elka.0107 22.02.10, 21:41 Oddam psa w dobre ręce,ma 11 miesięcy. Podaje nr.telefonu: 608010655 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nowakk Re: zwierzęta IP: *.152.130.100.dsl.dynamic.eranet.pl 22.02.10, 22:06 to jest moj pies i go nie oddam nie bd nikt ogloszen wysylal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do założyciela Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 23:20 Jak można oddać rocznego psa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 08:56 No widać można.Pewnie się znudził,i w jego miejsce będzie inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 14:11 albo jest "głupi" tzn. nie wytresowany należycie i trzeba się go pozbyć. dobrze, że pani numer podała, przyda się ;) hahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkdl Re: zwierzęta IP: 81.219.90.* 23.02.10, 14:33 I już zaraz obsmarują założyciela wątku!!!! Psa można się "pozbywać" z różnych innych przyczyn - np. choroba nie pozwala na odpowiednie zajęcie się psem, dzieci mają alergię....itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 22:35 ale Wy jestescie pieprzone popaprance i buraki!!!!!!!!!!!!!! moze pozbywa sie psa z powodu wyjazdu albo cos a wy tu swoje madrosci, cholerna wiocha, buraki ze swiecia!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciecie Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 22:48 Jak w ogóle można oddać rocznego psa!! Nieważne z jakiego powodu!! Jak można pozbywać się zwierzaka z powodu wyjazdu ty bezduszna istoto, bo człowiekiem to ciebie na pewno nie nazwę - ty powyżej !!!! Po roku czasu pies jest przyzwyczajony do obecnego właściciela, ma poczucie bezpieczeństwa, pies też czuje !!!!!! A jego właściciel się go pozbywa !!! Szkoda słów skąd się biorą tacy?> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gość Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 09:58 Burak to z Ciebie jest i to nieziemski.Pies to nie rzecz którą po roku się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjdkwq Re: zwierzęta IP: 81.219.90.* 24.02.10, 10:03 Czasami trzeba wydać. Nie znacie powodów dla których ta osoba chce psa oddać a już osądzacie. To jest właśnie buractwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciecie Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 10:24 Nie interesuje mnie z jakiego powodu założycielka chce oddać psa. Wiem jedno - psa się nie oddaje tak sobie jak rzecz, płytę czy sweter! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsssss Re: zwierzęta IP: 57.90.36.* 24.02.10, 12:41 A czy tak jeden z drugim polmozgiem zastanawial sie nad powodem oddania tego psiaka? A jezeli okazaloby sie po roku, ze Twoje dziecko choruje i musi unikac kontaktu ze zwierzakiem, siercia itd, to co? Wybierzesz psa zamiast zdrowia swojej pociechy? No z takim idiotycznym tokiem myslenia to tylko do Europy z wami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciecie Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:58 Jeśli okazałoby się, że moje nowo narodzone dziecko jest uczulone na sierść mojego rocznego psa, to trzymałabym psa jak najdalej od dziecka, a nie pozbywała się go. Można o tym pomyśleć, zanim się psa wzięło lub oddać go komuś za młodu, gdy miał np. 3 m-ce, byłoby mniej problemu. Poza tym, kobieta jak zachodzi w ciążę powinna też o tym pomyśleć, że może zaistnieć taka sytuacja jak uczulenie na sierść. Po co więc brała psa? By go oddać jak szmatę??? Chyba, że jakiś kretyn trzyma psa w bloku. Dla takiego tylko leczenie psychiatryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnka Re: zwierzęta IP: 81.219.90.* 24.02.10, 13:22 A jak można utrzymać w jednym domu psa jaknajdalej od dziecka? To chyba nie chodzi o sam bezpośredni kontakt z psem, ale obecność alergenów w np pozostawianej przez psa sierści. Ja równiez mimo miłośći do zwierząt wybrałabym dobro dziecka. Z tego co piszesz wydaje mi się, że jesteś jeszcze bardzo młodą osobą nie mającą pojęcia o życiu. Może jak założysz własną rodzinę, urodzisz dzieci to zmienią się Twoje priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 13:38 Chyba sobie kpisz. Myślisz, że jak wydasz dziecko na świat, to jesteś nie wiadomo jaka wielka i masz prawo cenić się wyżej od innych. Czy to nie ty przypadkiem tak się rzucasz na tych wątkach o dzieciach? Bo to by do ciebie idealnie pasowało. Taka chamska i zimna postawa. Jak nie wiesz o co chodzi, to trochę pomyśl, to nie boli. Skoro potępiłam trzymanie psa w bloku, to jak myślisz, co miałam na myśli pisząc o trzymaniu psa od dziecka z daleka????? Należysz do osób, którym wszystko trzeba WIELKIMI LITERAMI. Jak się mieszka na wsi lub poza miastem i ma posesję, to nie ma problemu z trzymaniem psa z dala od dziecka. Poza tym, jak się bierze psa - trzeba mieć warunki. Buda, wybieg i swoboda. Pies to nie zabawka, jak to sobie większość "blokowców" myśli. Jeżeli uważają, że wystarczy wyjść z psem na siku dwa razy na dzień i rzucić mu piłkę, to są idiotami. Ciekawe czy im by odpowiadał taki żywot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 13:47 I co myślisz że to wystarczy:buda ,wybieg i swoboda.Pies potrzebuje spacerów i jeszcze raz spacerów.Głowę daje,że mój pies w bloku jest szczęśliwszy od twojego przy budzie.Tylko,że mój chodzi na spacery a nie siedzi przy budzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 14:50 Buahaha- spacery lepsze od wybiegu i swobody? Ty się z choinki urwałaś czy urodziłaś bez MÓZGU? Wybieg = pies biega luzem a nie siedzi przy budzie. Za dużo się naoglądałaś "Sprawy dla reportera" o katowanych, głodzonych psach na łańcuchu i teraz wdrażasz to w życie? Pies ma w bloku lepiej? Strzeż nas Panie od takich idiotów. No i chroń te biedne zwierzaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsdk Re: zwierzęta IP: 81.219.90.* 24.02.10, 14:38 Nie rzucałam się na żadnych wątkach o dzieciach ;-) A chamstwem dla mnie np. jest wyzywanie ludzi od idiotów, ale mniejsza z tym. Widzę, że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Ty cenisz zwierzęta ponad wszystko (i wszystkich) i niech Ci będzie! Oby tylko udała Ci się na przestrzeni lat ta cudowna symbioza ze zwierzętami. Trochę pokory życzę i zrozumienia dla ludzi (nie tylko dla psów) bez pochopnych osądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 14:52 Pochopnego osądu, to dokonałaś ty - moja droga - w swoim poprzednim wpisie. Zacytować, czy raczej wiesz co pisałaś? Wierzę, ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:10 Skoro nie wiesz, co pisałaś i nie rozumiesz tego, co napisałaś, oto cytat twej mądrej wypowiedzi : "Z tego co piszesz wydaje mi się, że jesteś jeszcze bardzo młodą osobą nie mającą pojęcia o życiu." Na jakiej podstawie wysnułaś tak daleko idące wnioski, wiesz tylko ty sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadkd Re: zwierzęta IP: 81.219.90.* 24.02.10, 15:19 A znasz znaczenie słów "wydaje mi się"??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: zwierzęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:31 Źle ci się wydaje. Nie zaśmiecaj wątku pisaniem nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zwierzęta IP: *.220.116.241.dsl.dynamic.eranet.pl 24.02.10, 20:59 oni są oboje na rencie i mają jeszcze dziecko nie pełnosprawne,a mają 2 psy w domu i 3 przy budzie. Odpowiedz Link Zgłoś