Dodaj do ulubionych

Internet z TP

25.07.13, 11:52
chcialabym zasiegnac opini na temat internetu z TP - jak działa w świeciu? czy ktos ma jakies zastrzezenia, czy polecacie np Netie?
Obserwuj wątek
    • ka64 Re: Internet z TP 26.07.13, 06:56
      Witam. Internet jak internet. Wszystko zależy od lokalizacji tzn od odległości miejsca instalacji od centrali co przekłada się na maksymalną możliwą prędkość łącza. Oferowane pakietu podobnie jak u wszystkich innych operatorów określają maksymalną prędkość która niekoniecznie będzie zawsze chociaż w moim przypadku jest bardzo przyzwoicie. Problem z TPSA (ORANGE) polega na tym ze trzeba płacić opłatę za podtrzymanie łącza 28 zł (taniej wychodzi wzięcie normalnego telefoniku i zawieszenie go 20zł). To co mnie szokuje w przypadku tej firmy (prawdopodobnie dzięki firmie monterskiej będącej podwykonawcą) to prędkość działania w usuwaniu usterek REWELACJA. Natomiast w kwestii NETII to mam swoją nie najlepszą opinię. Jakiekolwiek rozmowy z tą firmą w Świeciu mają sens jeżeli istnieje możliwość założenia łącza na ich własnych kablach (brak opłaty za podtrzymanie). W przypadku gdy Netia zaproponuje umowę na łączach TP lepiej iść do TP :). Mam nadzieję ze udało mi się rozwiać chociaż kilka wątpliwości :)
      • chibi.pies Re: Internet z TP 27.07.13, 11:01
        Netia to naciągacze najpierw oferują łącze np do 20Mb/s a później dają tylko 10 Mb/s tłumacząc że klient za daleko jest od centrali .Po światłowodach to kpina . Tym bardziej ze w ofercie nawet małym druczkiem nie napisali że szybkość łącza jest uzależniona od odległości od centrali. Centrala jest 100 metrów od domu.
        • ka64 Re: Internet z TP 28.07.13, 08:07
          Kpina z firmą na N zaczyna sie w momencie podpisania umowy w ciemno na świadczenie usługi natomiast w momencie wystąpienia jakichkolwiek trudności zostaje podkulony ogon i firma rozwiązuje umowę, szkoda ze my jako druga strona takiej umowy nie możemy zerwać w przypadku np uzasadnionych trudności życiowych (np zmiana miejsca zamieszkania i brak technicznych możliwości na przeniesienie łącza). A w kwestii światłowodów w Świeciu to jeszcze technologia SF dla tepsy. Większość miasta pracuje na tradycyjnej miedzi i dlatego chore jest że ktoś kto nigdy nie będzie miał warunków technicznych do łacza szybszego niż 1 lub 2 Mb musi płacić za 10, ale takie cuda to tylko u nas :)
    • chibi.pies Re: Internet z TP 28.07.13, 10:27
      Zdecydowanie odradzam te firmy . Ogolna mizeria na rynku lokalnym niestety czasami zmusza do wyboru miedzy zlym a gorszym ale co zrobic. Decyzja zawsze nalezy do nas samych . Moze trzeba rozejrzec sie, za innym rozwiazaniem?
      • ka64 Re: Internet z TP 28.07.13, 10:59
        Niestety za bardzo nie ma się za czym rozglądać. Jak ktoś mieszka w bloku może vektrę sobie podłączyć i tyle w kwestii internetu po kablu w Świeciu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka