Dodaj do ulubionych

porodówka w świeciu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 15:59
Kobietki jakie są wasze wrażenia i porady po porodzie w świeckim szpitalu.
Piszcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: aniol Re: porodówka w świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 22:38
      zwiedziałam (na kursie szkoły rodzenia) świecką porodowkę i szczerze
      to jest całkiem całkiem - nie mam wprawdzie porównania, bo nie wiem
      jak wyglądają inne porodówki i sama nie rodziałam (jeszcze) ale w
      naszym szpitalu da się "wyżyć" - sa 3 "stacje",obok łazienka i
      prysznic (po remoncie), można skorzystac z piłek i worków... nie
      jest źle... ale z opini kolezanek które rodziły w świeciu to opieka
      jest lekko mówiąc "niebardzo" ;/ i to martwi...
    • Gość: gosc Re: porodówka w świeciu IP: 83.238.146.* 24.03.08, 21:43
      Rodziłam w świeckim szpitalu ponad rok temu. W zasadzie było wszystko ok.
      Jedynie zszokowała mnie jedna położna: miała dłuuugie tipsy... jak dla mnie to
      nieporozumienie, no i chyba trochę niebezpieczne. Sala porodowa to nie jest
      rewia mody.
      • Gość: facet Re: porodówka w świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.08, 22:12
        A moje dziecko prawie udusili ci nieudacznicy !!!!! dodam tylko ze położna
        chciała być mądrzejsza od lekarza
    • Gość: schwarzenegger Re: porodówka w świeciu do vvv IP: *.swc.vectranet.pl 27.03.08, 00:25
      a ja bardzo chętnie tu urodzę ;] musicie sie o wszystko kłócić? nie ma
      pozytywnych stron tylko same negatywne tak? heh mentalność świeciaków jest żenująca
      • Gość: aniol Re: porodówka w świeciu do vvv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 21:53
        ja chodze na szkołe rodzenia do nas do szpitala i to jest to co moge
        polecic bo naprawde fajne jest - i połozna i zajęcia i w ogole...ale
        jak bedzie na oddziale to trzeba samemu przezyć, raczej nie słucham
        opini innych - po szkole rodzenia wiem, ze ten ból porodu trzeba
        zniesc (nie 1 i nie ostatnia bede rodzic) a to nie oznacza zeby od
        razu sie drzec i robic zamieszanie - inne kobiety tez sie denerwują
        słysząc takie rozdarte rodzące...i podobno zazwyczac w ten sposob
        zachowują sie te co juz kiedys rodziły (wieloródki),ehh
        • Gość: ta, która nie wie POROD IP: *.ip.netia.com.pl 03.04.08, 20:24
          szkoda, ze watek tak szybko obumarl.... w koncu nie halo bylob sie przy takim
          temacie wyzywac albo sugerowac kto z kim zrobil sobie dziecko wiec po co go
          rozwijac... ale drogie doswiadczone i skomputeryzowane mamy!!! pomozcie czasem
          tym mniej doswiadczonym!! pozdro dla wszystkich oczekujacych ;DD a moze zalozymy
          watek ciezarowek swieckich?? np jakich lekarzy albo polozne polecacie??
          • czarna2008 Re: POROD 19.04.08, 23:22
            Hej dziewczyny! Mam pytanie. Czy w świeciu jest szkoła rodzenia?
            Jeśli tak to proszę ojakieś namiary!
            • Gość: ta, która nie wie Re: POROD IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.08, 13:02
              swiecie.nowyszpital.pl/Szkola_Rodzenia__43.html prosze bardzo i
              pozdrawiam!! CIEZAROWKI-LACZCIE SIE!!!
              • czarna2008 Re: POROD 20.04.08, 14:33
                Dzięki za pomoc i pozdrawiam! A kiedy Wy ciężaróweczki rodzicie i w
                jakim szpitalu? Ja mam termin na 28 lipca.
                • Gość: ta, która nie wie Re: POROD IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.08, 16:32
                  ja dopiero na koniec pazdiernika, ale ze pierwsze to juz przygotowuje sie pelna
                  para ;D ciesze sie ze jest choc malenki odzew na moje haslo ;P teraz czekam na
                  2. wizyte u lekarza i 1. u poloznej ;O mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. a u
                  dr Gmitrzaka przezrazily mnie wlasnie kolejki wiec teraz dr Krakowiak na fali ;P
                  • Gość: mika Re: POROD IP: *.swc.vectranet.pl 21.04.08, 08:15
                    hej ja napewno urodze w swieciu mam termin na 23 pazdziernika moim lekarzem
                    jeszt dr Szolginia uratowal mi pierwsze dziecko i teraz tez do niego chodze hoc
                    pałożne jak pamietam były straszne mam nadzieje ze to akorat sie zmieniło
                    pozdrawiam was mamuski
                    • Gość: ta, która nie wie Re: POROD IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.08, 16:34
                      teraz sie boje jak napisalas o tych poloznych o_O. bo wlasnie chcialam zapytac
                      jak wrazenia co do ich opieki?? jak ma ktos jakies swieze info na ten temat bede
                      wdzieczna i nasz klan Ciezarowek pewnie tez ;DD pozdro Mamuski!!
                      • czarna2008 Re: POROD 21.04.08, 18:54
                        Co do położnych to mogę Ci napisać, że chyba minęły się z
                        powołaniem. Jak leżałam na ginekologii to traktowały mnie i inne
                        pacjentki gożej niż psy w schronisku. Tak było przynajmniej w
                        ubiegłym roku. I wątpię żeby teraz coś się zmieniło.
                        • Gość: ta, która nie wie Re: POROD IP: 83.238.144.* 21.04.08, 20:24
                          no to porazka...tak podejrzewalam,bo ostatnio jak chcialam zeby mi polozna
                          zalozyla karte ciazy to najpierw zapytala czy bylysmy umowione (co jest lekkim
                          absurdem skoro maja swoje godz "urzedowania")a potem powiedziala ze pracuje do
                          13:30 (bylam przed 13.) i juz mnie nie przyjmie bo konczy prace. nie ma to jak
                          podejscie do pacjenta ;/ mam nadzieje ze chociaz obecnosc mojego meza przy
                          porodzie jakos na nie wplynie...
                          • Gość: maja Re: POROD IP: *.swc.vectranet.pl 22.04.08, 10:30
                            ja szczerze mowiac to sie boje bo kiedy rodzilam pare lat temu i poprosilam
                            polozna o cos przeciw bolowego to powiedziala mi ze to nie bol zeba i ma bolec a
                            kiedy jej odpowiedzialam na to w dosadny sposob odpowiedziala mi ze niedoroslam
                            do porodu a mialam skonczone 21 lat teraz mam nadzieje ze te wredne suk... juz
                            nie pracuja bo rodze w pazdzierniku pozdrawiam was mamuski
                            • Gość: ta, która nie wie Re: POROD IP: 83.238.144.* 22.04.08, 21:35
                              to sie moze spotkamy na porodowce z maja i mika ;D wytrwalosci dziewczyny!!! i
                              piszcie co was dreczy i meczy w tym temacie pozdro!
                              • czarna2008 Re: POROD 26.04.08, 16:36
                                Wiecie może czy do porodu rodzinnego w Świeciu potrzebne jest jakieś
                                zaświadczenie ze szkoły rodzenia? I gdyby podczas porodu wynikły
                                jakieś komolikacje to czy w tym szpitalu mają odpowiedni sprzęt do
                                ratowania życia noworodków???
                                • Gość: ta, która nie wie Re: POROD IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.08, 12:06
                                  do porodu rodzinnego to chyba najwazniejsze sa checi. mam nadzieje, ze nie jest
                                  przeszkoda ze np. tatus nie uczeszczal. a co do ratowania zycia to pewnie jakis
                                  inkubator. na wiecej bym nie liczyla. chyba najlepiej zapytac polozna. pozdrawiam!!
                                  • czarna2008 Re: POROD 30.04.08, 19:02
                                    Mam jeszcze takie pytanie. Co trzeba wziąć ze sobą na porodówkę
                                    oprócz ubranek dla dzidziusia? Chodzi mi o jakieś przybory do mycia
                                    i inne takie? Pozdrowienia dla wszystkich ciężarówek!! ps. kto rodzi
                                    w lipcu?
                                    • Gość: ika Re: POROD IP: *.swc.vectranet.pl 09.05.08, 11:05
                                      a kto rodzi w pazdzierniku???
                                      • monaliska1985 Re: POROD 09.05.08, 13:10
                                        a kto rodzi w maju? ja na wtorek mam zaplanowana cesarke .a w
                                        poniedzialek mam sie juz zjawic na oddzial.
                                      • Gość: ta, która nie wie Re: POROD IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.08, 19:47
                                        jaaaa!!!!!! ale na samym koncu, tzn 31. przynajmniej takie sa zalozenia ;DD a
                                        byle mamy to juz z internetu nie korzystaja zeby nam cos
                                        podpowiedziec/opowiedziec?? ja rozumiem kaszki, pieluchy ale nie samym dzieckiem
                                        czlowiek zyje ;))
                                        • monaliska1985 Re: POROD 10.05.08, 15:49
                                          to chyba sie nie spotkamy bo ja juz w poniedzialek na oddzial musze
                                          sie zjawic. ojojoj coraz bardziej sie boje.
                                          • Gość: ta, która nie wie Re: POROD IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.08, 18:00
                                            hehe no na pewno nie, bo ja odp do "iki" ze tez w pazdierniku rodze ;D ale za
                                            Ciebie trzymam kciuki. badz dzielna i zycze pieknego zdrowego dzidzia!!
    • Gość: ciężarówa Re: porodówka w świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.08, 20:06
      patrzcie dziewczyny co znalazłam.moze to nam troche rozjaśni sytuacje.
      pozdrawiam wszystkie ciężarówy!!! www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
      • Gość: ciężarówa Re: porodówka w świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.08, 20:07
        no i wpiszcie Świecie oczywiście ;DD
        • czarna2008 Re: porodówka w świeciu 16.05.08, 09:20
          Z tego co wyczytałam to chełmińska porodówka wydaje się lepsza niż
          ta w świeciu i tam będę rodzić. A jakie są wasze opinie na ten temat?
          • monaliska1985 Re: porodówka w świeciu 20.05.08, 16:18
            porodówka w świeciu, jak i opieka w trakcie porodu jak i po jest
            rewelacyjna, naprawdę polecam.
    • Gość: tralala Re: porodówka w świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 21.05.08, 23:21
      Nie znam porodówki w Swieciu, ale jeśli piszecie o opcji " rodzić po
      ludzku", to Wam napiszę, że oba porody miałam w Bydgoszczy w
      Szpitalu Miejskim. Miałam usg tuż przed, żeby sprawdzić ewentualność
      możliwych powikłań, obejrzeliśmy oddział, mogłam wybrać przebieg
      pierwszego etapu ( basen, sala na solo, sala z innymi ), potem
      rozmawialiśy, czy chcę urodzić we wodzie, czy nie. Mąż dostał
      śniadanie i obiad, byliśmy sami, miałam piłki, gąbki, położna
      ustaliła ze mną ilość środków przeciwbólowych, z mężem czytałam,
      grałam w karty, pani do nas zaglądała, podczas porodów był lekarz
      (!) , rozmawiał z nami, mąż aktywnie mógł uczestniczyć bez żadnych
      szkoleń, potem był czas na zdjęcia, miałam dwuosobowy pokój.
      Pielęgniarki super. Pozdrawiam p. Alicję! Dziecko miałam cały czas
      przy sobie. W roku , gdy miałam pierwszy poród szpital miał I
      miejsce w Polsce w konkursie rodzić po ludzku! To nie bajka, było
      super. Było, a nie wiem, jak jest teraz, bo minęł kilka lat.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka