Dodaj do ulubionych

Jak tam studniówka ZSP ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 13:01
Jak Wam się podobała wczorajsza studniówka ? ;D
Obserwuj wątek
    • Gość: AA Zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:03
      www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?Site=PO&Date=20100110&Category=STUDNIOWKI100122&Artno=629583777&Ref=P
      H
      • Gość: aga Re: Zdjęcia IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.01.10, 17:26
        masakra,jak widzę te poprzebierane dziewczyny,to jakaś dyskoteka czy prawdziwy
        bal studniówkowy?gdzie Wasza skromność!!!
        • Gość: Afganistańska Miss Lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 17:45
          Ty chyba dziewczyno - o ile jesteś dziewczyną, nie widziałaś w życiu studniówki
          lub nie byłaś nigdy na żadnej imprezie, skoro tak to podsumowałaś.
          Po obejrzeniu wszystkich zdjęć, stwierdzam, że sukienki są jak najbardziej
          trafne, dobrze dobrane - stosownie do sytuacji.
          Oczywiście, zawsze się znajdzie jakaś siksa, która przyjdzie ubrana jak na
          występ w Angels Clubie, ale tutaj 99% widzę miało głowę na karku.
          • Gość: pola Re: Lol IP: 83.238.157.* 10.01.10, 18:48
            jedna byla dobrze ubrana hahaha ;D
            a ogolem jak najbardziej ;)
        • Gość: almakot Re: może mas receptę na idealna studniówkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:45
          może mas receptę na idealną studniówkę? Podejrzewam, że jesteś na
          tal\kim etapie edy\ukacji, że studniówki nie doczekasz!
    • Gość: aga Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 19:01
      najbardziej nie moge z pseudo orkiestry... trzy piosenki i przerwa
      heh;/ co to w ogole mialo byc... no i te switla, co chwile
      zapalali.. z jedzeniem tez szalu nie bylo.. zal tych 300 złotych
      • Gość: Afganistańska Miss Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 19:05
        aaaaa to Ty byłaś uczestniczką...
        no to trzeba było nie iść, to nie jest przymusowe, skoro to dla Ciebie był za
        duży wydatek.
        siłą nikogo nie ściągną.
        • Gość: partner Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 09:20
          Ja byłem na tej studniowce jako partner i musze przyznac ze za te
          pieniądze to studniowka nie robila jakiegokolwiek wrazenia, poloneza
          tanczylismy wiekszosc na postoju poniewaz za malo miejsca na
          wyznaczonej sali zeby pomiescic wszystkich, do tego problem zeby
          obsadzic pary przy stolikach, najpierw byla mowa o tym ze maja sie
          dobrac w pare par a potem rozczarowanie bo nie bylo gdzies siadac ze
          znajomymi, jedzenie znosne chodz nie mozna tu powiedziec ze jakies
          ponad normalne, wystroj naprawde bardzo ladny, tylko za czesto
          gasili i zapalali swiatla ... orkietra bez komentarza, takich
          grajkow jedynie na bal emerytow.
          • Gość: agusia Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 10:41
            Myślę żę przesadzacie. Byłam a tej studniówce i mi się bardzo podobało.
            Jedyne na co mogę narzekać to na nauczycieli, którzy zostawili uczniów (poszli
            sobie do domku). Kilka osób została do "rana" bo transport po nich nie dojechał.
            Poza tym wszystko mi się bardzo podobało. Miejsca do tańców dużo.
            Młodzież mniej pijana od belfrów xD
            Muzyka bardzo fajna :) uwielbiam panów z Old Star :)
            Jedzenie... trochę mięso twarde (bo odgrzewane), ale naprawdę było w czy wybierać.
            Sądzę żę warto było zapłacić te 300zł.
            • Gość: Monia Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: 81.219.3.* 11.01.10, 15:20
              Studniówka była bardzo fajna.
              Wybawiłam się jak nigdy!:D
              • Gość: Iga Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 17:57
                Byłam na tej studniówce i prawdę mówiąc studniówka super! Jedzenie
                znakomite,orkiestra też ok,grali co tylko sie chciało.Pełna kultura,nikt się nie
                "narąbał",ogólnie słyszałam same pochwały dla nas za kulturę,świetną zabawę
                itp.Plamę dali nauczyciele(niektórzy) tak jak już wspomniała koleżanka,ale co tu
                dużo mówić-chyba "za dużo"było prób poloneza,prowadzących,myślę,że
                odpowiedzialni za te przygotowania nauczyciele BARDZO SIę NAPRACOWALI!!!.Składam
                podziękowania Pani Ligman i Pani Dudzik,te wychowawczynie zostały do samuśkiego
                końca.Pozdrawiam wszystkich maturzystów.
          • Gość: ... Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 20:46
            A jakie ty chciałeś jedzenie za 60 zł?????
            • Gość: maja Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 17:21
              Bardzo nie na miejscu pytanie co ty chciałaś za 60zł.Ponieważ 60zl to nie jest
              mało jak na studniówkę to jest troszkę kasy i jedzenie za te pieniądze mogło być
              dużo więcej.
              No, ale cóż mieliśmy tak jak mieliśmy myślę,że pani mogla zrobić coś więcej ale
              po co skoro może zostać w jej kieszeni więcej pieniędzy.
          • Gość: nauczyciel Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: 87.204.190.* 22.02.10, 21:28
            a mnie sie podobła
    • Gość: maturzysta Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 12:09
      Krótko podsumowując-super! jedzenie,orkiestra,wystrój no i atmosfera -rewelacja!!!
    • Gość: ;-0 Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 10:23
      Ja myślę, że dobrze że ktoś napisał ile np. kosztowało jedzenie bo większość
      myślała że cała kasa poszła właśnie na to. Mi bardzo się podobało, faktycznie
      300zł to dużo, ale taka impreza zdarza się raz w życiu więc było warto.
      • Gość: aga Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.01.10, 11:11
        widziałam tę Studniówkę w TŚ.te gradowe miny przy polonezie!!!!a potem te
        tańce,młodzi,czy Wy na prawdę nie potraficie ze sobą tańczyć?myślę tu głównie o
        chłopakach,biedne dziewczyny szarpane,tylko jedna para fajnie sie potrafiła
        zgrać w tańcu,no ale jesteście młodzi,życzę Wam cierpliwości w nauce do matury,
    • Gość: fotorelacja Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 14:33
      Zapodajcie jakieś linki do fotek z tej studniówki :)
      • Gość: werka Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.xdsl.centertel.pl 13.01.10, 19:16
        Studniówka jako impreza się udała;) ale zorganizowana nie była za
        dobrze;/ zwłaszcza te stoliki... Miałyb być dwunasto osobowe a
        catering zrobił osimio osobowe. Żal. Ogólny kosztorys jaki był
        kiedyś przedstawiony to było 75 zł na osobę za jedzenie,
        orkiestra "dziadków" miała wziąść jakieś 2 600 zł, wynajęcie hali +
        4 ochroniarzy miało wynosić około 4 500zł lub 5 000zł. A jak to
        rodzice ustalili to nie wiem, może ktoś wziął za coś dużo więcej niż
        przewidzieli.Nie wiem. To zapaplanie i gaszenie świateł było
        bezsensowne, i te przerwy po 3-4 piosenkach. Za co ta orkiestra
        wzięła kasę, za to żeby w czasie przerw puścili coś z płyty a oni
        sobie siedzieli i jedli?ech..ale grunt że najlepiej wypadła od
        dawien dawna ta studniówka u nas w szkole;) Nie ważne już jak tam
        było zorganizowane, ważne jak się bawiliśmy we własnym gronie
        znajmoych;)
        • Gość: DO WERKI Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 20:08
          O!Widzę,że jesteś bardzo poinformowana,co za ile było załatwiane!Bardzo Cię
          proszę nie rób plotek ,bo to co piszesz jest bzdurą.Organizatorzy na pewno
          przedstawią faktury (bo muszą tak zrobić) i rozliczą się do grosza!A co do
          studniówki to była super (i taka jest też opinia wśród nauczycieli).
          • Gość: japoniec Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: 83.238.158.* 13.01.10, 22:47
            A o kupnie wodki na prosbe nauczycieli ktos slyszal? Bo to bylo nie w porzadku.
            Potwierdzone przez nauczycieli...
            • Gość: Byłem Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 23:46
              Wódkę to oni sobie powinni sami kupić to po 1 a po 2 to maturzyści
              podpisywali,że nie będą wnosili wodki i pili a dlaczego nauczyciele
              tego niepodpisywali??. Wg mnie zakaz alkoholu jest chory bo i tak
              ona jest u jednych jak u u drugich szkoda tylko, że my tzn uczniowie
              stawiamy nauczycielą tą wodke...
              No i ta nauczycielka konkretnie pani od w-f super ubrana pozdro dla
              niej heh
              • Gość: tak tylko Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 01:14
                -komu czemu - nauczycielOM
          • Gość: werka Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.xdsl.centertel.pl 14.01.10, 19:17
            Do tego co napisał "DO WERKI"
            Nie robię plotek tak dla Twojej wiadomości. To był kosztorys który
            był WSTĘPNY,wypisany na zebraniu rodziców w sprawie studniówki.Więc
            to nie były bzdury. Ewentualnie mogło się coś zwiększyć lub
            zmniejszyć z tych kwot. Zresztą Ty nigdy nie zobaczysz faktur za to
            wszystko bo co najwyżej zobaczą je rodzice ktorzy są w trójce
            klasowej (ale to taki malutki szczegół).Więc jak nie wiesz o co
            chodzi to nie pisz i nauczy się czytać ze zrozumieniem bo napisałam
            w wcześniejszym komentarzu, że : "Ogólny kosztorys jaki był kiedyś
            przedstawiony..."
    • Gość: paulina Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 16:07
      Uważam ,ze nie wszystko bylo dopracowane, ale przeciez ciezko o idealy . Są gusta i guściki , wiec nie dalo sie wszystkim dogodzic . Cieszy mnie ,ze młodziez zachowala sie kulturalnie , nie bylo incydentow w stylu przylapania pary zamknietej w toalecie itp. Uczniowie rozpoczeli sie bawic odrazu po polonezie , orkiestra tez nie najgorsza . Nie wazne gdzie i jak ,wazne z kim .;)
      • Gość: tak tylko Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 16:13
        * od razu ODDZIELNIE
        • Gość: M.she Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.219.110.14.devs.futuro.pl 14.01.10, 21:14
          Byłam na tej studniówce. Powiem tak: jeżeli ktoś chciał się bawić, to się bawił
          i nie czepiał się ani muzyki, ani jedzenia. Ja osobiście wybawiłam się za
          wszystkie czasy :)
          A tak jeszcze przy okazji - co chodzi o tych pijanych "belferów" to powiem Wam
          szczerze, że nie było takowych. Nikt nie był tam pijany, oczywiście nie znaczy
          to, ze nie pili, bo za to reki akurat bym nie dała. Nikt się nie zataczał, pod
          stołem nie leżał, każdy trzymał się prosto. A Ci z Was, którzy mówią o innych,
          że byli pijani niech się zastanowią, czy sami byli zupełnie ok.
          To tyle z mojej strony. Pozdrówki dla wszystkich uczestników tegorocznej
          studniówki ZSP;D
    • Gość: franio Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.cdma.centertel.pl 17.01.10, 21:09
      a była natalka?
      • Gość: kamil Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.10, 21:40
        jaka natalka ??
      • Gość: zybi Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.cdma.centertel.pl 18.01.10, 13:01
        pewnie chodzi o przybylakową
        • Gość: no jo Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:40
          no jo jakaś siksa pff
          • Gość: kuko Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 15:13
            hehe ja juz eksmitowali do bialego .lata biedaczka od szkoly do szkoly bo taka
            glupia heh

na jej temat mozna by ksizake napisac ;)
            • Gość: he hy Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 23:25
              to nic że głupia, ważne, że sexy i siksa
              w życiu uroda się liczy bardziej
              będzie miala laska łatwiej w życiu od kujonów;)
              • Gość: kasia Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.mofnet.gov.pl 19.01.10, 07:53
                a obsługa jak sie wam podobała? bo mi nieźle troche mogło być
                szybciej podawane ale źle nie było...
              • Gość: polinea Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 12:07
                ona jest sexy ?;d;d
                siksa to na pewno . ale taka ladna raczej nie..
                • Gość: mala Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: 81.144.232.* 19.01.10, 14:16
                  a jaki zespol u Was gral?
                  • Gość: bla bla Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 18:33
                    Old Star's ;]
    • Gość: Monika Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 23:09
      Ktoś wcześniej wspomniał o przerwach, jakie robiła sobie "orkiestra". No cóż był pomysł wynajęcia DJ-a ale oczywiście Rada Rodziców stwierdziła, że nie stać nas na to, bo za mało było pieniędzy i jeśli chcieliśmy go mieć mieliśmy jeszcze za to dodatkowo zapłacić. Głupota ..
      • Gość: Do Moniki Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 08:55
        A po co miałby być DJ- przecież cały czas leciała muza-mogłaś się bawić ile
        chciałaś.Chyba że " leżysz" na kasie to mogłabyś zafundować DJ-a.Nie
        przesadzaj,co!Studniówka była super, wielkie dzięki dla organizatorów, bo
        zorganizować imprezę na 400 osób to naprawdę trzeba myśleć.Pozdrawiam wszystkich
        zadowolonych.
        • Gość: wredna Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 10:37
          Tym pustakom to zawsze coś przeszkadza :)
          Tyczy się Moni.
          • Gość: eve Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.ip.netia.com.pl 20.01.10, 12:19
            wredna ty kretynko .
            raczej za duzo bys nie zubozala idiotko .gdyby kazdy dal 1 albo 2 zł zamist
            wpieprzac zarcie ze sklepiku.moze troche bys z tylka zjechała ;/
            • Gość: CBA Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 13:35
              Hej matolaty zapłaciliście ZAIKS ? Musimy to sprawdzić wg mnie to
              będzie ok 2000pln (400 osób) Oczywiście płaci się przed imprezą.
              Pozdrawiam Tomasz
              • Gość: jsjsusddh Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 18:48
                A moim zdaniem to zaiks na takiej zabawie jak studniówka nie jest
                liczony od osób ,tylko od zabawy.Upewinj sie a potem pisz!
              • Gość: nauczyciel Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.10, 18:46
                ZAiKS, STOART i SAWP te organizacje pobierają opłatę za muzykę, chyba, że
                orkiestra wykonuje tylko własne kompozycje
                ale opłata nie przekracza 400zł za imprezę tego typu, opłatę odprowadzić powinna
                orkiestra o ile to tylko ona gra i nie gra własnych kompozycji
    • Gość: Nauczyciel Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.10, 18:58
      Niestety byłem na tej studniówce i wszystko o czym kochane dzieciaki tutaj
      piszecie zdaje się być prawdą, prawdą jest średniej jakości jedzenie, gorsza niż
      przeciętna orkiestra, widoczny brak DJ'a, fatalna organizacja poloneza i
      umieszczania gości przy stolikach, oraz oczywiście alkohol i to też w rękach nas
      nauczycieli, co mi osobiście wydaje się karygodne. Pominę tutaj podpalony przez
      uczniów stolik i uczennicę, która swoimi wymiocinami pobrudziła stolik i
      okolicę. Obsługa wolna i opryskliwa; studniówka jedna z najgorszych w historii
      szkoły i to za cenę 300zł dzieciaczki nosiły jeszcze stoliki i krzesła (to
      dopiero paranoja). Może i Hala jest blisko, ale pozbawiona klimatu i jak się
      okazuje nawet dla poloneza jest niewypałem, brak intymnego oświetlenia, sodowe
      lampy nie sprawdzają się na takiej imprezie. Swoją opinię piszę tak późno, bo
      chciałam skonfrontować ją z koleżankami i kolegami i zapytać uczniów; jednym
      słowem studniówka fatalna, osobiście nie pamiętam gorszej i droższej. A może
      ktoś na niej zarobił?
      • Gość: mama Ani Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.10, 22:53
        No niestety się zgodzić muszę, jest to jakaś taka niezręczna sytuacja z tego
        wyszła, bo i studniówka kiepska i młodzież niezadowolona i drogo wyjątkowo
        bardzo to wszystko wyszło. Starsza córka i taniej i lepiej miała dwa lata
        wcześniej a szkoła ta sama, to jak to tak teraz zmieniać, skoro wcześniej było
        dobrze.
      • Gość: teżtambyłam Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.02.10, 05:50
        "Nauczycielu", elementarne zasady kultury nie dopuszczają krytykowania imprezy,
        jeśli było się na niej zaproszonym gościem. No, ale trzeba je znać! Studniówka
        nie była ani lepsza, ani gorsza od innych. Psy szczekają, karawana idzie dalej.
        • Gość: maturzystka Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.com 15.02.10, 10:51
          oj widzę jakaś mamusia organizatorka ma wonty, ale wreszcie jakiś belfer prawdę
          napisał, może i szczekały ale to ta orkiestra na studniówce, a sama studniówka
          racja, jak ta pogrzebowa karawana, tragedia przez DUŻE t
      • Gość: M.she Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 14:51
        Byłam na tej studniówce. Powiem tak: jeżeli ktoś chciał się bawić, to się nie
        wybawił
        można czepiać się muzyki, i jedzenia. Ja osobiście nie wybawiłam się za
        wcale :(
        A tak jeszcze przy okazji - co chodzi o tych pijanych "belferów" to powiem Wam
        szczerze, że wielu nie było takowych. Był tam jeden pijany, oczywiście nie znaczy
        to, ze wszyscy nie pili, bo za to reki akurat bym nie dała. Nikt się nie
        zataczał, pod
        stołem nie leżał, każdy trzymał krzesła i nie wstawał. A Ci z Was, którzy mówią
        o innych,
        że byli pijani niech się zastanowią, czy sami byli zupełnie ok. Jak np.Tomek czy
        Julia.
        To tyle z mojej strony. Pozdrówki dla wszystkich uczestników tegorocznej
        studniówki ZSP;D
        • Gość: gość Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: 77.255.15.* 22.02.10, 21:47
          widzę, że jakiemuś "tępakowi" spodobało się przeinaczanie odpowiedzi innych.
          Gratuluję intelektu - a raczej jego braku.
      • Gość: Do nauczyciela! Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 15:07
        Coś w Twojej wypowiedzi nie gra, drogi "nauczycielu".Sam(a) się
        "plączesz".Najpierw piszesz "byłem" a za chwilę "chciałam", piszesz nie do
        rzeczy,bzdury totalne,zresztą nauczyciele z ZSP byli bardzo zadowoleni ze
        studniówki. Zanim kiedykolwiek " coś" napiszesz na forum, to proszę się
        zastanowić , czy jesteś Panem czy Panią, a może obojniakiem????hahahaha
        • Gość: ? Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.10, 15:14
          > czy jesteś Panem czy Panią, a może obojniakiem????hahahaha

A co to jest "obojniak"? Buhahahahaaa!
          • Gość: do pana powyżej Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 22:55
            Drogi poprawiaczu tego forum - tak Cię nazwałam, bo od jakiegoś czasu zacząłeś
            się tutaj popisywać swoją znajomością języka polskiego i nie tylko oraz
            naśmiewać się z błędów,które popełniają inni.

Otóż pragnę Ci przypomnieć, że Ty również popełniasz błędy - co w którymś tam
            wątku, jakiś czas temu - bardzo dokładnie ktoś Ci pokazał. Popełniasz również
            błędy ortograficzne, jak i gramatyczne. Znaleźć także można składniowe etc.

Skoro jesteś więc istotą niedoskonałą i jak My wszyscy, omylną - bądź
            wyrozumiały i nie wywyższaj się, bo nie tędy droga.
            Wystarczy poprawić kogoś bądź wyjaśnić mu zasadę pisowni i wszystko.

Z nikogo nie należy się wyśmiewać.

Pozdrawiam.
            • Gość: ? Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.ip.netia.com.pl 24.02.10, 11:14

> Skoro jesteś więc istotą niedoskonałą i jak My wszyscy,

Pisanie "My" jest chyba spotym nadużyciem, nie sądzisz? :)

> bądź wyrozumiały i nie wywyższaj się, bo nie tędy droga.

Wykazanie błędu nie jest żadnym wywyższaniem się. Chyba, że Ty
              sądisz, iż jeśli ktoś coś wie i to powie (napisze), to
              się "wywyższa". Większej bzdury dawno już nie czytałem.

> Wystarczy poprawić kogoś bądź wyjaśnić mu zasadę pisowni i
              > wszystko.

A czymże jest moje pytanie z zaznaczonym błędem, jak nie właśnie
              poprawką? :)

> Z nikogo nie należy się wyśmiewać.

Przeczytaj fragment, który wcześniej zacytowałem. Jeśli ktoś
              sugeruje komuś, że jest "obojniakiem", to wypadałoby, żeby
              chociaż wiedział jak się pisze określenie, które z tym głupkowatym
              śmiechem mu przypisuje. Wg Ciebie co niektórzy mogą tutaj obrzucać
              innych inwektywami, ale im już uwagi (w taki sam sposób) zwrócić nie
              można? Hipokryzja jak się patrzy! :D
              • Gość: do pana powyżej Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 11:24
                Nie dopowiadaj sobie za wiele, przesadzasz. Zbyt poważnie traktujesz to forum.
                Już któryś raz ci to piszę.
                Nie mam nic przeciwko poprawianiu kogoś, ale przeciwko wyśmiewaniu się - mam dużo.
                Wywyższasz się i uważasz za nie wiadomo kogo. Miodkiem ani Bralczykiem nie
                jesteś. Ba, nie dorastasz im nawet do pięt, bo też robisz byki, literówki a
                jakoś nikt się z ciebie nie śmiał.
                Jeśli naśmiewanie się z błędów daje ci tak wielką satysfakcję, dzięki której
                czujesz się KIMŚ, to naśmiewaj się.
                Zazwyczaj tacy jak ty są mocni na forum, w życiu odwrotnie...

Oczywiście, masz prawo zwracać uwagę komuś na pisownię, tego przecież nie
                potępiam. Chyba nie rozumiesz, co się do ciebie pisze?

Poprawiać można, ale naśmiewanie jest nie na miejscu. To nie jest śmieszne,
                tylko smutne, że ktoś nie wie, jak pisać poprawnie.

Pozdrawiam
                • Gość: ? Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.ip.netia.com.pl 24.02.10, 12:40
                  > Nie mam nic przeciwko poprawianiu kogoś, ale przeciwko wyśmiewaniu
                  > się - mam dużo.

A ja jeszcze raz zapytam. Ktoś może w kogoś rzucić inwektywą i
                  wyśmiać, ale tej osobie zwrócić uwagi (i tak samo wyśmiać), że nawet
                  nie potrafi napisać poprawnie tej inwektywy - już nie można? :D

> Wywyższasz się i uważasz za nie wiadomo kogo.

Zacytuj mi fragment, w którym wg ciebie się wywyższam. Może
                  zrozumiem co ty uważasz za przejaw wywyższania się. :)

• Gość: do pana powyżej Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:54
                    Nie chce mi się ciebie cytować, nie widzę takowej potrzeby.
                    Nic nie muszę udowadniać, a już na pewno nie komuś takiemu jak ty.
                    Zboczyliśmy z tematu, a wątek był o ZSP.

Znowu piszesz nie na temat;)
                    • Gość: Tania M Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.10, 21:27
                      Ja bardzo szanuję duży wkład w realizację studniówki i wielkie podziękowania za
                      wkład, nie było tylko dawny zwyczajem występów, ale teraz kiedy zabrakło Wojtka,
                      to już nikt tak dobrze nie wystroi i nie zorganizuje zabawy, ale było naprawdę w
                      dechę, oby i tak fajnie było za rok. Pozdrawiam koleżanki i kolegów z ZSP; super
                      szkoły z przyszłością.
    • Gość: NAUCZYCIEL Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.com 08.03.10, 21:32
      Dziś w szkole był DZień Kobiet i myślałem, jak księdza nie ma to skończyły się
      wygłupy, a tu znów ciemno w p.nauczycielskim i duszno i nie ma gdzie usiąść,
      takie, rzeczy to naświetlicy a nie w pokoju.n
      za to przygotowane na świetlicy super pomysł i można było coś zjeść smacznego i
      z uczniami na lekcji przyjść. Ja zadowolony jestem. Brawo Brawo.
      • Gość: Widziałem D K Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 23:46
        Widziałem ten pokój i można się zgodzić i nie można; pomysł, rzeczywiście
        fatalny z tym strojeniem jak na odpuście, a z drugiej strony to miło, że o
        Paniach w naszej szkole ktoś jeszcze pamięta i tam jakieś ciastko i kwiatka wręczy.
        • Gość: Ania Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: 81.219.162.* 10.03.10, 23:48
          Ciasta nie było, tylko cukierki i kruche, a to chyba taka lepsza impreza, można
          było kupić ciasto prawdziwe i sok, jak ktoś kawy nie pije i te dekoracje, żenada.
          • Gość: Zbulwersowana Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 14:56
            A Wam to diabeł nie dogodzi! ;p
            Nic nie zrobisz- ŹLE
            Zrobisz- jeszcze gorzej!
            • Gość: Ania Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 15:40
              Nie o to chodzi,że nie do godzi. Tylko można kupić ciasto lepsze a nie twarde
              cukierki i ciastka, bo to trochę jak "zrobimY wam impreze, ale tanią i bylejaką
              na odczepne" a chyba zasługujemy na lepsze traktowanie i szkoła z tylu osób
              socjalnego to ma dużo raczej, i gdzie idą te pieniądze ja się pytam?
              • Gość: ona 2 Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 21:30
                Aniu nie przesadzaj, nie było znowu tak źle, twarde to były tylko kukułki, a
                ciastka, może nie świeże, ale całkiem smaczne i winogrono było a tego na radach
                pedagogicznych nie ma, dlatego nie porównuj. A na co dzień to wyobraź sobie ile
                by kosztowały nawet takie ciasteczka, razy ponad dziewięćdziesiąt osób. Inne
                szkoły mają dystrybutory z wodą i herbatę w pokoju nauczycielskim, ale to są
                maleńkie szkółki i mało tam jest nauczycieli. U nas to by się nie przyjęło, tak
                dla wszystkich.
                • Gość: Ania Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.com 16.03.10, 19:45
                  Gosia, a gdzie ty jeszcze uczysz, i nie gadaj mi takich głupot na korytarzu,
                  wiem, że my dostajemy kruche ciasteczka a jak jest impreza w sekretariacie to
                  jest ciasto lepsze. Podobało mi się ostatnio bardzo przy tych zbiórkach. Może by
                  taką kwestę zrobić na inne cele z tym dla Macieja super i może teraz dla
                  Agnieszki, też jest chora.
                  • Gość: Misia Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 08:17
                    Pomysł dobry. Aniu ale o jaką Agnieszkę chodzi?
              • Gość: aba Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 18:58
                Ania, przesadzasz. Nie było źle.
                • Gość: przemko Re: Jak tam studniówka ZSP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 20:19
                  Dokładnie. Mnie się bardzo podobała. Na świetlicy bardzo miła atmosferka była i
                  ciasta też były dobre. Klasy się postarały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka