Dodaj do ulubionych

Young Attitiude

31.05.06, 13:32
zamówiłam dwa staniki z tej firmy na brastop.com mój rozmiar 32FF/G
jestem ciekawa, czy któraś z Was ma doświadczenie z ta marka, bo stniki w
tozmiarze powyżej D mają śliczne
Zamówiłam takie:
www.brastop.com/acatalog/Young_Attitude_Latino_Black_atod.html
www.brastop.com/acatalog/Young_Attiude_Floral_Edge_AquaPink_atod.html
Obserwuj wątek
    • butters77 Też mi się podobają... 31.05.06, 14:01
      Też uważam, że niektóre modele prześliczne! Ale jakoś jeszcze nie miałam odwagi
      zamówić.. Magdarrr, jak dotrą, podziel się koniecznie wrażeniami! Póki co -
      przyłączam się do pytania:P
    • satia2004 Re: Young Attitiude 31.05.06, 14:15
      Mnie się strasznie podoba Young Attitude :) :) :)
      Czekam właśnie na kartę z banku i na pewno coś zamówię :)
      Opisz koniecznie swoje wrażenia jak dostaniesz (szczególnie co do rozmiaru)
      żebyśmy mogły uniknnąć pomyłek :)
      • magdarrr Re: Young Attitiude 31.05.06, 22:08
        zamówiłam je dopiero wczoraj- moje pierwsze zakupy staników przez internet,
        więc się trochę boję...
        Czy brastop wysyła jakieś potwierdzenie, czy po prosto staniki zobaczę w
        skrzynce? To prawda, modele mają prześliczne, ciekawa jestem tylko, czy poradzą
        sobie z moim biustem. Poza nimi zamówiłam też chloe z Freya- bawełniany, więc
        na lato idealny. A możecie mi powiedzieć jak wyglądają ewentualne zwroty lub
        wymiana rozmiaru?

Pozdrawiam

• magdarrr Re: Young Attitiude 02.06.06, 19:21
          dziś dostałam moją przesyłkę. niestety staniczki są śliczne, ale za duża miska,
          dużo za dużo. przypominam, że zamówiłam 32g, a myślę, że lepsza byłaby 32f.
          dziś zrobię zdjęcia i postaram się wysłać do galerii
          • zazulla Re: Young Attitiude 02.06.06, 19:57
            To dobrze prorokuje tej firmie, moze te najcycatsze sie zalapia :)

Ale szybko dostalas przesylke, super.
            • magdarrr Re: Young Attitiude 02.06.06, 21:07
              Myślę, że dziewczyny nawet z dużym biustem coś znajdą dla siebie. Staniki
              porządnie wykonane i takie śliczne...
              • satia2004 Re: Young Attitiude 02.06.06, 21:33
                Juz się tych zdjeć doczekać nie mogę :)

Możesz jeszcze podać swoje wymiary?
                Karta z banku przyjdzie na dniach i już zastanawiam się jaki model i rozmiar
                zamówić :)
                • magdarrr Re: Young Attitiude 02.06.06, 22:03
                  noszę rozmiar 70G z feliny- tak dobrała mi pani Hanka z Atutu- nie mierzyła
                  mnie. a samej cięzko byłoby mi się zmnierzyć.
                  • butters77 Re: Young Attitiude 02.06.06, 22:45
                    Czyli dokładnie mój rozmiar - ostatnio przymierzałam felinę 70G i był dobry.
                    Więc tym bardziej nie mogę się doczekać fotek!!!:)
    • maith Re: Young Attitiude 04.06.06, 18:02
      Dzięki Twoim zdjęciom już wiemy, że z YA warto kupować nieco mniejsze rozmiary
      miseczek niż normalnie. Zastanawiam się tylko, o ile mniejsze, bo Felina, na
      podstawie której znasz swój rozmiar ma akurat lekko odwrotnie. Czyli jeśli z
      Feliny pasuje ci G, to pewnie w innych firmach może Ci pasować FF.

Tak czy inaczej to bardzo radosna informacja, że YA ma zawyżoną rozmiarówkę, bo
      to oznacza, że tak naprawdę mają większe miseczki niż sugerują :-)
      • magdarrr Re: Young Attitiude 04.06.06, 19:36
        Myślę, że z YA powinnam miec miskę f. z freya i fantasie noszę FF.
        Powodzenia w zakupach
        • maith Re: Young Attitiude 05.06.06, 00:54
          To jak dostaniesz wymieniony rozmiar, to daj znać, bo cały czas się zastanawiam,
          czy faktycznie f będzie dobre.
          Mam podobny układ. Też normalnie ff, czyli w Felinie g, bo płytsza, więc w YA
          pewnie będę miała podobne zmniejszenie rozmiaru, jak Ty i jak tak patrzę na
          Twoje zdjęcie, to po prostu się zastanawiam, czy tylko do f. Dlatego, jak
          będziesz miała wymienione rozmiary, to daj nam tu znać, czy to f jest
          wystarczająco małe :-)
          Swoją drogą wyjątkowo przyjemny problem, w każdym razie na tym forum - o ile
          mniejszy rozmiar kupować ;-)
          • magdarrr Re: Young Attitiude 05.06.06, 08:48
            odsyłam te staniki, ale nie wymieniam na YA, tylko na fantasie... Mam nadzieję,
            że nie będzie w tym przypadku problemu. Poza tym te z YA są stosunkowo drogie,
            więc może warto poczekać do następnej przeceny? Poza tym podoba mi się ten model
            www.brastop.com/acatalog/Young_Attitude_Boheme_Rose_IvoryPink_dtoG.html#a201832263010Z
            Nie ma już mojego rozmiaru.
    • butters77 ZIG ZAG Bra - liliowo-miętowy 30.06.06, 12:32
      Właśnie dotarła do mnie paczka z Brastop (zamówiona 6 czerwca:) - m.in. z tym
      stanikiem:

www.brastop.com/acatalog/Young_Attiude_Zig_Zag_LilacMint_atod.html
      Zamówiłam ten pierwszy z góry - w rozmiarze 32F (choć Fantasie i Panache noszę
      32FF) - rozmiar okazał się idealny. Z tego miejsca dziękuję MAGDZIERRR - bo
      dzięki jej uwagom z galerii uniknęłam kupna zbyt dużego rozmiaru!:)
      I od razu podkreślam dla dziewczyn planujących zakup stanika Young Attitude:
      MISECZKI NAPRAWDĘ WYPADAJĄ DUŻE!!!

Sam stanik jest moim zdaniem śliczny. Wprawdzie haft, który na zdjęciu wydaje
      się biały, w rzeczywistości jest jasnozielony (miętowy) - postaram się niedługo
      zrobić zdjęcie do galerii - ale reszta zgodna ze zdjeciem.

Stanik leży dobrze - mam go na sobie od rana i wszystko jest na swoim miejscu,
      biust wygląda ok, czuję się świetnie, nawet skakać mogę:) Siateczka, z której
      jest wykonany stanik, nie rozciąga się (nie jest elastyczna).
      Bardzo podobają mi się ramiączka - są takie delikatne i kobiece - niestety, z
      tego samego powodu chyba trochę mnie piją:( Jest to jednak jedyna wada tego
      stanika, jaką dotychczas zaobserwowałam:)

Aha, zapinam go na pierwszy rząd haftek (czyli najluźniej), co bardzo mnie
      cieszy, a rzadko mi się zdarza:) Słowem - w obwodzie jest dopasowany.
      • metalowiec77 Re: ZIG ZAG Bra - liliowo-miętowy 30.06.06, 17:28
        A czy mogłabyś w przybliżeniu opisać kształt piersi w tym staniku? Ostatnio
        znowu wzięłam się za szukanie idealnego stanika (sic!) i poszukuję takiego, w
        którym piersi wyglądałyby najbardziej optymalnie.
        Tzn. czy u Ciebie piersi są krągłe dzięki takiemu, a nie innemu krojowi
        stanika? Czy też modelka ma takie piersi, że zawsze są okrągłe, i w tym staniku
        też. Czy może jest w ogóle inny kształt piersi?
      • dagi1982 Re: ZIG ZAG Bra - liliowo-miętowy 30.06.06, 21:31
        a który model masz 1 czy 2 ???
      • maith Re: ZIG ZAG Bra - liliowo-miętowy 01.07.06, 01:21
        Butters, a możesz porównać go w obwodzie z Panache Salsa?
        Bo jeśli byłby taki sam albo węższy, to musiałabym rozważyć szerszy rozmiar pod
        biustem (i w związku z tym jeszcze mniejsze miseczki hehe;-)
        Ale na poważnie - Salsę musiałam z tego powodu wymieniać (była za wąska) podczas
        kiedy tej samej firmy Heaven było idealne :-)
        Hmm... określenie "wymieniać" chyba nie jest do końca właściwe w sytuacji, kiedy
        w Brastopie go zabrakło, więc zamówiłam od nowa w Bellissimie, co oznacza, że
        przed emeryturą może dojdzie ;-)
        • butters77 Re: ZIG ZAG Bra - liliowo-miętowy 01.07.06, 16:24
          A zatem kolejno:

Kształt biustu:
          piersi w tym staniku są lekko zaokrąglone, ale bez żadnych "bułeczek" - myślę,
          że dobrze oddaje ten efekt zdjęcie pierwsze od góry (ten model zresztą kupiłam).
          Na pewno nie mam w tym staniku tak wyrzeźbionego dekoltu, jak modelka na zdjęciu
          drugim od góry (ale ten jej model jest chyba mocniej wykrojony). No,może kiedy
          się bardzo wyprostuje, to tak się dzieje:) Ale na pewno też piersi mam bardziej
          zaokrąglone, niż w takich mocno zabudowanych stanikach, które raczej
          podtrzymują, niż kształtują (np. Ophelia Panache z galerii) - krój tego Young
          Attitude jest bardziej balkonowy.

Maith, piszesz o poszukiwaniach idealnego stanika i tak sobie pomyslałam,że
          gdybym miała polecić najlepszy stanik na co dzień, to chyba wybrałabym inny niż
          ten. Po wielu godzinach noszzenia wczoraj (od rana do nocy) stanik już mnie
          trochę "drapał" (materiał jest dość szorstki), ale i tak uważam, że jest to
          najlepszy stanik pod letnie sukienki (taki delikatny,cienki - no i te subtelne
          ramiączka!:)

Co do OBWODU:
          Mam Salsę o obwodzie 75 i noszę zapiętą najciaśniej - ale wiem, że przymierzając
          inne modele Panache, mające obwód 70, nigdy nie zapinałam ich na pierwszą
          haftkę - zawsze środkową lub od razu najwęższy wariant. A YA w obwodzie 70 jest
          bardzo wąski - więc chyba można powiedzieć,że wypada WĘŻSZY W OBWODZIE NIŻ INNY.
          Słowem - na Twoim miejscu zdecydowałabym się na większy obwód.

Uff,to chyba wszystko:) Jeśli macie jakieś jeszcze wątpliwości, pytajcie śmiało!
          • maith Re: ZIG ZAG Bra - liliowo-miętowy 03.07.06, 00:23
            Ekhem, wyszło mi po długich obliczeniach, że powinnam zamówić... 80C.
            Ale byłby wstyd, jakby ktoś mnie na noszeniu takiego rozmiaru przyłapał ;-)
            • maith Re: ZIG ZAG Bra - liliowo-miętowy 03.07.06, 00:46
              I tu mam właściwie do Ciebie Butters jeszcze jedno pytanie:
              Czy mając do wyboru FF albo EE (bo taka jest różnica między C a D), wybrałabyś w
              tym staniku wersję o to pół rozmiaru większą czy mniejszą?
              • maith Butters, odpowiedz, co byś wybrała? 04.07.06, 22:21
                Powtarzam pytanie:
                I tu mam właściwie do Ciebie Butters jeszcze jedno pytanie:
                Czy mając do wyboru FF albo EE (bo taka jest różnica między C a D, a niczego >
                pomiędzy nie ma, nie ma odpowiednika F), to wybrałabyś w
                tym staniku wersję o to pół rozmiaru większą czy mniejszą?
                • butters77 Re: Butters, odpowiedz, co byś wybrała? 04.07.06, 22:34
                  Wybacz, Maith - nie zauważyłam pytania.

Myślę, że wybrałabym jednak mniejszy rozmiar - bo miseczki w YA naprawdę
                  wypadają spore.

Przy okazji - jeśli planujesz zakupy,to warto się pospieszyć, bo do 9 czerwca
                  obowiązuje w Brastop 20%-owa promocja na YA:)
                  • maith Re: Butters, odpowiedz, co byś wybrała? 05.07.06, 00:23
                    Dzięki :-)
                    Właśnie zamówiłam.
                    Wprawdzie rachunek obciążyli mi normalną ceną, bez zniżki, ale wysłałam im od
                    razu mail z prośbą o wyjaśnienie i zobaczę, co mi odpiszą.
            • maith Chyba jest jakoś inaczej 10.07.06, 23:49
              Hmm, zamówiłam i wygląda tak, jakby do obwodu 36 doszyli miseczki jak do 34.
              C jest ewidentnie malutkie, D też bardzo wyraźnie za małe. Podobnie by wyglądało
              jakbym założyła innej marki 34 C lub D. Natomiast obwód pod biustem wyszedł ok,
              czyli także 36 jest bardzo wąskie. No to wymieniam i zobaczymy, co będzie dalej.

Co do kolorystyki, to przy okazji mogę jeszcze napisać, że kolor White/Blue,
              wbrew temu co widać na zdjęciu nie jest biało-błękitny, tylko biało-jasnomorski.
              Zamiast błękitu jest taki kolor między błękitnym a miętowym. Już mogli dać ten
              miętowy, skoro nie mieli błękitu, byłby biało-zielony ;-)
    • zagosia Porównanie z Panache 27.10.06, 14:18
      Może sie przyda przy zakupach internetowych: YA ma zdecydowanie większe
      miseczki niż Panache.
      Z Panache noszę 34FF, a z YA 34FF jest ogromniaste, wymieniłam na 34F i pasuje
      idealnie.
    • zazulla YA 1792 02.11.06, 13:51
      Kupilam taki model. 70G 32G - w obwodzie ciasniejszy niz Fantasie 65HH :) I wg
      opisu jak i wskazowek tutaj, nie przejmowalam sie ze to G bo YA ma duzo wieksze
      miseczki. I co? - dawno tak bardzo nie trafilam z rozmiarem. Jest na mnie
      cholernie za maly w miseczce. O jakies 4 miseczki :(
      • butters77 Re: YA 1792 02.11.06, 14:46
        Zazu, bo różnica wynosi tak 1 - 1,5 miseczki.. Tak przynajmniej było u mnie - a
        i ostatnia wypowiedź maith na to wskazuje... Przykro mi, że zakup się nie udał.
        • butters77 Re: YA 1792 03.11.06, 09:01
          Pomyłka, miałam na myśli wypowiedz zagosi.
        • zazulla Re: YA 1792 03.11.06, 10:12
          butters77 napisała:

> Zazu, bo różnica wynosi tak 1 - 1,5 miseczki.. Tak przynajmniej było u mnie -
          a
          > i ostatnia wypowiedź maith na to wskazuje...

I tym sie sugerowalam. 70G powinno byc jak 70H/HH a tu taka malota.

> Przykro mi, że zakup się nie udał.

Byl to zakup z Allegro i tanim kosztem, ale niestety nie moge odeslac a jedynie
          komus z mniejszym biustem sprzedac.
          • popea1 Re: YA 1792 10.11.06, 21:27
            Kupiłam od Zazuli:) Rozmiar dobry, rozumiem rozżalenie Zazuli, że miseczki małe
            - 70G (dla porównania noszę- Panache 70GG, Melissa 70HH), wcale nie byłoby źle,
            gdyby były troszkę większe. Ładny, estetyczny, świetny w dotyku materiał.
            Poznałam też wreszcie pionowy szew:)Kształt piersi taki sobie - rozpycha trochę
            na boki, musiałam też skrócić ramiączka, na czym moje piersi sporo zyskały.
            Oceniam na 4-.
            • zazulla Re: YA 1792 11.11.06, 13:40
              popea1 napisała:

> Kupiłam od Zazuli:) Rozmiar dobry, rozumiem rozżalenie Zazuli, że miseczki
              małe
              > - 70G (dla porównania noszę- Panache 70GG, Melissa 70HH), wcale nie byłoby
              źle,
              > gdyby były troszkę większe.

I tu sie zmartwilam, bo to znaczy ze 75HH z Melissy bedzie tez na mnie male.

> Ładny, estetyczny, świetny w dotyku materiał.
              > Poznałam też wreszcie pionowy szew:)Kształt piersi taki sobie - rozpycha
              trochę
              > na boki, musiałam też skrócić ramiączka, na czym moje piersi sporo zyskały.
              > Oceniam na 4-.

Prosze pokaz sie w nim w galerii zebym miala porownanie.
    • popea1 Fantasie 06.03.07, 08:58
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=YAT-Y2910
      Kupiłam na angielskim ebay'u w roz. 70G, miseczki duże, obwód wąski (aż za
      bardzo, bo zostawia mi slady na ciele), usztywniany. Zbiera piersi z boków i
      wypycha je do przodu. W sumie wygodny, tylko ma za długie fiszbiny, sięgają mi
      prawie do pachy, a ja długich nie lubię. W sumie fajny jest.
    • aislinn Harlequin 20.03.07, 15:51
      Właśnie przyszedł z brastopu model Harlequin. To ten :
      www.brastop.com/acatalog/youngattitude_harlequin_black_bra_POPUP.jpg
      Jest ładny, chyba nawet podobna mi siębardziej niż na zdjęciu. Miski zrobione są
      z podwójnej siateczki,z tym, że ta zewnętrzna jest zdobiona - ma cośw rodzaju
      wytłoczonego wzorku w romby.
      Haft w kolorach różowo- bladożółtym.
      Stanik ma coś, co spotkałam pierwszy raz w życiu - od wewnątrz miseczki, po
      zewnętrznej stronie piersi są wszyte dodatkowe kawałki materiału,
      nierozciągliwe, podtrzymujące piersi. W sumie niegłupia rzecz.
      Zapinany na dwie haftki. Ramiączka szerokie, bez ozdób, regulowane prawie na
      całej długości ( odpada tylko ten przedni kawałek ozdobny)

No a teraz minusy... jak dla mnie minusy, oczywiście ;)
      Pomna uwag powyżej że YA ma duże miseczki zamówiłam rozmiar mniejszy : noszę
      36H/38G, a wzięłam 36G.
      Obwód ciasny, ale do wytrzymania. Za to miseczki jednak za małe :(
      Niewiele, minimalnie, i to stanowi moją zgryzotę. Bo wiem, że wystarczy że
      zrzucę dwa kilko i stanik będzie dobry, bułeczki robią się prawie niezauważalne.
      Ciągle nie zdecydowałam więc, czy go oddać czy jednak zostawić. Chyba jednak
      oddam, bo jest jeszcze jedna wada - fiszbiny mnie uwiuerająw ręce. To jest tak :
      one tak jakby minimalnie odstawały pod pachami, niby tego nie widać, ale czuję
      to właśnie na wewnętrznej stronie ramion.
      Ech. Coś ostatnio nie mogę trafić nic z brastopu. Dwa Lepele 38G okazały się
      olbrzymie, ten YA 36G za mały... szkoda że YA nie robi tego modelu powyżej miski
      G :(
      • magdalaena1977 Re: Harlequin 31.07.07, 00:46
        Kupiłam ten model na ebayu, gdzie ciągle jest go sporo.

Zalety:
        - Cena - za stanik i wysyłkę dałam Ł 7.95 czyli 45,76 zł.
        - Wygląd - jest naprawdę śliczny, seksowny i elegancki. Haft jest w realu
        amarantowo (różyczki) bladozielony (listki).
        - Wygoda - Jak dla mnie obwód jest dość ścisły aczkolwiek nie wiem czy potrafię
        to dobrze porównać. Nosiłam cały dzień i było ok.

Wady:
        - Szerokość fiszbiny - U jest dużo szersze niż w innych modelach, nie celuje w
        pachę tylko hen gdzieś za ramieniem.
        - szeroko rozstawione ramiączka - przy ramieniu tworzy się niewielka średnio
        sympatyczna bułeczka.
        - zabudowanie - to jest full cup i nawet przy umiarkowanym dekolcie, różyczki co
        chwilę wyrywały się na wolność.
        • magda-fl Re: Floral Edge 14.08.07, 01:33
          Powiedzcie mi czy dobrze wnioskuję, że Floral Edge jest wycofywany? Na ebayu
          trochę go jest, ale w sklepach póki co nie widzę, a odkąd ujrzałam ten model, to
          zachorowałam (i na turkusowy i na czarny <lol>) i teraz nie wiem czy by sobie
          nie sprawić jednego kompletu. Oczywiście jak już obadam swój rozmiar na
          przykładzie Melissy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka