Dodaj do ulubionych

laskowicki fotograf

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 21:10
cześć niebawem pobieram sie z moja gwiazdeczka i szukamy fajnego fotografa
czyli takiego co nie zedrze z nas, zrobi fajne nowoczesne zdjęcia tylko nie
polecajcie mi tego amatora - zdziercy z Laskowic
ma drogo jak smok i na dodatek żadna rewalka to ja sam zrobię lepsze zdjęcia
(trochę się tym interesuje niestety w tym przypadku takie rozwiązanie nie
wchodzi w grę :))widziałem efekty jego drogiej pracy u znajomych - masakra -
nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: laskowicki fotograf IP: 81.219.90.* 22.01.10, 22:17
      > niebawem pobieram sie z moja gwiazdeczka i szukamy
      > fajnego fotografa [...]

Cieszymy się bardzo. Wytłumacz tylko, proszę, w jakim celu nadałeś temu wątkowi temat sugerujący, że chcesz podyskutować o konkretnym fotografie z Laskowic, zamiast od razu dać forumowiczom do zrozumienia, z czym masz problem?!

> [...] czyli takiego co nie zedrze z nas, zrobi fajne
      > nowoczesne zdjęcia

"Fajne", to pojęcie względne. "Ździerstwo" - także. Musicie wiedzieć, czego oczekujecie i ile jesteście w stanie poświęcić (wydać) na uwiecznienie jednego z najpiękniejszych dni w Waszym życiu.

> tylko nie polecajcie mi tego amatora - zdziercy z Laskowic
      > ma drogo jak smok i na dodatek żadna rewalka [...]
      > widziałem efekty jego drogiej pracy u znajomych - masakra -
      > nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Coś mi się wydaje, że jednak Twoim prawdziwym celem jest, za przeproszeniem, obrobienie tyłka temu mężczyźnie.
      Po co tyle razy podkreślasz swój niesmak wywołany ceną jego usług? Normalnemu człowiekowi nie trzeba kilkukrotnie pisać tego samego, w jednej wypowiedzi na dany temat. No chyba, że Ty sam nie do końca rozumiesz, co przekazujesz, bo w takim bełkocie faktycznie ciężko jest doszukać się logiki.

Owszem, mogłeś być poddenerwowany, kiedy rozpoczynałeś ten wątek, jednak tyle wykrzykników wcale nie zwiększa siły Twojego przekazu, a wręcz przeciwnie - zniechęca do tego, by traktować Cię poważnie...
      O "kulejącej" interpunkcji i gramatyce chyba nie muszę wspominać.

Aaa... Co wspólnego z tematem ma mieszkanka Rewala?
      • Gość: <> Re: laskowicki fotograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 22:19
        jak żeś taki mądry, zostań opiekunem tego forum
        nadajesz się ...
        • Gość: ona Re: laskowicki fotograf IP: *.swiecie.vectranet.pl 23.01.10, 09:22
          Wkozony.. pewnie miało być wkurzony! Jeśli Ci nie pasują usługi
          gościa to poprostu z nich nie korzystaj a nie rąb tu komuś tyłka!
          • Gość: slawek Re: laskowicki fotograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 10:13
            karolek jest dobry i tego mu zazdrościsz cwaniaku. Na forum potrafisz? idź i
            powiedz mu to osobiście.
    • Gość: po? Re: laskowicki fotograf IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.10, 10:18
      drogo tzn. ile?
      • Gość: wkozony Re: laskowicki fotograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 11:13
        widzę że dyskusja rozgorzała na dobre - chyba mam pecha na tym forum, bo
        zdecydowałem się zapytać czytają tu właśnie takie wątki - a co sądzicie o
        orkiestrze, takiej, a takiej, a tego nie polecam bo "robi drogi", a tamten jest
        "papudrakiem", a do tamtego zakładu fryzjerskiego nie chodźcie, bo coś tam - i
        to było do prawdy czyste obrabiania tyłka, słownictwo, gramatyka i sens na
        prawdę pozostawiało wile do życzenia, a więc uznałem, że tak się pisze na forach
        jak widać nie wszyscy tak sądzą - kilka osób w rozmowie wspominało mi o
        laskowickim fotografie więc zastrzegłem, że akurat jego ceny i warsztat pracy
        znam - pytałem o inne fotograficzne punkty usługowe, bo chciałem poznać waszą
        szczerą opinię, jak to wygląda w praktyce, a jak to wygląda w zakładzie sam się
        dowiem
        • Gość: po? Re: laskowicki fotograf IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.10, 11:38
          Do rzeczy jednak. Odpowiadasz na moj wpis, ale zapomniales o
          odpowiedzi na moje pytanie. Ile to jest duzo? Tzn. ile kasuje za
          swoja robote fotograf z Laskowic?
        • Gość: krzysiek Re: laskowicki fotograf IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 12:02
          Nie ma się co wkurzać ! Zadzwoń pod nr 603-255-527 lub 796-255-527.
          Zapytaj o ceny, wolne terminy. Powodzenia !
          • Gość: gosc Re: laskowicki fotograf IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.10, 12:32
            Najpierw to chyba powinien zdjecia zobaczyc, zanim wogole zacznie
            rozmawiac o cenach. Chyba, ze ktos szuka fotografa wg zasady "byle
            taniej". :) Wtedy jednak najtaniej bedzie zebrac po imprezie zdjecia
            od gosci. ;)
          • Gość: wkozony Re: laskowicki fotograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 19:34
            dzięki bardzo Krzysiek - jutro zadzwonię
        • Gość: ... Re: laskowicki fotograf IP: 81.219.90.* 23.01.10, 12:29
          > czytają tu właśnie takie wątki [...] więc uznałem, że tak się
          pisze
          na forach

Ty na poważnie to napisałeś?
          Czy to forum jest jedynym, jakie kiedykolwiek odwiedzałeś? Przecież akurat
          tutaj, gdzie ludziom wydaje się, że są anonimowi, bo nie logując się, mogą
          pisać, co im się żywnie podoba - panuje niesamowity chaos, a żadne zasady
          moralne i netykieta nie są przestrzegane.
          I tak za ciekawości. Zawsze zachowujesz się tak, jak inni? Nie masz swojego
          rozumu, który podpowiedziałby Ci, w jaki sposób postąpić? :D

Temat fotografów ślubnych był już tu poruszany, więc wystarczy poszukać.Jeśli
          jednak koniecznie wolisz zakładać nowy wątek, to unikniesz dyskusji podobnych do
          tej, kiedy zadasz pytanie w normalny sposób. ;)
    • Gość: jj Re: laskowicki fotograf IP: *.tvk.torun.pl 23.01.10, 14:15
      poczytaj tutaj
      www.infinity.net.pl/~archie/wordpress/?p=972
      i nie bulwersuj sie tak, bo ci zylka peknie i slubu nie doczekasz
      • Gość: jj Re: laskowicki fotograf IP: *.tvk.torun.pl 23.01.10, 14:22
        I jeszcze to do przemyslenia:
        "Wybór fotografa ślubnego

Dla większości par, znalezienie fotografa jest dużą częścią planowania ślubu,
        ponieważ wiedzą, że zdjęcia są tym, co pozostanie po skończonej uroczystości i
        do czego będą wracać przez lata.
        Umiejętności i styl fotografa, którego wybierzesz, będą miały wpływ na to, w
        jaki sposób emocje zostaną uchwycone na zdjęciach. I najbardziej przerażająca
        sprawa, dla obu – zarówno dla Młodej Pary jak i fotografa – nie ma drugiej
        szansy. Wasz fotograf ślubny będzie miał tylko jedną szansę na uzyskanie
        pięknych zdjęć, ponieważ każdy mement uroczystości będzie niepowtarzalny.
        Jak zatem rozpocząć poszukiwanie?
        Pierwszą rzeczą nad jaką prawdopodobnie będziecie się zastanawiać to „dlaczego
        usługi fotografów są tak kosztowne”? W zasadzie jest to kwestia podaży i popytu.
        Na dobrych fotografów ślubnych, jest tak wysokie zapotrzebowanie ponieważ sezon
        letni, ma ograniczoną liczbę weekendów. Trzeba wziąć pod uwagę również to czy
        fotograf prowadzi własną firmę, na jakim pracuje sprzęcie, czy zatrudnia
        asystentów do pomocy. To wszystko ma wpływ na efekt końcowy zdjęć.
        Czy dobry fotograf jest wart swojej ceny, a jeżeli tak, to ile pieniędzy
        powinniśmy przeznaczyć na jego usługi?
        Odpowiedź na to pytanie zależy od tego, jak ważne są dla Was zdjęcia ze ślubu.
        Dla niektórych nie jest to wielka sprawa, a dla innych, uwiecznienie historii
        ślubu jest jednym z najistotniejszych elementów całego dnia.
        Ile zatem powinniśmy wydać?
        Często zakłada się, że fotografia ma stanowić 10% ślubnego budżetu. Oczywiście
        można zmienić tę liczbę w zależności od wagi jaką przykładamy do zdjęć. To
        oczywiste, iż każdy stara się trzymać niezbyt wygórowanego budżetu, jednak ślub
        to jeden z tych niepowtarzalnych dni, kiedy szukamy absolutnie najwyższej
        jakości na jaką możemy sobie pozwolić, i z tego samego powodu dla, którego nie
        kupujemy mosiężnego pierścionka ze sztucznym diamentem, nie powinniśmy na siłę
        oszczędzać na fotografii.
        Jeśli jesteś jedną z tych osób, które kierują się tym, jak bardzo okazyjną cenę
        mogą uzyskać, musisz pamiętać, że radość uzyskania najniższej ceny, jest krótka
        w porównaniu z tym, jak długo będziesz rozpaczać nad efektem końcowym.
        Powiedzenie „dostajesz to za co płacisz” jest w przypadku fotografii bardzo
        prawdziwe.
        Ceny fotografii zazwyczaj wahają się od paruset złotych za
        kilka godzin strzelania fotek przez niedoświadczonego fotografa, do kilku
        tysięcy za usługi bardziej zaawansowanych fotografów, którzy poświęcają danemu
        zleceniu więcej czasu.
        Jeśli zapłata wynosi poniżej 1000zł to najprawdopodobniej zatrudnimy
        fotoamatora, lub tzw. fotografa okazjonalnego, który nie ma zarejestrowanej
        działalności i często nie podchodzi do tematu zbyt poważnie, ewentualnie jest to
        student lub dobry przyjaciel i
        warto pomyśleć dwa razy zanim wynajmiemy któregokolwiek z nich.
        Naprawdę nie mogę zliczyć, ile razy pary opowiadały mi o ich osobistym horrorze,
        kiedy dowiedzieli się o utraconych, zniszczonych lub po prostu złych zdjęciach,
        które wynikały z próby zaoszczędzenia pieniędzy na fotografie. Potem z
        perspektywy czasu, żałują swojej decyzji i utraconej pamiątki z dnia ślubu.
        Przyzwoity fotograf ślubny z kilkuletnim doświadczeniem wyceni swoją usługę na
        około 2000 złotych, często nie wliczając w to grafiki i albumów.
        Oczywiście rzeczywiste stawki zależą od lokalizacji, tak więc fotograf, który
        pracuje na terenach wiejskich zażyczy sobie 2000zł a za ta samą usługę, w
        centrum dużego miasta zapłacimy 3500 – 5000 złotych.
        Znany fotograf z międzynarodową sławą i wieloletnim doświadczaniem zażąda nie
        mniej niż 5000$ wzwyż. Na tym poziomie fotograf będzie pracował dla klientów z
        całego świata.
        Modele biznesowe.
        Inną rzeczą, która określa cenę jest model biznesowy, każdego fotografa.
        Istnieją zasadniczo dwie metody wyceny fotografii.
        Jedną z możliwości jest wycena usługi robienia zdjęć, drugą atrakcyjna cena za
        zrobienie zdjęć, ale potem bardzo drogie odbitki. Jako Panna młoda, powinnaś
        wziąć to pod uwagę, ponieważ model biznesowy jakiego fotograf używa wpływa nie
        tylko na ceny, ale faktycznie określa rodzaje wykonanych zdjęć. Na przykład
        fotograf, który jest opłacany za całą usługę niezależnie od odbitek jest do
        Twojej dyspozycji przez cały dzień i robi zdjęcia wszystkiego co sadzi, że może
        Ci się spodobać, nie zawracając sobie głowy ile ostatecznie zarobi na usłudze.
        Fotograf, który jest opłacony za kupione odbitki ma motywację do robienia tylko
        takich zdjęć, które ma nadzieję, że się sprzedadzą. To często oznacza serie
        standardowych, pozowanych zdjęć, bez szczególnego polotu. Przykład ten określa
        ogólnie dwa różne i zupełnie odmienne typy pracy.
        Jak wielu innych fotografów, osobiście wolę być opłacany za wykonanie całej
        usługi i poświęcam Parze Młodej całą uwagę, wykonując zdjęcia, które są
        kreatywne i oryginalne, nie martwiąc się czy i ile odbitek sprzedam.
        Po ślubie dostajesz zdjęcia na DVD i możesz wybrane z nich wydrukować/wywołać
        sama w dowolnym czasie. Płacisz więc konkretną cenę za konkretną usługę i nie
        musisz się martwić o płacenie wygórowanej ceny za odbitki.
        Styl.
        Czy wiesz, że istnieją trzy różne rodzaje pracy fotografów ślubnych? Różnica
        między nimi nie ma nic wspólnego ze sposobem prowadzenia przez nich
        działalności, ani nie określa, którzy robią bardziej wartościowe zdjęcia.
        Różnica polega na rodzaju wykonanych zdjęć.
        Trzy style pracy to: fotoreportaż, portret prasowy i tradycyjny.
        Prawdziwy styl reporterski polega na tym, że fotograf jest cichym obserwatorem i
        uwiecznia całą uroczystość jako spójna opowieść. Nie ingeruje w żaden sposób w
        to co się dzieje, nie robi zdjęć pozowanych.
        Portret prasowy (wydaje mi się, że to adekwatna nazwa) to bardziej umiarkowany
        styl, w którym fotograf ma bardziej bezpośredni kontakt z Parą Młodą, i niekiedy
        dokonuje manipulacji sceny, aby uzyskać najlepszą i najbardziej artystyczną
        wersję historii. Tutaj również tworzy się obrazy przedstawiające historię z
        całego dnia. Ponieważ pracuję w tym właśnie stylu, podam przykład. Robię zdjęcia
        podczas przygotowań, i widzę, że Panna Młoda ma pokój z pięknym widokiem.
        Proponuję aby ustawiła się przy oknie i robię zdjęcie portretowe. Nie musi być
        to wcale tradycyjny portret, ale zdjęcie, które w artystyczny sposób ukazuje
        piękno Panny Młodej i elementów jej stroju.
        Tradycyjny fotograf tworzy piękne obrazy o ujęciach, które często spotykamy, jak
        ujęcia Pary młodej stojącej obok siebie, rodziny, gości pozujących wspólnie.
        Oczywiście zdjęcia te mogą być piękne, jedynym minusem jest to, że jeżeli
        pozowanych zdjęć jest zbyt dużo, można je niekiedy uznać za nieco nudne (choć to
        kwestia gustu).
        Produkt końcowy
        Wszystkie te trzy style mogą owocować wspaniałymi zdjęciami i nie jest prawdą,
        że jeden jest lepszy, inny gorszy. Wszystko zależy od naszego gustu i tego, z
        którym z powyższych fotografów pracowało by nam się najlepiej.
        Należy również zauważyć, że znajdą się dobrzy i kiepscy fotografowie, w każdym z
        tych stylów.
        Styl również nie ma nic wspólnego z rodzajem produktu, który otrzymujesz po
        ślubie, bo choć niektórzy z fotografów dostarczą ci płytę DVD z wszystkimi
        zdjęciami z uroczystości, wielu chętnie wykona dla Ciebie niestandardowe odbitki
        i albumy.
        Osobiście lubię przekazywać wszystkie zdjęcia na DVD, a mimo to Para i tak prosi
        mnie o wykonanie albumu ponieważ ufa mojemu zmysłowi artystycznemu i wie, że
        albumy te są doskonałej jakości.
        Wiele firm i hurtowni, które wykonują albumy najlepsze albumy, nie będzie
        współpracować z
        osobami prywatnymi, dlatego trzeba być zawodowym fotografem aby zaopatrywać się
        u tych przedsiębiorstw.
        Podsumowanie.

Uświadom sobie czego potrzebujesz. Jeśli zdjęcia mało Cię interesują i
        zakładasz, że nie będziesz ich w ogóle oglądać, możesz zatrudnić fotoamatora,
        możesz tez zrezygnować z fotografa i zdecydować się tylko na video rejestrację
        lub poprosić rodzinę o zrob
        • Gość: jj Re: laskowicki fotograf IP: *.tvk.torun.pl 23.01.10, 14:23
          ciag dalszy:

Uświadom sobie czego potrzebujesz. Jeśli zdjęcia mało Cię interesują i
          zakładasz, że nie będziesz ich w ogóle oglądać, możesz zatrudnić fotoamatora,
          możesz tez zrezygnować z fotografa i zdecydować się tylko na video rejestrację
          lub poprosić rodzinę o zrobienie paru zdjęć. To w zupełności Ci wystarczy, a
          budżet możesz przeznaczyć na coś innego niż zdjęcia.
          Jeśli jednak zdjęcia są dla ciebie cenną pamiątką, czyli mówiąc najprościej, SĄ
          WAŻNE, wtedy powinnaś zamówić doświadczonego fotografa. Następnie zastanów się
          jaki rodzaj zdjęć podoba Ci się najbardziej i poszukuj fotografa, który ma
          właśnie taki styl jakiego oczekujesz.
          Pamiętaj też, że fotograf to osoba, która będzie towarzyszyć ci podczas całego
          dnia ślubu. Warto więc zastanowić się jaki rodzaj pracy będzie ci odpowiadał…
          cichy obserwator, obserwator, który od czasu do czasu pogawędzi z Tobą i zrobi
          odrobinę więcej niż tylko reportaż z dnia czy też fotograf, który zaangażuje do
          zdjęć Ciebie, rodzinę i gości, wykonując sporo klasycznych ujęć.

Mam nadzieję, że wszystkie te informacje pomogą Wam w poszukiwaniu odpowiedniego
          dla Was fotografa (nie ma kogoś takiego jak doskonały fotograf, za to jest ktoś,
          kto jest doskonałym fotografem dla Waszych potrzeb)."

Amen
          • Gość: gosc Re: laskowicki fotograf IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.10, 15:13
            W zasadzie przydaloby sie zacytowanie jedynie tego fragmentu:

"Jeśli zapłata wynosi poniżej 1000zł to najprawdopodobniej
            zatrudnimy fotoamatora, lub tzw. fotografa okazjonalnego, który nie
            ma zarejestrowanej działalności i często nie podchodzi do tematu
            zbyt poważnie, ewentualnie jest to student lub dobry przyjaciel i
            warto pomyśleć dwa razy zanim wynajmiemy któregokolwiek z nich."

Niestety wiekszosc "mlodych" patrzy tylko na cene, kompletnie nie
            biorac pod uwage, co sie za ta cena kryje. Najczesciej jest to
            calkowity brak doswiadczenia w fotografowaniu w trudnych warunkach
            oswietleniowych, amatorski aparacik za 2, 3 tysiace zlotych, ktory
            sobie w ogole nie radzi przy szybkim i dlugim fotoreportazu, oraz na
            koniec -setki, jesli nie tysiace zdjec nagranych po prostu na plyte,
            ktorych nikomu sie nie chce ogladac, bo sa nieprzebrane, nudne,
            powtarzajace sie, nieostre, za ciemne, itd. :)
          • Gość: wkozony Re: laskowicki fotograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 19:46
            jj - wielkie dziek ty doskonale zrozumiałeś o co mi chodzi
            może być -drożej ale oryginalnie
            albo .... i tak drogo ale raz na żółtym tle -dwie fotki - zmiana na niebieskie
            tło - teraz dla odmiany Pani Młoda całuje Pana Młodego... no albo w plenerze
            Pan Młody z jednej strony pięknego drzewka a Pani Młoda gdzie? - Oczywiście z
            drugiej strony tegoż drzewka i co robią? "A kuku..." -
            nnnnnnnnuuuuuuuuuuuddddddaaaaaaaaaaa
            ja bym chciał czegoś innego
            a jak widziałem te banały i te ceny..... nie adekwatne do całości....
            to się wkurzyłem
            a wiadomo, że nikt w dniu ślubu kiedy każda minuta jest na wagę złota - nie
            będzie jeździł nie wiadomo ile kilometrów - chodzi o fajną niepowtarzalną
            sesyjkę na kilka ujęć gdzieś w plenerze i masz rację - to będzie sierpień i
            terminy już po zajmowane
            • Gość: marzena Re: laskowicki fotograf IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.10, 00:42
              Do " wkozonego " - domyślam się,że chodzi o " Wkurzonego "( ale jak zwał tak
              zwał ortografia to dla ciebie coś z kosmosu ......). Czytając twoje wypowiedzi
              tak sobie myślę ile trzeba mieć w sobie znieczulicy i głupoty, żeby w tak
              chaotyczny i przykry sposób opisać Karola. Człowieku wystarczy włączyć
              przeglądarkę w internecie ( a to jak widzę chyba potrafisz zrobić )i wpisać
              treść o jaką ci chodzi i wyświetlą ci się dziesiątki artystów-fotografików ( bo
              z tego wywnioskowałam,że o taką właśnie osobę ci chodzi ),kontakty itp.
              Wystarczy zadzwonić i porozmawiać i problem z głowy. A ty co robisz? Zachowujesz
              się jak stara przekupa na targowisku i obgadujesz człowieka, który tak naprawdę
              jest bardzo porządnym, sumiennym i profesjonalnym fotografem. Zajmuje się swoim
              zawodem od dziesiątek lat i zna się na tym co robi. Kto jak kto ale akurat Ten
              fotograf niczym sobie nie zasłużył na twoją krytykę bo ty najprościej mówiąc
              jesteś pustym facetem, który nie zna się na fotografii. Amatorem fotografikiem
              to w tych czasach każdy jest! Mam nadzieję, że zauważyłeś, że nie zwracam się do
              ciebie z dużych liter ( np. ty, twoją itp ), a to dlatego, że nie mam do ciebie
              szacunku za to co robisz takim porządnym ludziom jak Karol. Karol głowa do góry
              to tylko nędzna konkurencja, partacze, którzy nie mogą wbić się na rynek
              postępują w tak podły sposób, a co Cię nie zabije to Cię umocni, pozdrawiam i
              życzę Ci dużo zdrowia i dalszego poczucia humoru.
    • Gość: do wkozony Re: laskowicki fotograf IP: *.ip.netia.com.pl 24.01.10, 12:22
      Znam bardzo dobrego fotografa, który w rozsądnej cenie zrobi naprawdę świetne
      fotki ślubne jak chcesz to mogę ci dać namiary :) naprawdę polecam.
      • Gość: gosc Re: laskowicki fotograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 20:34
        podaj namiary gg to również kogoś ci polecę
        • Gość: Gość Re: laskowicki fotograf IP: 93.91.221.* 26.01.10, 18:45
          bardzo chętnie zmierzyłabym się z zadaniem .
          Numer gadu- gadu : 695 00 12 .
          • Gość: Kiara Re: laskowicki fotograf IP: *.range86-136.btcentralplus.com 27.01.10, 18:54
            Wkorzony prosze podaj mi namiary na tego dobrego fotografa,biore slub w kwietniu
            :) bardzo bylabym Ci wdzieczna.
            • Gość: Ferdek Re: laskowicki fotograf IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.01.10, 19:50
              To kto tu robi fotki i za ile?.Chodzi o kościół i plener.Jaka cena?
              • Gość: do Ferdek od Kasi Re: laskowicki fotograf IP: *.range86-136.btcentralplus.com 27.01.10, 20:04
                Ferdek profesjonalisci fotografowie robia fotki,nie bierz amatora.Jesli chodzi o
                cene,to w Swieciu jest to ok 50zl za sztuke,ale jest fotograf w Laskowicach
                ktory umawia sie na cene.Na taka jaka Cie stac,przemily czlowiek i
                profesjonalista.Polecam zajrzec do jego studia w Laskicach i porozmawiac to nic
                nie kosztuje,a nie czytac te bzdury,ktore wypisuje jakis dzieciak amator :)))
            • Gość: Karolina Re: laskowicki fotograf IP: *.range86-136.btcentralplus.com 27.01.10, 19:59
              Witam,
              Wkorzony,jestem fotografem i czytając Twoje posty zastanawiam się jaki cel
              chciałeś osiągnąć pisząc te bzdury na temat fotografa z Laskowic.Skoro
              poszukujesz fotografa ślubnego,który swoja pracę wykonuje w stylu nowoczesnym to
              trzeba było po prostu zapytać o takiego owego fotografa!Jakie masz oczekiwania i
              ile chcesz pieniędzy przeznaczyć na swoja oprawę fotograficzną.W Świeciu za
              JEDNO ujecie ślubne zakłady biorą 40zl-50zl,cena jest bardzo wysoka,a jeszcze
              wyższa będzie gdy zdecydujesz się na fotografa który towarzyszyć Wam będzie od
              Błogosławienstwa do Oczepin.Jeśli chodzi o fotografa z Laskowic,to robi on
              dłużej zdjEcia niż Ty żyjesz chłopczyku! :)Jest profesjonalista w każdym calu i
              umawia z klientami na cenę,od zawsze tak było i tak będzie.Sama korzystałam z
              oprawy fotograficznej u Pana Karola i uważam jako profesjonalistka,że zdjęcia
              zostały wykonane z wraz moimi oczekiwaniami!Wiele razy oglądałam jego prace i
              uważam,ze są wykonywane mistrzowsko!Wiele zależy od Młodej Pary bo nie
              oczekujcie cudów kiedy jesteście w trakcie sesji sztywni jak kukły wiec taki
              fotograf ma dokonywać cudów wyginając Was w każda stronę?? W takim wypadku
              pozostają zdjęcia standardowe.Myślę,że wystarczyło porozmawiać z fotografem
              wcześniej o ustalonych przez Was pozycjach zdjęć ślubnych,bo chyba co do jakości
              zdjęć profesjonalisty nie mamy o czym rozmawiać.Skoro się zajmujesz fotografią
              amatorsko to drugim razem zastanów się co piszesz zanim kogoś obrazisz! Bo w
              podsumowując to co napisałeś,uważam ze skoro nie chcesz skorzystać z Pana Karola
              usług,to nic nie upoważnia Cie do obrażania fotografa.Każdy ma inny gust i
              wypisywanie obelg w stosunku do drugiej osoby w tym wypadku nie amatora,a
              fotografa z 40-sto letnim stażem zawodowym może wiązać się z
              odpowiedzialnością.Gdybyś był osoba inteligentną przeprosiłbyś i wierzę ze tak
              się stanie.Wiele jeszcze musisz się nauczyć,przede wszystkim ortografii,potem
              weź się za fotografie bo aż strach pomyśleć co za konkurencja nam tu się urodziła!
              Powodzenia!
              • Gość: Foto video Re: laskowicki fotograf IP: *.cdma.centertel.pl 02.02.10, 18:36
                Witam. Zapraszam do obejrzenia zdjęć jakie wykonujemy, można się
                umówić i spokojnie obejrzeć u nas. Zdjęcia wyłącznie plenerowe.
                UWAGA: to, że ktoś nie zawyża cen do 50 złotych za sztukę nie
                oznacza, że zdjęć nie potrafi robić. Jest konkurencja i osobiście
                mogę zrobić zdjęcia gratis, gdy Para Młoda zamówi u mnie
                filmowanie.Takie są prawa rynku,
                Radzę się przekonać osobiście. Nie podam tutaj numeru telefonu z
                wiadomych powodów. Zainteresowanych proszę o kontakt na gg 10564507.
                • Gość: jeah!!! Re: laskowicki fotograf IP: *.blutmagie.de 02.02.10, 18:56
                  Już widzę te gratisowe zdjęcia. Pewnie zrobisz odbitki ze stop-klatek z filmu.
                  :) Pokaż mi takiego naiwniaka, który jest jednocześnie dobrym fotografem i
                  pracuje za darmo. :) Głupiemu takie bajki opowiadaj.
                  Mam dla ciebie jeszcze lepsza propozycje. Film też zrób za darmo! Powinien ci
                  wystarczyć fakt, że będziesz mógł przyjść na wesele. :) Idiota.
                • Gość: koń Re: laskowicki fotograf IP: *.ip.netia.com.pl 02.02.10, 19:04
                  typowy przyklad polskiej fachowosci i profesjonalizmu. nie wazne
                  jak, wazne zeby taniej. sztuka jest przebic konkurencje
                  umiejetnosciami, i poziomem jakosciowym swoich uslug, ciaglym
                  rozwojem uprawianego przez siebie fachu, a nie zanizaniem cen, czy
                  wrecz pracowaniem za darmo. ale jak ktos jest cieniasem i nie
                  potrafi sie niczego nauczyc, to przez cale zycie bedzie pracowal jak
                  tania dziwka.
                  • Gość: Foto video Re: laskowicki fotograf IP: *.cdma.centertel.pl 02.02.10, 20:13
                    Widzę, że prowokacja poskutkowała. Po tych wypowiedziach od razu
                    można stwierdzić, że konkurencja nie ma niczego do zaoferowania.
                    Boicie się po prostu zagrożenia.
                    Fakt założenia tego wątku i próba obmówienia fotografa z Laskowic
                    jest ochydna. Aby zdobyć klientów oczerniacie ludzi. Ja nie mam
                    zamiaru oczerniać nikogo ani odbierać nikomu klientów. Jak Wy wogóle
                    się zachowujecie, na tym forum same bydło się wypowiada.
                    Ja nikogo nie zmuszam do korzystania z moich usług czy pana z
                    Laskowic. Jest to wybór indywidualny.
                    To co się dzieje tutaj na forum to brak kultury, pomyślcie sobie
                    Państwo Młodzi, że na takiego fotografa możecie trafić, bo jestem
                    pewna że te posty wyżej są w większości od ludzi z branży. Wstyd!
                    • Gość: Foto video Re: laskowicki fotograf IP: *.cdma.centertel.pl 02.02.10, 20:39
                      Ps. Mój post był celowo prowokacyjny. W ten oto prosty sposób
                      dowieść można, że wcale nie potencjalni klienci ale koledzy po fachu
                      oczerniają się między sobą za plecami.
                      • Gość: XA-znam fotografa Re: laskowicki fotograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 16:15
                        Jeżeli jeszcze nie znalazłeś fotografa. to powiem ci tak. Karolek z Laskowic był
                        dobry kiedyś, niestety teraz klienci co raz więcej oczekują od zdjęć. On
                        niestety został z tyłu. Jeżeli chcesz namiary na bardzo dobrego fotografa i w
                        dosyć fajnej cenie to polecam ci tego :
                        fotocsw.terazwww.pl/prezentacje_przykladowych_zdjec_2.html . Jest to
                        dziewczyna ze Świecia , U nas robiła zdjęcia w zeszłym roku. Jest po prostu
                        świetna. Robi zupełnie inne zdjęcia, a nie tak jak większość -wszystkie takie
                        same. Naprawdę polecam.
                        • Gość: lechu Re: laskowicki fotograf IP: *.privacyfoundation.de 03.02.10, 16:33
                          Jeśli ktoś jest niewidomy, to można mu wszystko wmówić. Nawet to, że te zdjęcia są dobre. :) Napisałeś, że "robi zupełnie inne zdjęcia, a nie jak większość takie same". Zaglądam na stronę, a tam dla każdej pary TAKIE SAME ZDJĘCIA! :)))) Strzelanie z łuku, facet siedzący na ławce w słuchawkach i powielona panna młoda. I prawie wszystkie w parku obok oksiru, i z jego elewacją w tle. Rewelacyjnie kreatywny fotograf! Tylko pozazdrościć takich "oryginalnych" zdjęć. :)))) Co za banały!
                        • Gość: gete Re: laskowicki fotograf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 16:43
                          normalne pstryki, żadnej finezji w nich nie widzę.
                          • Gość: malicki Re: laskowicki fotograf IP: *.ip.netia.com.pl 03.02.10, 17:15
                            jak dla mnie to wiele im brakuje do zwykłej poprawności. o
                            oryginalności jakosci czy fajnym pomysle albo ciekawym kadrze nie ma
                            mowy. gnioty jakich niewiele już można spotkać. niezrozumiałe że
                            ktos się zdecydował na taki syf jako pamiątke z tego dnia
                            • Gość: Majka Re: laskowicki fotograf IP: *.range86-136.btcentralplus.com 27.02.10, 23:05
                              Dawno tak banalnych zdjec nie widzilam. Za darmo nie chcialabym takich zdjec!
                              Wiekszosc te same,duzo niedociagniec,gdzies ktos kogos zaslania,ojjj duzo
                              jeszcze ten "ktos" musi sie nauczyc! Jakosc zdjec tez pozostawia wiele do
                              zyczenia.Jesli ktos uwaza,ze ta owa Pani jest dobrym fotografem to naprawde na
                              fotografii sie nie zna.Chyba,ze tak jak wyzej wspomiano jej uslugi fotograficzne
                              sa tanie,wiec jesli ktos chce oszczedzic to zadowoli sie takimi tandetnymi
                              zdjeciami i cieszy sie z tego co ma :)
                        • Gość: kolegajeden Re: laskowicki fotograf IP: *.tvk.torun.pl 28.02.10, 17:40
                          Malgosia.
                          Ja rozumiem ze reklama dzwignia handlu ;) lae pocwicz dzieciaku troche, obrob te
                          fotki , nie ucinaj waznych elementow, i stworz strone sensowna - o teraz to
                          wesz...wsciekle zielone tlo, napisy z szablonu dla gimnazjalistek.
                          Wiem, ze masz artystyczne zaciecie, ale musisz popracowac nad warsztatem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka