Dodaj do ulubionych

Radni i kablówki

IP: *.brodnica.sdi.tpnet.pl 02.05.03, 11:39
Czy nie uważacie, że retransmisja sesji rady miasta w lokalnych kablówkach
dałaby pełen obraz tego jak radni dbaja o nasze interesy? Bo moim zdaniem to
dbają o interesy, ale swoje i burmistrza.
Obserwuj wątek
    • Gość: bard Re: Radni i kablówki IP: *.akademiki.uni.torun.pl 14.05.03, 09:50
      Posiedzenia Rady Miasta retransmitowane ? No cóż podejrzewam, że w tak małej
      społeczności, w której wszyscy radni są osobami znanymi, dostęptnymi na
      codzień, ta forma przekazu nie zdałaby egzaminy, gdyż posiedzenia rady stałyby
      się farsą medialną, pokazem oratorstwa (wątpliwego), "prawdomówności", oraz
      ciągiem krytyki opozycji w stosunku do rządzących. wyobrażmy sobie radę miasta
      przed wyborami samorządowymi. Wszyscy radni robią wówczas wszystko, aby znaleść
      się w kadrze kamery i powiedzieć jak duże jest bezrobocie, bieda, przestepczość
      i jak to oni zaraz po otrzymaniu władzy nadrobią niekompetencje poprzedników.
      Posiedzenia rady miasta nie powinny być trensmitowane, powinny mieć twórczy
      charakter, dązyć do osiągnięcia określonych celów, a nie do pokazywania nowej
      fryzury, krawata, czy wybielonych zębów (lub sztucznej szczęki).
      • Gość: OLO Re: Radni i kablówki IP: 10.10.74.* 16.05.03, 14:00
        Może masz i rację z tymi ich wątpliwymi oracjami. Jednak uważam, że ludzie
        powinni widzieć i słyszeć jak właściwie dbają o interesy swoich wyborców. Poza
        tym po kilku „przemówieniach”, opamiętaliby się, bo pametaj, że z pewnością
        będą te programy oglądać. Zaś co do przytyków opozycji - to nie ma strachu- w
        brodnicy tak naprwadę opozycji nie ma i wszyscy głaszczą burmistrza.
        • Gość: jaandi Re: Radni i kablówki IP: 81.15.228.* 13.11.03, 19:54
          Sorki, że wracam do tego tematu, ale im dłużej o tym myslę, tym bardziej mi sie
          on podoba. W sumie to myślę, że nie jest to najgorszy pomysł. Może ludzie by
          się dowiedzieli wreszcie, co oni robia na tych swoich radach i na jak ważne
          tematy rozmawiają;) A co do popisywania się... no cóż... pozostawię to bez
          komentarza... .
          • Gość: tym Re: Radni i kablówki IP: 10.10.74.* 14.11.03, 11:20
            jaandi, od sierpnia sesje sa transmitowane na żywo w eltroniku
            • Gość: jaandi Re: Radni i kablówki IP: 81.15.228.* 14.11.03, 23:14
              Gość portalu: tym napisał(a):

> jaandi, od sierpnia sesje sa transmitowane na żywo w eltroniku

dzięki... no cóż, ja mam dostęp do TKB i to tylko... z resztą sam wiesz,
              pisałem w "kablówki i gazety":)ale dzięki, musze od czasu do czasu obejrzeć

• soter_mlodszy Re: Radni i kablówki 01.01.04, 16:52
                obraz naszej rady w teleekranie;-) jest denny...przewodniczay czyta jakies
                punkty...wszyscy jednomysnie glosuja burmistrz tylko wychwala a radni
                przytakuja jak murzynek w klasztorku...

smutno mi ze zyje w takim miescie rzadzonym przez kólko wzajemnej adoracji:-(
                ale coz jesli chce sie miec profity...prace dla rodziny to trza trzymac buzie
                na klodke...

observer
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka