Dodaj do ulubionych

Adwokaci w Świeciu

18.02.14, 23:02
Witam, jakich adwokatów polecacie najbardziej w naszym Świeciu ? Wiem, że to zależy także od konkretnej sprawy ale tak ogólnie pytam z jakiś korzystaliście i byliście w przyszłości z nich zadowoleni. Najlepsze opinie jak na razie znalazłem w internecie Pani mecenas Aleksandrze Kowalik. Zna się ma rzeczy i jest kompetentna w tym co robi. Moglibyście wypowiedzieć się na temat innych adwokatów bądź doradzić kogo wybrać ?? Z góry dziękuje za odpowiedź pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tobacco1 Re: Adwokaci w Świeciu 19.02.14, 20:02
      tu nie ma dobrych adwokatów. ręka rękę myje, w żadnej "poważnej sprawie" nie znajdziesz tu pomocy, dobrej pomocy. uczestniczylam w wielu sprawach (trudnych i latwych) i w zadnej z nich nie wygral adwokat stad. wniosek jest prosty...
      • piotr2_pl Re: Adwokaci w Świeciu 20.02.14, 16:42
        Dokładnie tak, nic dodać, nic ująć...
        • wi_to Re: Adwokaci w Świeciu 21.02.14, 00:52
          wiadomo jeden drugiemu kolegą /koleżanką i na letnie wakacje trzeba ściągnąć parę złotych od miejscowych a tytuł prawnik lub kancelaria prawna wrażenie robi. co nie !:)
    • donica2013 Re: Adwokaci w Świeciu 21.02.14, 19:04
      Opinii na temat adwokatów nie można traktować poważnie.
      Każda sprawa jest inna, każdy ma inne oczekiwania, często odbiegające od realiów. Nie ma cudotwórców, obowiązują pewne przepisy i nierzadko sędzia wyrok ma w głowie od początku, ale jeśli ktoś potrzebuje opinii to jego sprawa.
      Ciekawi mnie natomiast czym kierował się autor tegoż wątku.
      Szuka opinii o adwokatach, ale w sumie nie wiadomo do jakich celów " tak ogólnie", ale mimo tego że jeszcze swojego zdania nie ma, cytuje z przekonaniem opinie " rzekomo" znalezione w sieci, sądząc po tonie wypowiadającego się - wiarygodne i pewne.
      W jakim więc celu powstał wątek....?
      • piotr2_pl Re: Adwokaci w Świeciu 22.02.14, 12:47
        Fakt, tych opinii nie można traktować poważnie, bo oparte są na subiektywnych odczuciach. Możliwe również, że opłacanych przez zainteresowanych nagarnięciem nowych klientów.
        Z moich obserwacji wynika, że adwokaci żerują na niskiej świadomości prawnej społeczeństwa i bronią się, niczym diabeł przed święconą wodą, przed otwarciem zawodu. A może by tak zacząć od statystyki spraw prowadzonych i wygranych?
        • ile Re: Adwokaci w Świeciu 22.02.14, 13:22

bravo
          weryfikujmy skuteczność

również zakładanych wątków ))
    • amazon3200 Re: Adwokaci w Świeciu 12.02.17, 18:02
      W sprawach cywilnych i rodzinnych polecam adwokatów z Torunia np. Kancelarię Adwokacką Nasz Prawnik. A tym co narzekają, że układy itd. to informuję, że mogą wziąć prawnika z dowolnego miasta. Przecież nie ma rejonizacji. W czym więc problem ludzie widzicie? Chyba w tym żeby sobie ponarzekać i hejtować. A sami jak idziecie do swojej pracy to zapewne też robicie byle dotrwać do 15-tej
    • jerzykin Re: Adwokaci w Świeciu 21.12.17, 15:17
      Jeśli macie problemy wymagające zatrudnienia prawnika, to umówcie się do Marleny Słupińskiej, w budynku Kantoru przy Wosjka Polskiego. Ja tam zleciłem sprawę rozwodową i jestem bardzo zadowolony. Na pierwszym spotkaniu nic nie płaciłem, Pani Słupińska mnie wysłuchała i przygotowała ofertę. Dla mnie ważne jest, że to świecka kancelaria, ale jednak spoza Świecia, bo drugi oddział mają w Poznaniu. No i fajnie też, że to nie jeden prawnik, jak w większości w Świeciu, ale jest ich kilku. Na minus, że nie jest łatwo umówić się na spotkanie, ale chyba warto poczekać. Pozdrawiam forumowiczów!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka