Dodaj do ulubionych

Kraków-gdzie po stanik

12.06.07, 00:16
KObitki, gdzie w krakowie mozna skorzystac z fachowej obsługi i dobrac dobry
stanik??
mam z tym problem, bo rozmiar B jest za mały, C jakby "nie trzyma"
a moze to kwestia obwodu pod biustem??
75 jakby ciut duzy, ale rpzy B jest ok, tylko wtedy miseczka za mała
przy C to katastrofa
mam te staniki od sasa do lasa
Obserwuj wątek
    • maheda Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 00:31
      Zamailuj do Boochmenki - jest tutaj taka użytkowniczka, Boochmenka, wyślij do
      Niej na gazetowy adres mail - ma internetowy sklep z bielizną, jest bardzo miła
      i na pewno pomoże Ci w dobraniu właściwego rozmiaru.
      A co do różnych niepasujących staników - to normalne, że staniki z jednego
      modelu są (w teoretycznie jednym rozmiarze) przyciasne, inne luźne.
      Trzeba za każdym razem empirycznie działać ;)
      • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 00:45
        dzieki, na pewno to zrobie
        mam juz dosc przebojów ze stanikami, kupuje jakies co miesiac i w polowie nie
        chodze, a najgorsze jest to ze w obrebie jeden firmy mam problem z rozmiarem
    • kasica_k Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 00:34
      A ile masz pod biustem? Bo Twoja teoria o za duzym obwodzie moze byc nad wyraz
      trafna :)
      • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 00:44
        mam sie tak po porstu zmierzyc centymetrem?? :)))
        • molowiak Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 00:49
          po prostu, ale bardzo ciasno i na wydechu i od razu zmież sie luzno w biuscie
          • molowiak Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 00:50
            'zmierz' - oczywiście, przepraszam - późna pora :)
          • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 00:57
            molowiak napisała:

> po prostu, ale bardzo ciasno i na wydechu i od razu zmież sie luzno w biuscie

70-72 pod biustem ( z tym wydechem mi nie szło)
            88 w biuscie
            • kasica_k Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:05
              No to jestes kandydatka na rozmiar obwodu 65 i miseczke DD-E. Witamy w klubie.
              65-tki nawet juz swoj wątek mają :)
              • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:07
                ze co????

Błagam jestem zielona jak szczypiorek na wiosne-znam dwa rzmiary staników i to
                co napisałas kaze mi sie zastanowci-czy ja wogole mam piersi???

co oznacza ten złozony numer??

65?? w moim wieku?? to nie jest rozmiar dziecinny?!
                • kasiamat00 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:27
                  Nie, 65 to nie jest rozmiar dziecinny :) Tylko dla szczuplako-drobniaków :) A
                  DD/E to rozmiar miseczki (ale ja bym radziła jednak E :). Takie rozmiary szyją
                  Freya, Panache, Fantasie a w Polsce Melissa.

A co do piersi - tak masz je. Sądzę nawet, że całkiem spore, tylko giną w
                  głupich rozmiarach staników.
                • ananke666 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:35
                  > 65?? w moim wieku?? to nie jest rozmiar dziecinny?!

Nie drzaźnij mnie. Noszę 65 a całkiem konkretna ze mnie baba.

>i to
                  > co napisałas kaze mi sie zastanowci-czy ja wogole mam piersi???

Piersi się na ogół miewa z przodu, co ma obwód żeber do rzeczy?!

> co oznacza ten złozony numer??

No co ma oznaczać. Obwód stanika wyrażony w centymetrach i symbol oznaczający wielkość miseczki. A myślałaś, że 70 czy 75C to co oznaczają, powierzchnię sklepu w metrach kwadratowych i inicjał prababci? :p
                  • kasiamat00 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:42
                    > Nie drzaźnij mnie. Noszę 65 a całkiem konkretna ze mnie baba.

To ja się jeszcze "pochwalę", że balansuję na cienkiej linii 60-65 (bo 65
                    jeszcze są, a 60 to już problem) mając BMI prawie 25 :(. Fakt, jestem niska, ale
                    "małą kobietką" raczej nikt by mnie nie nazwał :)

> A myślałaś, że 70 czy 75C to co oznaczają, powierzchnię
                    > sklepu w metrach kwadratowych i inicjał prababci? :p

Nie, to takie znaczki jak XS, S, M, L, XL itd. :) No i jest ich w sumie niewiele
                    więcej: 70A, 70B, 75A, 75B, 75C, 80B, 80C :) (któraś z polskich firm miała
                    kiedyś taką rozmiarówkę, nie wiem, czy nie Atlantic).
                    • ananke666 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:46
                      A propos małych kobietek. Całkowicie nie na temat przypomniał mi się dialog, który odbyła moja przyjaciółka wzrostu 156 z jakimś obcym kolesiem.
                      Koleś: Te, mała!
                      Ona (grobowo): Mała to jest twoja pała, a ja jestem niska.
                      I zgasiła patafiana.
                      • kasica_k Ha ha ha!!! :))))))) n/t 12.06.07, 01:54

• catsumi Re: Ha ha ha!!! :))))))) n/t 12.06.07, 10:03
                          :))))))))
                    • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:48
                      alez ja nie o tym:)
                      nie chodzilo mi o to, ze nie wiem co to znaczy wowogle-chyba pora juz tak
                      pozna,ze sie kiepsko zrozumiale wysłąwiam

po prostu pierwszy raz spotkałam sie z takim rozmiarem stanika
                      i wyraziłam swoje zaskoczenie, ze jakies D:)

Prawda jest taka, ze w polskim sklepie z bielizną nie uswiadczysz staników w
                      takim rozmiarze
                      zawsze Pani Sprzedawczyni rozkłada rece w domniemanym usmiechu-jak mam pani
                      dziwaczne piersi, to niech mi pani głowy nie zawraca:P
                      • ananke666 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:50
                        70D da się trafić. Ideał to nie będzie, ale i tak o wiele lepsze niż obwód 75.
                        • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:55
                          ja kupowałam albo 75 B ale częściej 70C

no i 3 w Intimissimi- nota bene widze ze ta marka nie pojawia sie an forum (na
                          razie pobierznie przejrzanym) a maja takie piekne wzory
                          • kasiamat00 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:57
                            > no i 3 w Intimissimi- nota bene widze ze ta marka nie pojawia sie an forum (na
                            > razie pobierznie przejrzanym) a maja takie piekne wzory

mają również pochrzanioną rozmiarówkę, co jest powodem w zupełności wystarczającym
                            • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 02:00
                              zauwazyłam
                              musze sie zdrowo naszyc , zeby na mnie pasowało
                  • kasica_k Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 02:00
                    ananke666 napisała:

> Nie drzaźnij mnie. Noszę 65 a całkiem konkretna ze mnie baba.

No weś. Jak konkretna? Konkretna to ja jestem, co drugie 75 mnie dusi :)
                    Chyba, ze konkretna w sensie, ze Cie widac ;)))

A tak BTW - od znajomej (chudzina z nieduzym biuscikiem, ja jestem dwa razy
                    taka) niedawno uslyszalam, ze ma pod biustem 75. Zrobilam wytrzeszcz, po czym
                    ochlonelam i wytlumaczylam jej, dlaczego to jest niemozliwe. Na co ona tez
                    zrobila wytrzeszcz - nie wiem, czy uwierzyla.
                    • loltka kiedy was czytam 12.06.07, 02:02
                      to uswiadamiam sobie, ze moje kolezanki, moje ciotki, matak, tesiowa kuzyki i
                      cały tabun znanych mi kobiet w wiekszosci wymaga przebadania i przelozenia na
                      inne rozmiary stanikowe
                      • kasica_k Racja - bo 80% kobiet tego wymaga :) n/t 12.06.07, 02:06

• butters77 Właśnie:) n/t 12.06.07, 11:50
                  • origami_21 Ananke :DDD 12.06.07, 09:01
                    Ananke, jesteś boska!!!
                    "A myślałaś, że 70 czy 75C to co oznaczają, powierzchnię sklepu w metrach
                    kwadratowych i inicjał prababci? :p"
              • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:16
                kasica_k napisała:

> No to jestes kandydatka na rozmiar obwodu 65 i miseczke DD-E. Witamy w klubie.
                > 65-tki nawet juz swoj wątek mają :)
                >

poprosze linka do tego watku, bo nie moge znależc:)

chciałabym sie nauczyc rozpoznawac rzmiary,
                poza tym nigdy nie widzialam takich rozmiar ów w sklepei-gdzie kupic stanik na
                takie dziwne cycki?
                • kasica_k Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:46
                  loltka napisała:
                  >
                  > poprosze linka do tego watku, bo nie moge znależc:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=63349014
                  -O-O- (<- okulary, coby lepiej widziec ;) i szukac wiedzy na forum)

> chciałabym sie nauczyc rozpoznawac rzmiary,

Do sprawdzania, jaki sie ma mniej-wiecej rozmiar, sluza nastepujace rzeczy:
                  1. centymetr krawiecki
                  2. lustro
                  3. sensowna tabela rozmiarow
                  4. rozum

Po dokonaniu pomiarow i tak metoda prob i bledow trzeba sie dowiedziec, jaki
                  rozmiar najlepiej pasuje nam w danej firmie czy modelu, ale punktem wyjscia jest
                  mierzenie sie. Nie branie byle czego w sklepie i patrzenie, ktory jest najmniej
                  za maly w miskach i za duzy w obwodzie :)

> poza tym nigdy nie widzialam takich rozmiar ów w sklepei-gdzie kupic stanik na
                  > takie dziwne cycki?

Ze nie widzialas 65-tek w sklepach, to nic dziwnego, bo ich prawie nie sprzedaja
                  w zwyklych sklepach w naszym pieknym kraju. W necie spokojnie kupisz.

Nie masz "dziwnych cyckow", polowa tego forum nosi 65 pod biustem.
                  • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:50
                    kasica_k napisała:

> loltka napisała:
                    > >
                    > > poprosze linka do tego watku, bo nie moge znależc:)
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=63349014
                    > -O-O- (<- okulary, coby lepiej widziec ;) i szukac wiedzy na forum)

coz, soczewki juz sciagniete a jeszcze kodeksy rpzerabiam i juz mi czy wysiadaja:)

• kasica_k Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:06
          loltka napisała:
          > mam sie tak po porstu zmierzyc centymetrem?? :)))

A jak myslalas? To skad znasz swoj rozmiar, skoro sie nie mierzylas? :))
          • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:09
            wstyd sie przyznac-po prostu ide do sklepu biore B75 jak kazda Prawdziwa POlka i
            mierze-jak cos mi sie wydaje za duze to rosze o mniejsze jak za małe to wieksze,
            w 6 przpadkach na sto wychodze wkur... ide do Intimisimy kupuje ich "3" ,
            przeszywam haftkę i gra muzyka
            • loltka oj, błąd 12.06.07, 01:10
              miło byc-w 6 przypadkach na 10:) nie na sto
            • kasiamat00 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:30
              > wstyd sie przyznac-po prostu ide do sklepu biore B75 jak kazda Prawdziwa POlka

A grrrrr........ Jak ja kocham takie teksty.... Uwaga - 65E raczej na żywo w
              Polsce nie kupisz, chyba że będą mieli gdzieś Melissę (ale wtedy przepłacisz z
              powodu ich polityki cenowej). Zostaje net :)
              • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:44
                rozumiem ,ze mam zaczac kupowac staniki w internecie??

wspaniale, tylko jak to przymierzyc?
                przez net kupiłam do tej pory tylko cyfrowne na allegro, ktora musiałam dwa razy
                reklamowac:))

a owaznie, to bardzo dziekuja za uswiadomienie, bo w tymi stanikami to u mnie
                problem

to 65 mnie troche przeraża, nie ejstem az taka chuda
                byłam na Twojej stronie o stanikach, przednia lektura, juz pusciłam linka w obieg:)
                • kasiamat00 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:52
                  > rozumiem ,ze mam zaczac kupowac staniki w internecie??

raczej tak; przynajmniej dopóki polskie sklepy nas nie przestaną olewać

> wspaniale, tylko jak to przymierzyc?

w domu; przed własny lustrem; poddać się ocenie męża czy kogo tam masz pod ręką;
                  jak nie pasuje, to zapakować i odesłać; proste jak budowa cepa

> przez net kupiłam do tej pory tylko cyfrowne na allegro, ktora musiałam dwa
                  > razy reklamowac:))

dlatego kupujesz na początek w sklepach, a nie na aukcjach; sklep musi ci
                  przyjąć zwrot bez podania przyczyn w ciągu 10 dni;

> to 65 mnie troche przeraża, nie ejstem az taka chuda

ja wcale nie jestem chuda i co? niektóre 65 na mnie wiszą, cholera

> byłam na Twojej stronie o stanikach, przednia lektura, juz pusciłam linka w
                  > obieg:)

nie mojej, a Kasicy, nie jesteśmy tą samą osobą; nawet się na oczy nie
                  widziałyśmy, chyba, że przypadkiem i nieświadomie
                  • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:59
                    dzieki:)

jestescie szalenie pomocne i uswiadamiajace, choc nie ukrywam ze to żenujace
                    zmierzyc sie z tak wielka ignorancją własna w wieku 26 lat.

jesli mowicie, ze sklepy internetwe tak chetnie wspołpracuja z klientkami to w
                    takim razie od jutra zczyna poszukiwania stanika (własciwie to juz od dzis)

czy to oznacza ze moje trzy szuflady biustonoszy nalezy oddac na PCK ? tyle kasy :(
                    • turzyca Re: Kraków-gdzie po stanik 17.06.07, 01:44
                      Mozesz sprobowac opylic na allegro. Tam sie da sprzedac wszystko. :D

Choc oczywiscie oddanie ich do PCK byloby czynem duzo szlachetniejszym. :)
                      • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 18.06.07, 02:58
                        turzyca napisała:

> Mozesz sprobowac opylic na allegro. Tam sie da sprzedac wszystko. :D
                        >
                        >
                        > Choc oczywiscie oddanie ich do PCK byloby czynem duzo szlachetniejszym. :)

taaa, stare staniki, albo te nowe ale uzywane???
                        musiaąłbym chyba otworzyc hutr :)
                • kasica_k Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:52
                  loltka napisała:
                  > rozumiem ,ze mam zaczac kupowac staniki w internecie??
                  >
                  > wspaniale, tylko jak to przymierzyc?

W domciu.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=57356275&a=57356275
                  Zajrzyj tez do watkow ze spisu tresci.
            • maith Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:43
              loltka napisała:

> wstyd sie przyznac-po prostu ide do sklepu biore B75 jak kazda Prawdziwa POlka

Hehe, zabawne :) I tak mniej więcej wygląda przeciętna przyczyna noszenia złych
              staników w naszym kraju.

To w powiązaniu z

> mam sie tak po porstu zmierzyc centymetrem?? :)))

mniej więcej przedstawia problem :)

> przeszywam haftkę i gra muzyka

Znaczy się skracasz obwód?

Zasada w Twoim przypadku jest prosta - nie dotykasz się więcej do obwodu 75.
              W sklepach stacjonarnych w ostateczności możesz sprawdzić 70-tki (C, D). Na
              pewno będą lepsze.
              Ale najlepiej jakbyś sobie netowo popróbowała 65-tki.
              • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:53
                maith napisała:

>
                > > przeszywam haftkę i gra muzyka
                >
                > Znaczy się skracasz obwód?

dokładnie tak robie

>
                > Zasada w Twoim przypadku jest prosta - nie dotykasz się więcej do obwodu 75.
                > W sklepach stacjonarnych w ostateczności możesz sprawdzić 70-tki (C, D). Na
                > pewno będą lepsze.
                > Ale najlepiej jakbyś sobie netowo popróbowała 65-tki.

sprobuje, choc nie ukrywam, ze zakupy przez net to troche jak rosyjska ruletka

mze podpowiecie mi firme , ktora ma stacjonarny jak to nazwałas sklep, zebym
                mogła sobie zmierzyc taki stanik i wtedy bedzie mi łatwiej walczyc z
                internetowym sklepem
                • maith Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 15:24
                  Jeśli w Krakowie, to masz szczęście, bo możesz robić zakupy w Intimo :)
            • ananke666 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 01:43
              Spróbuj przymierzyć 70D. Czasem da się trafić coś mniej rozciągliwego. Ale ogólnie cudów nie ma, 65 jest lepsze. Trafić 65E w sklepie - mierne szanse. Próbuj przez Boochmenkę, może mieć.
              • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 02:16
                Dziewczyny, dziekuje bardzo za waszy wypowiedzi, musze jeszcze kroche
                popracowac, niestety

bede jezcze sie odzywac w tym watku i w tym o 60-tkach tez, poniewaz dzieki tej
                nowej tajemnej wiedzy otowrzyła sie nowa, nie znana dotą sfera-poszukiwanie i
                polowanie na staniki:)))

moze to głupio zabrzmi, ale mam ochotę w tej materi sie troche porozwijac

bede omijac szerokim łukiem B75
                pytanie czy bede miec w czym chodzic, bo jednak ciezko mi znalezc w tym
                zarobionym po pachy zyciu chwile wolnego zeby pogrzebac w necie

kodeksy wołają, wiec spadam

dobranoc
                • martvica Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 09:14
                  70D dostaniesz spokojnie w Damie Kier -o ile tolerujesz push-upy ;) - Długa 42
                  albo róg Zwierzynieckiej i Felicjanek. Osobiście jestem zakochana w ich
                  stanikach, a w sklepach stacjonarnych są tańsi niż w sieci (naprawdę nie wiem
                  jakim cudem).
                  Możesz jeszcze spróbować taki mały sklepik na Długiej, idąc od Alej po lewej,
                  przed skrzyżowaniem z placem Słowiańskim, obok sklepu z butami, biżuterią i
                  bielizną - kobieta co tam sprzedaje bywa sensowna.
                  • yaga7 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 09:27
                    > Możesz jeszcze spróbować taki mały sklepik na Długiej, idąc od Alej po lewej,
                    > przed skrzyżowaniem z placem Słowiańskim, obok sklepu z butami, biżuterią i
                    > bielizną - kobieta co tam sprzedaje bywa sensowna.

ten sklepik też polecam :)
                    Swego czasu kupowałam tam samanty.
    • yaga7 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 09:08
      Z tego co pamiętam, polecano chyba (kojarzy mi się, że chyba Maheda o tym
      pisała) sklep Febe w Galerii Krakowskiej. Co prawda 65 tam pewnie nie będzie,
      ale moze i tak warto zajrzeć.

Ja już przestałam łazić po krakowskich sklepach w poszukiwaniu czegoś dla siebie
      - internet górą :)
      Powodzenia!
    • maheda A ja z uporem maniaka namawiam Cię 12.06.07, 10:34
      na Boochmenkę.
      Akurat w rozmiarze 65DD-65E może coś mieć na stanie :-)
      • catsumi Re: A ja z uporem maniaka namawiam Cię 12.06.07, 10:43
        Dokładnie :) Nawet na allegro ma teraz w tym rozmiarze więc napewno mogłabyś i
        osobiście przymierzyć :) : skocz.pl/FreyaArabella
        skocz.pl/FreyaPollyanna
      • boochmenka 65E - coś się znajdzie :) 12.06.07, 10:50
        W rozmiarze 65E coś się znajdzie :) (Pollyanna, Margo, Millie, powinna być też
        jakaś Arabellka) niestety 65DD nic. Ale właśnie robię zamówienie więc dopiszę.
        Jeżeli masz ochotę na spotkanie - napisz boochmenka@gazeta.pl lub
        sklep@intimo4you.com
        • loltka Re: 65E - coś się znajdzie :) 12.06.07, 12:47
          napisałam mala:)

czekam niecierpliwie.

POzdrawiam
      • loltka Re: A ja z uporem maniaka namawiam Cię 12.06.07, 16:55
        dzieki, skontaktowałam sie z Nią:)

szykko działa:)
    • panistrusia Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 11:14
      Z moich doświadczeń polecam: gorąco panią w ciąży ze sklepu koło empiku na Rynku
      - tyle że tam to ceny od 100zl w górę; sklep na Kalwaryjskiej w budynku Korony -
      dwie ekspedientki dobrze zorientowane w rozmiarach i tym, co mają w sklepie;).

W Damie Kier na Zwierzynieckiej trafiłam na 3 ekspedientki, którym nie chciało
      się szukać rozmiarów, nie potrafiły powiedzieć jakie rozmiary produkuje DK.
      Ostatecznie kupiłam tam 75F zapinane z przodu z nadzieją że takie ciasne i
      gumowate w obwodzie pozostanie dłużej niż pierwsze wrażenie;) Ale 70E miały
      bardzo dużo i to przecenionych ok.30zł za sztukę.
      • maheda Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 11:22
        Ale tam nigdzie nie ma 65tek, a dziewczyna potrzebuje przymierzyć właśnie 65tkę...
        • panistrusia Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 11:40
          No wiem. Ale skoro ona dopiero co z 75b nawrócona, to może 70e choćby
          przymierzyć w realu i przekonać się, że rzeczywiście przydałoby się mniej. Albo
          chociaż na tymczasem kupić za 20zł.

Poza tym ta pani z Rynku jest wg mnie uczciwa. Tzn. nie wciśnie nieodpowiedniego
          rozmiaru, pokazuje na co zwracać uwagę, jakie błędy się popełnia.
          • maheda Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 12:29
            Pani w Rynku wcisnęła mi cztery lata temu Triumpha 85F, który nie dość, że i tak
            miał za małe miseczki, to jeszcze obwód nawet początkowo był trochę za szeroki,
            a z czasem się rozciągnął tak, że obecnie przy maksymalnym naciągnięciu ma 120 cm.
            Koszmar.
            Noszę 80GG (angielskie), albo 75HH. Moim ukochanym stanikiem jest Millie 70J.
            Gdzie temu wszystkiemu do 85F?!
            • panistrusia Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 13:48
              Może to nie była ta sama? A może przez cztery lata się doedukowała?:) Albo
              asortyment się rozszerzył?

W każdym razie gdy powiedziałam jej jaki mam rozmiar, to z autentyczną troską
              zaprowadziła mnie do przymierzalni. Jak zdjęłam bluzkę, to powiedziała: "no
              myślałam, że będzie z panią większy problem, bo wygląda pani bardzo szczupło i
              trzeba będzie 60 szukać. I nie ma pani za dużego biustu." - Pierwszy raz mi się
              zdarzyło, żeby ktoś na hasło 70f-g zareagował z ulgą, że to taki mało kłopotliwy
              rozmiar:)
          • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 12:51
            znam ten sklep na Rynku, kupiłam tak kilka lat temu ze dwa Triumphy, potem
            stwierdziłam, ze ta firma jest jednak jakas koslawa, bo kto to widział, zeb
            stanik po 2 miesiacach uzywania (i prania go w rekach oczywscie) tracił fason i
            zaszynał sie siepać.
            od tamtej pory nic juz tam ie kupiłam
            ale moge przekonac sie na nowo:)

a co do ceny-moze wydac na dobry stanik 100 zł, jesli jest tego wart i bedzie
            sie dobrze nosił, natomiast zawsze sie bałam bielizny po 20 zł stanik :)
            • panistrusia Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 13:23
              Te po 20zł też kiedyś kosztowały więcej. Tylko że teraz są już sprzed 2 lat,
              albo ostatnimi sztukami w sklepie...

Jeszcze a propos sklepu na Rynku: myślę, że jeśli pójdziesz tam z mocnym
              postanowieniem, że nie kupisz nic, co będzie w obwodzie "w sam raz", tylko
              założysz rozciąganie się materiału...no i nie zaufasz pani do końca, choćbym nie
              wiem jak ją tu wychwalała, to nic Ci nie grozi.

Ja tam mierzyłam taką bardzo ciasną i sztywną 70 za 250zł jakiejś niemieckiej
              firmy - może akurat będzie dla Ciebie?
              Ale faktycznie uważaj, jeśli wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to,
              że powinnaś nosić 65:)

• loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 13:28
                no nawet sie dzis znow mierzyłam, bo wczoraj op nocy to jmgłam cos pochrzanic
                ale nie
                71 jak w morde strzelił pod biustem
        • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 12:54
          powiedziałam dzis o tym koleżance w pracy
          zaczeła sie smiac i stwierdziła ze ktos mi robi wode z mózgu
          bo ona jest mniej wiecej moje figury (rozm 36 ) i stwierdziła, ze skoro ona nosi
          75 to ja tez:)i zebym uważała bo jak zaczne nosic takie ciasne staniki to bede
          miec raka piersi od uciskającego biustonosza

chyba nie kazdy daje sie tak szybko nawrocic
          • maheda Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 13:04
            Spytaj koleżankę, czy nosiłaby spodnie na 100 cm w biodrach, gdyby miała w
            biodrach 90 cm.
            I czy nie boi się, że - kupując np. elastyczne spodnie na 5 cm w biodrach mniej,
            niż ma - nabawi się raka jelita grubego czy na przykład szyjki macicy?
            ;)
            Ale oczywiście niektóre osoby będą niereformowalne - w sumie ich problem.
            • carmelli Re: Kraków-gdzie po stanik 13.06.07, 00:30
              maheda napisała:

> Ale oczywiście niektóre osoby będą niereformowalne - w sumie ich problem.

O wlasnie... Pisalam kiedys o mojej szczuplutkiej kolezance, ktora twierdzi, ze
              nosi 70B lub 75A... Probowalam zaczac reformowac ze wszystkich mozliwych stron
              ale sie nie daje

Wczoraj spytalam wprost: ile masz centymetrow pod biustem, dac ci miarke?
              Odpowiedziala: tyle mam centymetrow, ze czasem nosze obwod 70 a czasem 75

a to niech sie wypcha, nie moj problem!!
          • origami_21 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 13:06
            >zebym uważała bo jak zaczne nosic takie ciasne staniki to bede
            miec raka piersi od uciskającego biustonosza<

Nie noooo....Ręce mi opadły i wszystko inne też. Ludzie! Środek Europy, XXI
            wiek i żeby takie cuda opowiadać?
            • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 13:21
              i to powiedziała kobieta wykształcona, pani prawnik, nie jkas starowinka ze wsi:)

zastanawiam sie jak teraz uswiaomic Mame, ktora ma piersi dwa razy taki jak ja
              a kupuje C 80
              • maheda Najpierw kup sobie dobry stanik 12.06.07, 13:26
                Potem zademonstruj niedowierzającej zapewne Mamie i spytaj, w którym miejscu
                jest na Ciebie niedobry ;)
                To samo możesz zresztą zrobić ze swoją koleżanką-prawniczka.
                A potem niech myślą.
              • panistrusia Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 13:26
                Ja myślę, że po prostu: pójść do sklepu, niech mama przymierzy inny, właściwy
                rozmiar, poczuje wygodę i na pewno już nie trzeba będzie jej jakoś specjalnie
                namawiać:)
                • molowiak Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 13:38
                  ja swojej mamie po prostu kupiłam stanik w prezencie na dzień matki, nie dała
                  sie zmierzyć więc zapytałam jaki nosi rozmiar to było 85B, więc kupiłam jej z
                  'melissy' 80C, kazałam założyć, obejżałam, kazałam ściągac i wymienić na 80D,
                  mama oczywiście twierdziła, że C jest dobry, ale byłam głucha na jęki :), ten
                  stanik jest teraz jej ulubiony :), niedługo znowu coś jej kupię :)
                  • loltka Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 13:56
                    Moja Mama własnie mi napisała na gadu ( wiadomo, pracuje) ze ona kupuje 75 C lub
                    B, zależy od miseczki
                    mowi ze ma obwod od biustem miedzy 75 a 80 i chyba tez sie nei da zmierzyc

a i stwierdziła, ze skoro mam nosic taki rozmiar (65) tzn ze od naszego
                    spotkania ostaniego musiałam bardzo schudnac i czy nie mam juz anorekscji
                    :)))))))))))
                    ja jej mowie ze przez meisiac to raczej nic nie schudłam, moze ze dwa kilko ze
                    stesu przed slubem (zostało juz tylko 25 dni) ale to nie ma takiego znaczenia, :)
            • kasica_k To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 15:54
              Wiecie co, po raz kolejny dochodze do wniosku, ze takie osoby jak pani Hania
              maja swoja wazna misje do wypelnienia. Ona sie NIE PYTA, jaki klientka nosi
              rozmiar.

Po prostu sa klientki, ktorych o to pytac nie nalezy :)
              • ananke666 Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 15:59
                niektórym lepiej byłoby wręcz nie pokazywać metek od tego, co daje się do mierzenia. Powiedzieć dopiero, jak zmierzy i będzie pasować.
              • loltka Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 16:24
                o co chodzi z ta pania Hanią??

jedna taka Panią Hanię na forum ślubnym laski zmieszały z błotem
                jak to poszły i wyszły zdegutowane i niezadowolone, bo nie dosc ze kobieta
                podobno opryskliwa to jeszcze cyt" upychała im piersi w zaciasne staniki i za
                wielkie miski"
                • maheda Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 16:32
                  Jak były przyzwyczajone do noszenia rozdeptanych bamboszy, to nic dziwnego, że w
                  szpilkach na obcasie było im niewygodnie ;)
                  Fakt, że dobiera mniejsze obwody, niż się nosi (i z tego, co słyszę, nieraz
                  przesadza), a że miski wielkie... no cóż. Jeśli któraś ma utrwalony stereotyp
                  "miska D jest WIELKA", a tu nagle dostaje stanik z miseczką F, to część lasek
                  reaguje właśnie tak, jak opisane przez Ciebie panny - to NIE MOŻE BYĆ MISKA DLA
                  MNIE.
                  Pamiętam, jak jakiś czas temu na którymś z forów był post dziewczyny, która od
                  p.Hani wyszła w "babcinym" modelu 70G (pewnie Felina), a dziewczyna była młoda i
                  chciała nosić śliczne koronkowe staniczki pod półprzezroczyste bluzki. Więc -
                  ponieważ ta okropna Felina jej nie pasowała - stwierdziła na forum, że
                  niepotrzebnie ten stanik kupiła, bo ... ma ZA DUŻE miski!
                  Oczywiście rozmówczynie spytały, jakim cudem nie były za duże, kiedy w tym
                  staniku szła od p.Hani do domu - dziewczyna nie odpowiedziała wprost, ale
                  odpowiedziała właśnie na tyle nie wprost, że można się było domyśleć, że chodzi
                  o fason bardziej, niż o sam rozmiar. W związku z czym dziewczyna pewnie schowała
                  dobrze dobrany rozmiar stanika głęboko do szuflady, żeby móc nosić "właściwe"
                  rozmiary ślicznych koronkowych staniczków.
                  • loltka Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 16:44
                    pouczajace to co napisałs
                    masz racje-ja tez nie wiem jak to bedzie z innym stanikiem, 65 brzmi "ciasno"
                    ale juz pracuje nad spotkaniem z boochmenka zeby zmmierzyc sie z tematem
                    ( i stanikiem)

a co do panienki z okienka, ktorej sie babciny stanik nie podobał-troche ja
                    rozumiem, bo tez nie lubie pancerniaków i misek od szyje
                    lubie koronkową seksowna bielizne, ciekawe materiały wzory, lubie satynowe staniki

chciałabym to wsyztsko pogodzic-niec dobrze dobrany stanik i zeby nie był babciny:)

wydaje mi sie ze na moich nieduzych piersiach to sie moze udac:)
                    • kasica_k Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 17:21
                      Pewnie, że może. Przy większych też by się udało :) Jak nie naziemnie, to
                      internetowo. 30-tki (po naszemu 65) zostaja na wszystkich wyprzedazach angielskich:

www.bravissimo.com/products/default.aspx?cid=sl&back=30&cup=*&scid=p2&colour=*&brand=*&price=*&sort=*&numitems=6
                      • loltka Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 18:31
                        czy to znaczy, ze angielik nie nosza takich rozmiarów? dlaczego-przeciez w
                        Londynie poł swiata mieszka:))

aha-czt mogłabys mi podsunac kilka linków z takimi promocjali, w dwoch słowach
                        napisac jak to ugryzc, jakie sa koszta takich staników i przesyłki oraz jakie
                        firmy polecasz:)
                        wiem, ze dla Was to sa smieszne pytania, ale hmmm, jestem nowicjuszem:))
                        • kasiamat00 Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 19:41
                          Firmy: Freya, Fantasie, Panache, Gossard. 30tki ma jeszcze Kalyani, ale ich
                          staniki się rozciągają, więc nie warto ryzykować. W opisie forum są linki do
                          wątków o sklepach internetowych, promocjach i konkretnych markach. Warto poczytać.
                      • loltka Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 18:32
                        kasica_k napisała:

> Pewnie, że może. Przy większych też by się udało :) Jak nie naziemnie, to
                        > internetowo. 30-tki (po naszemu 65) zostaja na wszystkich wyprzedazach angielsk
                        > ich:
                        >
                        > <a
                        href="www.bravissimo.com/products/default.aspx?cid=sl&back=30&cup=*&scid=p2&colour=*&brand=*&price=*&sort=*&numitems=6"
                        target="_blank">www.bravissimo.com/products/default.aspx?cid=sl&back=30&cup=*&scid=p2&colour=*&brand=*&price=*&sort=*&numitems=6</a>

czy to oznacza, ze gdy kupuje na angielskich stronach to szukam rozmiaru 30 E
                        lub 30 DD??
                        • kasiamat00 Tak 12.06.07, 19:39

• loltka Re: Tak 12.06.07, 22:16
                            kasiamat00 napisała:

>

Mam Przyjaciółe, ktora mieszka w Londynie, bedzie u mnie na slubie 7
                            lipca-pomyslałam, ze mogłay mi kupic na rzecenie stanik włąsnie w takim
                            rozmiarze, tym bardziej ze potwierdziła mi wasze słowa-staników w tych
                            rozmiarach jest pelno na wyprzedarzach. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł,
                            kupowac bez przymmierzania?? bo jak przywiezie taki stanik (powiedziała, ze
                            drogie marki wybieram, a ja jej na to ze żywcem z forum dla cyckow:) ) to
                            oczywiscie ja jej zapłace niezaleznie od tego czy pasuje czy nie, tylko co potem
                            z tym zrobic...

sama w Londynie bede pod koniec pażdziernika, to moze sie jednak wstrzymac?
                            • kasica_k Re: Tak 12.06.07, 22:29
                              Jak nie bedzie pasowalo, zawsze mozesz sprobowac opylic na allegro albo w naszym
                              watku "wymieniamy sie nietrafionymi zakupami". To taki forumowy straganik :) Czy
                              to drogie marki - rzecz wzgledna. Sa modele po trzydziesci kilka funtow, sa i po
                              20, a na wyprzedazy mozna czasem kupic za pol ceny albo jeszcze mniej. Sa tez
                              drozsze marki, rzecz jasna.

Co do przyczyny, dlaczego jest ich pelno - pewnie Angielki sa bardziej
                              korpulentne niz Polki, to raz, a dwa - tam tez wielu sie wydaje, ze jak im
                              urosna piersi, to powinny kupowac wiekszy obwod pod biustem, a zmienic miske -
                              to juz nie kazdej do glowy przychodzi :) Wszedzie na swiecie wystepuje zjawisko
                              "75B".
                            • miotlica Re: Tak 12.06.07, 23:23
                              Jak nie będą na Ciebie pasować, to tutaj znajdą się na pewno osoby chętne nabyć
                              takie brytyjskie cudo przecenione :) Albo rzeczywiście allegro, jak radzi kasica.
                              • loltka Re: Tak 12.06.07, 23:34
                                ok, w takim razie zaryzykuje
                                jak bedą złe to bede Was błagac, zebyscie cos ode mnie kupiły :)

• kasica_k Re: Tak 12.06.07, 23:37
                                  Ale na mnie nie licz, ja sie w taka malizne nie zmieszcze ;))
                                  • loltka Re: Tak 12.06.07, 23:43
                                    jesli moge spytac jaki Ty masz rozmiar??
                                    mam nadziej, ze po forumowych poradach i po spotkaniu z Boochmanka moja malizna
                                    bedze sie jakos lepiej prezentowac:)

tylko tak mi szkoda tych wszytskich moich staników:(
                                    • limonka_01 Re: Tak 13.06.07, 00:00
                                      loltka napisała:

> tylko tak mi szkoda tych wszytskich moich staników:(

A piersi Ci nie szkoda? Im przede wszystkim należy się dobra oprawa.
                                      • loltka Re: Tak 13.06.07, 00:07
                                        dlatego włąsnie wymienie te stakniki i juz zaczelam działac
                                        bo jednak piersi bardziej mi szkoda
                                        ale szkoda mi tez kasy utopionej w stanikach
                                        kupuje ich duzo, bo nie otrafie sie oprzec jak widze piekny stanik, czesto w
                                        komplecie z majtkami

i bardzo nie lubie, kiedy sie okazuje ze moje ciezko wycharowane pieniadze lecą
                                        w błoto
                                    • kasica_k Re: Tak 13.06.07, 00:21
                                      Naszam: 34GG, 34G, 36FF. W 30 żadną miarą nie wlezę. To do obwodowej malizny
                                      głownie się odnosiłam, bo miseczka DD czy E to nie jest przecież biust, który
                                      można nazwać "małym", nawet od wąskiego obwodu liczony. Choć wszystko jest
                                      względne - w sumie to ja ze swoim tu do desek należę ;)
                                      • loltka Re: Tak 13.06.07, 00:29
                                        biust mam widoczny nawet bez stanika, w sumie to nie narzekam, czasem moze bym
                                        chciała zeby był taki bardziej "mleczny", bufiasty, ale z drugiej strony mogłam
                                        trafic gorzej

jedyne co bym chciała to miec taki rowek jak BB na zdjeciach z młodosci:)
                    • ananke666 Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 17:36
                      Zaręczam, że jest sporo koronkowych i satynowych cacek w rozmiarach znacznie, ale to znacznie większych niż twój.
                • kasica_k Re: To sie nadaje do pani Hani ;) 12.06.07, 16:35
                  loltka napisała:
                  > jedna taka Panią Hanię na forum ślubnym laski zmieszały z błotem
                  > jak to poszły i wyszły zdegutowane i niezadowolone, bo nie dosc ze kobieta
                  > podobno opryskliwa to jeszcze cyt" upychała im piersi w zaciasne staniki i za
                  > wielkie miski"

Tak, pewnie o tę samą panią Hanie chodzi :)

Postac kontrowersyjna. Pracowala w pewnym warszawskim sklepie z bielizna, teraz,
                  zdaje sie, zalozyla wlasny. Podobno kiedys ustawialy sie do niej kolejki. Jedni
                  twierdza, ze potrafi dobrze dobierac staniki, inni - ze troche przesadza z
                  ciasnymi obwodami. Wiele osob "oświeciła" stanikowo i to jest jej niewatpliwa
                  zasluga, choc jej sposob bycia jest... dyskusyjny. To ostatnie plus kiepska
                  oferta, w porownaniu z tym, co w tej chwili oferuje nam net (u pani Hani placilo
                  sie duzą kasę za zwężane staniki Feliny - i tak nie miala niemal zadnej
                  konkurencji) sprawia, ze malo ktora z nas tutaj korzysta z jej uslug. Sa jakies
                  stare watki na ten temat na forum.
          • ananke666 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 14:48
            a przepraszam, to ona zapina obwód biustonosza na piersiach? bo ja myślałam, że robi się to pod piersiami, na żebrach, a miejsce piersi jest w miseczkach. A może od haftek na plecach dostaje się tego raka piersi?
          • maheda Swoją szosą... 12.06.07, 14:56
            noszę rozmiar 44-46, a najwygodniejszy mój stanik jest (akurat obwód w tym
            modelu jest lużny) rozmiaru 70 pod biustem.
            Przeciętnie najlepiej na mnie się noszą 80tki i 75tki.
            Może ta koleżanka lubi mieć koszulki zamiast staników? Tylko niech potem nie
            narzeka, jak się jej biust zepsuje.
      • martvica Re: Kraków-gdzie po stanik 13.06.07, 09:40
        panistrusia napisała:
        > W Damie Kier na Zwierzynieckiej trafiłam na 3 ekspedientki, którym nie chciało
        > się szukać rozmiarów, nie potrafiły powiedzieć jakie rozmiary produkuje DK.
        > Ostatecznie kupiłam tam 75F zapinane z przodu z nadzieją że takie ciasne i
        > gumowate w obwodzie pozostanie dłużej niż pierwsze wrażenie;)

Za pierwszym razem, szukając jeszcze 75D, wydawało mi się że usłyszałam coś o
        80C, ale może to omamy słuchowe, udałam że nie słyszę ;) Za drugim razem już
        innej pani zapytałam o 70E lub 75D - było tylko to drugie, stanik śliczny, pani
        widząc moje wahanie powiedziała że jeśli by się rozciągnął obwód, to w każdej
        chwili można przyjść zwęzić ;) I jeszcze ze mną miło porozmawiała o stanikach.
        Tylko cos mówiła że na zastępstwie jest, więc wątpię żeby tam była.
        No a ceny to oni mają... znośne :)
    • mamakrzysia8 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 14:02
      Dziewczyny a co z rozmiarem
      75 pod biustem i 86 w biuście?
      • origami_21 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 14:56
        Na to pytanie najszybciej otrzymasz odpowiedź tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=62494567
    • mamakrzysia8 Re: Kraków-gdzie po stanik 12.06.07, 20:57
      Dzięki
    • loltka no to byłam:) 13.06.07, 13:41
      widziałam sie z Boochmanką
      bardzo sympatyczne i pouczające spotkanie:)
      tylko stanika na mnie nie ma:(((
      w sumie wyszło ze z moim biustem to sie tu do was nie nadaje, bo mały jakis.
      NIc tylko nabrac ciała trzeba
      65 E za duze, lepsze bedzie D
      no i w sumie to w 60 tez bym sie wcisnęła
      jak ja wam zazdroszcze tych pieknych duzych biustów, dajcie mi troche!

Boochmenka obiecała ,ze jak znajdzie lokal , to bedzie miała tez tam cos dla
      takich jak ja.
      poki co została mi przyjaciółka w UK, ktora za kilka funtów moze mi kupic cos w
      moim rozmiarze nawet za 30% wartosci
      • kasica_k Re: no to byłam:) 13.06.07, 13:50
        loltka napisała:
        > w sumie wyszło ze z moim biustem to sie tu do was nie nadaje, bo mały jakis.

Przyjmujemy wszystkie biusty, ktore czuja taka potrzebe :)

> NIc tylko nabrac ciała trzeba
        > 65 E za duze, lepsze bedzie D

Albo DD, to jest nastepny rozmiar po D w brytyjskiej rozmiarowce.

> no i w sumie to w 60 tez bym sie wcisnęła

To moze zmieniac postac rzeczy - jak 65DD bedzie OK, to w 60 trzeba brac F; jak
        65D, to 60E.

> jak ja wam zazdroszcze tych pieknych duzych biustów, dajcie mi troche!

Nie ma sprawy, wez sobie troche z mojego brzucha :)
        • origami_21 Re: no to byłam:) 13.06.07, 13:55
          Ode mnie to z pleców możesz wziąć;)
        • loltka Re: no to byłam:) 13.06.07, 14:09
          kasica_k napisała:

> loltka napisała:
          > > w sumie wyszło ze z moim biustem to sie tu do was nie nadaje, bo mały jak
          > is.
          >
          > Przyjmujemy wszystkie biusty, ktore czuja taka potrzebe :)

Dziekuje bardzo za słowa otuchy
          chetnie tu zostane na dłuzej
          tylko pewnie bede ciagle marudzic, tym bardziej ze moje piersi czesto zmieniaj
          rozmiar, 2 kg do gory a ja sie nie mieszcze a stanik, w ktorym wczesniej
          pływałam, dobrze ze tyłek mi stoi w miejscu bo wtedy bym sie juz pcieła

>
          > > NIc tylko nabrac ciała trzeba
          > > 65 E za duze, lepsze bedzie D
          >
          > Albo DD, to jest nastepny rozmiar po D w brytyjskiej rozmiarowce.

własnie chyba DD tez by było za duze, ale to juz trzebaby sprawdzic, bo Własnie
          Boochmenka takich nie miała

>
          > > no i w sumie to w 60 tez bym sie wcisnęła
          >
          > To moze zmieniac postac rzeczy - jak 65DD bedzie OK, to w 60 trzeba brac F; jak
          > 65D, to 60E.

dowiedziałam sie ze moge sprobowac 30 D, albo nawet 28, ale ten bedzie taki juz
          ekstra przylegajacy
          jednak 65 zapiełam na środkowa haftke bez problemu

>
          > > jak ja wam zazdroszcze tych pieknych duzych biustów, dajcie mi troche!
          >
          > Nie ma sprawy, wez sobie troche z mojego brzucha :)

to jestemu umowione na przepychanie ciała:)

>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka