Dodaj do ulubionych

biustonosz silikonowy

19.04.07, 00:13
kochane biuściaste!

Wychodzę za mąż i jestem na etapie szycia sukni ślubnej. Szukam stanika, w
którym mogłabym mieć głęboki dekolt w V, a najchętniej też duży dekolt na
plecach... Myślałam o silikonowym biustonoszu
www.hrabina.pl/sklep/s,details,cat_id,9,id,123.html
ale czy on utrzyma biust 75 G? Wszędzie widzę rozmiary do D... Co o tym
sądzicie i gdzie mogę szukać większego rozmiaru?

pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • maith Re: biustonosz silikonowy 19.04.07, 00:38
      Nie utrzyma. Ale to żaden problem, przynajmniej dla głębokiego V. Zamów sobie
      Panache Inferno, albo Freyę Rio, Albo tego słynnego Gossarda. Z dekoltem na
      plecach już gorzej.
      • lewe_oko Re: biustonosz silikonowy 19.04.07, 00:50
        Dziękuję za radę. Myślałam właśnie o zamówieniu w Bellissimie Panache Inferno
        albo Retro Plunge Freyi. Ale chyba najbardziej wycięte jest Inferno... Na
        stronie do super głębokich dekoltów polecają też Arabellę Freyi, ale ona jest
        czarna - a ja potrzebuję cielistego stanika.
        • maith Re: biustonosz silikonowy 19.04.07, 01:09
          Jeśli w Bellissimie, to najpierw zadzwoń, powiedz, że masz ślub i zapytaj, kiedy
          naprawdę będzie. No i rozumiem, że masz ponad miesiąc czasu do 1 przymiarki.
          Jeśli Ci się spieszy, zerknij na Figleaves, Bravissimo, Brastop. Stamtąd staniki
          przychodzą znacznie szybciej.
        • zazulla Re: biustonosz silikonowy 19.04.07, 06:49
          lewe_oko napisała:

> Na
          > stronie do super głębokich dekoltów polecają też Arabellę Freyi, ale ona jest
          > czarna - a ja potrzebuję cielistego stanika.

Jest tez i jasny:
          glinki.com/?l=m5gjix
          • lewe_oko Re: biustonosz silikonowy 19.04.07, 10:25
            Dziękuję dziewczyny!

Zadzwonię do Bellisimy i zapytam kiedy może być biustonosz.

A co do sukienki - to ja nie będę miała gorsetu, tylko prostą sukienkę
            "rzymiankę". Byłam w wielu sklepach i niestety nic mnie nie zachwyciło. A co do
            hiszpańskich sukienek, to wypisałam sobie wiele modeli i okazało sie, że żadna z
            nich nie jest sprowadzana do Polski. Widac jestem dziwna ;) Dowiedziałam sie, że
            moge zamówic suknie z Hiszpani, ale wtedy musze się na nią zdecydować. Zabawa w
            ciemno za 5.000 zł - dziekuję! A poza tym pani w Pronovias była tak
            antypatyczna, że nie wybieram sie tam ponownie :)
    • mary_lu Re: biustonosz silikonowy 19.04.07, 00:51
      Niestety, nie ma na nas takich biustonoszy. Generalnie te silikonowe staniki
      mają złą numerację - tzn. wszędzie piszą, żeby osoba z miską B kupowała C itd.

Czytałam wiele relacji dziewczyn - A i B chwalą, przy C zdania są już bardzo
      podzielone - niektórym ten stanik zupełnie się nie trzyma.

Raczej nie widzę możliwości, aby taki patent utrzymał G. W życiu. A nawet nie
      produkują takich, więc koniec tematu :)

Ja miałam suknię ślubną z La Sposy. Miała genialny, wewnętrzny, niewidoczny
      gorset. Miałam 75 F i wystąpiłam bez biustonosza. A wyglądałam jak w najlepszym
      push-upie.

Generalnie jestem przeciwniczką sukien "szytych". Jeszcze nie widziałam dobrze
      uszytego gorsetu (tylko takie pseudo - pełno odstających fiszbin, wręcz
      pogrubiające w talii). Chyba lepiej kupić kieckę hiszpańską, one mają o niebo
      lepszą konstrukcję. Ja swoją kupiłam z drugiej ręki, od małobiuściastej, ale
      suknia miała zapas materiału wszyty pod pachami, więc krawcowa jeszcze
      powiększyła ją o 10 cm w biuście w stosunku do oryginalnego rozmiaru.

Jeżeli jednak pozostaniesz przy pomyśle szycia kiecki z dużym dekoltem, to znam
      inny patent - w kieckę się wszywa biustonosz z odciętymi ramiączkami i tyłem.
      Góra sukni musi być bardzo dopasowana i nie mieć możliwości obracania się i
      przesuwania góra-dół. Za tył sukni (i tył biustonosza) wtedy najlepiej aby
      robiło sznurowanie gorsetowe.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam, a nie namieszałam :)

Życzę udanego weselicha!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka