Dodaj do ulubionych

WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 22:59
Witam, na stronei internetowej przeczytałem kilka wątków (opinii) w
odpowiedzi na post:

,,ORKIESTRA"

abcdef 2006.01.08 19:48
Nie daję nic na orkiestrę, od kiedy dowiedzialem się, że dzięki ofiarności
ludzi cała rodzinka Owsiaka całkiem nieźle żyje dzięki fundacji, no i
przetargom. Zresztą nie cierpię go chociażby z tego powodu, że stary facet
rżnie nastolatka- dla mnie błazen! Wiem, wiem - zaraz usłyszę burzę krytyki,
zwłaszcza od tych co na co dzień nie ustąpią miejsca w autobusie, a dzisiaj
pierwsi krzyczą ...Życie, życie, a gdzie funcje państwa? Czyż nie do państwa
należy zakup sprzętu medycznej? NIenawidzę tego jednodniowego zakłamania!!!!

ZNALAZŁEM coś takiego:

Po części jest wiele racji..
Niektórym ludziom zależy tylko i wyłącznie na Czerwonym Serduszku... symbolu
dzięki któremu czują się spełnieni. Dając dzisiaj symboliczną złotówkę,
schowałem naklejkę do kieszeni i ułożyłem wieczorem do swojego "pudełka" w
którym niejedno już się znajduje, bo przecież nie musze ich sobie
naklejać „tysiące” tylko po to by widzieli wszyscy wokoło, iż jestem dumny z
oddanego pieniążka. Nie wiem może i powinienem je nakleić....
Kolejną kwestia jest rola Państwa.. dlaczego starsi ludzie którzy ciężko
pracowali i składali swoje pieniądze w Zakładach Ubezpieczeń... nie mogą
dzisiaj uzyskać pomocy medycznej? Albo jest to wręcz nieosiągalne i graniczy
z Cudem....Zgodzicie się przecież wszyscy ze dostęp do pomocy medycznej jest
coraz bardziej ograniczony nie tylko dla starszych....
Jerzy Owsiak.. jest taki jaki chce być.. nie możemy krytykować jego stylu...
zrobił bardzo wiele dla Wielu Polaków..
Cóż... do wielu kwestii jeszcze powinniśmy dojrzeć jako społeczeństwo..
znaleźć odpowiedzi na to dlaczego w kraju mamy taką sytuację.. ale to już
wątek nieco bardziej polityczny jak charytatywny...

Politycy powinni sprawować funkcję za dużo mniejsze pieniądze, być może wtedy
bardziej zależało by im na sytuacji w kraju niż własnym środowisku...

Chciałbym wiedziec jak mieszkańcy naszego miasta Świacia sie do tego odniosą,
szczególnie Wy w wiekszości Młodzi ludzie....
Obserwuj wątek
    • Gość: Sun Fire Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 23:22
      też nie daję i to z kilku powodów oto one:

1. Pracuje i firma w ktorej pracuje sumiennie oplaca wszystkie ale to KU..
      wszystkie skladki a ze STADO BARANÓW Z UL. WIEJSKIEJ W W-WIE NIE WIE JAK TE
      PIENIEDZE UMIEJETNIE WYDAC TO JUZ QRVA NIE MÓJ PROBLEM - niech tym sie Owsik
      zajmnie jak ma problem.

2. Ludziom trzeba dac wedke a nie nonstop zbierac w bidony itd. jak widze cala
      ta zebranine to zygac mi sie chce, dzien w którym jest WOŚP to porazka dla mnie
      slalom musialem dzis wykonac kilkakrotnie by uniknac nachalnych zbieraczy -
      swoja droga sprzedarz butow adidas, nike, reebok wzrosnie po zbiorce bo m.in. na
      to ci stojacy zbieraja sobie oprozniajac w domu puszke, i nie wierzcie w to ze
      tak nie robia zbierajacy.

3. Rydzyk i Owsiak moga sobie reke podac oboje wpadli na dobry pomysl jak rzyc
      za czyjes pieniadze itd. szkoda słów, poza tym nie czarujmy na pewno zdarzaja
      sie sytuacje w kotrych potrzebujacy i tak bedzie musial dac w lape lekarzynie by
      skorzystac z bezplatnej sluzby zdrowia (czarne owce sa wszedzie, jak z niby tak
      niskich pensji mozna stawiac chaty a taki mit biednego polskiego lekarza jest
      utzrymywany non stop) jakos nie jada za chlebem na zachod kiedys byl program o
      tym - maja tlye samo tutaj co na zachodzie!!!

4. Brudstock, dlaczego ludzie zrzucaja sie rowniez na to tego nie moge pojac
      podobno zbierane jest na pomoc ludziom - a w czym pomaga ludziom brudstock ??

5. wszelkie fundacje sluza nie temu co trzeba wylaczajac ludzi oddanych sprawie
      np. p. Ochojska ta wg mnie jest na pewno czysta ale spasly Owsiak w to juz nie
      wierze.

6. Kto chce ten daje i tyle wolny kraj, wybor kazdego wolnego Polaka i wolnej Polki.

7. Kazda fundacja to nie zly biznes dla zakladajacego i zarzadzajacego nia.

ja mam cala WOŚP gleboko w ......

jak fajnie ze znow rok bez WOŚP a ten jeden dzien jakos co rok przetrwam.

that's all in this subject!!!
      • Gość: tolerancja Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 07:01
        Bardzo fajne wypowiedzi w stylu: nie zjem jabłka bo jest brudne. Aby coś
        nadawało się do strawienia trzeba sobie to coś przygotować. Jeśli jabłko jest
        brudne trzeba się po prostu pozbyć brudu. Co to znaczy żyć na czyjś koszt? Jak
        by nie było urzędników na których pobiera się od nas wszystkich podatki byłby
        wielki bałagan, a przecież urzędnicy żyją na nasz koszt. To że jeden z
        urzędników bierze w łapę za załatwianie naszych spraw to nie znaczy że wszyscy
        tak robią. Organizując taką imprezę ja WOŚP należy się spodziewać że jakieś
        gó.. się do tego przylepi. Cóż takie jest życie, że nie wszystkie owoce w
        sadzie są takie same. Jedno jest pewne, że Owsiak tak jak i Ochojska mają swoje
        pijawki które tylko korzystają z ich społecznej działalności. Pomyśl jednak
        człowieku jeden z drugim, czy gdybyś ty zajął się czymś w skali kraju dającym
        nadzieję drugim na życie, to czy miałbyś czas na pracę aby zarobić na utrzymanie
        swoje i swojej rodziny?
        • Gość: Sun Fire Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:53
          "Jakby nie było urzędników na których pobiera się od nas wszystkich podatki byłby
          wielki bałagan, a przecież urzędnicy żyją na nasz koszt."

=> chyba jestes urzednikiem a raczej urzedasem(ska), wspolczuje.

co do tego ze bylby balagan to juz wiekszego BURDELU sobie nie wyobrazam, w
          Anglii w jakims okresie za Iron Lady zwolniono 1/3 urzednikow i nikt tego nie
          dostrzegl u nas jakby zwolnic polowe to stan zdrowia spleczenstwa poprawil by
          sie w krotkim czasie - z powodu stresu wywolanego kontaktem z urzedniczym stadem
          zdrowie szwankuje ludziom a zwlaszcza przedsiebiorca itd.
    • Gość: Anka Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:13
      Daje pieniadze bo sprzet od Owsiaka uratował życie mojemu dziecku i to jest
      argument a nie to że oplacasz wszytskie składki !!
      • Gość: Sun Fire Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:47
        Twój wybór ale gdyby stado baroanów wiedziało jak rozdzielać pieniądze i jak ich
        nie marnować to twoje dziecko być moze bylo by wyleczone przy użyciu sprzetu
        zakupionego wlasnie z pieniedzy ze skladek, ja nie mam zamiaru sie opodatkowywac
        dodatkowo i mam do tego pelne prawo, gdybym ial tylko mozliwosc to stado baranów
        nie bylo by u3mwane z mojej kasy, to wszystko w temacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka