prazanka2 05.10.07, 19:20 Dziewczyny, co myslicie, jaki procent Polek nie miesci sie w polskiej rozmiarówce, tzn. powinno nosic miseczki wieksze niz H, czy tez obwod mniejszy niz 70? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irtardo Re: Co myślicie 05.10.07, 19:37 Pani w bieliźnaiku wyśmiałaby Cie, gdybyś jej powiedziała, że polska rozmiarówka sięga do H. ;) Ja spotkałam tylko do D, w Triumphie do F, ale w cenie powyżej 250 zł. Odpowiadając na Twoje pytanie - myślę, że bardzo dużo kobiet powinno nosić obwody mniejsze od 70. Dużo Polek to szczupłe, niewysokie dziewczyny. Nie zdziwiłabym się, gdyby okazało się, że noszą obwody o 15-20 cm za duże. Odpowiedz Link
prazanka2 Re: Co myślicie 05.10.07, 19:45 Wlasnie o to mi chodzi, ja sama mieszkam w Czechach, gdzie sytuacja jest na pewno porownywalna z Polska i probowalam tutaj prowadzic "zmasowany atak na sklepy" :). Ze wszystkich otrzymalam odpowiedz, ze firmy jak Triumph, Felina, etc. zaopatruja biusciaste panie idealnie. Dzis rozmawialam z pania, ktora pewnie bedzie odpowiednikiem Rudej Hani i dowiedzialam sie m. in., ze obwodu mniejszego niz 70 SIE NIE PRODUKUJE itd., itp., w sklepie, ktore sprzedaje Fantasie i Freye pani powiedziala, ze z tymi innymi rozmiarami chodzi o tak mala ilosc klientek, že sie nie oplaca ...wiec chcialabym zrozumiec, jak to jest. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Co myślicie 05.10.07, 20:15 prazanka2 napisała: > z tymi innymi > rozmiarami chodzi o tak mala ilosc klientek, že sie nie > oplaca ...wiec chcialabym zrozumiec, jak to jest. Jest tak, że 90% kobiet nie ma pojęcia, jaki rozmiar powinna nosić - większości kobiet nawet nie przyjdzie do głowy zapytać o rozmiar miseczki G czy obwód 65. Przychodzą i od razu chcą np. 85C. Miseczki większe od D to stosunkowo świeży wynalazek i trzeba umieć je promować. Zresztą czytasz Lobby i widzisz, z jakimi przekonaniami trafiają tu początkujące osoby. Co do tego, jaki procent powinien nosić inny rozmiar niż nosi - wiadomo, 80 :) A ile dokładnie jest tych, które potrzebują D+ - możemy tylko spekulować (dużo!), bo nikt nie robił badań. Odpowiedz Link
maith Re: Co myślicie 05.10.07, 21:27 Wśród Polek i pewnie Czeszek też jest bardzo dużo drobniutkich, malutkich szproteczek. Żadna z nich (niezależnie od wielkości biustu) nie powinna nawet spojrzeć na 70. Nie wiem, ile ich jest, z 35% na pewno. Mamy też sporo osób z tzw. "dużym D" - 25% Wychodzi, że z 60% osób w rzeczywistości nie mieści się w rozmiarówce poniżej 70 i powyżej polskiego H. A reszta? Cóż, sporo Polek ma typową figurę i średni biust. Owszem mieszczą się, ale i tak z tego nie korzystają - np. wiele 75B powinno w praktyce nosić 70D-E ;) Odpowiedz Link