13.01.11, 16:13
HEJ.CZY KTOŚ MOŻE MI WYTŁUMACZYĆ JAK TO JEST Z OPŁATAMI ZA PODGRZANIE WODY W TBS?DOSTAŁAM DZISIAJ RACHUNEK I BARDZO SIE ZDENERWOWAŁAM PONIEWAŻ ZA TAKIE SAMO ZUŻYCIE WODY JAK W ZESZŁYM MIESIĄCU, TJ. 3 METRY PŁACIŁAM OK. 50ZŁ, A W TYM PRAWIE 90ZŁ ; PRZY TAKIEJ SAMEJ STAWCE VAT.JAK TO JEST, ŻE W JEDNYM MIESIĄCU ZA TO SAMO ZUŻYCIE PŁACI SIE MNIEJ W W DRUGIM JUŻ O TYLE WIECEJ?
Obserwuj wątek
    • wnerwiony3 Re: TBS 25.01.11, 23:24
      Mnie już w TBS nic nie dziwi. Mamy najdroższą ciepłą wodę w Polsce ( tzn. podgrzanie) 30 zł za metr. A wygląda to tak, Prezes zamawia na budynek ciepła za np. 5000 zł i w zależności od zużycia naliczana jest cena metra. I tak jeżeli w miesiącu będzie duże zużycie ciepłej wody ( tzn. lokatorzy nie będa oszczędzać) to cena podgrzania 1 metra będzie niska, a jeżeli będzie małe zużycie to cena bedzie wyższa. Jestem zdziwiony takim logicznym myślenie Prezesa TBS, może warto zrobić zebranie lokatorów i powiedzieć: ludzie nie oszczędzajcie na ciepłej wodzie bo zapłacicie więcej za 1 metr. A najprościej byłoby wtedy jakby Prezes dokonał kalkulacji zamawiania ciepła, bo przecież po tylu latach można już takich analiz dokonać.
      • bibi.0 Re: TBS 26.01.11, 07:44
        Kiedyś dzwoniłam właśnie do biura TBS skąd biorą się takie różnice w cenie wody. Pani poinformowała mnie, że dostają fakturę z Pratermu i wtedy dopiero ustalają cenę za zużycie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka