Dodaj do ulubionych

Sławni brodniczanie

IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.07.05, 18:55
Czy ktoś może zabrać tu głos?
Obserwuj wątek
    • broneknotgeld Re: Sławni brodniczanie 19.07.05, 20:37
      Hehe - po prowdzie to znom jednego
      Tego Sotera! Wiycie - Młodszego!
    • Gość: adam Re: Sławni brodniczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:09
      nie ma nikogo ?
    • Gość: dymek Re: Sławni brodniczanie IP: *.eltronik.net.pl 20.07.05, 12:27
      cip,ci..cip,ci..cip
      • soter_mlodszy Re: Sławni brodniczanie 20.07.05, 14:15
        trudny wątek...po prawdzie kogo mamy tu podawać?;-)

dzięki bronek za uznanie, ale ja postać nie znacząco bardzo lokalna!;-)))
        • dodo66 Re: Sławni brodniczanie 20.07.05, 18:58
          Moze nie slawny ale niektorym znany. Czyz to nie Ken,majacy duzy wplyw na zmiane
          obyczajowosci seksualnej w Polsce dzieki swojemu duetowi w wannie z Frytka w 2.
          edycji Big Brothera (przynajmniej scena byla slawna)pohodzil z Brodnicy?
          • dodo66 Re: Sławni brodniczanie 20.07.05, 19:01
            oczywiscie *POCHODZIŁ*. Niektore pominiecie liter ze wzgledu na tempo pisania
            sa okrutne - przepraszam.
            • soter_mlodszy Re: Sławni brodniczanie 20.07.05, 20:37
              tak, pochodził!
        • Gość: Urbanowicz Re: Sławni brodniczanie IP: 149.156.167.* 13.10.15, 12:59
          Ksiądz dr Wacław Umiński urodzony w Brodnicy, a obecnie Dyrektor Biblioteki Zgromadzenia Księży Misjonarzy w Krakowie, redaktor "Naszej Przeszłości" od 2012 roku.Powinien zostać umieszczony na liście Obywateli Zasłużonych dla Miasta Brodnicy
    • sto100 Re: Sławni brodniczanie 20.07.05, 21:06
      Co było a nie jest nie pisze się w rejestr
      podobno
      • soter_mlodszy Re: Sławni brodniczanie 21.07.05, 15:40
        sto100 napisała:

> Co było a nie jest nie pisze się w rejestr
        > podobno

hmm...pewnie tak jest, ale co to za powód do sławy!;-)
        • Gość: niko Re: Sławni brodniczanie IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 22.07.05, 13:43
          A jezeli chodzi o slawnych Brodniczan to czy mowi Wam cos imie i nazwisko Jana
          Zumbacha? Czlowieka, ktory zrobil wiele?
          • Gość: niko Re: Sławni brodniczanie IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 23.07.05, 04:56
            Widocznie to Imie i nazwisko Jana Zumbacha z Brodnicy nic Wam nie mowi. Wiec
            zdradze tajemnice. Jan Zumbach pochodzil z ziemianskiej rodziny z Brodnicy,
            przed wojna. Ukonczyl szkole lotnicza w Demblinie i byl Asem lotnictwa w bitwie
            o Anglie, gdzie polscy piloci byli najlepsi i gdzie tak wlasciwie to pokonali
            niemieckie lotnictwo, co zmienilo zupelnie kierunek dzialan wojennych. Wlasnie
            dostalem wspaniala ksiazke napisana przez amerykanskich autorow Lynne Olson i
            Stanley Cloud pt. SPRAWA HONORU. Dywizjon 303 Konsciuszkowski. Zapomniani
            Bohaterowie II Wojny Swiatowej. Wspaniala lektura. Jest tez przeklad tej
            ksiazki z jezyka angielskiego na polski, przez Malgorzate i Andrzeja
            Grabowskich z przedmowa Normana Devisa, ktorego osobiscie mialem przyjemnosc
            poznac w N. Yorku. Szczegolnie polecam ja Brodniczanom a zwlaszcza
            patriotycznemu Soterowi, ktorego obraz zawsze mam w pamieci u kolegi doktoranta
            na wlosciach, gdzie sie obzeral kompotem w wekach z jabloni i grusz. Pozdr. Niko
            Ps. Rzadko tu zagladam, bo ostatnio jestem przytloczony najrozniejszymi
            sprawami. Jednak gdy sie wszystko unormalizuje, bede wracal czesciej - nie tak
            jak ta Drweca, ktora jest rzeka bez powrotow...... Drweca skojarzyla mi sie
            wlasnie z tytulem dawnego filmu amerykanskiego "The River of No Returns"
            • soter_mlodszy Re: Sławni brodniczanie 23.07.05, 13:55
              witam niko i cieszę się, iż tak o mnie myślisz!;-)))
              a jabłek parę słoików też jeszcze mam...
              Zumbach, powiem Ci szczerze, że wywialo z głowy, ale kojarzę o kim piszesz!
              zgadzam się postać znana, światowa!

• Gość: Benek Re: Sławni brodniczanie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 24.07.05, 17:18
      Dominik Sucheński,długoletni nauczyciel wf w LO,członek reprezentacji Polski w
      lekkiej atletyce w sztafecie 4*100 m,olimpijczyk z Helsinek 1952 r.

www.olimpijski.sm.pl/297.html
      Zasoby Polskiego Portalu Olimpijskiego PKOL
      • soter_mlodszy Re: Sławni brodniczanie 30.07.05, 14:43
        Gość portalu: Benek napisał(a):

> Dominik Sucheński,długoletni nauczyciel wf w LO,członek reprezentacji Polski
        w
        > lekkiej atletyce w sztafecie 4*100 m,olimpijczyk z Helsinek 1952 r.
        >
        >
        > www.olimpijski.sm.pl/297.html
        > Zasoby Polskiego Portalu Olimpijskiego PKOL

TAAAK!!!

pamiętam, jak moi drodzy był organizowany konkurs na sportowca 700-lecia i o
        zgrozo, mieliśmy i mamy wielką osobę, która jest cicha i skromna, przegrała z
        kretesem z jakimś biegaczem Ludowego Związku Sportowego...

Ot, nasz miejski kocioł!!!

do tych sław dorzuciłbym, pana Bizana Mariana, obecnie literat emeryt, autor
        chyba razem ze śp. Pawłem Hertzem dzieł zebranych Julka Słowackiego...
        • soter_mlodszy Re: Sławni brodniczanie 28.08.05, 10:35
          może właśnie wywołana Anna Wazówna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka