Gość: szmelter IP: *.attu.pl 05.02.06, 13:33 Szukam kontaktu i informacji na temat rodziny Szmelter a szczególnie przodków Franka Szmeltera 1880-1945 urodzonego w Świeciu, jego braci, sióstr i innych krewnych. szmelter_k@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: margo Re: Rodzina Szmelter IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 05.02.06, 22:01 znam szmelter rodzine z chelmna ktos z tej rodziny mieszkal w swieciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmelter Re: Rodzina Szmelter IP: *.attu.pl 06.02.06, 12:17 Jeżeli byś był tak uprzejmy i podał jakiekolwiek szczególy. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Re: Rodzina Szmelter IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 08.02.06, 07:52 mieszkaja na ulicy halera dawniejsze 1 maja chelmno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Re: Rodzina Szmelter IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 08.02.06, 07:58 w tym budynku od podworza jest zaklad elektryczny niestety nie wiem jaki to jest numer ten pan ma na imie Tadeusz ma 3 cOrki 1 syna Gosia Jola Asia Marek dziewczyny mieszkaja w chelmnie chlopak w lunawach zycze powodzenia jesli to oni daj znac czy sie przydalem Odpowiedz Link Zgłoś
grabin1 Re: Rodzina Szmelter 08.02.06, 10:40 Dzięki Bardzo . Przeczytałem obie odpowiedzi jak się z nimi skontaktuję to dam Ci znać. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: Rodzina Szmelter IP: 80.68.236.* 08.02.06, 08:55 W Polpaku Świecie (klubie) pracuje chyba jakiś Szmelter. Odpowiedz Link Zgłoś
grabin1 Re: Rodzina Szmelter 08.02.06, 10:41 Dziękuję bardzo. Ja nieznam dobrze Świecia i czy mógłbyś mi przybliżyć co to za klub w którym pracuje ten Szmelter. Dziękuję z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
grabin1 Re: Rodzina Szmelter 08.02.06, 10:48 Oczywista moja wtopa chodzi Ci zapewne o klub sportowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: Rodzina Szmelter IP: 80.68.236.* 08.02.06, 12:05 Chodzi o pierwszoligowy klub koszykarski, linki do stron klubu nawet się gdzieś tu szlajają na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Rodzina Szmelter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:50 witam. ja jestem schmelter tyle że przez "sch" a nie "sz" . jestem wnukiem Tadeusza z chełmna, syn Marka. mój email dzikiprzem@o2.pl Napisz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmelter K. Re: Rodzina Szmelter IP: *.attu.pl 08.02.06, 19:16 Dziekuje za odpowiedź. Zbieram wszelkie dane na temat genealogi rodziny Szmelter pisownia obojętna ponieważ zmieniała się w czasie. Zebrałem juz dośc dużo danych zamierzam zorganizować zjazd rodzinny. Wszelkie informacje wysyłaj na mój mail,wszelkie dostepne dane dotyczące dat urodzenia,miejsca i połączeń rodzinnych,Tobie znanych. Odpowiadam Ci tą drogą ponieważ mam kłopoty z pocztą(z wysłaniem maila). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Rodzina Szmelter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:15 no to więc ja jestem Przemek Schmelter mam brata Wojciecha moj ojciec to Marek, który teraz mieszka (wiekszość czasu) i pracuje w Niemczech(Uelzen). My mieszkamy w Małych Łunawach. Mój dziadek Tadzio mieszka na Hallera w Chełmnie. Ma jeszcze 3 córki wszystkie mieszkają w Chełmnie. Jolanta jest najstarsza, ma męża , bez dzieci. Gosia również zamężna ma 2 córki. Joanna ma syna jest rozwiedziona. To by było tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Rodzina Szmelter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 16:22 podaje numer do mojego dziadka Tadeusza telefon:601-068-914 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Przemka Re: Rodzina Szmelter IP: *.attu.pl 09.02.06, 17:46 Dzięki zadzwonię do Dziadka. Pewnie co dalej to On Cię poinformuje. Moja poczta odbiera. Narazie Odpowiedz Link Zgłoś