Dodaj do ulubionych

Dyrektor szpitala

IP: 213.146.48.* 05.05.02, 22:34
Doszły mnie słuchy o powołaniu nowego dyrektora w szpitalu powiatowym w
Świeciu. Niestety z opini moich znajomych jak i na podstawie informacji i
doniesień prasowych nie mogę powiedzieć, abym widział w nim odpowiednią osobę
na to stanowisko. Może nie ma u nas ludzi kompetentnych lub takich, których
gotowa byłaby zaakceptować starościna?
Obserwuj wątek
    • Gość: bolo Re: Dyrektor szpitala IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 10:34
      Podobno przed wyborami warto miec przed nazwiskiem jakis ozdobnik dodajacy
      powagi np. Dyrektor Szpitala . Ale to niebedzie RED BUL i nie doda skrzydel w
      locie na stanowisko burmistrz Swiecia raczej zgrabny kamien mlynski u szyji.
      Plum, plum, plum ,bul ,bul.
      • garti Re: Dyrektor szpitala 13.05.02, 13:04
        To, że dyrektporem został emeryt świadczy tylko o tym, że nasi obecni włodarze
        nie mają w ogóle przygotowanych ludzi, którymi mogliby obsadzać stanowiska. A,
        że Dolecki faktycznie był planowany na burmistrza Świecia to też słyszałem, ale
        teraz SLD chyba się z tego wycofa...
        • letalin Re: Dyrektor szpitala 13.05.02, 21:52
          garti napisał(a):

> To, że dyrektporem został emeryt świadczy tylko o tym, że nasi obecni włodarze
          > nie mają w ogóle przygotowanych ludzi, którymi mogliby obsadzać stanowiska.

Cały czas obowiązuje zasada: Mierny , bierny ale wierny. Ewentualnie jej odmiana:
          To skurwysyn, ale to nasz skurwysyn!

• dor-ka Re: Dyrektor szpitala 14.05.02, 09:37
      Miałam okazję zobaczyć transmisję w TVP spod naszego szpitala i to, co
      zaprezentował sobą nowy dyrektor nie wzbudziło we mnie podziwu. Zapytany o to,
      czy będzie zarabiał mniej niż swój poprzednik odpowiedział, że nie wie ile
      zarabiał jego poprzednik :) poszedł facet do pracy nie wiedząc nawet ile się na
      takim stanowisku do tej pory zarabiało? Albo wygrał w totka albo jakiś dziwny...
    • Gość: cisek Re: Dyrektor szpitala IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 20:53
      To chyba jakieś jaja.Czyżby nie było kogoś bardziej kompetentnego na to
      stanowisko.Teraz w szpitalu będą zbierać makulaturę i wyjdą z długu ?.
      • Gość: Muminek Re: Dyrektor szpitala IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 21:49
        A mnie się wydawało że na takie stanowiska ogłasza się konkurs. I pewnie był b
        wybrano najbardziej kompetentnego z tych co się zgłosili(1. A tak wogóle co sie
        bedziemy czepiali nowego dyrektora przecież on dopiero nastał i jako emeryt nie
        powinien zajmować miejsca pracy młodym /twerdzenie polityków grzebiacych w
        prawie pracy/, więc zapewne weźmie co swoje , nie zrobi więcej niż poprzednicy
        a potem w zwiazku z wprowadzeniem przepisów o niezatrudnianiu emerytów weźmie
        swoją "małą" odprawe i odejdzie z poczuciem dobrze wykonanego obowiązku. A to
        co zastał w szpitalu nie ulegnie zmianie bo w końcu szpital będą utrzymywać
        pielegniarki, chorzy i ich rodziny z pieniedzy za foliowe kapcie i opłat za
        parking.
        • Gość: bolo Re: Dyrektor szpitala IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 23:22
          Malkontenci cholera ! Nie jakis tam emeryt ,ale dobrze sprawdzony towarzysz .
          Dlaczetgo tak negatywnie , dobrze prowadzony skup makulatury , butelek i zlomu
          pewnie jest dochodowy. A, jako ze podobno wg, P Starosciny szpital jest za duzy
          moze by tak pokoje i panienki . Napewno ich cztery litery uratowaly szpital .
          Co do konkursu to po jakiego diabla . Sa dobrz sprawdzone wzorce z minionego
          lecia np. wg, nazwisk. Klonica - minister rolnictwa, Glazur - budownictwa .
    • Gość: Waarez Re: Dyrektor szpitala IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 17:11
      Uważam, że wszędzie tam gdzie wchodzą w grę pieniądze podatników, urzędnicy
      mają bezwzględny obowiązek do publicznego udostępniania rzetelnych informacji
      co do sposobów ich wydatkowania, a jako że pieniądze podatników powinny być
      wydawane z największą dbałością, nie ma innej uczciwszej metody doboru ludzi
      czy firm jak poprzez jawne przetargi i konkursy ogłaszane w dostępny sposób,
      również do jak najszerszej, publicznej wiadomości. Urzędnikom zwracam uwagę, że
      nie ma żadnych przepisów, które zabraniałyby organizowanie przetargów i
      konkursów - a tylko w ten sposób można wybrać najlepszego, a i każdy
      specjalista, czy bezrobotny ma w ten sposób szansę na udział w konkursie i
      wybór, czyli na pracę. Dziwić tylko może, że urzędnicy często pomijają tę jawną
      i uczciwą formę dokonywania wyborów, co jednoznacznie świadczyć może albo o ich
      niekompetencji (niestaranności) albo o nieuczciwych korupcyjnych działaniach.
      Uczciwi nie mają nic do ukrycia, a mądrzy dokonują wyborów z jak
      największej możliwej grupy. Pytanie rodzi się samo: kim są ci którzy wybierali
      i kim jest wybrany ?
      • Gość: mieszko Re: Dyrektor szpitala IP: 195.94.213.* 17.05.02, 13:19
        Nie za tym nie za tamtym ... fakt jest taki, że konkurs był. A kto o tym nie
        wiedzial niech głosu tutaj nie zabiera - chyba, że sam chce być politykiem to
        moze byc niedoinformowany albo niedouczony.
        • Gość: Waarez Re: Dyrektor szpitala IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 17:16
          Gość portalu: mieszko napisał(a):
          > Nie za tym nie za tamtym ... fakt jest taki, że konkurs był. A kto o tym nie
          > wiedzial niech głosu tutaj nie zabiera - chyba, że sam chce być politykiem to
          > moze byc niedoinformowany albo niedouczony.

GAZETA POMORSKA 4 Maja 2002
          - Prowadzenie programu naprawczego jest zbyt poważną sprawą, aby móc pozwolić
          sobie na jakiekolwiek eksperymenty - uważa Marzena Kempińska, starosta świecki.
          - Dlatego, stanowisko dyrektora ZOZ-u, zarząd powierzył panu Doleckiemu.

JEŻELI BYŁ KONKURS TO PROSZĘ O DATĘ I NAZWĘ GAZETY Z OGŁOSZENIEM KONKURSU
          - ciekawe kto o tym konkursie wiedział lub wie ?
          • Gość: Waarez Re: Dyrektor szpitala IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 10:38
            ... kontynując temat dalej - przecież nie wszystko od razu można powiedzieć.
            Zwracam uwagę, że urzędnicy zobowiązani są do jawnych działań, gdyż spełniają
            misję dla społeczeństwa i przez nie są wybierani. Oni nas reprezentują i mają
            obowiązek działać dla naszego dobra. Pytam się więc jaka jest to reprezentacja
            jeżeli ukrywa się przed społeczeństwem (nami) swoje działania, chociażby
            poprzez brak rzetelnej informacji. Mieszko, nie wiem skąd ty wiesz o konkursie,
            może w kiblu w urzędzie czytałeś ogłoszenie, bo ja nigdzie takiej informacji
            nie znalazłem. Uważam, że sytuacja w szpitalu jest na tyle poważna, że władze
            lokalne chcąc znaleźć odpowiedniego człowieka powinne były dać szansę na udział
            w konkursie jak największej liczbie kandydatów, a jak jest to możliwe według
            Ciebie bez odpowiedniego nagłośnienia sprawy i szerokiej informacji w mediach o
            planowanym konkursie - czego nie było! Natomiast po wyborze dyrektora nie
            znalazłem żadnej rzetelnej informacji ze strony władz jak i mediów na temat czy
            konkurs odbył się, czy też nie, a jedynie zdanie które zacytowałem powyżej. W
            takich właśnie zatajonych niejawnych działaniach władz dopatruję się, że nie
            tylko działają nierzetelnie ale nie informując mają zapewne coś do ukrycia i
            załatwiają własne prywatne sprawy.

waarez@wp.pl
            • garti Re: Dyrektor szpitala 18.05.02, 22:08
              Pewnie, że tak. Jeżeli nie ogłasza się konkursu,. to prawdopodobnie oznacza,
              że kandydat, którego chce się powołać na dane stanowisko pewnie nie miałby
              zbytnich szan w tym konkursie. A więc: nie ma konkursu - wchodzi nasz, jest
              konkur - wchodzi lepszy i przygotowany. Proste?
        • Gość: bolo Re: Dyrektor szpitala IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 18:21
          Konkurs , ale chyba pieknosci . To nie zabieranie glosu niewiedzac o czym sie
          mowi proponuje zaczac od siebie.!!!!!
          • Gość: mieszko Re: Dyrektor szpitala IP: 195.94.213.* 21.05.02, 15:14
            Piszesz o sobie bolo ?
            • Gość: bolo Re: Dyrektor szpitala IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 19:45
              Nie , ale w konkursie pieknosci pewnie bym niewygral . A Ty pewnie wygralbys w
              konkursie mokrych majtek.
            • Gość: Muminek Re: Dyrektor szpitala IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 20:15
              W związku z zarzutem jaki miałeś Mieszko do mnie pragne Cie poinformować że nie
              chcę być politykiem, a w sprawie konkursu o którym starałeś mnie przekonać
              możesz sobie poczytać w dzisiejszym "czasie Świecia" gdzie w wypowiedzi samej
              Pani Starościny jest wyja.śnienie że nie organizowano konkursu bo by był z nim
              kłopot. Tak że któryś z nas był nie poiformowany - ciekawe kto? Jak myślisz? :)
    • Gość: Calabres Re: Dyrektor szpitala IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 07:58
      Stary komunistyczny pryk, myśli że jak ma córę lekarza to może rządzić! Nietety,
      tak być nie może. Za łapówkarstwo w makulaturowni, za te wszysttkie przekręty nie
      możemy dopuścic do tego aby nasz, powtarzam nasz a nie jego albo grubej
      starościny i tej mniejszej czarnej i wulgarnej, szpital był w tak brudnych rękach!
      • Gość: bolo Re: Dyrektor szpitala IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 11:15
        Proponuje pamietac o tych faktach w trakcie wyborow , inaczej czerwoni bracia
        odkurza znowu jakis zasluszonych dzialaczy . Chodza sluchy , ze widziano
        przedstawicieli staroswa w zprzyjaznionych domach starcow . Osobiscie polecam
        pacjentow szpitala wojewodzkiego . A moze jakis zombi ?
        • Gość: Muminek Re: Dyrektor szpitala IP: 80.51.243.* 01.04.03, 22:37
          Jestem za bolem, byłby dobrym dyrektorem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka