Dodaj do ulubionych

Mobbing kolejny artykuł

15.11.13, 12:55
Po przeczytaniu dzisiejszego artykuły w Czasie Świecia szlag mnie trafił z niby "niewiedzy i bezradności" naszych urzędników. Nie wierzę, że P. Starosta nie wiedziała o zaistniałej sytuacji, bo już jeden taki przypadek udało się zamieść pod dywan ( PCPR ). Nie od dziś wiadomo, że ręka rękę myje i osoby na dyrektorskich stanowiskach stoją za sobą murem.
Obserwuj wątek
    • wi_to Re: Mobbing kolejny artykuł 16.11.13, 00:12
      womanizer3 co zrobić :)
      • piotr2_pl Re: Mobbing kolejny artykuł 16.11.13, 13:57
        Wyjście jest tylko jedno. Zmienić Radę Powiatu w najbliższych wyborach i wykasować tym samym obecnie rządzące opcje polityczne.
        • womanizer3 Re: Mobbing kolejny artykuł 16.11.13, 14:30
          Zgadzam się z przedmówcą. Burmistrz i Starosta w najbliższych wyborach powinni pójść w odstawkę, a jeśli Starosta zmieni się to poleci dyrekcja PCPRu, bo nikt nie będzie krył jej za mobbing.
    • parini Re: Mobbing kolejny artykuł 17.11.13, 13:30
      Zastanawia mnie jedno. Dlaczego o mobbing pracodawcy nie oskarżają wszyscy pracownicy- tylko pojedyncze osoby, gdzie pospolite ruszenie? Czyżby były to słabe ogniwa PUP, PCPR czy nawet OPS świeckiego lub byli ich pracownicy? Pomiędzy wymaganiami szefa a mobbingiem jest cienka linia, ale z drugiej strony łatwiej jest być mobbingowanym, niż przyznać się, że sie nie umie pracować. Puenta jest taka: najlepiej być panem samemu sobie ;)
      • mieszkaniec256 Re: Mobbing kolejny artykuł 17.11.13, 14:20
        Krótka piłka do koleżanki parini. Czy miałaś kiedyś do czynienia z mobbingiem? Czy ty wiesz co znaczy, jak szef robi z Ciebie szmatę? Tego nie można niczym usprawiedliwić.

I dalej. Takie poczynania świadczą wyłącznie o niekompetencji szefa, bo kompetentny potrafi wykorzystać każdego bez zeszmacania. Nie chce nawet pisać mi się dalej w tak oczywistych sprawach.
      • babka55 Re: Mobbing kolejny artykuł 15.12.13, 16:47
        do koleżanki parini..........
        pojedyncze osoby oskarżają bo pozostali nie mają odwagi sprzeciwić się układom........
    • milia2a Re: Mobbing kolejny artykuł 20.11.13, 14:08
      Według Kodeksu pracy mobbing oznacza
      działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub
      ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.
      Jest to działanie polegające na wykorzystywaniu psychicznym lub fizycznym, do momentu zniszczenia i wyeliminowania pracownika.
    • womanizer3 Re: Mobbing kolejny artykuł 15.12.13, 12:45
      Mam nadzieję, że w przyszłych wyborach Pani Kempińska nie zostanie wybrana ponownie na st. Starosty Powiatu. Jej wypowiedzi nt. Mobbingu są żałosne, a najlepsze jest w tym, że za każdym razem powtarza, iż żadne sygnały do niej nie docierały :) Nie wierzę w jej kontrole, po prostu idzie po najlżejszej linii obrony i najlepiej jakby sprawa ucichła. Teraz po prostu wychodzą wszystkie układy-układziki.
      • forumowicz666 Re: Mobbing kolejny artykuł 15.12.13, 14:06
        > Mam nadzieję, że w przyszłych wyborach Pani Kempińska nie zostanie wybrana ponownie na st. Starosty Powiatu <

Na to wyborca nie ma wpływu, starosta wybierany jest przez radnych spośród wybranych radnych ;) Ot cały szkopuł...
        • piotr2_pl Re: Mobbing kolejny artykuł 15.12.13, 14:14
          Fakt. Starostę wybierają radni powiatowi, ale my wybieramy tych radnych. Może czas byłby postawić na inne opcje polityczne i innych radnych?
          • womanizer3 Re: Mobbing kolejny artykuł 16.12.13, 12:35
            Wiem, że to radni wybierają Starostę. Tak jak napisałem powyżej mam nadzieję, że w przyszłym roku zmieni się to bo P. Kempińska kryje tyłek wielu osobom, a znając życie jakby był inny starosta możliwe, że poleciałoby wiele "głów" ze swoich dyrektorskich stanowisk. Tak jak napisał przedmówca, zmiany zmiany...
            • wi_to Re: Mobbing kolejny artykuł 30.12.13, 19:32
              womanizer3 napisał(a):

> Wiem, że to radni wybierają Starostę. Tak jak napisałem powyżej mam nadzieję, ż
              > e w przyszłym roku zmieni się to bo P. Kempińska kryje tyłek wielu osobom, a zn
              > ając życie jakby był inny starosta możliwe, że poleciałoby wiele "głów" ze swoi
              > ch dyrektorskich stanowisk. Tak jak napisał przedmówca, zmiany zmiany...

womanizer3 pewnie masz racje a co zrobisz w tej chwili z tym problemem ZWOLNISZ wszystkich, jak...dasz do reki wypowiedzenie umowy o prace *). Osoby na takich posadach znają jakie mają prawa oraz posiadają wiedzę , jak to wszystko zrobić aby pozostać na posadach. Zbliżają się wybory !!!!
              • womanizer3 Re: Mobbing kolejny artykuł 30.12.13, 20:51
                ZWOLNIĆ hmm dużo osób by nie poleciało PUP, PCPR, PPP bo tylko tu dyrekcja "mobbingowska" pozostała. Ale jak piszesz WYBORY tylko w tej sytuacji nie ma co pokładać nadziei. Stara gwardia zagłosuje na swoich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka