Gość: tomala83 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 18:54 wswieciu.pl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=54&catid=40 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krajz Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:21 Dopiero??????????? Ja ogladałem juz chyba o 1wszej w nocy zdjecia saldata. www.saldat.pl/upload/hall-open/ na tamtych zdjeciach saprzynajmnie foteczki z meczu a u was takie jakies same bez rtuchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 20:59 i jeszcze calkiem pomieszane te zdjecia z wswieciu. nie sa w chronologicznej kolejnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beka Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.stk-net.pl 07.10.07, 21:02 To sobie zapisz i poukladaj w kolejnosci.Ludzi fotki robia a tu znajdzie sie dokladniś haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 07:48 a co za problme, zeby pokazac je w odpowiedniej kolejnosci? aparat numeruje zdjecia i wg tej numeracji mozna i powinno sie je pokazac poza tym, to do ogladania glownie przez tych, ktorzy tam nie byli, wiec skad oni maja wiedziec jaka byla kolejnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 09:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 09:57 Ja rozumiem czego sie czepil Seba. Taka ilosc zdjec z jednego widowiska, umieszczona na "portalu", ktore ma ambicje byc serwisem informacyjnym dla mieszkancow naszego miasta, nosi znamiona fotoreportazu. Co za tym idzie, niedopszczalne jest, zeby w takim sposobie prezentowania relacji z jakiekolwiek imprezy, mieszac kolejnosc zdjec! Wg zdjec zamieszczonych na "wswieciu" ksiadz wystepuje na parkiecie dwa razy, co jest nieprawda. Zdjecie dziewczyn z flagami, ktore tanczyly przy orkiestrze tez sa po pokazach sztuk walki, a bylo odwrotnie. A najlepsze jest to, ze zdjecia tlumu wychodzacego z imprezy i ludzi zajadajacych tort, zamiast na koncu, sa w srodku imprezy! I jak to teraz odebrac? Wg mnie zdjecia te falszuja fakty, bo w takiej kolejnosci to sie nie dzialo. I tu jest cala istota szkolnego bledu w nieopisanym fotoreportazu, czyli brak kolejnosci w prezentacji zdjec. Tylko kompletni amatorzy moga wogole nie myslec o czyms takim. Na moje, moga sobie nie myslec, tylko jak w takim razie chca na takich bledach zbudowac serwis informacyjny, ktory pewnie ma konkurowac z lokalna prasa? :))) Nawet gdyby mial ja tylko dopelniac, to popelniane bledy dyskwalifikuja go nawet z roli srodka uzupelniajacego. Ten serwis to nieporozumienie. Zarowno w kwestii przekazu informacji, merytoryki czy jakosci zdjec, jak i czytelnosci calosci. Przypomina wielkie smietnisko, w ktorym bawia sie dzieci, i z ktorej to zabawy nic dla nikogo nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOOLy Re: Fotki z otwarcia hali IP: 195.85.209.* 08.10.07, 10:26 Gosc, a masz jakies sugestie, czy tylko lubisz mieszac z błotem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 10:38 Mam sugestie. Poogladaj inne strony tego typu, zamiast rzezbic jak w gownie. No i grafika sobie znajdzcie a nie jakiegos przypadkowego kolesia co to ledwo "3" mial z plastyki. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.stk-net.pl 08.10.07, 12:15 Też nie mogłam być na otwarciu hali :( ponieważ zbrakło biletów, dzięki tej stronie mogłam zobaczyć co się tam działo :) dzięki wielkie. A ty jesteś niewychowanym szczeniakiem gó.. to masz w głowie :P To że zdjęcia nie są w kolejności to pewnie fakt, że każmy może dodawać zdjęcia:) Dziki wielkie i pozdrawiam wŚwieciu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 12:23 Kazdy moze dodawac zdjecia? Pogratulowac ci mozna jedynie tej glupoty, ze nie zauwazylas, ze to sa zdjecia jednego autora. To ma znaczyc, ze rozdal on swoje zdjecia innym ludziom, zeby kazdy sobie pododawal jego zdjecia? :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.stk-net.pl 08.10.07, 12:25 tak i potrafił latać jednocześnie robił zdjęcia z dołu i góry <hihihi> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 12:38 No chyba ma nogi, zeby sie przemieszczac prawda? Gratuluje logiki w mysleniu. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOOLy Re: Fotki z otwarcia hali IP: 195.85.209.* 08.10.07, 12:40 Zdjęcia zostały dodane przez dwie różne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 12:46 zadne to wytlumaczenie, skoro o tym nie wiadomo. Poprawiliscie zdjecia z ksiedzem, wiec jeszcze przeniescie te z zakonczenia na faktyczny koniec. ;) Poza tym zastanawiajacy jest fakt, ze zdjecia jednego fotografa dodaja dwie osoby. Wytlumacz mi, jaka idea przyswieca takiemu genialnemu rozwiazaniu? ;) Zeby sie pomieszalo? I czy system galerii nie potrafi sortowac dodanych zdjec wg ich nazw i numerow ktore sie w nich znajduja? Wtedy moze takie zdjecia dodawac nawet 10 osob w roznym czasie. Wystarczy na koniec przesortowac i juz jest ok. A tym czasem amatorszczyzna w kazdym calu. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOOLy Re: Fotki z otwarcia hali IP: 195.85.209.* 08.10.07, 12:54 To są zdjęcia robione przez dwie różne osoby, tak ciężko załapać :) He, he aposortowac wg nazw? Różne aparaty różnie nazywają fotki, przyczepiles sie, a ogólnie bzdury wypisujesz:), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 13:12 Oprocz nazywania zdjec jest jeszcze cos takiego jak data i godzina ich wykonania. Wg tych informacji mozna takze sortowac zdjecia, kolego genialny. Cos slaba wiedze masz na te tematy. A co do tego, ze zdjecia sa wykonane przez dwie rozne osoby. No coz, tego nie widac. Wszystkie sa niepodpisane i sa tak samo do dupy. A czy faktycznie przez dwie rozne osoby, nie sadze. Wydaje mi sie, ze klamiesz. Widzialem tam 3 fotoreporterow z gazet, oprocz nich dwoch ludzi z jakims niezlym sprzetem i tylko jednego z jakims pudeleczkiem, i sadzac po beznadziejnej jakosci prezentowanych przez was zdjec, to sa wlasnie jego foty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.centertel.pl 08.10.07, 13:51 Powiedz mi krajz w którym miejscu nie ma ladu ? bo ja jak wchodze na ta stone to wszystko jest dla mnie czytelne . Może Ty nie potrafisz przetwarzac na raz takiej ilości informacji i robi Ci się balagan w glowie. A z tego „goscia” to już wogole nie mogę z twoich wyliczen wynika ze widziałeś 6 osob z aparatami…. Człowieku wal prosto do okulisty … bo na hali to bylo z 20 osob z aparatami (jak nie wiecej) i kilku z kamerami ( nie wpadłeś na to ze ktos może z trybun robil foty) Naprwade ludzie nie rozumiem was ?? chłopaki tu się produkuja jak mogą a wy tylko potraficie krytykować , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 14:46 No coz. U ciebie tez nie do konca dobrze z mysleniem. Jak niby mozna wykonac z trybun zdjecie, na ktorym sa trybuny. :) Jesli nie zrozumiales, to chodzilo mi o fotografow znajdujacych sie w czasie wystepow na parkiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.centertel.pl 08.10.07, 15:03 w tym momecie zmieniasz temat. Ja probuje tylko Tobie udowodnic ze tych zdjec nie musial robic 1 czlowiek bo chyba na wszystkich fotach nie ma trybun!!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.stk-net.pl 08.10.07, 15:19 Ta osoba tylko zmienia temat i krytykuje! Sama pewnie siedzi cały dzień przed kompem i nie ma co robić, a jak ktoś zrobi coś lepiej od niego to się mści. Ja rozumiem że ktoś może mieć inne zdanie czy coś może sie nie podobać, ale nie żeby zaraz być chamskim i wyzywać od "gowna" To pokazuje twoją inteligencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 15:45 Wytykanie konkretnych bledow to jest msciwosc? Gdyby mi nie zalezalo zeby ludzie w Swieciu robili cos dobrego, to wogole bym sie nie odzywal. Zalosc wzbiera jak niekompetentni ludzie, nie znajacy sie na niczym, zabieraja sie za wszystko. Jednemu mama kupila aparacik, drugi ukradl z netu Corela i Photoshopa, a trzeci liznal cos z jakiegos Mambo i postanowili "tera bendziem robic portal!". :) No i robia. Jeden wielki szajs ktory praktycznie nie rozni sie od drugiego smietnika o nazwie swieciak. :) Brawa za determinacje panie i panowie. Determinacja to jednak za malo, zeby zrobic cos dobrego. Trzeba jeszcze okreslic sobie kierunek i sie go trzymac. Trzeba miec specjalistow, ktorzy dbaja o swoje dzialki i troszcza sie o nie tak, jak powinni. Tym czasem jest to tylko wysypisko smieci ktore nie sluzy do niczego innego, jak dublowania tresci znajdujacych sie na stronach Gazety Pomorskiej czy Expressu Bydgoskiego, i wyciaganiu kasy za reklamy od naiwnych przedsiebiorcow, ktorzy zyja w przeswiadczeniu, ze po odwiedzinach na tym smietniku, zwiekszy im sie sprzedaz. :))) Jak kazde jednak male miasto, tak i Swiecie slynie z bylejakosci. Zyjcie sobie w przekonaniu, ze tworzycie cos pieknego i uzytecznego, albo chociaz poprawnego. Powodzenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.stk-net.pl 08.10.07, 16:09 to się nie odzywaj :D z tego co widzę to wszystkie twoje tezy oparte są na przypuszczeniach, nie wiesz kto co ma, ilu robiło zdjęcia, czy reklamy na portalach się sprawdzają, krytyk krytyk i jeszcze raz krytyka pokaż co ty "potrafisz" (na bank się nie pochwalisz znajdziesz tylko nowe argumentów dlaczego byś miał to robić i wiele innych, mamusia kupiła komputer i nauczyła korzystać z klawiatury to piękne, ale szacunku i rozumu nie kupisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.centertel.pl 08.10.07, 18:07 od razu widac ze ten pan lub pani ma poszarpana ambicje ... cos mu w zyciu nie wyszlo i teraz tu sie msci. A czemu "gosciu" juz sie nie odnosisz do twojego watku z iloscia fotografow ?? Zrozumiales w koncu ze bylo ich wiecej niz 6 ?:-) mam nadzieje ze tak!! a co do twoich przypuszeczen ... skad wiesz ze maja piracke oprogramownie? to profesjonala firma ktora zrobila juz kilka niezlych stron np, oksir . Takze waptpie ze maja piraty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 20:37 Co do ilosci fotografow, czytaj uwaznie. Juz o tym pisalem. Strone OKSiRu nazywasz tworem wykonanym przez profesjonalna firme? :D To szajs taki sam jak i "wswieciu". Takie same dziecinne bledy, ktore profesjonalna firma produkowala przez pol roku! :D Ten chlew: tinyurl.com/2vwatp nazywasz niezla strona? Czy ty wogole widziales jak w tych czasach wygladaja strony internetowe? Wake up! Mamy XXI wiek! Zobacz sobie i porownaj do tego kolejnego smietniska, na ktore naciagneliscie OKSiR: www.ochla.pl/ www.duber.com.pl/ www.dgfilm.pl/ www.dobrewnetrze.pl/ www.fitmania.pl/ To tylko kilka, i wcale nie najlepsze, tylko pierwsze z brzegu. Jak przy tym wyglada strona OKSiRu? Jak pierwsze strony www sprzed 10 lat. Napisales, ze ta "profesjonalna firma zrobila juz kilka niezlych stron", no i oprocz OKSiRu niczym innym sie nie pochwaliles. Czyzby wlasnie strona Domu Kultury byla najlepszym dzielem tej profesjonalnej firmy? :))) I to jest wlasnie ta malomiasteczkowa buta. Zrobia byle gowno i zaraz okrzykuja sie profesjonalistami. Gowniarze bez elementarnej wiedzy na temat projektowania, bez zadnych umiejetnosci plastyczno- technicznych, wyprodukuja jeden szajs raz na pol roku, i nazywaja sie profesjonalistami. Zalosne! Kupcie sobie jakiekolwiek ksiazki na ten temat. Poczytajcie matoly o kompozycji, roli barw w przekazie graficznym, sztuce typografii czy elementarnych zasadach reklamy. Pokupowaliscie sobie komputery i myslicie, ze jestescie profesjonalistami? We lbach wam sie poprzewracalo! A co do legalnosci softu. Podaj adres firmy, w koncu jesli dzialalnosc jest zarejestrowana, to nie masz czego ukrywac. Panowie z Business Software Alliance wraz z policja gospodarcza na pewno chetnie sprawdza faktury na Photoshopa, Windows, Office i inne rzeczy, ktore trzymacie na komputerach. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.stk-net.pl 08.10.07, 21:04 (gość) miałeś racje koleś jedzie ale nic swojego nie pokazał - cieniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 22:00 I znowu wychodzi jakie z was glupie bachory. To nie jest licytacja pt. "kto i co lepiej zrobil", tylko chec zwrocenia wam uwagi ze to co robicie, wcale nie jest fajne, a na pewno nie profesjonalne jak to nazywacie. Nie robie zdjec ani tez nie projektuje stron www. Potrafie jednak ocenic co jest dobre, a co jest tandetna szmira w wykonaniu ludzi, ktorzy swoj dorobek zaczynaja od obwolania siebie profesjonalistami. Jesli to wam doda skrzydel, napisze to, co chcielibyscie na swoj temat poczytac. Jestescie wspaniali! Tworzycie piekne projekty, o cudownie ujmujacym przekazie, nadzwyczaj klarowne, czytelne i estetyczne. Dobor barw rzuca mnie na kolana. Subtelnosc form i pomyslowosc w kompozycji powoduje, ze nie moge oderwac wzroku od tego dziela. To co robicie, jest genialne! Tylko tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajz Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 13:19 WOOLy, ale chrzanisz! Przestań bronić tego swojego pseudo portalu, tylko weź się do roboty! Macie tam taki chlew, że aż się nie chce tam zaglądać. Wszystko zrobione bez ładu i składu. Każdy element graficzny zupełnie z innej bajki. Czy wy tam oczu nie macie i nie widzicie na jakim poziomie robi się teraz takie serwisy? Żenada, panie kolego. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 12:49 No koleżanko! To się popisałaś sprawnością swojego mózgu! Dobrze, że cie nie było na tym otwarciu, bo z tak kiepsko działającym organem rozumowania, jeszcze byś zrobiła kupę na środku parkietu! <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.stk-net.pl 08.10.07, 12:54 Wyluzuj wiem ze wam szpital spalili ale co zrobic pech, z tego co slyszalam strona jest ok a zawsze sie znajdzie krytyk :) Widzę że zmienili zdjęcie to potwierdza że fotograf szybko biega :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 13:07 "z tego co slyszalas strona jest ok" Czyli nawet nie wiesz o co chodzi, ani nie potrafisz opiniowac nic na podstawie tego co widzisz, tylko posilkujesz sie innymi. No brawo! Pieknie sie osmieszasz! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.cpe.marton.net.pl 08.10.07, 09:15 kolego dzieki za tak wspaniale zdjecia tylko pogratulowac ..nie mialam okazji byc na tej imprezie ale dzieki Tobie mozna chociaż troszke poogladac zdjec !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 20:17 Do "gościa" słusznie krytykujesz tę stronę jest zrobiona bardzo amatorsko ze słabą znajomością warsztatu PHP. Ale to jedno, każdy kiedyś zaczyna i rozwija się . Myslę ,że za jakiś czas można będzie dokonac oceny faktycznej tej strony. Jak dotąd to chwała ,że ktoś zabrał się do tego i chce coś robic. Tak więc nie obrażajcie się nawzajem bo to nic nie daje. Też bawię się w robienie strony - wymaga to dużo czasu i każdy dzień przynosi coś nowego w warsztacie. Myślmy pozytywnie, bo inaczej nic nie ma sensu. Życzę wytrwałości i uporu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 10:30 Ma wrażenie, że jesteś związany z Qunstem, który niestety nie zarobi na stronie www. OKSiR jak i na stronie hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Ira Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 10:31 Po co się kłócić i tak najlepsze fotki zobaczymy w Czasie. Ich fotoreporter miał najdłuższą lufę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 12:00 ze o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajz Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 12:09 Chodzi mu o wydawnictwo Qnst Tomasików, w którym pracuje między innymi Saldat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam ja Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.centertel.pl 09.10.07, 12:18 no oczywiscie ze o to chodzi ... chlopakom uciekla robota z przed nosa a i teraz sie wyrzywaja na forum.. nasuwa mi sie tylko jedno slowo "zal" czas sie pogodzic z przegrana panowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajz Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 12:30 Wydaje mi się, że może być im żal, że wy to robicie. Ale tylko z tego powodu, że dzięki waszym produkcjom Świecie będzie się ośmieszać. Niestety, strony które robicie są deliaktnie mówiąc niefajne. I dla potencjalnych gości tego miasta, wizytówka w postaci stron www w waszym wykonaniu, to kompromitacja. Tak jak napisal "gosc", nie macie żadnych umiejętności ani wiedzy, żeby zrobić to chociażby prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 12:24 Patrzac na ich produkcje, mysle za maja czym sie zajmowac zamiast prowadzenia dyskusji z takimi niedorozwojami jak wy. :) I chyba nikomu z nich nie jest zal, ze nie robia strony www oksiru czy hali, jak napisal koles wyzej. Jestem pewny, ze klienci dla ktorych pracuja, placa zdecydowanie lepiej niz oksir czy hala za te beznadziejne www. Fajnie, ze wpadles na pomysl, zeby podac nazwe tej firmy. Teraz moge wam podac adres ludzi zdecydowanie wam blizszych, od ktorych mozecie sie uczyc. Popatrzcie sobie jak sie projektuje www.qnst.pl/oferta.html Jak widac, nawet w tak malym miescie mozna robic cos dobrze. W przeciwienstwie do was, ktorzy sie nazywacie profesjonalistami. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Fotki z otwarcia hali IP: *.centertel.pl 09.10.07, 12:39 strasze podrazniona ambicja... skonczcie juz wylewanie swoich smutkow i zali . Koles zostawil tylko link do zdjec a wy zrobiliscie z tego operacje "Zbrechtac z blotem portal wSwieciu.pl" Odpowiedz Link Zgłoś
muminek_zalogowany Fotki z otwarcia hali!! 09.10.07, 15:06 Niech każdy z nas tworzy jak tylko potrafi, W końcu nie musi każdemu w gust trafić. Zanim jednak zdobędzie laury w zawodowstwie, Musi się niestety pomęczyć w amatorstwie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś