Dodaj do ulubionych

Męczę Finanse

09.02.12, 13:01
Ostatnio dostałam jakby przebudzeniasmile i wiem, ze musze zmienic cos w swoim zyciu zawodowym. Bo jest mi coraz trudniej finansowo, a w pracy nie zapowiadaja sie ani podwyzki ani awanse. Jedynie cięcia kosztów.
Jaka będzie moja sytuacja finansowa w kazdym kwartale roku?
1-7 monet
2-Gwiazda
3-Umiarkowanie
4-As Monet
Dopytałam czy sie poprawi- Rycerz Buław
Czy zmienię pracę- 6 buław, 8 mieczy dociagnełam Swiat
No trochę przeraża mnie wizja zmiany pracy, choc to koniecznosc.
Obserwuj wątek
    • baba_potwor Re: Męczę Finanse 09.02.12, 16:08
      Tak się zastanawiam, czy 7 monet nie oznacza opóźnień w wypłacie pensji. Dwa kolejne kwartały bez wielkiej biedy, ale i bez szału, dopiero w czwartym szansa na wzrost zarobków. Świat może oznaczać konieczność szukania zatrudnienia poza miejscem zamieszkania, może nawet za granicą.
      • czu-jka Re: Męczę Finanse 09.02.12, 19:40
        No własnie na razie nie spodziewam się, żeby były jakieś opóźnienia. Do tej pory się to nie zdarzało, żeby pieniądze wpłynęły poza terminem. Nie myślałam o pracy za granicą, choć być może w dłuższej perspektywie, kto wiesmile
        • mrgodot Re: Męczę Finanse 09.02.12, 20:52
          1-7 monet
          2-Gwiazda
          3-Umiarkowanie
          4-As Monet
          Dopytałam czy sie poprawi- Rycerz Buław
          Czy zmienię pracę- 6 buław, 8 mieczy dociagnełam Swiat

W pierwszym kwartale raczej będziesz bazować na tym co masz na koncie i co na bieżąco dostajesz. 7 Monet mówi też o lokatach albo konieczności ich naruszania. Więc różowo nie będzie ale na szczęście I kwartał niedługo się skończy.
          W II może być szansa na proprawę albo nawet jakiś prezent od losu - Gwiazda to może być również wygrana. Albo jakaś korzystna okazja, dzięi której podreperujesz budżet.
          III kwartał bardziej spokojny. Jeśli byś miała wcześniej problemy finansowe to powinno się wszystko wyprostować i poukładać. W IV znowu jakieś możliwości finansowe, które mogłabyś wykorzystać ale trzeba by po nie sięgnąć.

Pytasz czy zmienisz pracę - ale to tylko od ciebie zależy.
          Jakbyś zdecydowała się zmienić pracę albo szukać dodatkowej to miałabyś niezły klimat od wiosny. Ale to ty musisz chcieć i wtedy jest sens zadawać pytanie.
          Rycerz Buław niesie zmiany ale i podróże, wyjazdy, dojazdy. No i ten Świat.
          Czujko, Królowa Mieczy też kiedyś się zastrzegała, że nie wyjedzie smile
          Ale wcale nie musi to być wyjazd za granicę. Sama się zastanów czego tak naprawdę pragniesz w sprawach zawodowych.
          • czu-jka Huj.ia z grzybnią 09.02.12, 21:14
            Aj, Dziewczyny.
            Włąsnie się dowiedziałam, ze musze wyprowadzić się z mieszkanie które wynajmujemy ze znajomymi. Teraz ceny są tak wysokie, że nie znajdziemy nic w tak okazyjnej cenie jaką mamy teraz. Jestem załamana. Piję wino, płakać mi się chcę. Teraz już nie mam wyjścia, bo będę gryzła parapet. W pracy dowiedziałam się dziś, że będzie druga fala zwolnień. Ech, jak się wali to się wali.
            No to zdrowiesmile
            • mrgodot Re: Huj.ia z grzybnią 09.02.12, 21:25
              No to pech! Współczuję ale ta Gwiazda to może jakaś okazja będzie. A II kwartał już niedługo.
              • czu-jka Re: Huj.ia z grzybnią 09.02.12, 21:29
                Oby Godotko, jak położyłam na każdy miesiąc kilka dni wcześniej to wyciągnęłam najgorsze karty w całej taliismile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka