bathilda 30.05.08, 20:22 Stary wątek się zarchiwizował - jest tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=41838174 nie da się nic dopisać więc zakładam nowy. W tytle piszemy nazwę modelu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Royce Emily soft cup bra 30.05.08, 20:22 1. Ciasny, a przy 69 cm pod biustem niewiele staników w obwodzie 65 zasługuje na to miano 2. Miseczki małe - za radą pani z Bravissimo na moje normalne 30H wzięłam 30J i na pewno nie jest za duże. 3. Miły w dotyku, estetycznie wykonany. Najkrótszą recenzję wydał mój mąż "wyglądasz jak Masajka która wykarmiła piersią szóstkę dzieci nie nosząc przy tym stanika". MASAKRYCZNY kształt piersi. Nie tylko patrzą w dół ale są w dół spychane. Kupiłam go do spania, ale mąż jak go zobaczył to spytał po co wyciągam stare staniki. Nawet do spania się nie nadaje. Odpowiedz Link
yavanna86 Ballet softcup 02.07.08, 11:26 ..nie mogę go teraz znaleźć na figleaves, był w przecenie. 65E. Materiał-śliczna satyna.Ściśliwy umiarkowanie.Ramiączka regulowane w połowie,połowa nieregulowana zupełnie nieelastyczna, 3x2 haftki.65E trzyma biust ładnie,ale nadaje lekko dziobaty kształt,co zresztą widać na modelce (w realu nie jest gorzej).Jako że nabyłam czarny i gładki (no muszę mieć taki stanik i już) i nie miał żadnych innych objawów niedobrania, to jednakowoż został. Odpowiedz Link
yavanna86 Fantasie Gabrielle Softcup bra 02.07.08, 11:27 Też 65E. Trzyma,nadaje ładny kształt,ma 4x3 haftki i jest w moim odczuciu dość ściśliwy. Tyle że jak dla mnie brzydki jak nieszczęście i dość mocno zabudowany. Wiem, że łatwiej uszyć dobry stanik z fiszbiną, wiem..:/ Odpowiedz Link
23garfield Charnos Olivia 22.09.08, 20:52 Rozmiar 34F, wystarczajaco scisly, miseczka tez dobra. Niestety przy tym rozmiarze zapiecie na 3 rzedy haftek. Poza tym dosc szeroki i moze ocierac pachy osobom o waskich ramionach. Piersi wygladaja ladnie, przy czym stanik nie jest jakos bardzo zabudowany. Odpowiedz Link
the.munsters Iris Soft Cup Bra by Emily 30.12.08, 15:30 tinyurl.com/9c5k5d Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym stanikiem? Chętnie kupiłabym go do spania, bo chyba jest najtańszy z bez fiszbinowych staników na Bravissimo. :) Odpowiedz Link
daslicht Re: Staniki bez fiszbin 30.12.08, 16:34 A jak wygląda rozmiarówka niby do L tego stanika? Odpowiedz Link
maith Re: Staniki bez fiszbin 30.12.08, 16:45 Daslicht - zwróć uwagę, że tam nie ma podwójnych literek, czyli należy się spodziewać kontynentalnego L (odpowiednika brytyjskiego GG może H, nie więcej) Odpowiedz Link