Dodaj do ulubionych

wyrzucić p.Michalika

19.12.08, 18:49

Wyrzucić wiceprezydenta Michalika to nie jest osoba godna tego stanowiska jest
bardzo opryskliwy inie uprzejmy dla petentów nie próbuje zainteresować sie
sprawami petentów z góry zakłada że każdy ma kupe pieniędzy i że każdy może
sobie wszystko kupić np. mieszkanie nawet stwierdził że "nie interesuje go że
rodzice z dwójką dzieci nie mają gdzie mieszkać" wyrzucić za co mu jako
podatnicy płacimy.!!!!
Obserwuj wątek
    • rico-chorzow Re: wyrzucić p.Michalika 21.12.08, 12:33
      Dalej głosować na Kopla:)
    • maria10344 Re: wyrzucić p.Michalika 02.01.09, 02:26
      Matko ty moja,to on jest V-ce prezydentem miasta,czy pomocy społecznej.
      Tu wszyscy tylko wyciągają łapy i żebrzą - daj.Mnie się należy,niech mi dadzą.
      • prawdziwyjorgus Re: wyrzucić p.Michalika 02.01.09, 14:09
        MARIA10344 PEWNIE MA WSZYSTKO I W DUPIE TO ŻE VICE PREZYDENT TRAKTUJE LUDZI JAK
        GÓWNO I ŻE CHCE WYRZUCAĆ RODZINE Z DWÓJKĄ MAŁYCH DZIECI POD MOST Z MIESZKANIA ZA
        KTÓRE PŁACĄ REGULARNIE CZYNSZ I PŁACĄ PODATKI Z KTÓRYCH ON ŻYJE. PEWNIE JEST
        PANI CÓRKĄ BOGATYCH RODZICÓW LUB DORWAŁA BOGATEGO CHŁOPA
        • maria10344 Re: wyrzucić p.Michalika 02.01.09, 20:35
          Ani jedno ani drugie.Przez całe życie harowałam na 2 etatach,mam niezłą
          emeryturę.Nigdy mi nie przyszło do głowy by czegoś od kogoś chcieć.Sama musiałam
          o wszystko zadbać.Dzięki temu mam mieszkanie ja ale teraz też ma moja córka.
          • prawdziwyjorgus Re: wyrzucić p.Michalika 03.01.09, 11:12
            EMERYTURE HA CZYLI ZA KOMUNY SIE NACHAPAŁO
            • maria10344 Re: wyrzucić p.Michalika 03.01.09, 18:25
              Za komuny ciemięgo to były małe pensje.
              W wolnej Polsce zarabiałam na jednym etacie 4 statystyczne średnie krajowe.Na
              dodatek pracowałam dodatkowo i gamoniu miałam dużą działkę/1 ha/,która nas
              karmiła i dawała luksus /warzywa/ale to ciapciuś wymagało hartu ducha i tężyzny
              fizycznej.
              ALE TRZEBA BYŁO CHCIEĆ.Nie siedzieć z piwem przed telewizorem.
              • eug50 Re: wyrzucić p.Michalika 03.01.09, 18:39
                No no pogratulować - ciekawe czy każdy tak mógł?
                Co do komuny to wtedy też niektórzy zarabiali .
                Nie licytowałbym kto się więcej i uczciwiej nachapał
                • maria10344 Re: wyrzucić p.Michalika 03.01.09, 19:22
                  Dziwne to tu jakieś takie.Jak ktoś ma trochę więcej niż "hasiok" to znaczy że
                  się nachapał.Jest tak marnie bo nie szanuje się pracy i nie podziwia się
                  osiągnięć innych i nie stara się naśladować dobrych.Szczytem szczytów było tu na
                  Śląsku do niedawna pracowanie "na kopalni",w pogardzie mając ludzi
                  wykształconych/no chyba,że było się muzykiem/tych traktowało się z lekkim
                  pobłażaniem lekkim//.
                  Nie można wiecznie wyciągać ręki i czekać aż coś dadzą,albo coś w nią wpadnie.

• eug50 Re: wyrzucić p.Michalika 04.01.09, 14:02
                    widzisz Marysiu to ,że udało Ci się ustawić w życiu ( wierze ,że dzięki swojej
                    życiowej zaradności) i nie musiałaś pracować jako np. " hajer na grubie ' albo
                    inny "muzykant" ( jeszcze wiele innych zawodów w których praca nie prowadziła do
                    bogactwa) to twoja prywatna sprawa . Jednak to ,że urzędnik państwowy wybierany
                    wolą społeczeństwa jest dla przedstawiciela tego społeczeństwa arogancki, to to
                    już sprawą prywatną nie jest.Społeczeństwo jest zróżnicowane ,to wiadomo, ale
                    władza powinna dbać o wszystkich a szczególnie o ludzi doświadczonych przez los.
                    • maria10344 Re: wyrzucić p.Michalika 04.01.09, 18:26
                      Nie kochany,mnie się nie udało.Ja tak byłam wychowana.W mojej rodzinie był kult
                      nauki i wykształcenia,chociaż rodzina ma chłopskie korzenie.To podnosił w swoim
                      felietonie K.Kutz.Jego rodzicom prostym zależało na wykształceniu dzieci.A tu
                      słyszałam,że często dzieci słyszały od rodziców,że jak nie pracujesz na kopalni
                      toś nie mężczyzna.Byłam nauczona,że należy żyć tak jak na to cię stać,stronić od
                      kredytów i pożyczek.Jak chcesz by było ci lepiej,to na to zapracuj.W mojej
                      rodzinie,wszyscy mężczyźni żenili się sporo po trzydziestce,jak mogli już
                      zapewnić rodzinie byt.Rodzinę zakładało się świadomie a później tak
                      działało,żeby dzieci też to osiągnęły.No chyba,że ktoś nie chciałi się lenił to
                      musiał mieszkać ,no nie powiem gdzie.
                      • eug50 Re: wyrzucić p.Michalika 04.01.09, 20:35
                        To miło Marysiu ,że napisałaś coś bliżej o sobie.Cieszy to,że dzięki reformie
                        rolnej i nacjonalizacji a także chłopskiemu uporowi, udało Ci się osiągnąć
                        wyżyny społeczne, naprawdę brawo. Ja niestety choćbym cofał się o dobrych kilka
                        pokoleń w tył nie doszukam się korzeni chłopskich. Ciągle w papierach to
                        mieszczaństwo , niestety.
                        • maria10344 Re: wyrzucić p.Michalika 05.01.09, 23:15
                          I tu się mylisz człeku.Ta Ziemia w mojej rodzinie jest od 1870r.Kupiona po
                          likwidacji zakonu Cystersów.Reforma rolna i owszem była,ale w drugą
                          stronę.Zostawili nam tylko 60 ha a resztę w wolnej Polsce trzeba było odkupić od
                          tych którym ją dano.Twoja bidoku uszczypliwość jest za każdym razem
                          nietrafiona.Mój pra był prof. Uniwerku Berlińskiego.Widzę,że Ty nie chcesz
                          dyskutować merytorycznie.A poczucie prawdy,pracowitości i ładu moralnego,to ma
                          się w genach.
                          • eug50 Re: wyrzucić p.Michalika 06.01.09, 08:22
                            Jeśli mamy się licytować to kój przodek był posłem do tego parlamentu .
                            Na tym kończę tą nieprowadzącą do niczego dyskusję
                            • maria10344 Re: wyrzucić p.Michalika 06.01.09, 08:31
                              Nasza dyskusja zeszła na manowce,bo ty bez zdania racji chciałeś mnie obrazić
                              ale Ci nie wyszło.A zaczęło się od rozdawnictwa.Ja jestem za pomocą ludziom
                              niewydolnym i i nieradzącym sobie,ale nie można tylko krzyczeć daj.Ja płaciłam i
                              płacę wysokie podatki nic z tego nie korzystając,ale nie krzyczę,że to jest
                              niesprawiedliwe,chociaż może i jest.
                              Pozdro.
                              • prawdziwyjorgus Re: wyrzucić p.Michalika 22.01.09, 11:20
                                nie warto tracić czasu napisanie z takimi jak ty bo nie wiesz co to nie mieć
                                mieszkania pracy i pieniędzy ja to przeżyłem i wiem jak to jest a p.Michalikowi
                                płaci sie za pomoc mieszkańcom miasta on jednak ma ich w d.... ja dałem sobie
                                rade sam i jestem z tego bardzo dumny pracuje 7 dni w tygodniu po 16 godzin
                                dziennie i niczego mi nie brak (choć dzieci mnie prawie nie widują ale one i
                                żona mają wszystko)moje wykształcenie tu nic nie pomogło choc skończyłem studia
                                i kraść nie musze
              • prawdziwyjorgus Re: wyrzucić p.Michalika 22.01.09, 11:07
                ZA KOMUNY TO JA TY KROWO SIE UCZYŁEM A MÓJ OJCIEC HAROWAŁ NA KOPALNI WIĘC ZANIM
                KOGOŚ OBRAZISZ TO POMYŚL BEZMYŚLNA IDIOTKO KTO DOROBIŁ SIE ZA KOMUNY TO ZNACZY
                ŻE KRADŁ I ZDANIA NIE ZMIENIE UCZCIWI PRACOWALI NA KOPALNIACH I HUTACH WIĘC SIE WAL
                • maria10344 Re: wyrzucić p.Michalika 22.01.09, 20:45
                  Mój ojciec bidoku,to nawet tego mi nied ał.Wziął był i umarł jak miałam 14 lat a
                  miałam jeszcze młodsze rodzeństwo.
                  Może to było właśnie to,bo wszystko musiałam sobie wyszarpać pazurami i
                  uważałam,że tak ma być i wiem,że można.I nie obrażaj mnie,bo nazwę Cię,albo
                  nie,nie powiem ci,sam się domyśl.
                  • prawdziwyjorgus Re: wyrzucić p.Michalika 23.01.09, 13:03
                    mam cie w dupie
                    pisz co chcesz
                    dla mnie jesteś nie godna konwersacji
                    • maria10344 Re: wyrzucić p.Michalika 24.01.09, 00:06
                      prawdziwyjorgus napisał:

> mam cie w dupie
                      > pisz co chcesz
                      > dla mnie jesteś nie godna konwersacji
                      No,kochasiu,jeżeli ty tak zachowujesz się w dyskusji,to ja się nie dziwię,że
                      zostałeś potraktowany przez Michalika tak jak na to zasługujesz.
            • yasmin_ch prawdziwyjorgus 06.01.09, 00:37
              postow nie pisze sie duzymi literami
              jak cos jeszcze bedziesz pisac, to badz łaskaw wylaczyc caps locka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka