pitupitu10 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 15.11.08, 13:07 (przeklejone) Hej! Juz troche sie wdrozylam w temat, poczytalam tutaj i zakupilam Tango plunge no i kurcze boli:( Wymienilam nawet rozmiar z FF na G, chodze, przyzwyczaiajm sie i jest tylko ciut lepiej. Dlaczego te staniki sa takie niewygodne? Chyba dobrze dobranej bielizny nie powinno sie czuc? To niezdrowo, zeby uciskala? jeszcze nam sie to na zdrowiu odbije??? Czy w tym modelu (Tango plunge) fiszbina moze zachodzic na ..jakby to opisac hmmm jest POD pacha posrodku, czyli rowno na boku, nie na plecach, ale tez nie na rowno z koncem piersi. Mi sie wydaje, ze siega troche za daleko i nie zbiera tak bardzo, troche sie na boki rozlewa cialko, a moze to prawidlowe jest( nie boli akurat w tym miejscu) Bede wdzieczna za wskazowki. Normalnego tango z wysokim fiszbinami przy mostku, nie moglam zniesc :( Odpowiedz Link
paola_preziosa RATUNKU! 19.11.08, 22:24 no to teraz ja... wyedukowana teoretycznie czytajac forum, obmierzylam sie i zakupilam pierwszy stanik. moje wymiary : 71/89.. nabylam arabelle frei kolor "noir" rozmiar 30E bo strasznie mi sie podoba wizualnie.. zalozylam. super! urwalam metki.. i.. po paru godzinach juz nie jest tak super :( tzn obwod moge zapiac tez na najciasniejsza haftke - ale zdaje sobie sprawe ze przy 71 pod biustem moglam celowac w jeszcze mniejszy obwod ale troche sie balam, wczesniej nosilam niesmiertelne 75B.. miseczki na dole leza super i ogolnie wygladam i czuje sie lepiej niz w starych stanikach.. problemem jest gora miseczek, ta haftowana gorna czesc.. odstaje idiotycznie, marszczy sie i "falbankuje". co to moze znaczyc? michy za duze czy moze obwod? bo jak je naciagne troszke to leza dobrze.. a moze jestem "szerokofiszbinowa" i arabella mi nie lezy po prostu..? czy takie objawy bylyby typowe..? tego stanika juz nie odesle ale przynajmniej na nastepne zakupy chcialabym wskazowek.. RATUJCIE!!! z gory dziekuje:) Odpowiedz Link
nathd Vanity Fair 20.11.08, 11:56 Witam! Wątek Vanity Fair został zarchiwizowany, dlatego postanowiałam napisać tutaj, gdyż proszę o małą pomoc. Strasznie się napaliłam na staniczki Vanity Fair z brastopu: www.brastop.com/SearchPage.aspx?type=1&size=&brand=VANITY%20FAIR&colour=§ionid=&text= Przeszukałam lobby i niestety jakoś nie udało mi się znaleźć konkretnej odpowiedzi na pytanie: Jak jest z rozmiarówką??? Czy powinnam zamawiać standardowy rozmiar? I jak jest z obwodem, czy jest on raczej ścisły? Z góry dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link