21.02.11, 12:47
Witam!!

Mam pytanie odnośnie urlopu, czy pracodawca może rozłożyć mi 3 dni urlopu na pojedyncze godziny?? Już wyjaśniam o co chodzi... Chce rozpocząć kurs, którego zajęcia odbywają się 2-3 razy w tygodniu od 16:00 - 20:00. Niestety pracuję codziennie do 18:00 dlatego musiałabym się zwalniać, stąd też moje pytanie. Proszę o odpowiedź

pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • sufcik Re: urlop??? 21.02.11, 13:28
      Musisz się " dogadać " z szefem. tzn wychodzisz wcześniej, a pozniej na wzniosku urlopowym wpisujesz jeden cały dzień, ale to wszystko według ustaleń indywidualnych z szefem.
      • agnieszka.urbanska.dudi Re: urlop??? 22.02.11, 19:15
        U mnie w firmie jest tak że tylko pracownicy biurowi mogą tak robić.
        Ale podejrzewam, że to kwestia dogadania się z przełożonym/ szefem.
    • ewka.25 urlop??? 01.03.11, 16:34
      No to mam już odpowiedź.... mój pracodawca niestety nie należy do ludzi ugodowych... okazuje się, że najpierw muszę zmienić pracę żeby pójść na kurs.

Otóż mój pracodawca a konkretnie to chyba księgowośc firmy wymysliła sobie, że jeśli chcę się zwalniac po 2 h dwa razy w tygodniu przez 4 tygodnie to muszę wybrać sobie 8 dni urlopu kosztem urlopu letniego (wogóle tego nie pojmuję skoro mam jeszcze urlop z zeszłego roku). W dni w których miałabym teoretycznie wolne przychodziłabym do pracy tylko wcześniej bym z niej wychodziła... za pozostałe godziny miałabym zapłacone lub w inne dni przychodziłabym później do pracy np na godz. 14 zamiast 10.
      Nie wiem kto to wymyślił ale napewno ten ktoś ma wybujałą wyobraźnie... potrzebowałam w sumie 16 h wolnego a oni zmuszają mnie żebym wzięłą 8 dni urlopu kosztem tego wakacyjnego... totalna paranoja... w ten oto sposub postanowiłam że zmienię pracę.
      • kulfon131 Re: urlop??? 01.03.11, 21:01
        Brawo! Bardzo dobrze zrobiłaś. Jeśli masz taką możliwość, żeby z tego powodu zmienić pracę, to świetnie się złożyło. Na pohybel durniom, rzucającym innym kłody pod nogi. Może następnym razem dwa razy się zastanowią, zanim będą chcieli komuś znowu utrudnić życie. :)
        Mogłaś jeszcze podać nazwę tej nieugodowej firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka