the-only.agata SMOOTHING STRAPLESS 30F 28.06.08, 11:31 :) Kupiłam MAM to się z Wami podzielę, - kolor, beżowy, SUPER:) oczywiście nie w kategoriach sexy:) ale jest naprawdę fajny, ja jestem biała jak mąka - okrągły rok, pasuje idealnie, - rozmiar, na początek dół, ja mam 72cm a on rzeczywiście jest BAARDZO ścisły, nie mierzyłam dokładnie ale po " przyłożeniu brakowało mi jakiś 8-10 cm, ale zapina się bez pomocy osób postronnych:), za to trzyma idealnie, nie zostawia luzów - miseczka, ja niestety mam dużą zmienność " objętości":) w miesiący, od 92-96:( teraz mam 96 i jest CIUT za mała miseczka, zobaczę jak w innych konfiguracjach rozmiarowych UWAGA SPŁASZCZA:) - dla mnie fajnie, po raz pierwszy po założeniu koszulki na ramiączkach miałam takie małe piersi:) ale ładny kształt, bez strachu... - fiszbiny , na środku podchodzą dosyć wysoko ale nie piją, po bokach zależy jak wysoko się go nałoży - tu jest jeden problem, z umiejscowieniem go na odpowiednim poziomie ale to raczej kwestia wparawy i dopasowania a nie samego biustonosza POLECAM, jeżeli potrzebujecie jeszcze jakiś informacji, pytajcie:) Odpowiedz Link
lawendowata Re: FANTASIE 29.06.08, 10:08 wiecie co.... potrzebuję oświecenia... czy Fantasie ma w ogóle 60tki? :D Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: FANTASIE 08.07.08, 23:07 Babeczki, plisssssssss Przymierzam sie do kupna pierwszego po nawroceniu stanika. Zgodnie z sugestiami - chyba zamowie pollyanne i smoothing fantasie. I zwiazku z tym drugim pytanie: czym sie roznią te 3 - z nazwy takie same - staniki? www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free- bras/fantasie/balconette-bras/fa14-details.aspx?colour=Nude www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free- bras/fantasie/balconette-bras/fa53-details.aspx?colour=Nude www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free-bras/fantasie/full- cup-bras/fa51-details.aspx?colour=Nude I ktory bylby najlepszy na TEN Pierwszy? ;) Wybacznie, jesli pytam o rzecz oczywistą, ale to moje absolutne początki... i malo jeszcze kumam Kurcze, ja chyba widze tylko roznice w cenie... ;) A - wpadłąm tu do Was z wizytą z małobiusciastych, bo tam jakos o Fantasie nikt nic nie chce pisac pozdrawiam malobiusciasta Odpowiedz Link
kryklu Re: FANTASIE 09.07.08, 08:50 to była odpowiedź na pytanie Lawendowatej o sześćdziesiątki Fantasie Odpowiedz Link
inez69 Re: FANTASIE 10.07.08, 13:46 Ja nie widziałam, a tez się powoli zaczynam rozglądać... Odpowiedz Link
yovenna co to za model - link 02.07.08, 12:39 www.allegro.pl/item374795715_374795715.html Dziekuję za informację :) Odpowiedz Link
lawendowata co to za model :) 07.07.08, 19:56 Mam Fantasie która jest identyczna jak Willow - poza materiałem. Zamiast niebieskich kwiatów są takie brązowo-różowe lilie jakby... Co to może być? Odpowiedz Link
nowokaina123 smoothing - help 08.07.08, 23:09 Babeczki, plisssssssss Przymierzam sie do kupna pierwszego po nawroceniu stanika. Zgodnie z sugestiami - chyba zamowie pollyanne i smoothing fantasie. I zwiazku z tym drugim pytanie: czym sie roznią te 3 - z nazwy takie same - staniki? www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free- bras/fantasie/balconette-bras/fa14-details.aspx?colour=Nude www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free- bras/fantasie/balconette-bras/fa53-details.aspx?colour=Nude www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free-bras/fantasie/full- cup-bras/fa51-details.aspx?colour=Nude I ktory bylby najlepszy na TEN Pierwszy? ;) Wybacznie, jesli pytam o rzecz oczywistą, ale to moje absolutne początki... i malo jeszcze kumam Kurcze, ja chyba widze tylko roznice w cenie... ;) A - wpadłąm tu do Was z wizytą z małobiusciastych, bo tam jakos o Fantasie nikt nic nie chce pisac pozdrawiam malobiusciasta Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: smoothing - help 08.07.08, 23:11 przepraszam, jeszcze raz linki www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free-bras/fantasie/full-cup-bras/fa51-details.aspx?colour=Nude www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free-bras/fantasie/balconette-bras/fa14-details.aspx?colour=Nude www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free-bras/fantasie/balconette-bras/fa53-details.aspx?colour=White Odpowiedz Link
boziaj Re: smoothing - help 09.07.08, 08:18 pierwszy to fullcup, troche bardziej zabudowany, inne miejsce wszycia ramiaczek niz w balkonikach drugi balkonik lekko usztywniany trzeci balkonik nieusztywniany Odpowiedz Link
yaga7 Re: smoothing - help 09.07.08, 08:26 Jak to ma być pierwszy, to nie polecam usztywnianego (bo się nie poleca jako pierwsze staniki). Mam balkonik nieusztywniany i polecam. Wada to początkowe marszczenie w górnej części miski, ale po jakimś czasie raczej przechodzi (u mnie przeszło). Jest bardzo wygodny. Odpowiedz Link
kryklu Re: smoothing - help 09.07.08, 08:41 Ja bym Cię namawiała na ten (nieusztywniany balkonik): www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free- bras/fantasie/balconette-bras/fa53-details.aspx?colour=White Idealny na lato , nadaje się do sporych dekoltów , nie odznacza się pod obcisłymi bluzkami , nadaje piersiom idealnie kulisty kształt , cechuje się taką powściągliwą elegancją . Uwaga , miski ma nieco większe niż Polly (ja oba mam w tym samym rozmiarze , balkonik Fantasie jest idealny , a Polly minimalnie bułkująca) Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: smoothing - help 09.07.08, 11:29 > Ja bym Cię namawiała na ten (nieusztywniany balkonik): > > www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free- > bras/fantasie/balconette-bras/fa53-details.aspx?colour=White > czyli ten, ktory w nawiasie ma FA53? a jesli mam wymiary 69-70/90-91, to brać 30E czy F? - a moze to w ogole za duzy obwod? ale 28 nie ma :( Dziewczyny - i dzięki :))) jestescie nieocenione :) Odpowiedz Link
kryklu Re: smoothing - help 09.07.08, 14:47 > czyli ten, ktory w nawiasie ma FA53? TAK :) > a jesli mam wymiary 69-70/90-91, to brać 30E czy F? balkonik Fantasie - raczej 30E , a Polly 30F(28G-jeśli jest) ? Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: smoothing - help 09.07.08, 15:03 pisząc balkonik masz na mysli wlasnie ten FA53? (wybacz, że sie tak upewniam, jakbym byla uposledzona umyslowo ;), ale ja naprawde tutaj raczkuje..) a polly 28 G jest :)- ostanikowująca się koleżanka wlasnie taki zamowila, więc może nawet da przymierzyć ;) DZIEKI Odpowiedz Link
kryklu Re: smoothing - help 10.07.08, 01:52 > pisząc balkonik masz na mysli wlasnie ten FA53? TAK , WŁAŚNIE TEN :))) > a polly 28 G jest :)- ostanikowująca się koleżanka wlasnie taki > zamowila, więc może nawet da przymierzyć ;) To nie zamawiaj na razie , tylko zaczekaj na tę Polly - będzie to punkt odniesienia dla obu Twoich nabytków . Zwiększysz prawdopodobieństwo trafienia od razu we właściwy rozmiar , nie stracisz czasu i kasy na odsyłanie . Powodzenia :) Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: smoothing - help 13.07.08, 22:30 dziewczyny, wybaczacie moją "zieloność", potrzebuje znowu pomocy... jesli chcę zamówic ten model fantasie: www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free-bras/fantasie/balconette-bras/fa53-details.aspx?colour=White to na figleaves będzie ten: www.figleaves.com/uk/product.asp? product_id=FE-4520&mci=&size=&colour=&image=r1383-p76226-front czy ten:www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE- 4520&mci=&size=&colour=&image=r1383-p80713-front Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: smoothing - help 13.07.08, 22:34 przepraszm, cos nie wyszlo z tymi linkami, sprobuje jeszcze raz: 1. www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE- 4520&mci=&size=&colour=&image=r1383-p80713-front 2. www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE- 4520&mci=&size=&colour=&image=r1383-p76226-front gdyby znowu nie weszlo, to baaardzo proszę o zalinkowanie tego wlasciwego :) Odpowiedz Link
kryklu Re: smoothing - help 15.07.08, 00:33 Fantasie Smoothing underwired balconette bra - to jest "Twój" stanik w Figleaves. Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: smoothing - help 15.07.08, 18:40 kryklu napisała: > Fantasie Smoothing underwired balconette bra - to jest "Twój" stanik > w Figleaves. :))) dziękuję Odpowiedz Link
anka300883 Gabrielle Soft 36GG 14.07.08, 23:46 hejka, wlasnie dostalam Gabrielle Soft Cup Bra 36GG. To moj pierwszy stanik na drodze do znalezienie odpowiedniego. Trudno mi okreslic czy jest odpowiedni. Jest dosc scisly, zapne sie na ostatnia haftke. Wydaje mi sie, ze piersi sa troche stozkowate. No i opadaja tak ze zaslaniaja pasek pod stanikiem ( a ramiaczka sa na maksa podciagniete). Pomocy! Czy tak jest ok czy szukac czegos zupelnie innego? MOze z drutami by lepiej trzymal? Odpowiedz Link
kryklu Re: Gabrielle Soft 36GG 15.07.08, 00:39 MOze z drutami by lepiej trzymal? A po cóżeś Ty kupowała bez fiszbin ???? Ja sobie bardzo chwalę balkonik Gabrielle. Dziewczyny pisały dobre rzeczy o full cupie. Może zostaw go sobie do spania (ewentualnie z przedłużką) i szukaj porządnych staników z fiszbinami. Odpowiedz Link
anka300883 Re: Gabrielle Soft 36GG 15.07.08, 14:50 No coz. Sama go sobie nie kupilam. Przywiozla go ciocia z anglii :) nie pomyslalam ze moglaby kupic bez drucikow. Odpowiedz Link
adamantia Fantasie Cally - porównanie rozmiaru 16.07.08, 19:00 Potrzebuję SZYBCIUTKO porady: przy moich 86/119-20 Tango II 34JJ oraz Eliza 34JJ leżą jeśli nie idealnie to w każdym razie bardzo dobrze (po za luźnej i bułkującej Arabelli 36J to pierwsze dobre staniki) Czy takim razie Cally full cup w tym samym rozmiarze będzie raczej dobrze pasował? Czy nie ma on tendencji do rozstawiania biustu na boki? (Aha, Eliza zdecydowanie lepiej niż Tango II kształtuje mi biust, zbiera go do środka i lekko minimalizuje, natomiast niestety tez mam poczucie za ciasnych, "wbijających się w żebra" fiszbin pod biustem - choć nie tak, żeby było to jakieś straszne) Odpowiedz Link
kryklu Re: Fantasie Cally - porównanie rozmiaru 17.07.08, 01:37 Cally to rozciągliwy dużomiseczkowiec. Rozmiarowo porównywalny z Arabellą. Tanga i Elizy nie znam... Ogólnie full cupy bardziej rozstawiają na boki i mniej zaokrąglają piersi niż balkoniki. Ale f/c Cally jest jednym z wyjątków, tzn. bardziej zaokrągla i mniej rozstawia niż większość full cupów. Zresztą mam wrażenie, że Panache bardziej rozstawiają niż Fantasie. no ale jeśli dużomiseczkowa Arabella 36J (tabelkowo na 121,5 w biuście) Ci bułkuje , a normalnomiseczkowe Tango i Eliza 34JJ (119 !) są dobre, to ja już nic nie rozumiem ... Z pewną nieśmiałością (bo ja w okolicach 30G-GG) doradzałabym Ci Cally 34JJ. Ufff, kiepska ta moja "pomoc" , ale skoro miało być szybciutko... :) Odpowiedz Link
adamantia Re: Fantasie Cally - porównanie rozmiaru 20.07.08, 15:31 Dziękuję. Pomoc wcale nie kiepska :-) Potrzebowałam szybciutko, bo nagle znalazłam dwie bardzo tanie Cally 34JJ na Ebayu, aukcje właśnie się kończące. Ale z pierwszej brązowej zrezygnowałam, a druga fioletowa niestety poszła za wysoko dla mnie. Ale mam wrażenie, że one się w moim rozmiarze pojawiają dość często, więc będę dalej polować. Odpowiedz Link
kaana1 Hellena-jakie miseczki? wie ktoś? 20.07.08, 17:02 Jakie miseczki ma stanik Hellena? Standardowe czy mniejsze czy większe? Odpowiedz Link
marcin-ola Re: FANTASIE Specjality full cup 24.07.08, 23:24 Doradźcie proszę, jaki rozmiar Fantasie Specjality mam zamówić jeśli mam Fayform Evolve w rozmiarze 38H.Czy taki sam z Fantasie to dobry pomysł? Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: FANTASIE Gabrielle 01.08.08, 14:10 Czy nadaje się na pierwszy stanik? Jaki rozmiar byłby na mnie? Mam 78/101 Odpowiedz Link
didulina Re: FANTASIE Gabrielle 01.08.08, 15:46 O! Znowu na mnie trafiłaś! :D Gabrielle idealnie nadaje się na pierwszy biustonosz w dobrym rozmiarze! Tylko, wiesz, to nie jest "sam sex"; raczej klasyka. Sugerowałabym odjąć 8cm z obwodu (ja odjęłam sobie 7cm i w Gabrielle ciasno było przez tydzień). Na 101cm w biuście daje to brytyjski rozmiar na granicy 32(70)FF i 30(70)G. Raczej ten G ale może (gdybyś miała taką możliwość) zamów dla porównania oba równocześnie? Ta metoda wydaje się "zamrażać pieniądze" ale kupowanie pojedyńczych rozmiarów, bo akurat są na wyprzedaży i a nóż się trafi w rozmiar też wychodzi drogo. To znaczy - po odkryciu lobby nastawiłam się na zakup Pollyanny (Freya) w dwóch rozmiarach dla porównania (niepasujący się odsyła) ale skusiły mnie promocyjne ceny innych modeli i teraz je sprzedaję (usiłuję!). Gdybym była konsekwenta moja droga do pierwszego biustnosza w dobrym rozmiarze trwałaby trzy tygodnie a nie trzy miesiące! Zrobisz jak zechcesz - sugeruję zakup dwóch :) Niezależnie od wersji Gabrielle jaką trafisz w rozmiarówce do G - balkonik czy mały full cup - obie są polecane jako wygodne. . Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: FANTASIE Gabrielle 01.08.08, 17:57 To znów ty?? :) Nie szukam samego sexu tylko biustonosz ortopedyczny coby mi w nim biust się trochę poprawił i wałki podpachowe rozmasowały :) spytałam bo na allegro widziałam 34F ale chyba jednak będzie za luźny z tego co piszesz.. Trzeba gdzie indziej szukać.. Odpowiedz Link
didulina Re: FANTASIE Gabrielle 01.08.08, 19:56 To jak znów coś wypatrzysz to pytaj w odpowiednim wątku - producentów albo ratunkowym. W ten sposób będzie taniej :DDD . Odpowiedz Link
limonka_01 Re: FANTASIE Gabrielle 02.08.08, 00:12 Potwierdzam, to co napisała Didulina. Z tym że na moje 77/100, 70G jest na styk, 70FF byłoby na mnie za małe. Świetny model, mam zarówno balkonik, jak i full-cup. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: FANTASIE Gabrielle 12.08.08, 19:28 limonka_01 napisała: > Potwierdzam, to co napisała Didulina. Z tym że na moje 77/100, 70G jest na styk > , > 70FF byłoby na mnie za małe. Świetny model, mam zarówno balkonik, jak i full-cu > p. mam prośbę, możesz mi podać szerokość fiszbin "U" w tych stanikach? Odpowiedz Link
didulina Re: FANTASIE Gabrielle 12.08.08, 22:51 Ja namierzyłam tak: 30FF szerokość fiszbiny 16cm długość U fiszbiny 28cm szerokość UU 33cm 30G szerokość fiszbiny 17cm długość U fiszbiny 31cm szerokość UU 35cm Odpowiedz Link
didulina Re: FANTASIE Gabrielle 12.08.08, 22:56 A! Ty chciałaś miarę dla 70-tek! To zero na końcu mi pasowało... Sory! Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: FANTASIE Gabrielle 13.08.08, 07:40 didulina napisała: > A! Ty chciałaś miarę dla 70-tek! > To zero na końcu mi pasowało... > Sory! nic nie szkodzi :) bo widzisz ja poszukuję stanika co by miał szerokość fiszbin conajmniej 18 cm (chyba niestety jestem szerokofiszbinowa), po twoim poście u góry widzę że jest taka szansa.. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 15.08.08, 00:57 Przekopałam się przez cały wątek o Fanstasie alem się jeszcze chciała upewnić. Szykuję się właśnie do zamówienia czegoś z ww. linii, i o ile dobrze rozumuję: - balconetka jest miękka? - t-shirt bra jest lekko usztywniany, zgadza się? - multiway też będzie lekko sztywny, tak? Nie wiem czy dobrze to wykoncypowałam, ale chyba T-shirt bra to będzie ten sam kształt miseczki co Allure Smoothing? Allure Smoothing to mój ulubieniec wśród gładkich staników, nadaje idealny kształt piersiom. Kusi mnie bardzo multiway, bo w zasadzie oprócz Inferno nie mam takich staników no i jeśli to multiway ma miskę taką samą jak Allure to bym brała od razu bez zbędnych dywagacji... a tak siedzę i dumam, 33 funty piechotą nie chodzą a po ostatnim szaleństwie wyprzedażowym staram się być oszczędna :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 15.08.08, 09:34 Jeśli multiway to to samo co strapless (z dopinanymi ramiączkami), to jest usztywniany, b. ścisły obwód. Naprawdę niezły i jako bezramiączkowiec i przy różnych konfiguracjach ramiączek. Ale Allure to to nie jest! Nie ten cudny kształt i o wiele bardziej zabudowane michy. Polecałabym Ci miękką balkonetkę jest genialna! Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 15.08.08, 13:16 kryklu napisała: > Polecałabym Ci miękką balkonetkę jest genialna! Podpsuję się rękami i nogami pod tym co napisała Kryklu. Miękka balkonetka ma oznaczenie kodowe 4520. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 16.08.08, 15:00 Dziękuję wam za info pięknie! Bo tej miękkiej balkonetki nie brałam za bardzo pod uwagę... po złych doświadczeniach z Panache Porcelain jakoś się zraziłam do podobnych fasonów ale skoro mówicie, ze taka super, to nabędę :) ino nie teraz, bo koniec wakacji oznacza nowe masquerade i trza tu mieć jakieś priorytety :) Mam pytanie odnośnie misek i obwodu w owej balonetce - nie mam zbyt dużych doświadczeń z Fantasie, ale z tego co mierzyłam, to odnoszę wrażenie, że mają stosunkowo spore miski i luźne obwody. Jak jest z tą balkonetką? Bo ja noszę ok. 30 GG/H choć często kupuję 32G bo wybór większy i zastanawiam sie czy 30 G nie będzie za małe w miseczce, może od razu 32? Ale wszystkie 32 Fanatsie były na mnie o wiele za luźne :( Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 16.08.08, 15:10 Dodam tylko, że miękka balkonetka jest genialna jako codzienny stanik. Tak naprawdę, to jeden z najbrzydszych moich staników, ale jest bardzo wygodna i praktyczna. Obwód i miska raczej standardowe, czyli bez odchyłów od normy. Ja noszę 32G na 77/100. A Allure to rozciągliwce. Odpowiedz Link
kryklu Re: Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 16.08.08, 15:47 O gustach się nie dyskutuje :) , ale moim zdaniem ten balkonik jest przepiękny! Szlachetny w swojej prostocie, taki powściągliwie elegancki. Z dużą przyjemnością zakładam go dla odmiany po innych szalonych formą lub/i kolorami stanikach. I nie jest to mój stanik codzienny, raczej na specjalne okazje : pod b. obcisłe bluzki (tworzy idealne pólkule piersi), pod jasne lub prześwitujące bluzki ("niewidoczny" cielisty, w ślicznym odcieniu ciepłego różu, klasycznie czarny). Potwierdzam : obwód standardowy , miski takoż, no powiedzmy średnio-duże. Odpowiedz Link
luincir Re: Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 24.08.08, 12:18 Mnie się on strasznie podoba (i jeszcze ta perspektywa idealnie krągłych jabłuszek) ;} I tu pytanie - przy wymiarach 67/86-87 brać 30DD, 30E czy w ogóle sobie darować (ze względu na obwód)? Tabelkowo wychodzi raczej 30DD, ale mój Debenhams w tym rozmiarze bułkuje, z tym, że to inna firma. Natomiast Fantasie Gabrielle 30F (F!) jest tylko minimalnie za duży (za to obwód się rozciągnął). Skłaniam się ku E, ale jak czytam, że miski są średnio-duże, to zaczynam mieć wątpliwości... Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 24.08.08, 12:34 Możesz przyjąć, że miski ma prawie takie jak Gabrielle. No, może minimalnie większe. Ja w smoothing mam jedną miskę za małą, a drugą za dużą (w wyniku asymetrii). Odpowiedz Link
luincir Smoothing balconette (4520) - wrażenia 11.09.08, 15:19 Zaryzykowałam i wzięłam jednak 30DD - kupiłam od forumki, a więc nieco taniej niż w sklepie. Pierwsze wrażenia pozytywne - materiał bardzo miły w dotyku, nie jakiś tandetny, pod ubraniem faktycznie właściwie niewidoczny. Modliłam się, by miska była dobra - i tu akurat miałam szczęście, bo leży świetnie - biust w nim to idealne kulki. Niestety, piłeczki przypomina nie tylko wizualnie - obwód niby jest standardowy, ale wykonany z tkaniny bardziej elastycznej niż np. w Gabrysi, przez co nawet nie tyle podjeżdża, co sprężynuje. Raczej nie da się w tym biegać, czy chodzić po schodach. A szkoda, bo prezentuje się naprawdę ładnie i nawet chciałam go zatrzymać, ale jednak biustonosz powinien przede wszystkim dobrze trzymać biust :( Myślałam, żeby go odsprzedać - ktoś standardowo noszący 65DD (a nie 60F) powinien być zachwycony, no, ale nie mam dostępu do Giełdy, więc sobie poleży w szafie (a ja nadal nie mam dobrego biustonosza ani pieniędzy na nowy). Nie lubię Fantasie za brak 60tek >:( Odpowiedz Link
likasia Re: Smoothing balconette (4520) -jaki rozmiar? 16.09.08, 13:26 Jeśli dobra jest na mnie Olivia Fantasie 32F (z Frei rozmiar mam 32G-i taki wychodzi z tabelek), to jaki wziąć rozmiar Smoothing Balconette? Zupełnie się zakręciłam. Myślałam o polowaniu na ebayu, ale jeśli to byłaby licytacja to nie mogę oddać, więc chciałabym wziąć rozmiar najbardziej prawdopodobny. Czytam i czytam forum i coraz większy mam mętlik... Odpowiedz Link
likasia Re: Smoothing balconette (4520) -jaki rozmiar? 17.09.08, 08:24 nadal czytam, i w jednym miejscu jest, że miseczki regularne, w drugim, że ciut większe. Pollyannę mierzyłam 32G i jest dobra (no może odrobinkę duże miseczki, ale minimalnie). No i zaniepokoił mnie post, że przy niektórych biustach w górnej części miseczki ma luz (ja tak mam w wielu stanikach). No i teraz pytanie, nie tylko jaki rozmiar, ale przede wszystkim, czy go kupować. Pomóżcie, doświadczone! Proszę. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 16.08.08, 15:56 Ja też polecam balkonetkę - mam 32FF i 32G (identycznie leżą, ale jeden reject, więc może któryś ma źle wszytką metkę) na 79/103. W balkonetce chodzę na fitness - polecam :) A moje Allure się jakoś nie rozciągnęło zbytnio - też mam 32FF i 32G (tu metki są ok). Dlatego nie powiedziałabym, że to takie rozciągliwce. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Smoothing Tshirt/balconette/multiway - help 05.09.08, 20:48 Mam już swoją białą balkonetkę! Odkupiłam tu na forum od Bathildy i muszę powiedzieć, ze jestem was dozgonnie wdzięczna dziewczyny, żeście mi na nią w ogóle zwróciły uwagę! W życiu bym jej sama nie kupiła... to jest po prostu fantastyczny stanik, wcale nie jest brzydki - mnie się bardzo podoba i pięknie zaokrągla piersi, a jak genialnie trzyma! I jest bardzo wygodna. Myślałam ze będę ją nosić na fitness ino, ale z przyjemnością noszę ją do pracy pod koszule.Chyba kupię jeszcze jedną czarną :) żałuję tylko że nie występuje w rozmiarze powyżej G :( Odpowiedz Link
balbina_alexandra Smoothing T Shirt bra 12.09.08, 23:44 Spełniłam jednak zbożne życzenie i kupiłam t-shirt bra. Oczywiście krój michy identyczny jak w Allure Moulded, czyli boski, zaokrąglający, zbierający. Żałuję tylko że nie robią misek GG ani H... Odpowiedz Link
ewas111 Fantasie CONSPIRACY a Fantasie BELLE 18.08.08, 14:36 Czy miseczki i obwody w tych modelach są porównywalne? Mam Conspiracy 30DD i mogę spokojnie zapiąć się na ostatnią haftkę a miseczki są za małe. Szukam teraz Belle i nie wiem jaki rozmiar wziąść. Aha i jeszcze jedno cały czas próbuję znaleźć dobry stanik (wg tabeli mam 30dd) i zastanawiam się czy się źle zmierzyłam czy może Conspiracy jest małomiseczkowe? może któraś z was ma większe doświadczenie przy tym modelu. Odpowiedz Link
boziaj Re: Fantasie CONSPIRACY a Fantasie BELLE 18.08.08, 20:27 IMO Belle ma mniejsze miski i jest scislejsze pokroic sie za to nie dam ;) ew. pisz na priv, Belle moge Ci pomierzyc Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Fantasie CONSPIRACY a Fantasie BELLE 18.08.08, 21:41 Conspirancy jest ciasne, ale Belle jeszcze ciaśniejsze (niewiele). I Belle to rzeczywiście raczej małomiseczkowiec. Balkonik Belle piersi kształtuje nieco "kanciasto", ale znakomicie podtrzymuje. Odpowiedz Link
ewas111 Re: Fantasie CONSPIRACY a Fantasie BELLE 19.08.08, 10:36 No to już wiem żeby nie brać Belle 30dd tylko co najmniej 30E. Ale jeszcze może znajdzie się jakaś forumka która miała conspiracy i belle w tym samym rozmiarze i jest w stanie powiedzieć czy oba modele są ze sobą porównywalne. (bo jeśli np conspiracy jest dużomiseczkowy (na mnie 30dd mały) a belle małomiseczkowy to może się okazać że jednak belle 30E też będzie za mała :() Odpowiedz Link
boziaj Re: Fantasie CONSPIRACY a Fantasie BELLE 19.08.08, 20:15 co prawda mierzylam conspiracy i belle w tym samym rozmiarze 30F (z tym, ze conspiracy juz jakis czas temu, a belle nabyłam niedawno) i moim zadaniem belle ma trochę mniejsze miski Odpowiedz Link
ja-magrat GABRIELLE full cup 22.08.08, 08:34 Przyszedł wczoraj, rozmiar 30HH. Urodą może mnie nie powalił, dość mocno zabudowany, ale jest niesamowicie wygodny. Nigdzie nie uwiera (po doświadczeniach z Tango II, wręcz idealny). Ma tylko jeden mankament - potwornie wywala biust na boki. Trudno, nie odsyłam, będzie do chodzenia po domu. Ale mam pytanie: czy w innych stanikach Fantasie też się tak biust rozjeżdża? Odpowiedz Link
kryklu Re: GABRIELLE full cup 24.08.08, 12:41 > pytanie: czy w innych stanikach Fantasie też się tak biust rozjeżdża? Nie. To urok full cupów z poziomym cięciem. Fullcupy z bardziej skośnymi cięciami, czy z bocznym wzmocnieniem (side support) mniej rozjeżdżają. Generalnie staniki Freyi bardziej zbierają do środka. Ale i moim zdaniem staniki Fantasie są zdecydowanie najwygodniejsze. Odpowiedz Link
ja-magrat Re: GABRIELLE full cup 24.08.08, 18:32 dzięki kryklu, nareszcie ktoś się zlitował;) szkoda, że tak to wygląda, bo są rzeczywiście baaardzo wygodne, ale "do ludzi" z biustem pod pachą nie pójdę. a jak inne modele? są może troszeczkę bardziej zbierające? bo na balkonik fantasie w moim rozmiarze nie mam co liczyć:( Odpowiedz Link
kryklu Re: GABRIELLE full cup 24.08.08, 19:11 A co byś powiedziała na balkoniki Freyi? Oto kilka przykładowych w rozmiarze 30HH. Wystarczy, że wkleisz te numery w wyszukiwarkę eBay'a. Zdecydowanie bardziej zbierają piersi do środka, ku górze i przodowi. Oczywiście przed ewentualnym zakupem musiałabyś przeanalizować wielkość ich miseczek i rozciągliwość obwodów. Wątek Freyi znakomicie Ci to ułatwi :) 200247194712 Arabella , 190245127628 Pollyanna , 110226177254 Margo , 280259012157 Poebe Odpowiedz Link
ja-magrat Re: GABRIELLE full cup 25.08.08, 07:47 Oprócz Margo znam wszystkie z nieśmiertelnym Rio na czele, bo albo właśnie je noszę , albo już z nich wyemigrowałam:) Chciałam spróbować czegoś innego i tak na początek poszło mocno polecane początkującym Tango II, które okazało się totalną porażką. Tak wysoko zabudowanego pod pachami nie da się nosić, zwłaszcza przy moim wysoko osadzonym biuście - wbija się okropnie! Teraz spróbowałam Fantasie, mmmhhhmmm! super wygodne! tylko ten biust pod pachami:( Skruszona wracam do jedynie dobrej w chwili obecnej Arabelki, która też niestety trochę się wpija w ten tłuszczyk pod pachą. Ale co tam! Poszło 5 kilo, pójdzie i następne, o! Odpowiedz Link
zania_uk kolekcja Jesien/Zima 2008 24.08.08, 18:25 pojawil sie opis kolekcji jesien/zima 2008 na stronie fantasie: www.fantasie.com/season.asp?season=AW2008&rnd=8255 na Figleaves sa juz: - czarna Anna www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-6530&mci=&size=&colour=&image=r536983-p537155-p000001-style - Evie balkonetka www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-2102&mci=&size=&colour=&image=r616688-p616898-front pol-usztywniane Evie widzialam w John Lewis w uk - czerwone Gabrielle www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-6323&mci=&size=&colour=&image=r438927-p616525-style - czekoladowa Helena www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-7710&mci=&size=&colour=&image=r520148-p606356-front - kwiatowe Louise www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-2001&mci=&size=&colour=&image=r616593-p616603-style - ciemna Olivia www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-6822 - Kara sie jeszcze nie pojawila, ale Fantasie zapowiada ze bedzie do miseczki K (chociaz w opisie z boku jest tylko do JJ) Louise widzialam tez w Bravissimo stacjonarnym (online od 1 wrzesnia), i chyba za lada tez mignela mi Evie (nie byla wywieszona) Odpowiedz Link
aniac1 Fantasie Allure Blue Full 27.08.08, 12:37 dziewczyny, poradźcie - kupiłam panache 34 FF, fiszbiny wbijały mi się pod pachą. teraz upatrzyłam sobie fantasie, jak w temacie, ale 34 F. taki rozmiar mi doradzono. w panache miseczka była tylko ciut za duża, tylko te fiszbiny mnie irytowały (i bolało). czy myslicie, że allure full cup będzie ok?? Odpowiedz Link
anna-pia Re: Fantasie Allure Blue Full 27.08.08, 22:23 jeśli irytują cie fiszbiny, to najprawdopodobniej obwód jest za luźny - spróbuj raczej 32G; a jeśli obwód jest w porządku, a po prostu fiszbiny były za szerokie, to Fantasie ma węższe ja bym jednak radziła węższy obwód full cup - cóż, będziesz miała bardzo zabudowany stanik, i tyle, a Odpowiedz Link
lawendowata Re: FANTASIE 28.08.08, 21:53 No nieee, widzę w Bravissimo kolejną odmianę kolorystyczną Willow i Elizy? mojego super stanika na zimę ;) kusi, ale może poczekam na pojaw na ebay... czy to jakiś specjał bravissimowy tylko? bo tyle pieniążków nie mam chlip chlip... :( www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/fantasie/balconette-bras/fad6-details.aspx Odpowiedz Link
plecionka Louise 04.09.08, 00:03 Tydzień temu stalam sie dumna posiadaczka stanika Louise firmy Fantasie z rozmiarze 34FF, ktory dopasowala mi pani z Intimo w Krakowie. Z tym, że minąlo 7 dni i z pierwszej haftki przenioslam sie na ostatnia, przy mniej scislym zapieciu obwod mi zjezdza z przodu i w dolnej czesci miseczek robi sie taki niby "schodek". Miseczki wygladaja na dobre, sa wypelnione i nic nie bulkuje. Czy takie rozciagniecie sie w tak krotkim czasie jest normalne? Odpowiedz Link
lawendowata Re: Louise 04.09.08, 00:31 Może zmigrowałaś i obwód Ci się zmniejszył? może zmierz się o ile wiesz ile miałaś pod biustem kupując stanik? rozciągnięcie też wchodzi w grę, chociaż mam Willow i Elizę (ten sam fason) i właściwie prawie wcale się nie rozciągnęły... Odpowiedz Link
plecionka Re: Louise 04.09.08, 10:17 W Intimo wymierzyli mi 86/103, teraz zmierzylam sie sama (w staniku) i po naciagnieciu miarki tak, ze prawie trzeszczala wyszlo mi 82 pod biustem i 105 w biuscie. Mozliwa jest taka zmiana w tydzien? Odpowiedz Link
lawendowata Re: Louise 04.09.08, 21:32 Najwyraźniej możliwa :-) może były jakieś różnice w mierzeniu, a może rzeczywiście obwód zmalał tak szybko... Odpowiedz Link
plecionka Re: Louise 05.09.08, 20:54 Chyba to raczej wynik niedokladnego mierzenia. Teraz poprosilam mame i wyszlo 80/104. Ech, strasznie to dopbieranie skomplikowane... Odpowiedz Link
madzioreck Smoothing 4530 04.09.08, 19:36 Zakupiłam nowy egzemplarz. Wydaje się, ze ściśliwy, kupiłam 36G, (79/117) obwód trzyma na najluźniejszej haftce (nawet przy podskokach z radości), górna część obwodu podklejona dwoma taśmami silikonu. Miseczka jest nieco przyduża, ale jestem w trakcie migracji, więc wzięłam z malutkim zapasem. Zreszą FF byłaby chyba za mała na większą pierś. Ramiączka można przypinać na kilka sposobów, tradycyjnie (z tyłu w dwóch pozycjach), lub zapiąć jedno ramiączko na szyi. Przy dużym rozmiarze i niezbyt jędrnym biuście, takim jak mój, niestety, przy zdjętych ramiączkach miseczka może się załamywać w dolnej części, przy fiszbinie. Ogólnie super :) Odpowiedz Link
kura17 jaki to model? 07.09.08, 15:03 cgi.ebay.co.uk/Fantasie-Black-Bra-32HH_W0QQitemZ260281187642QQcmdZViewItem?hash=item260281187642&_trkparms=72%3A12%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14 nie umiem jeszcze dobrze rozrozniac tych kwiatuszkow na koronce ;) a chcialabym sprawdzic, czy ten rozmiar w tym modelu sie dla mnie nada... z gory dziekuje za pomoc :) Odpowiedz Link
sheilunia Re: jaki to model? 07.09.08, 16:40 Conspiracy moim zdaniem,ale jeśli mam rację to nie jest to balkonik, a full cup. Bardzo fajny zresztą, tyle, że faktycznie pieruńsko zabudowany. Odpowiedz Link
justyce EVIE 15.09.08, 20:58 Ten stanik zauroczył mnie praktycznie od razu. Wahałam się trochę, bo na zdjęciu w Bravissimo wygląda niezwykle kusząco, a na listkach - w zasadzie przeciętnie. Oczywiście cały sęk w odpowiednim sfotografowaniu bielizny - fotka na Figleaves w ogóle nie oddaje uroku tego stanika, a wręcz go oszpeca. Ładnie zaokrągla i unosi biust, ale nie robi z nim jakichś specjalnie szałowych efektów. Niemniej żadnych kaczych dziobów ani paskudztw nie ma! Sam stanik dość zabudowany, miska standardowa, fiszbiny ani za szerokie, ani za wąskie jak na mnie - typowego Freyowca. Mostek wysoki, ale nie wgniata się boleśnie między piersi, nic nie uwiera. Dolna część grubsza, z dwu wartsw materiału, które dają bardzo ciekawy efekt - spodnia wartstwa jest połyskliwa, zielona (w ciemnoszmaragdowym odcieniu), opalizuje spod wierzchniej warstwy - transparentnej czarnej koronki z czarnymi kropkami. Dlatego w błąd może wprowadzić kolor "black" i zdjęcie na listkach - w rzeczywistości to tył stanika i ramiączka są czarne, a miski i boczki właśnie takie opalizujące, ciemnozielone (czy też właśnie lepszym określeniem będzie "szmaragdowe" - czyli trochę wpadające w granatowy.. no albo ja mam coś z oczami ;) ). Górna część - jak na zdjęciach - transparentna błękitna koronka z pięknym haftem. Niestety wielki minus - luźny obwód. Mam rozmiar 30DD, a pod mam 71 cm, na najluźniejszą haftkę zapinam się bez żadnego problemu, na ciaśniejsze nie próbowałam - ale sądzę, że większego trudu by nie było. Szkoda, wielka szkoda, że obwód nie jest chociaż ciut ciaśniejszy (bo jednak taka luźnota jak na obwód 30 to lekki skandal) - albo że nie szyją 60-tek, jednak niestety tak bardzo podoba mi się ten stanik, że go zatrzymuję z cichą nadzieją, że obwód za bardzo się nie rozciągnie. No i ramiączka mogli dać dwa razy cieńsze. Ale co tam! To naprawdę piękny stanik! Odpowiedz Link
czarnaa_iness Re: EVIE 16.09.08, 13:03 Coś czuję, że mógłby mnie zachwycić ten evie:) Zwróciłam uwagę na ten model już wcześniej, i skoro masz go na żywo, chciałam dopytać o kolory haftu: na zdjęciach z bravissimo widzę, choć niedokładnie, coś żółtawego - czy w rzeczywistości ten kolor też tak wygląda jak na zdjęciach? Nie jest może przypadkiem taki bardziej.. hmm... złotawy?:) Ach, jak mi się marzy, żeby ten błękit wpadał w turkus, a ten żółty w złoto... Wtedy bym brała bez zastanowienia;P Odpowiedz Link
justyce Re: EVIE 18.09.08, 23:06 Niestety, haft jest biały i żółty, nic złotego tam nie ma. A jeśli idzie o niebieskie wstawki - też Cię nie pocieszę, jak dla mnie to błękit, tak niebieski jak niebo w pogodny dzień :) . Ale i tak jest śliczny ;) bierz, bierz :) Odpowiedz Link
m_oments Re: EVIE 22.09.08, 06:24 tez jestem zachwycona tym stanikiem, wizualnie śliczny, wydaje się być bardzo wygodny, jest dość zabudowany, i ma szerokie ramiączka, ale jest naprawdę bardzo ładny, zostawię go mimo tego, że mam minimalny luz w miseczkach, wzięłam 30G ale 30FF byłoby zdecydowanie za małe (75/96); poczekam zresztą kilka dni i wtedy jeszcze raz przymierzę; Odpowiedz Link
czarnaa_iness Karly plunge - recenzja 16.09.08, 12:53 Zakupiłam ten model na figleavesclearance i ponieważ można go jeszcze dostać (tam, jak i na ebayu), pokuszę się o recenzję:) Miski i obwód wg mnie standard (mam 30G), chociaż o rozciągliwości obwodu wiele nie mogę powiedzieć bo mam stanik dopiero od tygodnia. Miseczki może nawet z tych "mniejszych standardów". Szyty jak eva/lola freyi i na mnie tak też leży - bardziej jak fullcup niż "prawdziwy" plunge. Cudów z biustem - poza ładnym unoszeniem - nie robi, ale mi to bardzo nie przeszkadza, bo kupiłam ten stanik głównie dla jego urody. Poza tym tłumaczę sobie, że i tak jesień idzie, więc i tak dekolty schowam do szafy:) A co do urody Karly to nie zawiodłam się - w przeciwieństwie do kroju, kolorystyka jest na zdjęciach katalogowych oddana idealnie. Z tym, że główny kolor określiłabym inaczej niż czarny - to jest bardziej taka czerń granatu, czy też raczej czerń opalizująca na zielonogranatowo. Dla takich jak ja miłośniczek kolorystycznych niuansów gratka:) Ten ciekawy efekt uzyskano przez zeszycie dolnej części miseczki z 2 warstw: na wierzchu wzorzysta siateczka, grafitowozielonkawa w białe i turkusowe kwiaty, pod spodem czarny nieprzejrzysty materiał, lekko śliski więc przyjemny w dotyku. Górna część miseczki to ta sama wzorzysta siateczka a na niej przepiękny roślinny haft w kolorze naprawdę głębokiego turkusu. Cudo, nie mogę się oprzeć, by nie pokazywać rąbka spod niebieskich bluzek;)) Na łączeniu misek i przy ramiączkach satynowe kokardki w tym samym turkusie. Ramiączka oczywiście, i niestety, szerokie, za to regulowane na całej długości i obszyte materiałem w ten sam wzór co na miseczkach i boczkach - tylko że tutaj śliskim (reszta stanika wykonana jest z tkaniny lekko szorstkiej, nierozciągliwej, podobnie jak eva freyi; całe szczęście, że nie ma wpływu to na komfort noszenia i nic nie drapie). Ta śliskość materiału chyba jest przyczyną rozsuwania się regulacji ramiączek - co jakiś czas muszę je sobie skracać, bo się same wydłużają o 1-2 cm. Poza tym jednym minusem więcej nie zarejestrowałam - stanik jest bardzo wygodny i nic nie uwiera. Ogólnie polecam, szczególnie fankom turkusów. Do kompletu mam thongi w rozmiarze 8 - jak dla mnie bardziej w kierunku polskiego S/M - i dobrze, bo w taki rozmiar celowałam. Majteczki są uszyte ze śliskiego wzorzystego materiału (jak obszycie ramiączek stanika), niezwykle delikatnego i przyjemnego w dotyku, plus za to, że materiał ten lekko się rozciąga. Do tego z przodu po bokach dwie wstawki z wzorzystej siateczki haftowanej w turkusowy roślinny motyw. Tył gładki, bez haftów. Odpowiedz Link
kura17 Rimini 1010 i 1000 17.09.08, 11:23 czy dobrze zrozumialam, ze rimini 1010 to balkonik, a 1000 to full cup?? tak mi sie wydawalo, ale widzialam kilka aukcji na ebay, gdzie w tytule bylo rimini 1010, a w opisie "full cup"... oczywiscie moge sie dopytac u sprzedajacego, ale wole sie upewnic, co te numerki znacza ;) z gory dziekuje za odpowiedz! Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Rimini 1010 i 1000 19.09.08, 00:48 Oba to full-cupy. Tylko 1010 ma boczną wstawkę, dzięki której biust lepiej w nim wygląda i nie robi "rakiet", jak w 1000. Uważaj na miskę, jest spora. Odpowiedz Link
kura17 Limonka :) 19.09.08, 09:53 bardzo dziekuje! a gdzie mozna upolowac balkonic rimini w rozmiarze 32G??? czy w balkoniku miska tez jest duza?? moze 32FF sie nada... ;) Odpowiedz Link
azymut17 Mariette Bamboo 19.09.08, 13:17 Stałam się niedawno szczęśliwą posiadaczką tego stanika w rozmiarze 30 FF, a ponieważ o Mariette nie znalazłam wiele, postaram się go zrecenzować. Na początek kolor - nie wiem, czy bamboo to ma być bambus, bo w niczym go nie przypomina. Jest zdecydowanie ciemniejszy niż na zdjęciach, ale jaśniejszy niż typowy beż. Ja bym go nazwała kawa z mlekiem. No i podoba mi się niezmiernie, bo jest idealny pod białe bluzki - mam jasną karnację. Ramiączka niestety grube (2 cm), rekompensuje wizualnie to trochę haft idący od miseczki. Obwód - tu pojawiają się schody, bo już przy pierwszym założeniu poczułam, że jest luźny (mam 71/97), ale myślałam, że to efekt ciągłego noszenia Arabelki 60 F (mocno przymałej w miseczkach). Ponosiłam go tydzień, dwa razy uprałam i wymiary ma następujące: na luźno 60 cm (od haftki do haftki) a przy lekkim naciągnięciu już 75. Niedługo więc czeka go podszycie. Miseczki ma wg mnie standardowe, choć nie mam wielkiego doświadczenia. Kupiona równocześnie Freya Maisie 30 FF ma miseczki co najmniej o rozmiar większe. Jednak cały czas mam trochę pustego miejsca u góry miseczek (czekam na dalszą migrację). W noszeniu jest bardzo przyjemny - nic obecnie nie przeszkadza. Na początku miałam problem z fiszbinami uciskającymi mostek, ale odrobinę je wygięłam na stole do góry i jest idealnie. Odpowiedz Link
a.nika Cornelia? 22.09.08, 16:25 Na ebay pojawil sie model Cornelia, full cup. Moze ktos juz ma ? :) Odpowiedz Link
sylwia-osama NOWY wątek Fantasie TU 22.09.08, 17:45 Dziewczyny pozwole sobie napisać, że jest już nowy wątek marki Fantasie. Myślę, że najlepiej byłoby pisac tam, bo przecież po to powstaje nowy wątek, aby w tym już nie pisac. Proszę tu link do nowszego wątku :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=84844622 Odpowiedz Link