Dodaj do ulubionych

ile kosztuje działka budowlana

IP: *.xdsl.centertel.pl 07.05.09, 18:54
Witam, pytanie kieruję do osób, które w ostatnim czasie zostały właścicielami działek budowlanych lub są zorientowane w cenach.
Chodzi o działki BUDOWLANE w bliskiej okolicy Świecia: Sulnowo, Sulnówko, Terespol, Wiąg, Czaple, Kozłowo itp.
Jestem zainteresowany kupnem działki i chcę zorientować się w cenach: proszę o podanie całkowitych kosztów, lub też ceny za 1 m2, oraz zaznaczeniem jakie media były podłączone do działki w chwili zakupu: prąd, woda, kanaliza.

Z góry dzięki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: GOSC Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.05.09, 22:36
      musisz liczyć 100 tyś na Sulnowie za taką działkę 100m2 a w Przechowie to nie
      wspomnę BRAK SŁÓW TAKIE DROGIE.
      • Gość: gość Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.09, 01:22
        Działka w Sulnowie (700 m2) po 160 000 zł.
        • Gość: 123 Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 08:56
          yba waspogielo z tymi cenami z kosmosy je wzieliscie?
          • Gość: zed Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 12:46
            Skąd te ceny gruntów w Sulnowie? z Kosmosu? Sulnowo cena 1m2 to 30 -
            45 zł, osiedle 800 lecia od 90-130zl za 1m2. Wiąg jest oferta na
            działke za 30zł za m2. Więc nie piszcie bzdur że w sulnowie za 700m2
            160.000 zł bo to wychodzi 228 zł za m2, chyba że jest tam kopalnia
            diamentów albo złoża ropy.
            • Gość: ja Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 12:56
              Jak się ma działki na sprzedaż,to trzeba podnieść ich wartość.
    • clound Re: ile kosztuje działka budowlana 11.05.09, 14:50
      Na aukcji była działeczka na 800 lecia 4300 czy 4500? m2 już nie
      pamietam, ktoś chciał 1500000 zł:) To jest cena!
      A tak poważnie to cena działek rzeczywista w Świeciu wacha się w
      granicach 20-30 zł m2.
      Pozdrawiam
      • Gość: do CLOUND Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.09, 16:04
        Kolego, proszę daj namiary na kogoś kto chce sprzedać działkę w takiej cenie. Pod zeszły piątek dzwoniłem pod kilka ogłoszeń i cena działek budowlanych w Świeciu i Kozłowie wahała się 90 - 140zł m2, w Sulnowie 60-100zł.
        Myślę, że to niemożliwe, żeby ceny przez weekend tak drastycznie spadły!
        • clound Re: ile kosztuje działka budowlana 11.05.09, 17:35
          To co piszesz to wszystko prawda:) Ja pisałem o cenie rzeczywistej
          (wartości realnej) a to , że właścilele windująceny to inna rzecz.
          Pewnie czytają ceny w biurach nieruchomości i rządają tyle samo.
          Cena nieruchomości jest ceną złożoną zalezną od wielu czynników i w
          jednym mieście może się różnić nawet 100 procent (albo 200):))
          Może troszkę zaniżyłem jednak myśle, że działka w Świeciu na cele
          budownictwa jednorodzinnego tylko mieszkaniowego nie przekracza 50
          zł za m2 (to jest max). Inwestycyjna to co innego.
          • Gość: do CLOUD Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.09, 23:02
            Piszę właśnie o działkach budowlanych, nie inwestycyjnych:)

Też chciałbym, żeby działeczki kosztowały 20-30zł/m2, ale niestety sprzedający ma władzę - jak nie dziś to jutro znajdzie kupca i dostanie swoje wymarzone 100zł ;)
            • Gość: zed Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 07:36
              Ok, 800 lecia to cena może być to 140zł/m2 wkońsu to miasto, ale 100
              zł/m2 w Sulnowie to czyste frajerstwo, pobudowalo się tam pare
              domków i juz pewnie Beverly Hills bedzie okrzyknięte. Pomyślmy
              jeżeli zapłacimy za działke w sulnowie 100zł/m2 dotego wybudujemy na
              niej dom za jakąs tam sume wzalezności od potrzeb to jak zsumujemy
              te koszty i przy sprzedazy bedziemy chcieli uzyskać tą zainwestowaną
              sume to się okaze że jesteśmy troszke w plecy, poniewaz dom w
              Świeciu bedzie zawsze droższy od takiego samego domu w sulnowie na
              takiej samej powierzchniowo działce, decyduje między innymi
              lokalizacja.
    • Gość: gosc Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 08:20
      Ja mam działkę o pow. 3000 tys. m/2 w Kozłowie tyle ze rolną, ale
      pod budowe domu ( niestety budowlana bedzie dopiero gdy powstanie
      dom ) chcę za nią 30zł za metr i powiem, że ciężko z kupcami na taką
      dużą działeczkę.
      • Gość: do goscia Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.xdsl.centertel.pl 12.05.09, 08:51
        Dziwisz się?
        Kogo stać na to, by kupić działkę za 90tys zł?
        W Stolnie działka o tych samych wymiarach była ostatnio do wzięcia za niecałe 40tys...
        • Gość: Do clound Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.swiecie.vectranet.pl 12.05.09, 11:14
          Gościu czy Ty masz kontakt ze swoim mózgiem !!!!!! Wartość realna,
          co to oznacza pajacu. Jeżeli idziesz kupić chleb do piekarni to tez
          mówisz, że dla Ciebie on ma wartośc realną 70 groszy a nie 1,50 zł.
          Ale parodia.

• clound Re: ile kosztuje działka budowlana 12.05.09, 12:51
            twój ton wypowiedzi wzkazuje , ze jestes prostaczkiem, małym
            człowieczkiem, nikt przy zdrowych zmysłach nie używa takiego języka
            do osoby która ma inne poglądy i chce o nich mówić.
            Jeżeli jesteś ze Świecia to nie psuj wizerunku całej masy mądrych
            ludzi, którzy tu mieszkają. Ty pewnie należysz do tych co za każdyjm
            razem używają innego nika jak wchodza na forum.
            Jak by głupota była lżejsza od powietrza to byś się ciągle w
            powietrzu unosił.
            Polecam wizytę u lekarza pewnej specjalności
            • Gość: Lola Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 14:22
              Bardzo chętnie bym kupiła działkę w Sulnówku. Śmiało bym zapłaciła
              100 zł/m2. Najchętniej przy głównej ulicy.
              • Gość: do Loli Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.xdsl.centertel.pl 12.05.09, 15:28
                Wystarczy przejrzeć lokalną prasę, w tej cenie bez problemu znajdziesz działkę w Sulnowie czy Sulnówku.
                • Gość: Do clound Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.swiecie.vectranet.pl 12.05.09, 21:09
                  Nie osłabiaj mnie.
                  Jednak miałem rację nie masz kontaktu z mózgiem (czytaj jesteś
                  przygłupem). Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem a to świadczy
                  tylko o tym, że twój iloraz inteligencji jest bardzo niski. Zrozum
                  pajacu ja nie mam innego zdania niż TY ja uważam, że piszesz głupoty
                  i kompletnie nie masz wiedzy i zdania w zabieranym temacie. To, że w
                  Świeciu jest drogo nie zmienia faktu, że piszesz na forum bredie
                  które nie mają pokrycia w rzeczywistości.
                  A i jeszcze jedno w sprawie podpisywania swoich wypowiedzi.
                  Podpisuje się Do cloud aby ta wiadomość trafiła bezpośrednio do
                  Ciebie. Ty też się nie podpisujesz i nie robię z tego tragedii (bo
                  chyba clound dla mnie od dzis clown to nie nazwisko)
                  • Gość: izi Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:24
                    Ja kupiłam działkę 3 lata temu w promieniu 18 km od Świecia - 780m2-
                    za 7,500 zł
                    • Gość: Zed Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:32
                      W promieniu 18 km to mogą być i bagna i las. Dojazd do tej działki
                      może być drogą gruntową 5 km. Może to bć zarówno w osiu,Dolnej
                      Grupie albo nawet za Grubnem. Nic nam nie mówi stwierdzenie 18 km,
                      tylko tyle że atrakcyjnie kupiłeś,pod warunek że to za tą działke
                      było atrakcyjnie.
                  • clound Re: ile kosztuje działka budowlana 13.05.09, 10:03
                    Witam cie ponownie prostaczku,
                    jak kupułem działkę w Świeciu pod koniec zeszłego roku za 45 zł m2 i
                    tak i tak przepłaciłem. Coś mi się zdaje ze ty jestes tym dupkiem
                    który pewnie ma działke i chce za nią 1000 zł za m2:))) hihi. Znam
                    takich! Twoja agresja prostaczku wynika z tego ze nie możesz się jej
                    pozbyć:)) Znam takich! hihi. Prostaczku jestem w nieruchomościach od
                    pieciu lat i wiem co mówię.
                    • Gość: Do clound Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.05.09, 11:24
                      Cześć pajacu !!!
                      No niestety nie mam działki na sprzedaż, ale możesz być pewien, że
                      gdybym posiadał ziemię to od Ciebie wziął bym spokojnie 1000 zł za
                      m2. Wiesz dlaczego bo takie pseudo cwaniaczki jak Ty to myślą, że
                      pozjadali wszystkie rozumy. Takich jak Ty trzeba tępić, przez takich
                      jak Ty w tym kraju pełno jest naciągaczy, cwaniaków, pośredników i
                      zwykłych oszustów. Sam wcześniej pisałeś o " cenie rzeczywistej
                      (wartości realnej)" co to dla Ciebie oznacza. Cena działki jest taka
                      jakż można za nią uzyskać a nie jaką sobie wymyślił właściciel. Co z
                      tego, że ktoś wyceni metr działki na 100 czy 200 zł, trzeba jeszcze
                      kogoś kto to kupi za takie pieniądze. Sam kupowałem już dwie działki
                      i uważam, że w Świeciu są one za drogie, ale taki jest rynek i tyle
                      trzeba zapłacić. I najlepszy tekst zostawiłes sobie na koniec twojej
                      wypociny "jestem w nieruchomościach od pieciu lat i wiem co mówię" -
                      chyba jednak bredzisz i nie wiesz co mówisz bo takie pajace jak TY
                      (clowny) nie znają się na niczym. Pewnie masz jakieś podupadające
                      biuro pośrednictwa nieruchomości i interes słabo idzie i dlatego
                      próbujesz poprzez forum zrobić trochę ruchu na rynku.
                      • clound Re: ile kosztuje działka budowlana 13.05.09, 12:58
                        W tym poście prostaczku potwierdziłes moją teze. Prostaczku!,
                        wartośc rzeczywista to cena nieruchomości wyceniona przez
                        rzeczoznawce. Wielokrotnie spotykałem się z sytucjami gdzie wycena
                        była nawet o 50 procent mniejsza niż chciał właściciel, hihi (albo
                        i więcej). To jest rynek specyficzne gdzie nie zawsze mają
                        zastosowanie zasady popytu i podaży, hihi:)
                        Prostaczku w związku z tym , że bardzo lubię i szanuję ludzi
                        potraktuj to jako darmową lekcję, hihi
                        No i do szkoły byś poszedł - Prostaczku! hihi
                    • Gość: gosc Re: ile kosztuje działka budowlana IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 11:38
                      clound, zapomniałeś na koniec dodać po raz trzeci: "znam takich!". :P
                      • Gość: Jahu Do Cloud & kolega IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 12:21
                        Nie znam Was ale koło mnie klient ma do sprzedania działke w Świeciu
                        na Mariankach i chciał za 600m2 70.000.Nawet ostatnio zauważyłem ze
                        ktos szalunki do ław zlepił .Nie ma co pyskować za kawałek ziemii w
                        takim piździejewie nie powinno być drożej niz 10.000 .Nie uwazacie ?
                        Widocznie parcie na budowanie łasnego szałasu jest tak wielkie że
                        ludziom sie w głowie przewraca.Oczywiście tym kupującym.Przecież
                        wykłe prawo rynku Marksa mówi że popyt stymuluje podaż . Swoją
                        drogą jeśli ktoś tyle da za ziemię to ile chce za wszystko jak
                        wybuduje co tam ma do wybudowania ? Najciekawsze jest to ze można za
                        120.000$ kupic w Candzie ładny szeregowiec .Stanowczo wolałbym tam
                        kupić niz tutaj w smrodzie i zapsiaństwie .
                        • Gość: bazgroł Re: Do Cloud & kolega IP: *.xdsl.centertel.pl 13.05.09, 12:59
                          Nie dziwią mnie takie ceny gruntów skoro za mieszkanie w Świeciu trzeba dać około 3000zł/ m2
                          • Gość: Zed Re: Do Cloud & kolega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 13:03
                            3000zł/m2 to dasz w Świeciu za nowe, najlepsze jest że na mariankach
                            w blokach z płyty co maja po 20-kilka lat ludzie sobie życzą po
                            3500zł/m2 a najlepsza jest jedna babka na Paderewskiego w starym
                            bloku za mieszkanie życzy sobie 4.800zł/m2.Ciekawe czy znajdzie
                            frajera:)
                            • Gość: Jahu Re: Do Cloud & kolega IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 13:47
                              To powiedzcie mi ile moze kosztować mieszkanie w bloku z lat 70-
                              tych na Mariankach ze trzy pokoje 50 m2 ?Bo coś muszę córce kupić .
                              • Gość: gosc Re: Do Cloud & kolega IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 14:02
                                Co to za glupie pytanie "ile może kosztować"? Co ci dadzą
                                odpowiedzi, że może kosztować np. 120 albo 150 tysięcy? Będzie
                                kosztowało tyle, ile zawoła kupujący, a ty będziesz chciał zapłacić.
                                • clound Re: Do Cloud & kolega 13.05.09, 14:54
                                  Co miałeś na myśli pisząc ten post? Jesteś tajemniczy.
                                  • Gość: Do clowna Re: Do Cloud & kolega IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.05.09, 15:08
                                    No nie Ty jesteś naprawdę prostakiem !!!
                                    Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, potem idź po mamę niech Ci to wytłumaczy a dopiero potem wypisuj te swoje głupoty. Czyli twierdzisz, że działka jest warta tyle za ile została wyceniona a nie tyle za ile została sprzedana. Dla Ciebie wartość realna to samo co wartość za którą coś sprzedano ?????? Jeżeli będę miał działkę i będę za nią chciał 300 zł za metr to jeżeli tyle dostanę to guzik mnie obchodzą twoje wyceny, wartości rzeczywiste i inne brednie o których piszesz.
                                    Powalasz głupotą ale wniosek z tego jeden. Albo Ty albo Twój stary (bo mam wrażenie, że jesteś zasmarkanym gó...arzem) prowadzicie podejrzane interesy z zakresu zaniżonych wycen ziemi a potem pewnie sami to kupujecie za grosze a odsprzedajecie z zyskiem. Nie wiem czy to jest do końca legalne no ale to Twój interes. A i jeszcze jedno. Następnym razem zapytaj mamy czy możesz dotykać komputer
                                    • clound Re: Do Cloud & kolega 13.05.09, 15:14
                                      Czy to znowu ty prostaczku?,
                                      mój post był skierowany do "gosc" , nie rozumiem jego ostatniego
                                      zdania:)
                              • clound Re: Do Cloud & kolega 13.05.09, 14:58
                                myślę, że 2000 zł za metr to jest cena optymalna, do tego jeszcze
                                koszty zakupu (notariusz itd)
                                Pozdrawiam
                                • Gość: kuba Re: Do Cloud & kolega IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.05.09, 15:29
                                  super temat, a z clound'a i jego kolegi to miałem super ubaw...czekam na dalszy
                                  rozwój waszej wymiany zdań..pozdrawiam.
                                  • clound Re: Do Cloud & kolega 13.05.09, 15:34
                                    To nie jest mój kolega:))) no chyba, że się zaprzyjaźnimy:)))
                                    Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka