Dodaj do ulubionych

" RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:35
Czy jesteś za odwołaniem rady powiatu Świeckiego?
Obserwuj wątek
    • nin15 Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM 20.11.04, 13:39
      sercem całym
      • Gość: COBRA Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 20.11.04, 16:49
        To raczej jasne że trzeba ratować szpital-Garstka osób nie moze miec wplywu na
        cos tak waznego-przeciez to jest SKANDAL.Powinno byc referendum w naszym
        powiecie.
    • Gość: maciek Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:28
      wczoraj ruszyla akcja zbierania podpisow dotyczaca referendum.Musimy sie
      zmobilizowac i isc zaglosowac-liczy sie frekwencja.
      • Gość: mały311 Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 14:45
        jestem za referendum
    • Gość: ?????? Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:54
      Ja też jestem za referendum,ale jak to będzie się odbywało z tymi
      poodpisami.Gdzie można się wpisać na tą listę?
      • Gość: COBRA Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 22.11.04, 20:13
        Powinno byc wyznaczone miejsce!
        • Gość: mcbet Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: 10.10.74.* 02.12.04, 15:49
          Ja uwazam, ze nie tylko za szpital trzeba te SLD-owska klike w koncu
          rozmontowac!
          Lepszej okazji juz chyba nie bedzie...
    • narrator7 Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM 27.11.04, 20:32
      Witam wszystkich chetnych do odwołania rady. Ja przeciwko nic niej akurat nie
      mam.Wtrącam się do dyskusji bo...jestem Pełnomocnikiem inicjatora referendum w
      Chełmnie. Czekam w tej chwili na postanowienie Komisarza wyborczego o
      zarządzeniu referendum.
      Trzymajcie się, miło wiedzieć, że są inni podobni...
      Janusz Z. Sawicki
    • Gość: marek Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: 195.117.1.* 28.11.04, 22:41
      Jestem za zamknięciem szpitala-wykańczalni . Ponowne uruchomienie byłoby
      tańsze niż to całe bałaganiarskie restrykturyzowanie.Kolejnym plusem byłoby
      rozbicie tej lekarskiej kliki która chroni tych lekarzy którzy szkodzą pacjetom.
      Jak można nazwać lekarzem (ordynator)kogoś kto nie potrafi rozpoznac
      klasycznego przypadku danej choroby i stosuje kurację metodą a nuz trafię ?
      Współczuję tym którzy muszą się tam leczyć .
      Mam nadzieję nigdy nie trafić do tego mprzybytku niekompetencji i cichych
      układzików nie mówiac o fachowości niektórych "lekarzy" .
    • Gość: mcbet Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: 10.10.74.* 07.12.04, 09:26
      I doczekalismy sie - pierwszy przyklad na to jak nieudolni sa organizatorzy
      referendum czyli grupa "Ratujmy szpital". Zamiast nich ULOTKI propagandowe
      wypuscilo starostwo, ktore juz drzy ze strachu, ze posadki sie skoncza. Gdyby
      GRUPA pana Taracha potrafila myslec, to pierwsza by ulotki wypuscila... o i
      tyle!
    • Gość: UWAZAM ZE Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:13
      Uwazam ze rade trzeba odwolac. Rzeczywiscie nie bedzie chyba juz lepszej
      okazji. Przede wszystkim za zarzadzanie szpitalem, za nieudolnych dyrektorow i
      lekarzy. Czy wiecie ze niektorzy lekarze zarabiali (zarabiaja?) tam po 30000
      pln. Nie pomylilem sie. Policzcie dobrze zera. Przeciez o tym mowiono nawet w
      sejmie!
      Zamiast prywatyzacji - dyrektor z prawdziwego zdarzenia, (przepraszam za
      wyrazenie) ktory by chwycil cholote za mordy.
      Zamiast SLD-owskiej bandy - sprawna rada majaca za cel interes regionu a nie
      wlasne portfele.
      Jestem za i jesli dojdzie do referendum - podpisze.
      • Gość: mcbet Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: 10.10.74.* 08.12.04, 08:34
        ja tez chyba podpisze, ale to zalezy od kampanii - jak bedzie taka, jak do tej
        pory (czytaj BEZNADZIEJNA) to bedzie mi wstyd podpisac... bo przyjdzie 10 ludzi
        • Gość: Andrzej Re: " RATUJMY SZPITAL"- PRZEKAŻMY W PRYWATNE RĘCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:41
          ja też nie lubię czerwonych. Ale szpital chyba lepiej sprywatyzować, niż tonąć
          z nim długach??
          Znalazłem to na www.upr.bydgoszcz.pl
          Przez 6 lat funkcjonowania jako SPZOZ wygenerowany został dług przekraczający
          20 mln zł. Z punktu podatnika jest to sytuacja naganna, albowiem to podatnicy
          właśnie ze swoich podatków będą musieli zwrócić ten dług – niezależnie od tego
          jaka instytucja będzie pieniądze zwracać – powiat, gmina, sejm, urząd
          wojewódzki czy też jakaś specjalna rządowa agencja. Wszystkie te instytucje
          utrzymują się przecież z naszych podatków.
          • Gość: czytacz Re: " RATUJMY SZPITAL"- PRZEKAŻMY W PRYWATNE RĘCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 06:23
            Te referendum tak jak i te w Grudziadzu to tylko strata pieniedzy
            podatnikow.wielki krzyk minimum dzialania.rada i tak zostanie a sprawa szpitala
            sie nie zmieni.trzeba poczekac jak bedzie sie ukladac sprawa szpitala i w
            nastepnych wyborach do samorzadu rozliczyc tych co podjeli bledne decyzje.
            • Gość: mcbet Re: " RATUJMY SZPITAL"- PRZEKAŻMY W PRYWATNE RĘCE IP: 10.10.74.* 10.12.04, 08:52
              a na razie kazdy kto gloswal na czerona ekipe w starostwie sam powinien
              codziennie stanac przed lustrem i za wszystkie ich bledy i nicnierobienie dac
              sobie sam solidnie po pysku
              • Gość: przyglądacz Re: " RATUJMY SZPITAL"- PRZEKAŻMY W PRYWATNE RĘCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:48
                Zgadzam się z tym, że i tak to referendum nic nie da, bo podobno żeby było
                ważne musi frekfencja przekroczyć ponad 30 procent i ponad połowa z niej ma byc
                za odwołaniem. Wyobrażacie sobie, że przyjdzie tyle ludzi??? Wątpię. A
                pamiętajcie, że kasa zamiast pójść na coś pożytecznego pójdzie w błoto....
                Zresztą jak zawsze
                • Gość: mcbet Re: " RATUJMY SZPITAL"- PRZEKAŻMY W PRYWATNE RĘCE IP: 10.10.74.* 14.12.04, 11:59
                  a ja uwazam, ze akurat w Swieciu to referendum mogloby sie udac. Niestety nie
                  ci ludzie sie za nie wzieli... nie maja pomyslu. I dla tego dobrze im tak,
                  niech dalej SLD rzadzi, skoro sa najmadrzejsi.
                  A tak w ogole, to ostatni ekspres jak ladnie pisze o starostwie. Dwa zdania o
                  inicjatorach referendum, a trzydziesci o tym, co to starostwo nie zrobilo dla
                  ludzi.
    • Gość: kogut Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 13:59
      pomóżmy szpitalowi bo dzięki niemu żyjemy. poprzez ... się pielegniarek mają
      dużo pieniędzy. doktorzy robią ... za
    • Gość: Beniek Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:28
      Na co nam szpital? Przecież to wymysł komuny. Dzisiaj każdy powinien się modlić
      do Pana o zdrowie. Wszak Wszechmocny swych ludzi wysłucha a tych którzy są mu
      obcy podechną i wrzuceni zostaną w ogień piekielny i zostaną potępieni na
      wieki.
    • mak371 Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM 08.03.05, 17:10
      Żarty ??? W szpitalu trzeba wymienić 90% lekarzy i pielęgniarek przynajmniej tych co pracowali za komuny i 3/4 szpitala zamknąć bo i tak leczyć tu nie potrafią a opieka to graniczy z ludzką wytrzymałością ! Wydaje mi się że powinna pozostać tylko komórka ostrego dyżuru i rozwozić pacjentów do innych miast na leczenie i zapewne nie jest tu winne miasto tylko byłe kierownictwo szpitala które tak nie udolnie nim władało , jeśli ma się żal to jedynie do sejmu i senatu to te osoby są winne całej sytuacji w Polskich szpitalach , lecz jest kilka szpitali co potrafią sobie radzić to dlaczego nasz szpital do nich nie należy ??? Bo nie każdy potrafi odnalezć się w DEMOKRACJI !!! Nasz szpital podupada i raczej lepiej nie będzie może lepiej z niego stworzyć chospicjum lub dom opieki ??? Życzę powodzenia !!!
      • Gość: szelest Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:24
        To prawda, że lekarze zarabiali straszne pieniadze, ktoś ze Starostwa dał na to
        przyzwolenie, doktory brali kasę, a Starostwo płacilo kosztem innych dziedzin.
        Tylko szpital był oczkiem, a co ze szkołami, drogami itp. Radni powiatowi nie
        potrafią decydować, jest to samo co w parlamencie, brak kompetencji. Będą
        wybory, niech stana w amfiteatrze w Świeciu i powiedzą co zrobili
        dobrego.Poprostu nie przyjdą. Jak będą startować do wyborów zaczna obiecywać
        cuda. Gnać ich do sprzatania Polski po powodzi.
    • Gość: dr Basen Re: " RATUJMY SZPITAL"- REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:06
      A po co ratować tą rzeźnie. Lepiej przerobić ten szpital na zakład mięsny,
      niektórzy lekarze mają rzeźnicki fach w rękach no i nie płąkali by z powodu płac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka