Dodaj do ulubionych

PLAC ZABAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26.04.07, 23:30
A moze by tak małe głosowanko kto jest za a kto przeciw (podobno jest
demokracja). Na plac zabaw zostają zużutkowane miejsca parkingowe, których
jest i tak mało. Jak narazie to było tylko jedno zebranie na którym była
wzmianka na temat placu zabaw, ale nie było żadnej decyzji pod którą by się
podpisała większość.
Obserwuj wątek
    • yapkovitz Re: PLAC ZABAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.04.07, 09:59
      1. Nie wiem, ktora wspolnote reprezentuje przedmowca, ale podczas zebrania
      wspolnoty 91C i D zostala wyrazona zgoda na plac zabaw.
      2. Wlasciciel kazdego lokalu, ma przypisane miejsce parkingowe, wiec nie
      brakuje ww. miejsc, ponadto nie zostana zabrane miejsca parkingowe, ktore sa
      przypisane do danego lokalu. Plac zabaw bedzie usytuowany m.in na 2 miejscach,
      ktore sa przeznaczone dla gosci. Aby uprzedzic obawy, ze stracimy miejsca
      parkingowe dla gosci, odpowiem ze pozyskamy conajmniej 2 miejsca, robiac
      male "przemeblowanie" na parkingach Naszych 2 wspolnot. Mozemy sie spotkac
      na "wizje lokalna" aby omowic wszelkie problemy zwiazane z placem zabaw i
      miejscami parkingowymi.
      • mkrs Re: PLAC ZABAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.05.07, 15:19
        Przecież juz teraz jest mało miejsc do parkowania. Kilka rodzin ma więcej niż
        jeden samochód. Gdzie będą parkować gdy zlikwidujemy 2 miejsca? Jeden z
        mieszkańców parkuje na dwóch miejscach dla gości, czy boi się, że ktos an
        jednym postawi samochód a wtedy będzie miał za mało miejsca? Co będzie gdy ktoś
        dokupi samochód? Czy będzemy parkować na drodze dojazdowej?
        Co do wizji uważam, że to bardzo dobry pomysł. Musimy koniecznie się umówić.
        • rafryb1 Re: PLAC ZABAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.05.07, 12:46
          Wybaczcie, ale po glosowaniu widze, ze wazniejsze jest dla Was miejsce pod
          kolejny samochod, niz plac zabaw dla dzieci, ktore nie maja sie gdzie bawic.
          Pzdrw.
          • tm20442 Re: PLAC ZABAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.05.07, 12:56
            A myślałem, że udało się osiągnąć kompromis w kwestii placu zabaw
            • yapkovitz Re: PLAC ZABAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.07, 11:35
              W dniu wczorajszym (tj. 31 maja br.) administrator zbieral podpisy wlascicieli
              mieszkan ze Wspolnoty 91, ponad 50 procent udziałow bylo ZA budowa placu zabaw,
              w miejscu ustalonym przez Wspolnote 91 C i D. W nastepnym tygodniu lub w
              tygodniu po Bozym Ciele, bedzie montowany plac zabaw.
              • mkrs Re: PLAC ZABAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.06.07, 10:19
                To bardzo dobrze, ze wspólnota 91 wyraziła zgode na wspólny plac zabaw.
                Mieszkamy na jednym osiedlu i powinniśmy trzymać się razem.

• kasuda Re: PLAC ZABAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.06.07, 10:33
                  Ja również uważam, że powinniśmy osiągać porozumienia w jak największej liczbie
                  spraw.
                  To dobrze, bo powinniśmy zamiast patrzeć na siebie wilkiem żyć w zgodzie.

Niestety w zeszłym tgodniu trzy bloki były świadkami bardzo burzliwej rozmowy
                  trzech Pań, podczas której padły oskarżenia z ust Pani z wózkiem z bloku A, że
                  chcemy (wspólnota 91 Ci D )pozabijać ich dzieci oraz, że miejsce jakie
                  ustaliliśmy wybraliśmy nie z powodu miejsc parkingowych a dla zasady ( z
                  kontekstu jasno wynikało, że jedynie dlatego aby zrobić na złość drugiej
                  wspólnocie ).
                  Odpowidam zatem, że to nie prawda. Dzieci muszą sie bawić a to miejsce będzie
                  dla nich najbardziej bezpieczne, uwzględnione zostały nawet wzmocnienia, które
                  mają chronic nasze pociechy przed samochodami z parkingu.
                  Bardzo miło, że te głosy nie były głosami większoći ze wspólnoty 91.
                  • martika24 PLAC ZABAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.06.07, 15:20
                    Ja też sie przysłuchiwałam tej rozmowie (może nie odpoczątku) i wiem że jeśli
                    chodzi o niebezpieczeństwo to jeśli Pani ze wspólnoty 91 c i d niewie to
                    najwyższa pora ją uświadomić. W zeszłym roku były przeprowadzane ponoć badania
                    i w tym miejscu było wysokie promienieowanie zwłaszcza po deszczu i o to chodzi
                    z tym niebezpieczeństewm. Dlatego niektórzy nie wyrazili chęci aby tam powstał
                    plac zabaw. Mamy małe dzieci a dla nich takie promieniowanie może być
                    najbardziej szkodliwe. Dlatego chcemy aby były jeszcze raz przeprowadzone i
                    podane do wiadomości wszystkich. Nam chodzi o bezpieczeństwo naszych dzieci.
                    Dlatego Szanowna Pani następnym razem jeśli nie jest pani pewna albo nie
                    dosłucha do końca to niech sie pani nie wypowiada bo to zaczyna zakrawać o
                    niechęć do wspólnoty 91!!!
    • wojtkowa2006 Re: kaskuda 04.06.07, 11:12
      Szanowna Pani. To bardzo nie ładnie podsłuchiwać cudze rozmowy. A skoro już
      Pani to robi, to proszę lepiej się "wsłuchiwać". Moja wypowiedź była
      przytoczeniem słów innej osoby, z którą rozmawiałam na temat placu zabaw, co
      nie oznacza że się z tą osobą nie zgadzam. Pozdrawiam.
      • kasuda Re: kaskuda 04.06.07, 14:52
        Nie podsłuchiwałam. Miałam tylko otwarte okno i wszystko było słychać. Zreszta
        nietyko u mnie. Być może gdybym podsłuchiwała usłyszałabym, że to tylko cytat.
    • wojtkowa2006 Przepraszam literówka: Re: kasuda 04.06.07, 11:13
      • yapkovitz Przepraszam literówka: Re: kasuda 04.06.07, 18:41
        Miejsce, ktore nazywamy placem zabaw, bardziej bedzie miejscem rekreacyjnym.
        Zarzady dwoch wspolnot odbyly wiele spotkan w swoim gronie oraz wspolnie z
        administratorem. Kazdy z Nas jest ojcem i kazdemu na sercu lezy dobro dziecka,
        dlatego staralismy sie wybrac najbardziej optymalne miejsce dla Naszych dzieci,
        gdzie moglyby sie bawic. Z tego co wiem, nie byly przeprowadzane zadne badania,
        ale jezeli istnieja jakies watpliwosci to odsylam na strone Polskich Sieci
        Energetycznych, gdzie mozna pobrac odpowiednie opracowania dotyczace
        promieniowania elektromagnetycznego:
        www.pse.pl/03/?branch=0318
        Zachecam do dokladnej lektury.
        • yapkovitz montaz zabawek 05.06.07, 12:38
          Pragne poinformowac, iz w rozmowie telefonicznej administrator przekazal mi
          wiadomosc, ze montowanie zabawek na placu rekreacyjnym (zabaw) nastapi w
          poniedzialek) tj. 11 czerwca br.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka