był o 2 miski za duży :(
      ale widać że się starają i na inny biust dobry codzienny stanik
      tanszy niz panache/freye.
    • magdalaena1977 ARIELLA 19.06.09, 22:24
      Ostatnio mierzyłam w sklepie Satine na Mazowieckiej staniki Dalia Ariella.
      Zwykle noszę 34GG i dobre było 75I - w dodatku tylko białe, dramatycznie
      fullcupowe i robiło kacze dzioby :-(
      Być może koronka przypominała trochę tę na zdjęciu.
      www.karoline.pl/index.php?p7025,biustonosz-ariella-soft-k26-ecru-dalia
    • anuula12 koralowy model no name ;) 28.06.09, 21:06
      Dobra, to i ja się wypowiem, chociaż nie znam nazwy modelu ;)
      Kupiłam rozmiar 70d, soft underwired.
      Zalety:
      - ściśliwy bardzo (53/56cm w spoczynku)
      - robi piękny profil okrągło-celujący-w-kosmos
      - bardzo nisko zabudowany
      - bardzo niskie boczki
      - mostek raczej też niski, choć bez ekscesów
      - cieniutkie ramiączka
      - prześliczne czerwone haftowane w róże kusidełko!

Wady:
      - za szeroko rozstawione ramiączka
      - za krótkie ramiączka (dla mnie są na styk, a mam tylko 155cm wzrostu)
      - en bust żadnej dolinki ;<

Podsumowując dałabym mu taką mocną 4 z plusem, albo 5 na szynach, tak w skali
      szkolnej ;]
    • kuraiko 60-tki w katalogu Dalii 01.08.09, 01:12
      są dwa miękkie modele staników, jeden od 60E do 60L (Loretta), a
      drugi od 60E do 60K (Matea) oraz 3 dwuczęściowe kostiumy kąpielowe
      60E-H.
      tylko czekać, aż się pojawią w sklepach :>
      • dorianne.gray Re: 60-tki w katalogu Dalii 01.08.09, 09:17
        Loretta od 60 od kilku miesięcy jest dostępna w KAROline.
        • kuraiko Re: 60-tki w katalogu Dalii 01.08.09, 19:59
          szkoda, że nie ma żadnych opinii nt :/ sprawdzę jeszcze na LMB.
          przydałoby się, żeby były w stacjonarnych, no ale w moim mieście
          dopiero się 65-tki pojawiły...
          • dorianne.gray Re: 60-tki w katalogu Dalii 03.08.09, 12:35
            Z moich doświadczeń wynika, że Loretta jest wielkością miseczek
            niemal porównywalna do rozmiarówki brytyjskiej, ma naprawdę spore
            miski. Obwód jest w normie, może nawet raczej z tych nieco bardziej
            rozciągliwych. Krój misek zbiera biust mocno z boków i do przodu, w
            niektórych przypadkach może więc "dziobować". Wygodny.
            • kuraiko Re: 60-tki w katalogu Dalii 03.08.09, 14:23
              szkoda, że ma jeden poziomy szew :( dawno nie mierzyłam nic z Dalii,
              bo "wypadałam" z rozmiarówki, tzn z obwodu 70 przeskoczyłam na 65,
              ale wcześniej mój biust jakoś się z Dalią nie polubił :( może gdyby
              było 65F to bym spróbowała...
              • samanta-the-best Re: 60-tki w katalogu Dalii 04.08.09, 12:08
                jest 65F z Loretty ;) przymierzałam ostatnio w sklepie :)
                na mnie leżą ich staniczki ładnie, ale na moim biuscie wszystko generalnie teraz
                leży ładnie ;)
                chociaż nie, są takie, które odcinają się w połowie i robią (na silikonowym,
                idealnie okrąglutkim biuście!) paskudny dziubek, ale Loretta na pewno nie robiła

jedyny minus jak dla mnie to nieodpinane ramiączka
    • after.midnight Mirijana 03.08.09, 22:36
      model : Mirijana soft, kolor liliowy
      rozm: 65G
      początkowo w miarę ścisły, teraz rozciągnął się niestety.
      zapięcie na 3 haftki (!).
      Fiszbiny - raczej wąskie, nie rozciągają się z obwodem.
      Bardzo dobrze zbiera z boków i robi jabłuszka :))
      Ramiączka 1,5 cm.
      Miseczki są na mnie dobre, mimo że noszę 30G w brytyjczykach.
      materiał to bardzo delikatna i rozciągliwa siateczkia.

• kuraiko podobno nowe modele to dużomiseczkowce? 06.08.09, 03:31
      Maheda twierdzi, że z grubsza miski odpowiadają miskom brytyjskim
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,98618761,98675331,Odsylam_do_watku_producenckiego_Dalii.html
      no i czy obwody naprawdę są ścisłe? :)
      • maheda Poczytaj opinie dziewczyn 06.08.09, 03:34
        zamiast wymagać odpowiedzi na to pytanie...

Popatrz choćby tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,38510704,90986539,Orchidea_Semi_soft.html?wv.x=2
        • manekineko Lukrecj 24.09.09, 22:51
          Dzisiaj właśnie przyszła. Wrażenia? Kurde, jednak za duża! Lekko odstają
          miseczki na górze. Czuję się jak w pancerzu:P.
          Nie odesłałam jej bo z rozpędu oderwałam metki.
          Sądziłam, że wg ich tabeli będzie okej, bo wszak mam 98 w biuście. Na przyszłość
          będę celować w 75E. Obwód na razie jest ścisły, stanik mimo że za duży i
          zabudowany oddziela ładnie piersi. Dam temu szanse, bo to tak w miarę odpowiedni
          stanik i kto wie może piersi podczas "migracji" (dobrze to nazywam?) wypełnią miskę.

Mam pytanie do dziewczyn, jeśli mam 82 pod biustem i 98 w biuście, co mogę
          celować w dalii przy 70? Bo już całkiem zgłupiałam, bo widać, że mają duże miski.
          • manekineko Re: Lukrecja soft 24.09.09, 22:52
            oczywiście
    • marciasek Dalia w Galerii Krakowskiej 24.09.09, 23:35
      W Galerii Krakowskiej, w niewielkim sklepiku vis a vis Cubusa (poziom -1) widziałam mnóstwo modeli Dalii. Na żywo ładniutkie, o wiele ładniejsze niż na zdjęciach katalogowych. Zauważyłam, że niektóre modele wyglądają niezwykle podobnie do różnych znanych mi staniczków innych firm. Na pierwszy rzut oka wypatrzyłam podobne do Fifi i Simone z Ruby Pink. Pewnie to przypadek i bynajmniej nie zmierzam do tego, by zarzucić Dalii kopiowanie; ja tylko chciałam podkreślić, że to, co widziałam, pod względem estetycznym w niczym nie ustępuje angielskiej konkurencji.

Pani ekspedientka powiedziała, że rozmiary ma przebrane (znalazła mi tylko 3 modele w 75H), ALE, uwaga uwaga, za ok. 2 tygodnie będzie miała nową kolekcję w PEŁNEJ rozmiarówce. Wrzucam to do Daliowego wątku, a nuż przyda się komuś ta informacja.
      • marciasek ANABELLE - Semi Soft K24 - 75I 02.11.09, 01:21
        Pomierzyłam w końcu trochę Dalii w GK. Najbardziej przypadła mi do gustu Anabelle - śliczny, fioletowy staniczek. W naturze dużo ładniejszy niż na katalogowym zdjęciu. Z daliowej tabelki wychodziło mi 75J, ale idealny okazał się rozmiar 75I. Z boków zbiera, fiszbiny wąskie, biust unosi, obwód stabilny i ścisły. Tyle, że przez to, że jest to model semi soft, kształt nadaje troszkę nietypowy: ni to dziób, ni to rakietka. W każdym razie wygląda pod ubraniem zupełnie inaczej niż cokolwiek, co znam. Przez ten kształt nie zdecydowałam się na zakup.

Może gdyby nie kosztował prawie 130 zł to bym zaryzykowała - z czystej ciekawości co z tego wyjdzie po kilku praniach. Jednak byłby to dość drogi eksperyment, zatem postanowiłam się wstrzymać i pierwej zapytać Was czy to ja zdziwiam, czy te staniki rzeczywiście tak mają i jak Wam się je nosi.

No właśnie - jak wam się je nosi?
        • la_parisiene Re: ANABELLE - Semi Soft K24 - 75I 30.11.09, 22:44
          Widziałam ten model na dziewczynie i wyglądał świetnie, byłam w szoku, że jest
          ładniejszy niż na zdjęciach, no i bardzo ładnie zbierał i zaokrąglał biust, Cena
          129,- nie wiem jak jest z trwałością i wygodą, bo na mnie nie ma rozmiaru, ale
          wyglądał prześlicznie i w niczym nie ustępował bieliźnie rodem z wysp, powiem
          więcej- w porównaniu do tanga za 145,- to istny rarytas był i nie rozstawiał pod
          pachy :)
        • cissnei Re: ANABELLE - Semi Soft K24 - 75I 29.12.09, 14:55
          Dokładnie taki sam stanik w identycznym rozmiarze jak w temacie kupiłam dzisiaj
          w La Chanson w Galerii Krakowskiej. Też Anabelka, wrzosowa, półusztywniana, 75I.
          Wyszło całkiem przypadkiem, bo byliśmy w Galerii przelotem, zajrzałam tylko z
          ciekawości, żeby zobaczyć, jaką mają rozmiarówkę. I mile się rozczarowałam, bo
          Dalii mają sporo, i to całkiem ładnych. W sklepie była tylko jedna pani, dość
          zajęta jakimiś papierami, ale bez problemu podawała mi różne rozmiary do
          mierzenia. Metodą prób i błędów doszłam do tego, że mój biust (brytyjskie
          34GG/32H) najlepiej wygląda w Daliowym 75I. Widocznie miseczki są naprawdę spore
          - mierzyłam 75J i było po prostu za duże.
          Wizualnie stanik jest śliczny, ma bardzo ładny wrzosowy kolor (żywszy niż w
          Antośce), dużo biało-śliwkowych haftów, więc kolorystycznie bardzo mi pasuje :)
          Co mnie jednak najbardziej zaskoczyło, to kształt. Wreszcie miękki stanik robi
          mi ładne, uniesione i zebrane kulki, żadne tam frejowe zadarte noski. I
          dodatkowo ma bardzo wąski mostek, najwęższy z posiadanych przeze mnie staników,
          a szerokie mostki, jak już zauważyłam, są jedną z moich stanikowych bolączek.
          Obwód, jak na polską firmę, całkiem w porządku, mierzyłam 70J z całkiem miękkich
          i był lepszy, naprawdę ciasny, ale miękka wersja kształtuje znacznie gorzej,
          dlatego zdecydowałam się na semisofta. W tej chwili i tak noszę go na
          najluźniejszej haftce i żadnego dyskomfortu z tego powodu nie czuję.
          Właściwie jedyne, co mi się w tym staniku nie podoba, to dość wysokie
          zabudowanie, bardziej fullcupowe niż balkonowe, ale widziały gały, co brały, bo
          do dekoltów to mam maskaradki, a ten stanik i tak noszę pod bluzką. No i cena
          (128 zł), jak na polską markę, jest dość wysoka. Ale teraz nie dam złego słowa
          na Dalię powiedzieć, w moim przypadku sprawdza się znacznie lepiej niż Freya i
          Fantasie.
          Dodatkowe miłe zaskoczenie to galeriowy sklep - wreszcie można coś kupić w
          centrum miasta, nie tracąc półtorej godziny na dojazd do Intimo :)
          • roza_am OT - Intimo 29.12.09, 15:09
            Intimo ma od niedawna swoją filię w centrum Krk - Dietla 50

A Dalii i sobie życzę w nowym roku dociągnięcia tych fajnych modeli co najmniej
            do 65K/L :-)
    • pieczyste Anabell 65F, Kaszmir 65F 08.11.09, 17:30
      Anabell: mierzona wczoraj, niekompatybilna, ale podzielę się uwagami. Po
      pierwsze: rozciągliwy obwód. W spoczynku dużo mniej niż Mandalayka 65F, którą
      miałam na sobie i idealna, po założeniu na 3 haftkę zdecydowanie za szeroka.
      Haft śliczny, ramiączka ozdobne i węższe niż 2cm;). Ten delikatny haft raczej
      słabo będzie utrzymywał biust więc podejrzewam że lepszy dla małych biustów niż
      średnich i dużych. Estetycznie śliczna, ale mostek wysoki i miski dość zabudowane.

Kaszmir: Niestety 65F miało za małą miskę:( Krój lepszy niż Anabell (mierzyłam
      półousztywnioną wersję). Robi ładny kształt, chociaż dla niektórych mogłyby to
      być dzioby. Ja taki kształt lubię. Obwód ciut ciaśniejszy niż Anabell, ale
      również mocno rozciągliwy. Jedno rzuciło mi się w oczy: bardzo krótkie
      ramiączka. Należę do tych, którym skracania nigdy dość, a pomimo to były
      zdecydowanie za krótkie. Wizualnie oczywiście stanik śliczny: delikatna,
      przeźroczysta koronka, gąbeczka w dolnej części cieniuteńka. W ogóle to marzy mi
      się czarny, koronkowy stanik.

Jeszcze jedna uwaga. Tak ogólnie odnośnie Dalii. Rozmawiałam kiedyś z
      ekspedientką w sklepie w Gliwicach (nieuświadomiona ale miła i chętna do pomocy)
      nt. staników Dalii. Kiedyś mieli je w ofercie, dzisiaj już ich nie mają. Pani
      powiedziała że staniki były kiepsko wykonane i mieli masę reklamacji, dlatego
      zrezygnowali. Wczoraj nie obejrzałam tych staników zbyt dokładnie, ale mimo to
      materiały i szycie robiły na mnie wrażenie trochę nietrwałych. Nie są to moim
      zdaniem staniki warte swojej ceny (ok. 130zł).
    • aleksandralm Nowa kolekcja: Emily Vanessa Valeria Alize 21.03.10, 16:40
      Dziewczyny, przegladalam wlasnie katalog Dalii na lata i troche sie
      obslinilam patrzac na wymienione modele. Tylko one cos male
      miseczkowo sie wydaja bo 70ki tylko do H, a jeden semi soft w
      siedemdziesiatce do I...:( Jakie oni robia miseczki? wedlug poslkiej
      czy brytyjskiej rozmiarowki? Czy mam szanse wlezc w ktorys z
      wymienionych modeli przy wymiarach 73/79 ciasno/luzno pod biustem i
      102 w biuscie?
      • asia_ladysplace.pl Re: Nowa kolekcja: Emily Vanessa Valeria Alize 24.03.10, 16:43
        Witam drogie Panie!!!

Z naszego ponad rocznego doświadczenia z tą marką wynika,że Dalia ma całkiem
        ścisłe i stabilne obwody,oraz całkiem duże miseczki (nie jest to typowa
        rozmiarowka kontynentalna).Szczególnie polecam konstrucje semi-soft K24. Model
        Valeria już niebawem (okolice przyszłego tygodnia) pojawi się w naszym sklepie.

Serdecznie Zapraszamy
        Lady's Place
        • aleksandralm Re: Nowa kolekcja: Emily Vanessa Valeria Alize 24.03.10, 21:52
          Dzieki, na pewno bede zagladac... przez neta oczywiscie...
          • ewa_intima Drogie Panie 09.04.10, 09:35
            Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia sklepu INTIMA w TSS ul. Nowy Rynek 5 Płock w dniach 9-10 kwietnia, gdzie będziecie mogli Państwo zapoznać się z najnowszą kolekcją bielizny Dalia.

W naszej ofercie są biustonosze w obwodach od 65 do 95, miseczki od A do J. Brafiterka oraz wykwalifikowany personel pomogą dobrać biustonosz do sylwetki i osobistych preferencji. Każdy zakup bielizny Dalia, premiowany będzie upominkiem.

Serdecznie Zapraszamy

INTIMA Płock
        • felisdomestica Re: Nowa kolekcja: Emily Vanessa Valeria Alize 09.04.10, 10:28
          Nie jest to jednak również rozmiarówka brytyjska, niestety. Ja ze swoimi 76/104-106 w biuście nie mieszczę się w semi softy K24.
    • annazwrocka Jasmin semi soft 13.04.10, 09:00
      Drapiące zapięcie, niezbyt przyjazna koronka na szczycie miseczki.
      Rozciągliwość średnia. Nie jest moim faworytwem.
    • anka_z_lasu Kaszmir 18.05.10, 22:09
      Na moje wymiary z sygnaturki mierzyłam 70G.
      Niestety, nie pasowały mi w nim trzy rzeczy:
      - obwód - 70 było luźnawe, a w każdym razie odczuwalnie niestabilne, a 65 za ciasne.
      - brzeg miski wpijał się w pierś - no czemu wykańczać krawędź sztywną
      nierozciągliwą tasiemką...
      - cokolwiek dziobował

Na plus - wąski mostek
    • beniutka_bo Kontakt z klientem 15.06.10, 21:29
      Wczoraj/dziś w nocy napisałam maila z pytaniem o konkretny krój biustonosza
      (k15) w określonym kolorze,a dziś popołudniu już miałam odpowiedź na zadane
      pytanie, włącznie z podaniem nazwy modelu, propozycjami zamienników, zakresu
      rozmiarów i podziękowaniem za kontakt. Jak na razie zachęcająco.
      • beniutka_bo Re: Kontakt z klientem 07.07.10, 20:49
        jest nieźle,w sobotę zamówiłam,dziś awizo w skrzynce-no i tania wysyłka za
        pobraniem (tylko 6zł). Jutro lecę na pocztę. Czyli można :D
    • dzieckoziemi Nina soft K10 11.08.10, 16:39
      Witam wszystkie biuściaste. :) To chyba mój pierwszy post na forum, choć czytam
      Was już od jakiegoś czasu.

Właśnie pierwszy raz świadomie zakupiłam Dobrze Dobrany Stanik. ;) Padło na
      Dalię, która polubiła się z moim biustem od razu, w zasadzie w moim rozmiarze
      (75E) idealnie leżą wszystkie modele. :D Wybrałam Ninę ze względu na piękne
      kolory (czarny z elementami fioletu i szarości). Do kompletu dokupiłam też figi.
      :) To chyba drugi pełny komplet bielizny w moim życiu. :P

Mężowi też się bardzo podoba. :) Poza tym cena nie była zaporowa jak dla mnie
      (jakieś 130zł), a już na stronie producenta widziałam fajne wyprzedaże, nawet
      poniżej 100zł. Dalii mówię zdecydowane TAK! :D
    • aankaa DALIA IVETTE z odpiętymi ramiączkami 14.08.10, 20:13
      75F(przy wymiarach 85/103) przyjemnie ścisły, mimo gąbczastych miseczek nie
      zachowuje się jak dodatkowe źródło ciepła (tak odbieram Freyę Deco). Po prawie 8
      godzinach w pieruński upał nie czuję żadnego dyskomfortu. Fiszbina z przodu,
      mimo że dość wysoka, pozostaje niezauważalna :) Dość wysokie boki b. dobrze
      zbierają pierś, zero buł :) Szerokie plecy - 3 haftki - idealnie gładkie plecy.
      Polecam z czystym sumieniem
      • bet.is Re: DALIA IVETTE z odpiętymi ramiączkami 15.03.11, 09:32
        Moja siostra zakupiła rozmiar 70H Ivetta bardotka kolor ecru. Szła na imprezę i potrzebowała pilnie do sukienki bez pleców. Pani w sklepie Milla ul. Ruska, we Wrocławiu podawała jej kilka bardotek, ale żadna nie leżała tak perfekcyjnie jak ta z Dalii Ivette. Może ja swobodnie ubierać bez ramiączek, nie spada, doskonale podnosi biust, nie spłaszcza go. szkoda, że nie ma jej w moim rozmiarze 75I bo bez wahania sama bym ja zakupiła. Może niebawem producent nas zaskoczy??
    • psuj-ka Emily Soft K11 70G 18.08.10, 23:32
      Na wymiary 72/96. Obwód niezbyt ciasny. Bardzo wiotka koronka, zerowe podtrzymanie biustu :( mostek nie mieści się między piersiami, odstaje. Ramiączka drapią, są krótkie, fiszbiny wąskie.

Ogólnie zupełnie nic z biustem nie robi, boczne wzmocnienia wbijają się w piersi. Nie polecam.
      • grenlandia33 Re: Emily Soft K11 70G 02.09.10, 10:10

Mam 70F na wzmiary 70-96 i mam zupelnie inne odczucia, to jeden z moich ukochanych stanikow.

Obwod wydaje sie wiotki ale mimo uzywania od maja intensywnie nie podjezdza w ciagu dnia na pierwszej haftce i
        biust jest trzymany+moge biegac i skakac. Fiszbiny wysokie, u mnie przylegaja do mostka ale bez zostawiania
        sladow.

Boczne wstawki super zbieraja mi biust do srodka i ogolnie stanik ladnie unosi ale bez Freykowych dziobow i
        Effuniakowych polkul -ktore akurat ja niespecjalnie lubie bo optycznie sprawiaja ze moj biust wydaje sie duzo
        ciezszy niz w rzeczywistosci.

Ramiaczka fakt krotkie i fiszbiny waskie co akurat dla mnie jest zaleta.

Mysle ze to moze byc kwestia kompatybilnosci z firma, mnie kalecza w mostek wszystkie freye, panache maja za
        szerokie fiszbiny,effuniaki robia gigant polkule a Dalie prawie wszystkie ktore mierzylam byly wygodne.
        • psuj-ka Re: Emily Soft K11 70G 02.09.10, 16:13
          To ciekawe, ja nie potrafię sobie wyobrazić, żeby mostek w Emily przylegał, przymierzała ją oprócz mnie inna forumka i równie mocno odstawał ;)
          no cóż, rzeczywiście kwestia kompatybilności, mi ani Dalie, ani Freye i Panache nie pasują :(
    • psuj-ka Valeria soft K06 65G 18.08.10, 23:34
      Wymiary: 72/96. Tu dla odmiany obwód wydaje mi się ciasny, może to dlatego, że miska przymała. Bardzo drapiący, oprócz ramiączek drapie również siatka na miseczkach. Kształt z boku - smutne kacze dzioby.
    • beauty-gosiek Krój K-24 a biust kroplowy 19.08.10, 07:42
      Czy którejś kropelce podszedł ten krój, bo nie wiem czy próbować czy dać sobie
      spokój

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka