Dodaj do ulubionych

Żle dobrane okulary

13.04.15, 13:07
Czy ktoś może wie jak wygląda sprawa żle dobranych okularów.
Okulista zapisał o wiele silniejsze niż poprzednie. Chodzi mi czy może ktoś miał taką sytuacje i czy ewentualnie można się domagać poniesionyck kosztów. Mówiłam ,że są za silne od razu ale powiedział ,że oczy się przyzwyczają ale nic z tego nie będzie i trzeba iść reklamować.
Obserwuj wątek
    • garbaty7 Re: Żle dobrane okulary 13.04.15, 22:08
      U mnie podobna sytuacja zdarzyła się kilka lat temu, z komputera wynik pokazał szkła astygmatyczne, okulista założył takie szkła, ale moje oczy nie tolerowały takiej korekcji, bardzo źle widziałem, więc dopasował mi szkła już bez komputerowego badania i noszę szkła tzw sferyczne /pomimo wcześniejszych wskazań komputera że mam astygmatyzm/. U mnie nie było problemu bo okulista zaraz zorientował się, że oko nie toleruje szkieł astygmatycznych. W Twoim przypadku należy iść i reklamować, skoro sam Ci sugerował a Ty nie możesz ich nosić bo masz dyskomfort czy bóle głowy. Niestety pewnie pan dr nie będzie chciał wymienić szkieł na jego koszt, raczej wątpliwe ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, życzę powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka