Dodaj do ulubionych

Polpak sprzedany

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:45
Niestety Polpak poledno i polpak papier grudziądz będzie miał nowego
właściciela oczywiście tym właścicielem stanie się MONDI
I co dalej tego jeszcze nikt nie wie
Mam tylko nadzieje że pan prezes nie zapomni o swoich pracownikach i nie
zaczną się masowe zwolnienia bo było by szkoda
Obserwuj wątek
    • Gość: SzkodaStefan Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 21:55
      Poważnie ?
      • Gość: Adidas Re: Polpak sprzedany IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.11.09, 22:04
        to jakies jaja są pewnie
        • Gość: pracownik polpaku Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:42
          to nie żarty, polpak już ledwo zipał i to było widać gołym okiem niestety
          papiernia w Grudziądzu to był błąd panie Prezesie ale mam nadzieje że Mondi
          pozostawi pracowników na swoich stanowiskach.. w sumie jestem pewien że nowy
          polpak czyli mondi będzie o wiele bardziej konkretniejszym pracodawcą. tego
          sobie i wszystkim pracownikom polpaku życzę..pozdro
    • Gość: ech Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:52
      pozamykają to a ludzie jak zwykle zostaną wyrzuceni jak śmieci
      • Gość: jsbhdf Re: Polpak sprzedany IP: *.ip.netia.com.pl 20.11.09, 23:15
        Najpierw wyrzuca tych, ktorzy odeszli kiedys z Mondi, zeby pracowac
        w Polpaku. :)
        • Gość: hehe Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:29
          znając tych głupiomądrych, młodych sługusów z mondi to się nie
          zdziwię
    • Gość: klik Re: Polpak sprzedany IP: 83.238.156.* 21.11.09, 14:44
      Czyżby to były skutki wcześniejszej koszykówki, że tak go to wydoiło ?
      • Gość: GOSC12 Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 15:07
        ja pracuje w polpaku i słyszałem tylko ze mondi chce przejac IKEA ale ze cały
        zakład nie słyszałęm:(
        • Gość: dsgdfg Re: Polpak sprzedany IP: *.ip.netia.com.pl 21.11.09, 15:14
          Chyba zlecenia ktore robicie dla IKEA a nie IKEA. :)
          • Gość: GOSC12 Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 17:18
            no tak zlecenia ale my mowimy IKEA
    • Gość: stefek i s-ka Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 17:26
      BZDUUUUUUUUUUUUUUURA :)
      BZDUUUUUUUUUUUUUUURA :)
      i jeszcze raz BZDUUUUUUUUUUUUUUUURA :) !~!!!!!!!!
      • Gość: hjbfdbsf Re: Polpak sprzedany IP: *.ip.netia.com.pl 23.11.09, 18:34
        Przynaj sie. Po tym trzecim razie chyba puscil ci zwieracz.
        • Gość: Eda Re: Polpak sprzedany IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.09, 15:36
          Wcale sie nie dziwię że tak bedzie .Produkcja dla IKEA to porażka
          3/4 produkcji szło w kanał przez niedorobionych brygadzistów i
          maszynistów .Macie szczęscie ze okłamywaliście Prezesa , bo by Was
          wystrzelał albo Borys z Miszka by Was obdarli ze skóry za
          marnotrawstwo i niszczenie fotopolimerów oraz wykrojników .Na
          palcach jednej reki mozna policzyć solidnych .Tylko miesa armatniego
          ciagle Wam było mało , bo nawet nowi pracownicy nie zdąrzyli nigdy
          odbyć badań wstępnych przed przyjęciem do pracy w takim tempie były
          przyjęcia i zwolnienia . Pozdrowienia dla tych nielicznych a reszcie
          krzyz na droge.
          • Gość: pracownik Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 19:42
            no tak taka prawda zawsze jest duzo odpadów bo ktos nie chce albo nie umie
            dopilnowac produkcji!!!
            • Gość: working class Re: Polpak sprzedany IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.11.09, 21:10
              Tak sobie czytam te wszystkie „rewelacje” i zastanawiam się czemu to ma służyć ?
              Jestem pracownikiem firmy Polpak od ok. 10-ciu lat. Jeszcze nigdy nie zdarzyło
              się aby pracodawca spóźnił się z wypłatą wynagrodzenia czy żeby były jakieś
              zaległości ze składkami do ZUS. Pewnie, że nie jest idealnie, ale gdzie jest ?
              Jeżeli komuś coś się w firmie nie podoba to powinien wyjaśnić to w miejscu
              zatrudnienia, a nie na publicznym forum. Nie wiem czy plotki o sprzedaży Polpaku
              czy też tylko części udziałów Mondi są prawdziwe. Pewne jest natomiast, że
              psucie opinii zakładowi w którym się pracuje jest skrajną nie
              odpowiedzialnością. Jeżeli ktoś uważa, że w Polpaku dzieje mu się „krzywda” to
              przypominam, iż nikogo na siłę tu nie trzymają. Jestem pewien, że wszystkie
              zakłady w okolicy czekają na tych wiecznie narzekających z otwartymi ramionami i
              z super wynagrodzeniem – także życzę powodzenia i pozdrawiam.
              • Gość: też pracownik Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 23:55
                Dokładnie, ale wcale mnie to nie dziwi :) To takie typowo "polskie"
                obsmarowywanie Kogoś, Komu się coś w życiu udało. Pewnie konkurencja.
          • Gość: to ja Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 07:40
            Eda
            Ale ty jesteś prostak co ty możesz powiedzieć o produkcji ikei pewnie jak
            pracowałeś w polpaku to tylko kible sprzątałeś a najlepsze jak piszesz cyt.3/4
            produkcji szło w kanał koniec cyt.
            Totalna paranoja to pisze człowiek który zna się na produkcji czy robi za
            kretyna albo po prostu nim jest
            Pewnie jesteś byłym pracownikiem który myślał że nic nie będzie robił a kase
            dostawał a tu pech poznali się na tobie a teraz bzdury wypisujesz na forum
            A za słowa cyt przez niedorobionych brygadzistów i
            maszynistów koniec cyt, to możesz jedynie w morde dostać jak chcesz napisz coś
            jeszcze najlepiej namiary na siebie to się z tobą osobiście skontaktuje DUPKU
    • Gość: oko Re: Polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 06:25
      to nie prawda ze mondi ma przejac polpak tylko czesc udziałów I KONIEC TEMATU
      • Gość: ja wiem Re: Polpak sprzedany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 09:02
        www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091125/INNEMIASTA12/264759921
        • Gość: observer pewnie dziennikarze sami kreują sensację IP: 212.160.87.* 25.11.09, 16:26
          aby później dementować a myslę tak dlatego, że nawet w tym artykule
          jest wytłuszczone "Spółka Polpak Karton została sprzedana - niesie
          od kilku dni plotka.", więc dla mnie wszystko jasne - wyjątkowo
          tendencyjne i pisane na szkodę firmy. Niestety poziom dziennikarzy
          jest bardzo niski i nie rozumieją swojej misji.
          A aktywni na forum to zupełnie inna bajka - pozostawiam bez
          komentarza.
          • Gość: g.h. Re: pewnie dziennikarze sami kreują sensację IP: *.ip.netia.com.pl 25.11.09, 17:13
            Po prostu swiecki dziennikarz Pomorskiej jest tak malo kreatywny, ze
            jedynie praca nad plotkami z forum moze wyrobic norme. :)
            • Gość: gosc Re: pewnie dziennikarze sami kreują sensację IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.09, 20:00
              to nie jest plotka i się o tym przekonacie a dzinnikarz swoje wie:)
        • Gość: Ja tez wiem, ze Re: Polpak sprzedany IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.09, 15:18
          ... jak sie szuka wspolnika, to sie po prostu szuka kogos z kasa, co
          oznacza, ze plynnosc finansowa firmy jest zachwiana.
          Jezeli firma przynosi odpowiednie zyski, to po co je dzielic na pol?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka