garti 14.05.03, 12:53 W Świeciu właśnie powstała kolejna ścieżka rowerowa - na ulicy Wodnej. Nistety nijak łączy się z tą do Deczna. Szkoda, jeżeli mają być tylko takie krótkie kawałki przygotowanych tras, to bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jeżdżący samochode Re: Ścieżki rowerowe IP: 80.51.243.* 14.05.03, 13:57 Szkoda, że większość rowerzystów nie wie o tym, że są to trasy rowerowe i dalej jeżdżą jezdnią tak do Deczna jak i ulicą Wodną. Możnaby tam wysłać kilku dzięciołów aby tych osłów na rowerach podszkolili. Ale z tym będą trudności bo musiałby ktoś dzięciołom kazać a takiego faceta, wysokouposażonego w naszym śpiącym Urzędzie gminnym nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszko Re: Ścieżki rowerowe IP: 195.117.1.* 14.05.03, 14:02 Garti, daj na wstrzymanie. Ja tam bardzo sie cieszę, że te obydwie ścieżki powstały. a ty kolejny raz tylko narzekasz brachu. W zamian za to podaj jakąś sensowną propozycję trasy łączącej obydwie ścieżki - może Burmistrz przeczyta twoje wypociny i zrealizuje pomysł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Ścieżki rowerowe IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 14:29 Proponuje, dalej odcinek przy Synaku do Marjanek . Przechowo, Kozlowo , obok wysypiska Deczno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toja Re: Ścieżki rowerowe IP: 213.146.48.* 19.05.03, 11:52 Fajnie, że są, ale faktycznie jak nie zgra się jakoś wszytskiego do kupy, to będzie kaszana. Do Deczna, owszem trochę ludzi jeździ. Na Wodnej mniej. Można ją przedłużyć na Diabelce i w kierunku Przechowa. To by miało sens. Odpowiedz Link Zgłoś
garti Re: Ścieżki rowerowe 23.05.03, 09:29 Mieszko! Miałem Ci odpowiedzieć, ale Lysy mnie wyprzedził. Ma bardzo dobry pomysł. Trzeba łączyć ścieżki w jedną całość i stworzyć jakiś sensowny system, aby ścieżkę można było jechać dłużej nież 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ścieżki rowerowe IP: *.nsm.pl 22.05.03, 13:20 W Gdańsku chwalą się że zbudowali najwięcej dróg rowerowych- 35 km. Ale co z tego , jeśli większość z nich jest na wielkim blokowisku Przymorze, gdzie prawie nikt z nich nie korzysta. Inne ścieżki nie są ze sobą połączone i bardzo krótkie. Bez sensu, ale mam nadzieję ze się to zmieni. U Was fajna jest ścieżka do Deczna- czy już ukończona? Ale to dobrze, ze w ogóle budują u Was ścieżki rowerowe, bo w innych miastach- z powodu braku pieniędzy- w ogóle się tej inwestycji nie podejmują. miłej jazdy rowerem- pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sivy Re: Ścieżki rowerowe IP: *.pl 22.05.03, 14:13 Tomek daj se luz.ja jeżdże tymi nie uczęszczanymi ścieżkami wzdłuż Przymorza.teraz budują dalej / remont mam za oknami w pracy / żeby połączyła sie z tą ścieżką na Hallera do Brzeźna.czyli od biedy będzie można pojechać od Sopotu przy plaży przez Jelitkowo, Przymorze, Zaspę do Hallera i dalej do Brzeźna.wiesz ile ludzi pomyka tą scieżką składakami i damkami rano do roboty? / ja niestety nie mogę bo pracuje w krawatach... /.jak chesz w Gdańsku turystycznie popedałować to wal śmiało na ścieżkę wzdłuż morza.miłego ścisku. polecam rozwiązanie właśnie z Trómiasta.ja jeżdzę tutaj najczęściej po Parku Krajobrazowym.w Świeciu i okolicach można by fajowe ścieżki zrobić na Diabelcach i lasach w stronę Deczna i Wyrwy.nie trzeba wylewać betonu, asfaltu, kłaść polbruku, tylko dobrze oznaczyć, wyrównać po bokach krawężnikami, czasami jakiś śmietnik i ławeczkę zamieścić.no ale trza by jeszcze zrobić dojazdówki do tych tras, co szczerze mówiać pominęli drogowcy rowerowcy w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Ścieżki rowerowe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 16:56 Mam dobry pomysł normalnie Trzeba na ścieżkach rowerowych postawić budki z browarem za dwa zaty i wódą za jedenaście zetów. To wtedy będą uczęszczane te ścieżki. A jak nie to dupa. Ja i tak rowera nie mam i se nie kupie. Można też opcjonalnie chodzić też po tych ścieżkach ze psami swoimi, ale to bedzie kłopot bo psy tam srać będą zapewne. I jak ktoś w ekstrement wjedzie rowerem to może się zdarzyć sytuacja że mu się gówno na spodniach zostanie a może i wyżej sięgnie, co by do dupy było. Można też tam na przykład chodzić bez psów to będą srać gdzie indziej. A jak się połaczy te ścieżki w jedną długą to bez sensu będzie bo wiadomo że kilka krótszych to lepiej jest. Z wyrazami szacunku Edek Bez Kredek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Ścieżki rowerowe IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 17:06 Oj! jak się mamusia dowie że takie brzydkie wyrazy wypisujesz "przedszkolaku" to dostaniesz klapsa na pupę :)))))) A tak wogóle to teraz wiem dlaczego ściany w Świeciu są czyste :))))) - Bo Edek nie ma kredek - Biedaczek ! :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś