fioolkaa 17.05.08, 17:02 jeśli miałabym zwężać se stanik to brać wtedy o miskę większą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sheilunia Re: Miseczka a zwężanie 17.05.08, 17:10 Nie jestem ekspertem, ale jeśli zwężasz, to miskę musisz wziąć standardową, bo od zwężenia obwodu ona się nie zmniejszy. Tu nie działa ta zasada, co w przypadku zmiany obwodu na mniejszy w normalnym staniku (czyli przesiadka na inny rozmiar, bo miska jest dostosowana do fabrycznego obwodu). Martwiłabym się jedynie faktem, że miseczki przy zwężeniu mogą się rozjechać na boki... Odpowiedz Link
fioolkaa Re: Miseczka a zwężanie 17.05.08, 17:12 no właśnie nie nie wiem, bo jak np. mocne ścisne obwód z tyłu w 70, to automatycznie biust mi z przodu wyskakuje, nie wiem, czy przy zwężaniu też tak nie będzie Odpowiedz Link
zarin Re: Miseczka a zwężanie 17.05.08, 17:18 Będzie. Kiedy się zwęża obwód w klasyczny sposób, to znaczy po prostu zmniejszając długość pasa, to miski automatycznie robią się trochę mniejsze. Ale nie jestem pewna, czy o cały rozmiar. Może poczytaj zamiast tego o podszywaniu obwodu nieelastyczną nicią/materiałem? Odpowiedz Link
turzyca Re: Miseczka a zwężanie 17.05.08, 17:20 sheilunia myslac logicznie - jesli miseczka zostanie rozciagnieta na boki to sie nieco splaszczy. Czyli zmniejszy. Ale raczej mniej niz cala miseczke. Chyba by sie polowki do zwezania przydaly... Albo malomiseczkowiec. :) Odpowiedz Link
sheilunia Re: Miseczka a zwężanie 17.05.08, 17:25 W takim razie bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd. ostatnio znajoma sobie zwężała i stwierdziła, że micha ok, trochę się tym zasugerowałam. Raz jeszcze przepraszam, sporo nauki przede mną ;) :) Odpowiedz Link