IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 08:37
PKS w Świeciu funkcjonuje jak chce. Kierowcy nie trzymają się
rozkładu jazdy, ciągłe opóźnienia i ich arogancja doprowadzają
pasażerów do szału. Poza tym znowu wycofali z rozkładu jazdy
kolejne autobusy, a ceny biletów jednorazowych poszły w górę. Od
stycznia wzrosną też ceny biletów miesięcznych. Poczekalnia (jeśli
można to tak nazwać) to chyba jakieś nieporozumienie. I te panie
sprzedające miesięczne z papierosem w ustach...Dla tego
przedsiębiorstwa czas chyba stanął w miejscu. Panie kierowniku, to
PKS jest dla pasażerów, a nie odwrotnie
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: PKS IP: 212.160.87.* 02.12.08, 13:40
      NAJLEPSZ JEST DYZURKA :)
      INFORMACJE PRZEZ LUFCIK :) ZAJEBIOZA JAKAS.
      • Gość: paradoks Re: PKS IP: *.swc.vectranet.pl 02.12.08, 20:54
        Najgorsze są te połaczenia w weekendy dla studentów dojeżdzających
        do Bydgoszczy!! Jeden autobus o 6 rano na dodatek jadący z
        grudziądza i do połowy zajęty!! i wszyscy się do szkoły nie zabiorą
        bo kolosalne kolejki zawsze! a następny jedzie bez sensu jeden po
        drugim 7:10 i 7:20. PARANOJA! Zamiast podstawić autobus ze Świecia
        po 6?!wzszyscy by sie zabrali i PKS by zarobił! A oni wola podstawić
        autobus na jakąs wioske którym jadą 2 osoby!
        • Gość: alamo Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 21:29
          I często im sie autobusy psują. Złomami jeżdzą, czasem aż strach do
          tego wsiąść bo nigdy nie wiesz, czy dojedziesz do celu.
          • Gość: Jolka Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 21:36
            Ja bym wszystko zniosła, ale kierowcy rozmawiajacy przez telefon podczas jazdy
            lub wysyłajacy smsy to juz przesada.
        • Gość: MMMM Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 21:31
          "Uwielbiam" ten moment, kiedy pani w czerwonych włosach sprzedaje bilety
          miesięczne dmuchając dymem papierosowym w twarz klientów.
          Poza tym arogancja kierownika również pozostawia wiele do życzenia.
          Co do kierowców, to najbardziej niemiły jest "BinLaden", który podobno przeszedł
          teraz na miejskie. Współczuje tym babciom, które jeżdżą na badania do szpitala.
          • Gość: jj Re: PKS IP: 212.160.87.* 03.12.08, 06:19
            w miesjkich to lubilem kolesia podobnego do Dudka
            bo fajne ksiazki pod szpitalem na postoju cytal, no i taki przyjazny pasazerom
            czego zycze kierowcom z pekaesow
            • Gość: HA Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 21:52
              To co się dzieje w Świeckim PKSie jest po prostu śmieszne! Kierowcy
              mają swoje własne prawa! Szkoda że chociaż trochę nie starają się
              wczuć w sytuacje pasażerów! Oni siedzą w swojej kanciapie, popijając
              ciepła herbatkę i jeszcze mają czelność śmiać się z tego, że pchamy
              się do tych nienadajacych się do użytku autobusów!To świadczy tylko
              o nich samych... A mi jak i większości użytkowników świeckiego PKSu
              brak na to wszystko słów...
              • Gość: mrinrin Re: PKS IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.08, 23:31
                Wy tu gadu, gadu o Świeckim PKS - ie, a co powiecie na PKS z Grudziądza? Jest
                jeszcze gorzej!Do autobusów z Grudziądza strach wsiadać,a kierowce są jeszcze
                bardziej gburowaci niż Ci ze Świecia!
              • Gość: Tom Re: PKS IP: *.gprs.plus.pl 06.12.08, 23:33
                Zgadzam się z przedmówcami odnośnie: pani z fają w ustach,
                arogancji, syfu, gratobusów, drożejących biletów mimo wycofania
                kilku kursów i wciąż taniejącego paliwa, śledziojeździe (czyli
                leżeniu na drzwiach w upchanym gratobusie).
                Jest też druga strona medalu i pytania: kto gryzda i drze siedzenia
                w gratobusach? Kto gryzda po ścianach w "poczekalni"? Kto drze ryja
                w gratobusach jak najęty, że świętego by ruszyło?
                Moim zdaniem dopóki w Świeciu nie będzie konkurencji dla PKS-u z
                prawdziwego zdarzenia - jak choćby w Grudziądzu - będziemy tańczyć
                jak zagra PKS. Pozdrawiam.
                • Gość: ala Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 23:39
                  W końcu nie na darmo nazywają te napchane do granic możliwości
                  autobusy "bydłowozami". Tylko jest jeszcze kwestia bezpieczeństwa w
                  tych pojazdach. Czy policja się tym nie zainteresuje? Bo czasami się
                  zastanawiam, czy kierowca widzi cokolwiek, skoro pasażerowie stoją
                  na przedniej szybie?????????????????
                  • Gość: anonim Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 01:57
                    Nie czepiałbym się tak kierowców.Tutaj trzeba zrobić porządek z kierownikiem i
                    jego świtą.
                    • Gość: Tom Re: PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 05:40
                      Dowód na spóźnienia? Bardzo proszę. Dziś - niedziela 7.12 - autobus
                      relacji Świecie - Bydgoszcz powinien odjechać z peronu 7 o godzinie
                      5.30 rano. Odjechał w rzeczywistości o 5.35. Może się czepiam, bo
                      przecież, co to jest 5 minut? Kierowca nadrobi na trasie. Jednak
                      pasażerowie stali dłużej na dworze. Szczęście, że nie ma mrozu.
                      • Gość: pasażer Re: PKS IP: *.swc.vectranet.pl 07.12.08, 11:58
                        Wszelkimi pekaesami jeżdżę w sumie już ponad 3 lata codziennie od pn do pt. To
                        tak tytułem wstępu.
                        Najpierw może zajmę się powyższym wpisem Toma - 5 minut to nie jest spóźnienie i
                        takiego czegoś nie powinno się zarzucać pksowi. Prędzej czy pozniej staniesz
                        przed sytuacją, że na peronie zjawisz się o godzinie 5:32 i co wtedy nie
                        ucieszysz sie ze autobus jeszcze tam stoi? Raz spóźnił mi się autobus o 6:00 do
                        grudziądza (świecki autobus), przyjechał o 6:35 to aż mi potem głupio było po
                        tym jak wjechałem kierowcy na psyche. Cóż ktoś kto reprezentuje musi oberwać za
                        takie cos. Prawda jest taka, że 95% kursów jeździ bardzo zgodnie z rozkładem a
                        opóźnienia najczęściej wynikają z sytuacji na drodze.
                        Co do tzw. "gratobusów". Autobusy PKS Bydgoszcz to są mercedesy w porównaniu do
                        innych firm tej branży z naszego regionu tzn toruń grudziądz chojnice. Wyjątki
                        są rzecz jasna i to dużo. W grudziądzu jeżdzą takie padła (jakieś 80% taboru) że
                        historia ale jeździ też piękna czerwona scania jakiej nie doświadczycie w
                        relacjach po naszym powiecie realizowanych przez pks bydgoszcz. Tylko że to jest
                        wyjątek. Polecam obejrzeć:
                        www.autobusik.com/pksbydgoszcz/
                        Powiedzmy sobie szczerze, wielokrotnie można przejechać się ładnym neoplanem czy
                        manem. Autosany są mniej wygodne ale w środku jest dość czysto. I od razu tutaj
                        mówie jeżeli na własne oczy zobaczę w autobusie jak ktoś gryzda po siedzeniu,
                        rozcina nożem siedzenie lub w inny sposób dewastuje autobus i jeżeli powezme
                        wiadomość o tym gdzie taka osoba mieszka może być pewna, że wracając do domu na
                        całej wielkości drzwi swojego mieszkania zobaczy ogromnego chu...a namalowanego
                        jak najbardziej jaskrawym trwałym sprayem.
                        Ranny dojazd do bydgoszczy jest ustawiony w pks bydgoszcz strasznie
                        nieekonomicznie i wszystkie powyższe sugestie na ten temat są uzasadnione.
                        Pozdrawiam niskiego siwego kierowce głównie neoplana B333 co widząc w lusterku
                        że biegne za autobusem na wyjeździe z dworca ślicznie i mocno dodał gazu.
                        Powiedz mi kiedys stary frajerze ze nie masz wydać to bedziesz do pksu
                        zapierd...lal po te 5 groszy.
                        Pozdrawiam (ale już nie ironicznie) niskiego młodego dość wątłego kierowce
                        liderka ma chyba tez wąsik o ile dobrze pamietam - bardzo w porządku facet - nie
                        kleił głupa że mnie nie zna i nie wie ze 2 lata jeżdze tą trasą na miecha tylko
                        umożliwił mi dojazd do świecia jak zagubiłem bilet.
                        • Gość: ala Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 12:30
                          Może 5 minut to rzeczywiście nie jest spóźnienie, ale jeśli sytuacja
                          powtarza sie codziennie to szlag mnie trafia. Kierowca siedzi sobie
                          w ciepłej dyżurce, popija kawusię i ogląda serial w telewizji a
                          pasażerowie marzną. I nie obchodzi go to, że pada, jest mróz itd.,
                          itp. W końcu pasażrowie poczekają! Tylko ciekawe, czy inni ludzie
                          też mogą zaczynać pracę o której chcą?
                          • Gość: Tolerancyjna Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 14:49
                            Niekiedy 5 minut to bardzo duzo! Zwłaszcza kiedy śpieszy się ktoś na
                            następny autous czy pociąg!
                            No i niestety muszę potwierdzic to, że kierowcy bezczelnie
                            przyśpieszają kiedy widzą,że ktoś biegnie do autobusu z nadzieją,że
                            jeszcze się zmieści!!!
                            • Gość: Olo Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 16:08
                              Ktoś wyzej napisal o kierowcach z Grudziadza. Kiedy mam wsiąśc do autobusu z
                              napisem PKS Grudziadz, robi mi sie niedobrze. Faceci czepiaja sie za kazdym
                              razem, sa bardzo niemili, a bywa że wulgarni.
                              Potwierdzam tez informacje o czerwonowlosej pani, ktora miesieczne sprzedaje z
                              papierosem.Wstyd!!!!!!
                              • Gość: jj Re: PKS IP: *.tvk.torun.pl 07.12.08, 18:02
                                krotka pilka:
                                pani pali
                                ma przestac
                                nie chce ?
                                do szefa, zlozyc zazalenie
                                palimy w wydzielonych miejscach, a jak sie ne podoba to wyjazd

a jak jescze nie pomoze - to moze pare zdjec, i do gazety :)
                                dziala :))
                                • Gość: a właśnie! Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 12:45
                                  również proponuję zrobić kilka fotek palącej pani sprzedawczyni
                                  biletów i od razu z tym na forum świeckie lub do gazety. Nie ma co
                                  czekać na reakcję kierownictwa tak samo zepsutego.
                                  • Gość: paula Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 15:40
                                    co do rudej pani sprzedajacej bilety- jest bezczelna! jak widze ten
                                    jej wyraz niezadowolonej twarzy to mam juz wszystkiego dosyc!
                                    wszystko z wielka łaska...jakby pracowala tam za kare! prace nalezy
                                    szanowac, a przede wszystkim klientow dzieki, ktorym ma pani co do
                                    gara wlozyc! co do kirowcow...totalny brak kultury(oczywiscie sa
                                    male wyjatki). nawet dzien dobry nie potrafia odpowiedziec!!!
                                    • Gość: kam Re: PKS IP: *.swc.vectranet.pl 09.12.08, 19:15
                                      Ja nie wiem co się dzieje z tym PKSem autobusy przyjeżdżają jak chcą a jak się spóźni pół godziny, a się stało w mrozie to słychać tylko, że powinien mieć przerwę. Czy to moja wina, że on nie miał przerwy. Na PKS w Bydgoszczy to nawet nie zapowiadają już opóźnienia autobusu bo po co.... od stycznia bilety idą w górę, chyba nie przez ceny paliwa? Ciekawe jak to przełoży się na punktualność PKS
                                      • Gość: Ciekawa Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 11:03
                                        Czy ktoś wie jak duże będą podwyżki cen biletów miesięcznych???
                                      • Gość: xd Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 14:44
                                        dziwi mnie jedna zecz. ze pks tak zle funkcjonuje ledwo zipie skoro maja malo
                                        autobusow!!!!!!!!!!skoro malo jest kursow to zawsze bedze malo ludzi korzystac z
                                        tego i take cos sie wlasnie zamyka(pks) . w wileu krajach zachodnich jezdzi w
                                        pip ludzi autobusami podstawiaja kolejne i im sie to oplaci a w polsce jest to
                                        nie rentowne??? dziwne podejscie tu maja heh.moze by tak ceny za bilet w dol????
                                • Gość: agusia Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 12:47
                                  A młodzież to co?? Może nie palą w poczekalni?
                                  Ile razy widzę jak gó...arze siedzą tam z fajką a nawet z piwek!
                                  Już nie wspomnę o tym że piją nawet w autobusie ;/
                                  Oskarżacie ludzi a sami nie jesteście lepsi?? ;/
            • Gość: MmMmMmMm Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 07:03
              PKS swiecki zatrudnia panie skrajnosciowe.Wstyd dla PKS-u.Pani
              pracująca w dyspozytorni na bazie autobusowej ,bardzo lubi sie
              obnosic i pokazywac jaka to ona jest kobieta z faja w gebie,stojąca
              z kierowcami przed dyspozytornią.Widok upodlający i urągajacy nie
              dla niej tylko dla PKS-u.Nastepna pani mloda sprzątaczka w
              czerwonych wlosach...lubi sprzątac autobusy, tym bardziej jak ktory
              kierowca jest w srodku.Inna pani lubi patrzec gdzies tam mając kolo
              siebie towarzystwo meskie a w szczegolnosci jednego tego samego
              kierowce,zeby byl mlody...To co sie dzieje w kaciapie na dworcu
              autobusowym w godzinach bardzo poznych kiedy kierowca konczy
              prace,,,lepiej nie pisac.Jest cisza nie ma ruchu.Milcze,ale az język
              świerzbi.
              • Gość: JJJJJ Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 06:08
                Sprzątaczka która miała czerwone włosy ,przefarbowała je na biało-żółto,żeby nie
                była rozpoznawana w prywatnym aucie kierowcy.SPRZĄTACZKO opanuj się ,to stary
                facet,żonaty....brak slow na CIEBIE.Nie Ty pierwsza i ostatnia jesteś.....
                • Gość: Sylwia Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 06:16
                  Włosy ma ,ta sprzątaczka raz jasne , raz czerwone a tylko po to by ją nikt nie
                  rozpoznał i myslał ze zawsze to inna osoba.Ale ryjka nie da się przefarbować,bo
                  z takim wykształceniem sponsora nie znajdzie,a jedynie zwykłego kierowce i to na
                  dodatek starego.....fujjjj....żygać się chce,bo na tej bazie dzieją się żeczy
                  takie ,że każda myśli ze jest jedna ,jedyna tego samego kierowcy,którego zawód
                  wychodzi poza bazę PKS...........
        • Gość: Patty Re: PKS IP: 93.91.221.* 30.06.09, 18:45
          co do tego dodatkowego autobusu po 7 w wioskach to sie z tobą nie
          zgodzę bo akurat jest tam potrzebny. Jeżeli ten pierwszy wystawią
          np. miejski(a częto tak bywa) to te wioski będąc nastymi
          przystankami na trasie nie mają szans wsiąść o tego autobusu tym
          bardziej że to jest autobus którym ludzie chcą dojechać do świeckich
          szkół na godz.8 więc można sobie wyobrazić jak jest przepełniony.
      • Gość: lemon Re: PKS IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 23:02
        Odnośnie informacji przez lufcik, to w większości wypadków są pytania o zwykłe,
        planowe godziny odjazdu, a rozkład jazdy wisi nie od parady, świecka mentalność
        taka, że ludzie nie potrafią czytać ;)
        • Gość: gosc Re: PKS IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.08, 17:17
          Brak umiejętności czytania, to nie jest mentalność.
          Mentalnością można nazwać co najwyżej niechęć do czytania.
          • Gość: agusia Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 12:53
            Nie zgodzę się co do tego planu rozkładów jazdy.
            Jeżdżę już pskem 3 lata i wiem kiedy jedzie i gdzie jaki autobus.
            Ale gdybym była pierwszy raz na świeckim pksie to na pewno nie wiedziałabym o
            której mam autobus. Oczywiście do dużych miast oki... Ale np do mojej wioski...
            jastrzębie. Wiem że mam 3 autobusy ;p No ale na tablicy tego nie ma. Skąd mam
            wiedzieć że autobus jadący do błądzimia jedzie akurat przez jastrzebie? Przecież
            równie dobrze może jechać przez bukowiec. ;/
            • Gość: mariola Re: PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:45
              ja dojezdzalał do swiecia do szokły i to co sie dzieje na Świeckim
              pks to jest tragedia..nie mowie juz o czystosci bo na to musza byc
              pieniadze a wiadomojak jest ale obsługa pks to wielki dno nie wiem
              skad ci ludzie sie wzieli mysle czasami ze gdzies ze smietnikach i
              po prostu chca sie w taki sposob dowartosciowac...kierowcy chyba ze
              sa tak nieszczesliwi ze wyzywaja sie na ludziach i innych kierowcach
              na drodze (oczywiscie nie wyszyscy) za mojego czas najgorszy był ten
              bez palcow..znaczy z pacami ale jakos wygiętymi..a na puls
              zdecydowanie jest te mały rudawy bardzo sympatyczyny widac ze sie
              cieszy zyciem
    • Gość: szog Re: PKS IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.08, 13:39
      bo na tym rozkładzie się rozczytać to trzeba być naprawde specjalistą od rozwiązywania zagadek
      • Gość: T Re: PKS IP: *.gprs.plus.pl 02.01.09, 18:48
        Dziś - 2. 01 - autobusy PKS jeździły jak w sobotę (bo dziś uczniowie
        mają wolne), mimo, że dziś był piatek - dzień powszedni. Od
        dyrektora PKS w Świeciu usłyszałem, że decyzje w tej sprawie podjęto
        na wyższym szczeblu i że mogłem przeczytać o tym w oknie dyżurnego
        ruchu lub na stronie internetowej. Być może mogłem, ale nie byłem na
        dworcu i - poza pracą - nie mam dostępu do neta, wię nie
        wiedziałem.
        Z drugiej strony dziwi mnie postepowanie PKS, bo przecież nie
        wszyscy podróżni to uczniowie. Co z tymi, którzy jechali do pracy?
        Druga sprawa to ceny biletów miesięcznych, które zarówno w grudniu
        jak i w styczniu nie rózniły się od innych miesięcy, mimo świąt i
        dwóch tygodni wolnych od szkoły. Nie wspomnę już o cenie paliwa,
        które lawinowo leci w dół.
        Nie pytam, do czyjej kieszeni idą zyski.
        W tym roku robię prawko, więc w końcu uwolnię się od pomysłów PKS-u,
        który cały czas myśli, że żyjemy w Komunie i to głębokiej.
        • Gość: gosc Re: PKS IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.09, 19:14
          > W tym roku robię prawko, więc w końcu uwolnię się od pomysłów PKS-
          > u, który cały czas myśli, że żyjemy w Komunie i to głębokiej

Bardzo się mylisz. Właśnie za komuny PKS trzymał się dobrze (dużo
          tras, dużo autobusów). Pamiętam kiedy jako dziecko jechałem do
          Deczna autobusem. Pogoda była kiepska, więc chętnych "0". Autobus
          zawiózł mnie jako jedyną osobę! Teraz to by było nie do pomyślenia!
          Dzisiaj, jak tylko kalkulacje kogoś wyżej przewidują mało zapełniony
          autobus, to się kurs odwołuje albo całkowicie likwiduje trasę, bo
          inaczej byłoby to nieopłacalne (paliwo, amortyzacja pojazdu,
          opłacenie kierowcy, etc.). To gospodarka wolnorynkowa i wzrost
          zamożności społeczeństwa, doprowadziły do aktualnego stanu. Dziś
          autobusami podróżują w większości uczniowie lub ludzie starsi.
          Pozostali korzystają z prywatnego transportu, bo szybciej i
          wygodniej. Nie ma się więc co dziwić, że taka jest sytuacja. Wszyscy
          chcieli poobcinania gałęzi gospodarki dotowanych przez państwo, ale
          mało kto brał pod uwagę, że ma to również swoje minusy. I to jest
          właśnie ten jeden z minusów.
          • Gość: ami Autobusy lodówki IP: 62.29.251.* 07.01.09, 08:47
            Dziś to już przesadzili, autobus stał w Świeciu na PKS-ie, kierowca nawet nie
            raczył go nagrzać (inni potrafili). Do samej Bydgoszcz można było drapać szyby
            bez skutku, od podłogi zamiast lecieć ciepło to wiało chłodem :/ Wczoraj
            spotkałem się z taką wypowiedzią podróżnych "kierowca nie grzeje bo i tak jest
            zimno".
            • Gość: alamo Re: Autobusy lodówki IP: *.gprs.plus.pl 07.01.09, 12:22
              Z tym ogrzewaniem to święta prawda. Kierowcy nie grzeją, bo po co...
              Bardzo przyjemnie wsiada się do takiego autobusu, zwłaszcza gdy 40 min. czeka się na niego na przystanku, gdy temperatura sięga sporo poniżej zera... Bo cóż dla PKS- u znaczą pasażerowie? Niech stoją sobie i marzną! Kierowcy kierują sie widocznie własnym rozkładem jazdy, znanym tylko sobie. "Gorąco" pozdrawiam cały PKS!
              • Gość: max Re: Autobusy lodówki IP: 62.29.251.* 17.02.09, 08:05
                Zaczęły się ferie ludzi mało więc grzać też nie trzeba. Taką politykę prowadzi
                pan jadący do bydzi o 6:40. On ma ciepło, a inni marzną - buc jeden!!
                • Gość: gosc Re: Autobusy lodówki IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 09:59
                  Nie bierzesz pod uwage, że po prostu może być uszkodzone ogrzewanie?
                  Część z używanych autobusów ma dwa niezależne obiegi ciepłej wody,
                  służącej do ogrzewania. Całkiem więc możliwe, że ten odpowiedzialny
                  za ogrzewanie przestrzeni pasażerskiej był uszkodzony. Gdybyś
                  grzecznie poprosił kierowcę o włączenie ogrzewania, to zapewne
                  udzieliłby ci on stosownej odpowiedzi. Zamiast się więc pultać na
                  forum i obrażać kierowcę, trzeba było ruszyć mózgownicą wtedy, kiedy
                  cię to bezpośrednio dotyczyło.
                  • Gość: max Re: Autobusy lodówki IP: 62.29.251.* 18.02.09, 08:17
                    to że są dwa obiegi ciepła to racja bo u kierowcy grzeje aż miło, a nie sądzę
                    żeby był drugi uszkodzony ponieważ kierowca włącza i wyłącza ogrzewanie buc
    • dudus37-1 Re: PKS 17.02.09, 14:06
      Zgadza sie z tymi kierowcam z PKS są bardzo beszczelni a jak pyskują.A
      poczekalnia w Świeciu to kąkretny syf.A był kiedyś taki piękny dworzec PKS
      szkoda że te czasy mineły.Ludzie piszcie skargi morze wkąncu cos sie zmieni.
      • Gość: Viki Re: PKS IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 16:51
        > Zgadza sie z tymi kierowcam z PKS są bardzo beszczelni a jak
        > pyskują.A poczekalnia w Świeciu to kąkretny syf.A był kiedyś taki
        > piękny dworzec PKS szkoda że te czasy mineły.Ludzie piszcie skargi
        > morze wkąncu cos sie zmieni.

Na razie chyba przodujesz w ilości błędów popełnionych w tak
        krótkiej wypowiedzi. Nie wstyd ci przed swoimi dziećmi?
        "beszczelni" - bezczelni
        "kąkretny" - konkretny
        "mineły" - minęły
        "morze" - może (jako przypuszczenie)
        "wkąncu" - w końcu

Nie ma to jak narzekać. Na pracę i pracodawców, na sytuację
        gospodarczą, na zmiany, na markety, na drogowców, kierowców i Polpak
        czy inny Elbrox. Ale zainteresować się swoją własną dupą, i pojąć w
        końcu, że nawet wysłowić się poprawnie nie umiesz, to już nie
        łaska? :)
        • Gość: prawko Re: PKS IP: *.xdsl.centertel.pl 04.03.09, 17:33
          Mam dla was rozwiązanie. Zróbcie prawko, kupcie jakiegoś grata i świety spokój.
          Ja tam zrobiłam i nie szkodzi,że mam starego złoma, nie przeszkadza mi nawet,że
          trochę za bardzo hałasuje, nawet to,że muszę w niego lać i lać mi nie
          przeszkadza.... Liczy się ten komfort...Spokój... Nikt ci nie nawija za plecami
          o pier**ołach, które cię nie interesują a musisz słuchać 55 minut... Nie musisz
          znosić tłoku, smrodu, bo się ktoś nie umył bądź wylał na siebie cały
          flakonik..Etc... Po prostu święty spokój !
          • Gość: ja Re: PKS IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 13:13
            Rzeczywiscie w PKS i PKP czas sie zatrzymal, tylko ceny biletow ida
            w gore. Moze teraz nie o samym taborze, ale o dworcu. Nie wiem, jak
            wyglada poczekalnia. Pewnie mam szczescie, ze nie musze z niej
            korzystac, ale dziury przy budynku to juz mijam codziennie. W
            poblizu "okienka" jest taki powyrywany asfalt, ze po deszczu sucha
            noga nie przejdziesz.Nie tylko sprawni i mlodzi korzystaja z dworca.
            W ogole okolice dworca, Tesco i Kauflandu to najbardziej brudne i
            zaniedbane tereny naszego miasta i to w samym jego centrum. Ciekawi
            mnie, kto odpowiada za ten obszar.Gdyby przy mojej posesji walaly
            sie papiery, butelki, opakowania i zielsko roslo do pasa, pewnie
            ktos by sie tym zainteresowal. Moze straz Miejska? A tak mamy
            smietnik w centrum. Piekna wizytowka miasta!
    • Gość: ja Re: PKS IP: 62.29.251.* 10.08.09, 15:16
      Mnie to denerwuje palenie kierowców w autobusach, to już jest szczyt
      bezczelności. Nie każdy lubi siedzieć w palarni! Wsiadasz do autobusu a kierowca
      siedzi z fajką, następnego zapala w połowie drogi do celu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka