Gość: xx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 15:40 Może mi ktoś dużymi literami wyjaśnić na czym polega leasing? Czy po ostatniej racie można samochód zmienić na nowszy model i tylko dopłacić różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ted Re: Leasing IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.10.09, 16:29 Najprościej mówiąc przedmiot wzięty w leasing nie jest Twoją własnością tylko firmy leasingowej do momentu wykupu. Zamiast wykupu może przedmiot leasingu zostawiony w rozliczenie. Raty leasingowe są twoim kosztem więc jeżeli jesteś na książce przychodów i rozchodów to warto o tym pomyśleć - ja korzystam z leasingu w moim banku od lat i jestem zadowolony i na wiosnę biorę kolejny (musisz tylko uważać na firmę leasingową, bo z tym jest różnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grod Re: Leasing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 22:01 A co gdy się kończy leasing? czy można wziąć nowszy model i tylko dopłacić różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Leasing IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 09:15 mozna wziąć nowszy model ale dalej masz leasing jest to tzw leasing bez mozliwości wykupu ja uwazam ze to zalezy od tego ile km robisz i do czego ci auto bo no wykup to przewaznie symboliczny 1% chyba ze umowa stanowi inaczej wiec wykupujesz autko i sprzedajesz Odpowiedz Link Zgłoś
lokalnyja Re: Leasing 28.11.18, 11:46 Witam Widać że jest Pan osoba z konkretną wiedzą. Czy może Pan z doświadczenia własnego polecić firmę leasingowa ? Jest ich mnóstwo więc.moze jest Pan w stanie kogoś zasugerować? Odpowiedz Link Zgłoś
mhuygv6520 Re: Leasing 26.10.15, 13:26 Leasing samochodu - w ramach leasingu jedna ze stron umowy przekazuje drugiej stronie prawo do korzystania z określonej rzeczy na pewien uzgodniony w umowie leasingu okres, w zamian za ustalone ratalne opłaty. www.masterlease.pl/leasing/klienci_indywidualni/oferta_leasingu_konsumenckiego Odpowiedz Link Zgłoś
leasing2015 Re: Leasing 28.10.15, 14:15 Jeśli chodzi o leasing, to wszystkie niezbędne informacje na jego temat znajdziesz na www.masterlease.pl/leasing/male_i_srednie_firmy/oferta_leasingu. Możesz również zadzwonić: Infolinia (58) 340 44 00 Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
leasingx15 Re: Leasing 02.11.15, 12:33 www.masterlease.pl/leasing/male_i_srednie_firmy/oferta_leasingu Leasing (opcja normalna): -wszystkie marki samochodów obecne na polskim rynku, -opłata wstępna już od 5% przy wybranych modelach, -wysokie rabaty na wiele marek i modeli, -szybkie podjęcie decyzji o przyznaniu finansowania do 24 godzin, -uproszczone procedury ? dokumenty założycielskie firmy i dokument tożsamości, -elastyczny okresu trwania umowy i struktury płatności, -ubezpieczenie z likwidacją szkód Leasing Plus: -ubezpieczenie i likwidację szkód: płatność jednorazowa bądź w ratach miesięcznych, -serwis: kompleksowa obsługa techniczna, przeglądy oraz naprawy w autoryzowanych warsztatach na terenie całej Polski, -opony: zakup kompletu opon zimowych i letnich, wymiana i przechowywanie, -samochód zastępczy: pełna mobilność. Odpowiedz Link Zgłoś