IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 20:23
co sadzicie o in vitro?
Obserwuj wątek
    • Gość: kobita Re: in vitro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 13:57
      jeżeli ma to uszczesliwić człowieka to czemu nie
      • Gość: c0re ShiVa Re: in vitro IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.11.10, 16:07
        Jestem za, jeżeli ma to pomóc parze która nie może mieć dzieci.
        • Gość: kobieta Re: in vitro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 16:19
          jestem za!!!!
    • Gość: m Re: in vitro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 16:18
      Jestem ZA!!!! Mam znajome, ktore w ten sposob poczely dzieci. Dzieci sa zdrowe i fajne ;). A najleppsze jest to, ze kolejne dzieci u tych par poczete byly w sposob naturalny!!!! Czyli jest to jeden ze sposobow leczenie nieplodnosci...
    • Gość: mama 4 cór Re: in vitro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 22:37
      jestem ZA
      • Gość: barbara Re: in vitro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 05:07
        W tej kwestii liczy się tylko zdanie kościoła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: damian Re: in vitro IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.11.10, 12:30
          Powinno być dozwolone i refundowane przez państwo, to w końcu wielu osobom pomaga miec upragnione dzieci.
          • Gość: ja Re: in vitro IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 12:32
            Jestem za.Tylko czy nie lepiej pomóc dzieciom z domu dziecka i je adoptować?
            • Gość: gosc Re: in vitro IP: *.146.255.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.10, 20:35
              popieram powyzsza wypowiedz...in vitro to chyba nie jest jedyny sposob na to, aby miec dziecko.Ogladalam dzisiaj zblizenia i mowili o dzieciach, ktore sa w hospicjum pozostawione przez rodzicow na łasce personelu...okropne...nie dosc, ze sa ciezko chore to, jeszcze tak bardzo skrzywdzone przez rodzicow -osoby najblizsze malemu dziecku. Moze warto byloby sie zastanowic czy nie lepiej zaadoptowac takie bezbronne i nieszczesliwe dzieciatko...
    • delikowic Re: in vitro 23.09.14, 22:46
      Cześć, ja tam używałam in vitro nie jest to tanie ale w moim przypadku zdało egzamin na 5 i udało mi się w staraniu o potomka. Najlepiej udać się do lekarza i on Ci wszystko powie za i przeciw, ja na Twoim miejscu jeżeli chcesz stosować zajęła się tym jeżeli nic nie pomoże, trochę info o tym znajdziesz na: www.mamydzieci.pl/kategoria/przed-ciaza/in-vitro/ jednak i tak polecam udać się do specjalisty lub odpowiedniej kliniki w Twoim mieście, Pozdrawiam
      • nn33 Re: in vitro 23.09.14, 23:33
        A ja nie wiem co złego jest w in vitro .Jestem za
        • loop_80 Re: in vitro 26.09.14, 14:32
          Nie wiesz? Naprawdę? Zabijane są inne dzieci- zapłodnione jajeczka. Tak po prostu. Oczywiście czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.
    • loop_80 Re: in vitro 26.09.14, 15:19
      Większość embrionów jest poświęcana jest nadrzędnemu celowi, aby jeden z nich mógł przeżyć. Oznacza to, że świadomie jest podejmowania decyzja o uśmierceni istot ludzkich w myśl zasady cel uświęca środki. Fakt, że wiele naturalnie zapłodnionych komórek ulega samoistnej aborcji nie jest tu argumentem, ponieważ jest różnica między naturalną śmiercią a ludobójstwem. Dlatego jestem przeciw in vitro. Zdaję sobie sprawę z tragedii bezpłodnych par, ale nie można poświęcać istot ludzkich dla żadnej, nawet najwspanialszej idei. Pozostaje jeszcze dalsze leczenie i adopcja. Wiele maluszków czeka na kochających rodziców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka