palec1 01.03.05, 21:02 Wiem, ze kawiarnia Delta kolo magistratu/ratuszu miala rozne fazy : luksusowa kawiarnia knajpa taksowkarzy tref tajniakow burdel 1. co jeszcze ? 2. szczegoly ? 3. kiedy te fazy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yasmin_ch Re: Delta? 03.03.05, 00:51 dobre;-))) ja pamietam koncowke lat 70tych, gdy czasem Babcia mnie tam zabrala gdy miala spotkanie z kolezanka wowczas byla to chyba glownie kawiarnia, bo pamietam ciastka w latach 90tych probowano tam zrobic restauracje, mozna bylo wykupic sobie karnet na obiady domowe ogolnie miejsce zawsze wydawalo mi sie srednio ciekawe, ale moze komus kojarzy sie calkiem dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Delta? 06.03.05, 22:53 Moj prywatny "wywiad" wsrod krewnych "podaje", ze z jednej strony w latach wczesnych 60tych restauracja na "(przed)wojennym" resp. "ponadchorzowskim" poziomie (piekne, ale drogie, ale swietne jedzenie weselne, z dobrom muzykom) z drugiej strony pogloski o nudzacych i posilajacych sie szpiclach oraz o tajnym pufie pewnych tajnych (jakich konkretnie?) beneficjantow jednoglosnie, w czystym gornoslonsko-niemiecko-polskim miszmaszu potwierdzone. I to transpokoleniowo czy multigeneracyjnie, ze tak powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Delta? 06.03.05, 22:56 A jeszcze cos: ze niejeden "normalny" (=?) urzednik czy prawnik tez tam byl widziany - zeby sie posilic oczywiscie. Dyc moze byc: ratusz, wiezienie,...... Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Delta? 06.03.05, 23:02 Calkiem inna kwestia: Nie wierze, ze wtedy (50te,60te) bylo cos takiego jak normalni urzednicy czy prawnicy (oba w cudzyslowiu). Moze nawet i bardziej ciekawa i godna wiekszego moralizowania niz chodzenie do "domu uciechy i rozkoszy" ("Freudenhaus"). -------------- A o prawnikach-Slazakach (w tym okresie) nie slyszalem...... Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Delta? 03.03.05, 17:54 palec1 napisał: > Wiem, ze kawiarnia Delta kolo magistratu/ratuszu > miala rozne fazy : > > luksusowa kawiarnia > knajpa taksowkarzy > tref tajniakow kapusi firmy "Uszczelka" "śmietanki" chorzowskiej szpawatowej inteligencji z problemami zapłacenia rachunku > burdel przy odpowiednim portwelu > 1. co jeszcze ? > 2. szczegoly ? > 3. kiedy te fazy ? Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Delta? 06.03.05, 11:13 rico-chorzow napisał: > > burdel > przy odpowiednim portwelu Niy stykuo Ci? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Delta? 09.03.05, 10:04 eichendorff napisał: > rico-chorzow napisał: > > > > burdel > > przy odpowiednim portwelu > > Niy stykuo Ci? :-) ;-))) > Odpowiedz Link Zgłoś