Dodaj do ulubionych

Ścieżki rowerowe

14.05.03, 12:53
W Świeciu właśnie powstała kolejna ścieżka rowerowa - na ulicy Wodnej.
Nistety nijak łączy się z tą do Deczna. Szkoda, jeżeli mają być tylko takie
krótkie kawałki przygotowanych tras, to bezsens.
Obserwuj wątek
    • Gość: jeżdżący samochode Re: Ścieżki rowerowe IP: 80.51.243.* 14.05.03, 13:57
      Szkoda, że większość rowerzystów nie wie o tym, że są to trasy rowerowe i dalej
      jeżdżą jezdnią tak do Deczna jak i ulicą Wodną.

Możnaby tam wysłać kilku dzięciołów aby tych osłów na rowerach podszkolili.
      Ale z tym będą trudności bo musiałby ktoś dzięciołom kazać a takiego faceta,
      wysokouposażonego w naszym śpiącym Urzędzie gminnym nie widzę.
    • Gość: mieszko Re: Ścieżki rowerowe IP: 195.117.1.* 14.05.03, 14:02
      Garti, daj na wstrzymanie. Ja tam bardzo sie cieszę, że te obydwie ścieżki
      powstały. a ty kolejny raz tylko narzekasz brachu. W zamian za to podaj jakąś
      sensowną propozycję trasy łączącej obydwie ścieżki - może Burmistrz przeczyta
      twoje wypociny i zrealizuje pomysł ?
      • Gość: lysy Re: Ścieżki rowerowe IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 14:29
        Proponuje, dalej odcinek przy Synaku do Marjanek . Przechowo, Kozlowo , obok
        wysypiska Deczno.
        • Gość: Toja Re: Ścieżki rowerowe IP: 213.146.48.* 19.05.03, 11:52
          Fajnie, że są, ale faktycznie jak nie zgra się jakoś wszytskiego do kupy, to
          będzie kaszana. Do Deczna, owszem trochę ludzi jeździ. Na Wodnej mniej. Można
          ją przedłużyć na Diabelce i w kierunku Przechowa. To by miało sens.
        • garti Re: Ścieżki rowerowe 23.05.03, 09:29
          Mieszko! Miałem Ci odpowiedzieć, ale Lysy mnie wyprzedził. Ma bardzo dobry
          pomysł. Trzeba łączyć ścieżki w jedną całość i stworzyć jakiś sensowny system,
          aby ścieżkę można było jechać dłużej nież 5 minut.
    • Gość: Tomek Re: Ścieżki rowerowe IP: *.nsm.pl 22.05.03, 13:20
      W Gdańsku chwalą się że zbudowali najwięcej dróg rowerowych- 35 km. Ale co z
      tego , jeśli większość z nich jest na wielkim blokowisku Przymorze, gdzie
      prawie nikt z nich nie korzysta. Inne ścieżki nie są ze sobą połączone i bardzo
      krótkie. Bez sensu, ale mam nadzieję ze się to zmieni. U Was fajna jest ścieżka
      do Deczna- czy już ukończona? Ale to dobrze, ze w ogóle budują u Was ścieżki
      rowerowe, bo w innych miastach- z powodu braku pieniędzy- w ogóle się tej
      inwestycji nie podejmują.

miłej jazdy rowerem- pozdr.
      • Gość: sivy Re: Ścieżki rowerowe IP: *.pl 22.05.03, 14:13
        Tomek daj se luz.ja jeżdże tymi nie uczęszczanymi ścieżkami wzdłuż
        Przymorza.teraz budują dalej / remont mam za oknami w pracy / żeby połączyła
        sie z tą ścieżką na Hallera do Brzeźna.czyli od biedy będzie można pojechać od
        Sopotu przy plaży przez Jelitkowo, Przymorze, Zaspę do Hallera i dalej do
        Brzeźna.wiesz ile ludzi pomyka tą scieżką składakami i damkami rano do
        roboty? / ja niestety nie mogę bo pracuje w krawatach... /.jak chesz w Gdańsku
        turystycznie popedałować to wal śmiało na ścieżkę wzdłuż morza.miłego ścisku.

polecam rozwiązanie właśnie z Trómiasta.ja jeżdzę tutaj najczęściej po Parku
        Krajobrazowym.w Świeciu i okolicach można by fajowe ścieżki zrobić na
        Diabelcach i lasach w stronę Deczna i Wyrwy.nie trzeba wylewać betonu, asfaltu,
        kłaść polbruku, tylko dobrze oznaczyć, wyrównać po bokach krawężnikami, czasami
        jakiś śmietnik i ławeczkę zamieścić.no ale trza by jeszcze zrobić dojazdówki do
        tych tras, co szczerze mówiać pominęli drogowcy rowerowcy w Gdańsku.
        • Gość: gość portalu Re: Ścieżki rowerowe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 16:56
          Mam dobry pomysł normalnie
          Trzeba na ścieżkach rowerowych postawić budki z browarem za dwa zaty i wódą za
          jedenaście zetów. To wtedy będą uczęszczane te ścieżki. A jak nie to dupa. Ja
          i tak rowera nie mam i se nie kupie. Można też opcjonalnie chodzić też po tych
          ścieżkach ze psami swoimi, ale to bedzie kłopot bo psy tam srać będą zapewne.
          I jak ktoś w ekstrement wjedzie rowerem to może się zdarzyć sytuacja że mu się
          gówno na spodniach zostanie a może i wyżej sięgnie, co by do dupy było. Można
          też tam na przykład chodzić bez psów to będą srać gdzie indziej. A jak się
          połaczy te ścieżki w jedną długą to bez sensu będzie bo wiadomo że kilka
          krótszych to lepiej jest.
          Z wyrazami szacunku Edek Bez Kredek.

• Gość: Muminek Re: Ścieżki rowerowe IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 17:06
            Oj! jak się mamusia dowie że takie brzydkie wyrazy wypisujesz "przedszkolaku"
            to dostaniesz klapsa na pupę :))))))
            A tak wogóle to teraz wiem dlaczego ściany w Świeciu są czyste :)))))
            - Bo Edek nie ma kredek - Biedaczek ! :))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka