Dodaj do ulubionych

Światełko w tunelu

07.09.07, 23:35
... możemy zapalić :)

Sytuacja jest taka: jakiś czas temu udało mi się zainteresować biuściastą
sprawą portal www.byckobieta.pl
Kontaktującej się ze mną pani napisałam co wiedziałam, podrzuciłam kilka
linków do wątków na Lobby, do Stanikomanii, bloga Besame i w efekcie tego
niedawno dostałam następującą odpowiedź:

"Witam serdecznie

zapoznałam się z materiałami i myślę, że możemy opublikować tekst na ten
temat, czekam zatem na artykuł. Tekst powinien mieć 2-3 stron A4 zapisanych w
formacie doc. lub .txt i dołączone do niego max. 5 zdjęć .jpg lub .gif"

Kto się pisze na pisanie? ;)

PS. Butters77, próbowałam w tej sprawie do Ciebie skrobnąć, ale nie wiem czy
doszło, na koncie gazetowym nie zapisało w wysłanych, a na innym mi odbija
maila :(
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Światełko w tunelu 08.09.07, 00:05
      Ja mogę się pisać. Albo wejść w spółkę autorską z Butters. Albo niech Butters
      napisze :)

Butters, jesteś na sali? :)

Swoją drogą - teksty na tym portalu są bardzo krótkie, dużo krótsze niż 2-3
      strony. Czy to oznacza, że cokolwiek napiszemy, zostanie skrócone?
      • a_gneskka Re: Światełko w tunelu 08.09.07, 00:27
        W większości tak, ale zdarzają się i dłuższe, np.:
        tiny.pl/5zfh
        tiny.pl/5zfq
        Pierwszy ma ok. 2, drugi 2,5 strony (strona=1800 znaków ze spacjami), myślę, że
        o coś takiej długości chodzi.
        Wydaje mi się, że pani dość dobrze zapoznała się z tematem stanikowym i zdaje
        sobie sprawę, że w 10 zdaniach tego się opisać nie da ;)
      • ananke666 Re: Światełko w tunelu 08.09.07, 00:50
        > Swoją drogą - teksty na tym portalu są bardzo krótkie, dużo krótsze niż 2-3
        > strony. Czy to oznacza, że cokolwiek napiszemy, zostanie skrócone?

Na to wygląda. Skrócone, ocenzurowane i niestety zapewne częściowo przekręcone. Nie chcę krakać, ale...
        • slonko771 no jest jeszcze autoryzacja-zeby głupot nie było 08.09.07, 00:52
          • ananke666 Redaktor i tak zawsze wie lepiej :p 08.09.07, 01:00

• butters77 Melduję się!:) 08.09.07, 14:58
        Wybaczcie milczenie, ale od tygodnia leżę w łóżku z zapaleniem krtani (nie
        polecam nikomu...) i dopiero wstałam do kompa. Przed chwilą zaczęłam odpisywać
        Ci na maila, Agnesko, ale widzę, że jest już wątek, więc napiszę tu:)

Przede wszystkim - fantastyczna wiadomość!:) Jeśli chodzi o mnie, to bardzo
        chętnie napiszę ten tekst - więc jeśli jeszcze nie powstał, zaraz zabieram się
        do pracy:) Następnie oczywiście wrzucę go tutaj do oceny:)

Druga kwestia to ilustracje. Skoro jest możliwość ich dołączenia, to
        zdecydowanie warto z tego skorzystać! Postaram się przygotować jakieś materiały
        - w wersji minimum będą to ilustracje w stylu "piersiówkowym", w wersji bardziej
        rozbudowanej - również zdjęcia. Dam znać, jak tylko sprawa się wyklaruje.

I teraz pytanie, Agnesko - jaki mamy termin nadesłania tych materiałów? Bo za
        tekst zabiorę się od razu - więc będzie gotowy dziś lub jutro - ale obrazki
        dopiero w tygodniu...
        • kasica_k Re: Melduję się!:) 08.09.07, 15:04
          Serdeczne wyrazy współczucia :( Paskudna choroba, ale dobrze, że już odzyskujesz
          siły (tam w Twojej skrzynce powinno coś czekać ;))
    • panistrusia Re: Światełko w tunelu 08.09.07, 02:06
      Ja mogę służyć korektą i krytyką :)
    • zzagi Re: Światełko w tunelu 08.09.07, 08:37
      To swietnie ze trafila sie zainteresowana osoba ale skoro jest jedna moze bedzie
      ich wiecej? Czy nie warto byloby sprobowac zainteresowac tematem np. Wysokie
      Obcasy? Cos co trafiloby do druku i wiekszej liczby kobiet, ja przyznam sie
      pierwsze slysze o portalu "byc kobieta" ale oczywiscie to dobry poczatek.
      • agastrusia Re: Światełko w tunelu 08.09.07, 10:20
        zzagi napisała:

> moze bedzie ich wiecej? Czy nie warto byloby sprobowac
        zainteresowac tematem np. Wysokie
        > Obcasy? Cos co trafiloby do druku i wiekszej liczby kobiet,

Wysokie Obcasy to niezły pomysł zważywszy na fakt, że dziennikarka w/w gazety
        Katarzyna Bosacka prowadzi w tvnStyle Salon Piękności.
        tvnstyle.pl/1326111,programy.html
        • ananke666 Re: Światełko w tunelu 08.09.07, 11:31
          I czy to nie w Wysokich Obcasach opisywali kiedyś sklep Atut?
          • limonka_01 Re: Światełko w tunelu 08.09.07, 11:41
            serwis Gazety prezentuje taki oto pogląd na duże biusty:

"Jeżeli biust jest ciężki, wybierz stanik typu "krzyżak" - z szerokimi,
            wzmocnionymi ramiączkami i krzyżowymi przeszyciami z przodu."

źródło
            serwisy.gazeta.pl/avanti/1,53381,2025105.html
            • limonka_01 i jeszcze to 08.09.07, 11:47
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3033437.html
              • zzagi Re: i jeszcze to 08.09.07, 14:27
                Tym bardziej warto im uswiadomic ze pisza bzdury, zreszta nie nalezy przekreslac
                Gazety tylko dlategpo ze kiedys napisali cos niezupelnie prawdziwego (robia to
                nagminnie wszystkie gazety) a apropos tego raka to akurat azjaci sa dla mnie nie
                najlepszym przykladem bo oni generalnie genetycznie roznia sie od np.
                europejczykow i z reguly nie maja takich problemow zdrowotnych jak my i rowniez
                stosuja kompletnie inna diete co tez nie jest bez znaczenia jezeli chodzi o
                nowotwory...
                • maheda Zastanawiam się, 09.09.07, 10:55
                  czy istnieje związek między noszeniem niedopasowanych staników, co właśnie przy
                  dużych biustach jest problemem, a zwiększoną zachorowalnością na raka piersi.
                  Nie wierzę, że wbijające się w piersi fiszbiny, że nadmierne rozsmarowywanie
                  biustu na klatce piersiowej pod pachy i z powrotem nie odbija się na zdrowiu
                  naszych piersi.
                  No, ale tego nikt nie zbada, bo takich badań nie ma jak przeprowadzić.
                  Trzeba by wydzielić z 18latek grupę dziewczyn, która przez kolejne ćwierć wieku
                  nigdy nie założy dobrze dopasowanego rozmiaru oraz taką grupę, która byłaby
                  przez ten czas pilnowana w kwestii noszenia odpowiedniego rozmiaru stanika.
                  Nie do zrealizowania.
                  Nie zdziwiłabym się, gdyby zachodziła ścisła zależność.
                  Genetyka, tryb życia i sposób odżywiania niewątpliwie odgrywają kolosalną rolę.
                  Ale też Azjatki mają raczej drobne biusty i en gros nie mają problemów ze źle
                  dobranymi stanikami.
        • zzagi Re: Światełko w tunelu 08.09.07, 14:28
          No wlasnie a sama ma chyba tez niezly biuscik :)
          • limonka_01 Katarzyna Bosacka 08.09.07, 15:59
            Pierwsze co pomyslałam, gdy przeczytałam o tym, to "ciekawe jaki ma rozmiar
            stanika i czy jest dobrze dobrany?" Niestety na zdjęciach w portalu TVN nie
            bardzo widać cokolwiek poniżej szyji.
            • turzyca Re: Katarzyna Bosacka 08.09.07, 18:08
              www.wodadlazdrowia.pl/img/fck/8910330/ambar/Image/TVN/Katarzyna%20Bosacka%202.jpg
              tu fotka pani Bosackiej. Stroj niezly, stanik trudno ocenic.
              • limonka_01 Re: Katarzyna Bosacka 08.09.07, 18:28
                Na pewno powyżej standardowego 75B, jest nadzieja że temat stanikowy nie będzie
                jej obcy.
    • turzyca ja tez sie melduje! 08.09.07, 18:11
      Trzymajcie za mnie kciuki we wtorek o 10. Jak sie uda to sie potem upije ze
      szczescia. ;] A jak juz wytrzezwieje to moge pisac, robic korekte i co tylko
      chcecie. :)

(z jeszcze jednym zonkiem w postaci wyjazdu 17-23 wrzesnia, ale poza tym moge
      rozpoczac szeroko pojeta dzialalnosc. :D )
      • dominika.r23 Re: ja tez sie melduje! 09.09.07, 10:14

słuchajcie wpadłam na pomysł zebysmy sie jakos zorganizowały (jak jest głupi to
        mozecie popukac mi w czolo-nie obraze sie:) )
        Wymysliłam zeby pod kazdym listem np do jakiejs redakcji umieszczac nasze
        podpisy... wkoncu jest nas chyba ponad 400. Taki list napewno nie zostanie nie
        zauwazony i napewno nie zostanie potraktowany jako sprawa błaha:):):)
        to bylby taki mega apel.

i teraz pytanie czy ktos umie stworzyc taka wirtualna liste?
        ja niestety nie, wiec wpadłam na pomysł zeby np podac jakis mail na który te
        dziewczyny które sie zgadzaja wysla swoje imie i nazwisko, i osoba która bedzie
        wysylac list po prostu bedzie dopisywac ich nazwisko
        • agastrusia Re: ja tez sie melduje! 09.09.07, 10:41
          IMO pomysł dobry tylko jak to zorganizować?
          Potrzeba by było chyba takiej opcji jak zbiera się w necie podpisy pod różnymi
          petycjami bo nie wiem jak inaczej zebrać podpisy od internautek.
          • a_gneskka Re: ja tez sie melduje! 09.09.07, 22:18
            > Potrzeba by było chyba takiej opcji jak zbiera się w necie podpisy pod różnymi
            > petycjami bo nie wiem jak inaczej zebrać podpisy od internautek.

To by się dało zrobić, "zbiornik podpisów" można założyć np. na takich stronach:
            www.petitiononline.com/
            www.petycje.pl/index.php
            No i fizycznie na "Perfekcyjnym dopasowaniu" możnaby polobbować np. :)

W sprawie artykułu: dane kontaktowe pani z Być Kobietą prześlę Butters77, bo ja
            z dnia na dzień mogę zostać odcięta od netu na czas nieokreślony :( W razie
            czego zawsze można też pisać za pomocą formularza na ich stronie. W ten sposób
            chętne do tworzenia tekstu będą się mogły bezpośrednio dopytać jak to jest z tą
            długością i innymi oczekiwaniami :)
            • butters77 Re: ja tez sie melduje! 10.09.07, 00:50
              OK, A_gneskko, czekam na wieści.

A na "Perfekcyjnym Dopasowaniu" lobbujmy jak najbardziej - rozmawiałam już z
              organizatorką z Bellissimy o możliwości rozdawania "Piersiówki" i nie ma problemu:)
              • anna-pia dziewczyny, zajrzyjcie proszę 10.09.07, 02:04
                do Galerii, a A_gneskka - na priva

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka