Gość: sw IP: *.xdsl.centertel.pl 21.12.09, 12:46 Czy może ktoś napisać coś bliżej jak się mieszka w nowych blokach?Przymierzam się do kupna mieszkania ok 80 metrów stąd moje pytanie.Jaki jest czynsz czy jest ciepło,kablówka itd.Dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 12:27 nowych czyli tych swiezo postawionych? a jak z jakoscia wykonczenia i uzytymi materialami? bo panowie deweloperzy nie maja raczej zbyt pochlebnych opinii w Swieciu. Prosze o jakies komentarze, nic wulgarnego i negatywnie nastawionego do owych panow. Piszcie jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Własne M Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.09, 19:21 mieszkam tam jakieś 2 miesiacesama lokalizacja super jak na razie dookola spokuj brak pijaczkow,amatorow i smakoszow win.klatki swietnie zabezpieczone choc troche tam chlodno,Garaż podziemny strzał w dziesiatke jak kupować to tylko z ta opcja przy minus 15 w aucie mam ok.1-2 stopnie bez drapania szyb itp.co do sprawy samego lokalu to wiekszych zastrzeżen niemam.oczywiscie poziomy i piony malo wiele zachowane choc i tu znalazlby pare fuszerek ale i tak mniej jak na blokach przy piłsudzkiego gdzie też oglądałem mieszkanie,dzrzwi wejsciowe troche malo dzwiekoszczelne(bede wymienial)w domu cieplo a piec na polowe mocy i musze jeszcze danfosy skręcać.Ogolnie oceniam na 4+(ten plus to za garaż)rachunku za gaz jeszcze nie dostałem więc nie wiem jaki koszt ogrzewania,brak czynszu tylko coś w rodzaju funduszu remontowego,mieszkanie tanie w utrzymaniu wiec POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
bohaterroku Re: Bloki na ul. Hallera. 30.12.09, 16:26 Bloki te znajdują sie pryz ulicy Gen. Władysława Sikorskiego 1 i 3, a nie Hallera. Mieszkam tam od września i jest ogólnie ok. Wszędzie blisko, a do okola spokojnie, poza tym ze ukradli mi antenę od cb radia, a mojej zonie, antenę radiowa. Od strony Biedronki nie ma oświetlenia i nie jest w ogóle odśnieżana tamta ulica. Przed świętami zarządca tych nieruchomości nie zadbał o wywiezienie śmieci, wiec możecie sobie wyobrazić jak wyglądało przy śmietnikach w drugi dzień świat. Obraz nędzy i rozpaczy. Poza tym zarządca już dal kwitek do zapłacenia za miesiąc grudzień tydzień temu, a grudzień jeszcze sie nie skończył prawda.Mimo to ze w umowach i aktach, mamy zastrzeżone, ze będziemy płacić do dnia 10-ego następnego miesiąca.Dodatkowo już nam zrobił podwyżkę, na ten cały fundusz, nie wiadomo z jakiej przyczyny. Wiec jak zdecydujesz sie na kupno mieszkania w tych blokach, to przygotuj sie na niespodzianki, które napotkają Cie prawdopodobnie po zakupie. Np. może Ci sie cudownie zmienić metraż mieszkania, oczywiście na kozysc dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trik trak Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.146.114.23.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 17:17 Jeżeli jest tam tak super, to dlaczego panowie dewelopery nie kogą tego sprzedac? Od 6-8 miesiecy czytam w Czasie Świecia ze zostały ostatnie mieszkania :) z tego co sie orientowałem to jest jeszcze do sprzedania dwadziescia pare :) mieeszkań wiec nie rozumiem stwierdzenia ze to ostatnie? Ja jednak wybrałem Piłsudskiego i jestem zadowolony ,tez brak pijaczkow,meneli i anteny od CB jak narazie nie ukradli no i oni pomimo zekomych nierownych pionow i poziomow czego u siebie nie stwierdzilem jakos nie maja problemu ze sprzedaza mieszkan. No i mam tyle metrow za ile placilem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analizator Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 22:27 Troche nie masz racji.. pozostały mieszkania raczej o średnio-dużej powierzchni. Tekst linka Co do inwestycji na Piłsudskiego - to chyba nie mamy o czym rozmawiać (widziałem wykonanie: oceniam na 3 z dwoma). CB rozumiem do pozyskania informacji o wolnych miejscach parkingowych przed domem ? Wyjeżdzasz z pracy i: mieszkańcy, mieszkańcy jak wygląda sytuacja na parkingu przy ulicu Piłsudskiego?????? ;))) bez urazy :) Pozdrawiam PS. Tez mam tyle metrów za ile zapłaciłem, dzisiaj juz nie te czasy co by płacić za coś, czego nie ma. Odrobina rozsądku podpowiada, iż wykonanie projektu to jedno, a ewentualny pomiar z natury - to druga kwestia (w tym możliwe i uwzglednione poprawki projektu w trakcie realizowania inwestycji, stąd i też niekidy rozbieżności), chociaż w moim przypadku umowa zawierała identyczną wartość (mam na myśli pow. użytkowa lokalu) co rzeczywisty pomiar powierzchni mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebuś Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.12.09, 23:07 Również mieszkam w koszarach i oto moje minusy-małe klatki,wilgoć (mieszkam na parterze), dalej okna patrzą w okna-zero przestrzeni i spokoju.No i największy minus tzw garaż-miejsce parkingowe.W tej cenie na Piłsudskiego jest murowany,cieplutki własny garażyk.Pozatym ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 21:47 Dokladnie tak jak piszesz. Czekam na pierwsze zebranie Wspólnoty! Jeśli sie nie podoba panu k. to z pewnoscia znajda sie inni chetni do zarzadzania nieruchomoscia. Troche wychodzi tutaj pazernosc. Mam nadzieje ze zostana usuniete wszelkie drobne usterki bo pracownicy nie byli z gornej polki, choc ostateczna moja ocena to dobry- (minus to niesmak po ostatnich zmianach w platnosciach i sciemnianiu, zwodzeniu oraz braku szacunku do nabywców). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.09, 07:34 nio tak dobrze, że myszek tam nie ma od pola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec !!! Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.swiecie.vectranet.pl 31.12.09, 16:55 Tak sobie czytam te Wasze wszystkie uwagi i uważam, że niejest tak zle. Jak na warunki świeckie to chyba najładniejsze i najsolidniejsze bloki jakie do tej pory oglądałem. Usterki !!!! no cóż, każdemu się zdarzają (też miałem kilka drobnych) -jednak zostają dość sprawnie usunięte. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i nie żałuję, że zakupiłem tutaj mieszkano łącznie z "garażem" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 17:54 ja tez nie zaluje kupna jakies niedociagniecia lekkie zawsze i wszedzie sie znajda wiec nie ma co marudzic u mnie wszystko bez problemu. Co do czynszu to pan K. mowil ze wyniesie on okolo 100zł wiec cena ta do tej pory byla milym dla mnie zaskoczeniem. Z tego co wiem ma siegnac 100zł ale nie grubo wyzej. Mam nadzieje ze nie PRZESADZI!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Notariusz Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 18:58 ...a ja mam nadzieje, że również ponosi koszty związane z utrzymywaniem części wspolnej nieruchomości, bo cos mi sie wydaje, że po bilansie zabrakło na [...] tym samym, bez wiedzy mieszkańców podniesiono zaliczkę na utrzymanie części wspólnych nieruchomości. Czy to do końca takie uczciwe? Wydaje mi się, że nie, lecz biorąc pod uwage zakres funkcjonowania i koszty związane z wywozem nieczystości, utrzymywaniem porządku itd. to 100 zł za średnio 70 metrowe mieszkanie w odniesieniu do powierzni użytkowej dwóch budynków może i jest odpowiednie, ale w moim przekonaniu wystarczające przy założeniu, że KAŻDY ODPROWADZA ustaloną i odpowiednią dla niego kwotę w terminie wyznaczonym przez administratora. PS. Miłej zabawy Sylwestrowej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.swiecie.vectranet.pl 31.12.09, 21:03 Jedno co mi się w tych blokach niepodoba to beznadziejne,drogie garaże oraz układ bloków-sciśnięty niemiecki hajm.No i cena wygórowana-dałem 3200/m bo uprzejmi panowie Br i Kr obiecywali,że będą najtańsze opłaty w Świeciu a okazuje się,że na Piłsudskiego jest o wiele taniej.A tam dawali 2600 metr!.Standardów również nie mamy wyższych-mój kolega miał to samo na Piłsudskiego.Za 3 lata naszczęście pozbywam się tego mieszkanka i zaczynam budowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack s Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 12:55 Ja mam mieszkanie na Piłsudskiego i na Sikorskiego i mam porównanie. Tu i tu jest ciepło, pod warunkiem że się używa ogrzewania oczywiście. Garaż na Piłsudskiego rzeczywiście cieplejszy ale na Sikorskiego więcej miejsca. No i przede wszystkim na Sikorskiego nie ma takich utrudnień z parkowaniem aut na zewnątrz. Opłaty na Sikorskiego za 80 m to sto kilkanaście zł .Gaz u mnie to 400 zł miesięcznie ale nie wyłączam pieca. Ustawiam na 15 - 16 stopni jak nikogo nie ma w domu a na 21 - 22 w czasie pobytu w mieszkaniu. Fajne są mieszkania na ostatniej kondygnacji. można na własny rachunek zrobić sobie drugi poziom . A tak naprawdę to wszystko kwestia gustu. Żadne z tych osiedli nie jest z moich marzeń. Tak mi się jeszcze nasuwa z obserwacji , to oczywiście moje zdanie, że chyba te mieszkania na Sikorskiego fajniej są zaprojektowane pod kątem rozwiązań wykorzystania przestrzeni. Wszystkie ściany wewnątrz mieszkania są możliwe do rozbiórki.To samodzielne ogrzewanie ma jeszcze ten plus że sam decyduje kiedy mam grzać . Np zimna noc w lecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.01.10, 14:48 Jam mam własny 24 metrowy garaż na Piłsudskiego i nie uważam że jest mały.Jest tylko mój własny i moge tam słonia trzymać.Oczywiście zrobić jedną wspólną hale to 2 razy mniejszy koszt ale to beznadzieja.Mam lampy,2 gniazdka i nawet moge sobie kanał zrobić.A co do opłat to za 66m płace (wszystko oprócz prądu)340zł(z garażem w którym jest prąd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.01.10, 14:49 Oczywiśćie wielki potężny minus na Piłsudskiego to brak parkingów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalkulator Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 15:45 Za co ta opłata w wysokości 340 zł w przeliczeniu np. za metr kwadratowy mieszkania? Jakie koszty wchodzą w skład tej opłaty? Prosiłbym o dokładne rozpisanie jeśli dysponujesz czasem. (jaka część tych pieniędzy przeznaczona zostaje na c.ogrzewanie... ciepłej wody w tej kwocie zużywasz "nieskończenie" wiele rozumiem?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.01.10, 16:43 Wszytskie opłaty próćz prądu.Ogrzewanie,opłaty eksplatacyjne,woda zimna woda ciepła,fundusz remontowy wywóz śmieci całe opłaty.Ogrzewanie samo 118zł,opłaty za garaż 25zł(w tym sprzątanie i odśnieżanie przed garażami plus prąd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 16:56 problem w tym że na Piłsudskiego jest tylko kilka takich dużych garaży, a jeden garaż przypada na 4-5 mieszkań , troszeczkę mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helena Re: Bloki na ul. Hallera. IP: 188.33.204.* 01.01.10, 18:13 no czytam i śmiać mi się chcę, za 400 tys. mam nowo wybudowany domek 150m/kw, działkę prawie 800m.kw więc zielono przed domem, mogę sobie bąka puścić i nie słuchać za ścianą sąsiada lejącego wodę do wanny bo akurat mu dzisiaj wypada kąpiel, co do opłat to proszę kto mnie przebiję: śmieci 300 rok, woda i prąd to jakieś 300 na dwa miesiące no max 350 , grzanie wiadomo zimą od września do kwietnia np, dwie tony miału po 500 za tonę, żadnych czynszów i funduszów remontowych a jak coś nawali to płacę i wiem że zrobione a nie jakieś fikcyjne naprawy na piśmie,(podwyżki) razem koszt łączny na rok 3300 złotych i to wszystko no może jeszcze drewno do kominka ale to kilka stówek no max 400 czyli 3700, generalnie spoko , tak więc narodzie , budujcie się ,będziecie mieli coś własnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.01.10, 19:30 Nowy domek to koszt ponad 400 tys rachunki za prąd 300zl ogrzewanie 500zl...niestac mnie na to.Wole dac 170tys za mieszkanie z garazem i placic 400zl za wszystkie oplaty a nie 1000 i jeszcze sam sprzątać i naokrągło remontować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Bloki na ul. Hallera. IP: 83.238.156.* 01.01.10, 19:44 2 tony miału od września do kwietnia nawet bez ogrzewania wody to niemożliwe. No chyba ze dodatkowo kupiłeś koce dla całej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.01.10, 20:17 gościowi helena się pomyliło z tym miałem..chyba na miesiąc 500 bo sam paliłem takim piecykiem i wiem ile wychodziło.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blokers Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 20:27 To wcale nie jest takie kolorowe jak opisujesz.. najwyraźniej wygodnie mi tak od wielu lat (mieszkać w budynku wielorodzinnym), choć nie ukrywam wyjazd do bliskich na wieś jest przyjemnością. Jeśli mamy być już tacy skrupulatni to chociaż, bądźmy szczerzy ;) Przy okazji: z tym ogrzewaniem to troche off-topic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: węgierka Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 17:05 Helena , to wybuduj mi taki dmek i zarządzaj za te kwoty o których mówisz, mam dom od 150 metrów i aby utrzymac stałą temperature potrzebuje około 8 ton eko groszku. Prąd w porywach 500 zł za miesiąc, nie licze wody, kanalizacji i innych dodatkowych opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piecykowa Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 22:45 Ile m3 gazu zużywacie dla utrzymania komfortowej temperatury w mieszkaniu w skali miesiąca lub za jaką kwotę miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bloki na ul. Hallera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 15:00 zbyt mało tych opinii Odpowiedz Link Zgłoś