Dodaj do ulubionych

Więcej autobusów miejskich?

IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.11.03, 15:11
Przejazd w godzinach szczytu z ulicy Sądowej na Michałowo to ok. pół godziny
drogi:( Niestety, my brodniczanie nie chcemy jeździć autobusami miejskimi.
Zastanawiałem się dla czego?Czy dla tego, że chcemy pochwalić się naszymi
zagrzebistymi samochodami? No cóż, jak znam ludzi, to te czasy chyba już
minęły. Pozostaje więc wygoda... no tak, aj lubię prowadzić, ale czyż nie
jest wygodniej wsiąść do autobusu i się o nic nie martwić...? WEięc qrna o co
chodzi!?!?! I wtedy pryszedł mi do łowy... czas... . O ile autobusu nie
przyspieszymy (szybciej jeździł nie będzie), to myślę, że można by było
zwiększyć ich ilość. Jak na Michałowo jedzie jeden autobus na godzinę lub
dwie, to ja pierdzielę, wolę jechać samochodem, ale jakby był autobus co 10,
piętnaście minut, to nawet taniej by było pojechać autobusem. Namaiwam
WEszystkich Forumowiczów (jak nas jest tu z szóstka) by śmiało i szczerze
odpowiedzieli na moje pytanie: CZY KORZYSTAŁ(A)BYŚ Z KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ,
GDY BY BYŁĄ SPRAWNIEJSZA? i: CO TO ZNACZY DLA CIEBIE SPRAWNIEJSZA KOMUNIKACJA
MIEJSKA? Dzięx Wszystkim.
Obserwuj wątek
    • Gość: tym Re: Więcej autobusów miejskich? IP: 10.10.74.* 11.11.03, 13:00
      Ciekawy pomysł, jestem za.
      • Gość: jaandi Re: Więcej autobusów miejskich? IP: 81.15.228.* 11.11.03, 21:30
        Gość portalu: tym napisał(a):

> Ciekawy pomysł, jestem za.

Dzięki za komentarz. ALe pytam serio, jeździłbys autobusem, gdyby ich więcej
        jeździło??

• sloggi Re: Więcej autobusów miejskich? 18.11.03, 17:00
          Problem jest jeden - aby zachęcić ludzi autobus musi jeździć często - czyli na
          początku woziłby powietrze, zatem Urząd Miasta musiałby spróbować zaryzykować
          oraz poprzeć to nawet minimalną kampania reklamową.
          Szanse na powodzenie są spore, bo samochód jest z jednej strony wygodny, ale
          z drugiej w Brodnicy co raz trudniej jest zaparkować.
          • Gość: jaandi Re: Więcej autobusów miejskich? IP: 81.15.228.* 18.11.03, 20:43
            sloggi napisał:

> Problem jest jeden - aby zachęcić ludzi autobus musi jeździć często - czyli
            na
            > początku woziłby powietrze, zatem Urząd Miasta musiałby spróbować zaryzykować
            > oraz poprzeć to nawet minimalną kampania reklamową.
            > Szanse na powodzenie są spore, bo samochód jest z jednej strony wygodny, ale
            > z drugiej w Brodnicy co raz trudniej jest zaparkować.

Bravo Sloggi (czy raczej z włoskiego powinno być Brava-dla kobiet).Nie pisałem
            o tym, bo wydawało mi sie to oczywiste, choć przyznam, że zapomniałem o tak
            podstawowej sprawie, jak reklama (biję się w pierś). SPytam jednak, czy gdyby
            było więcej autobusiqf, czy jeździłbyś... albo raczej czy zrezygnowałbyś nawet
            z samochodu, by pojeździć autobusem? Ja tak...choc przyznam, że nie mam
            samochodu. ALe przydało by sie, by jeździło duuuuzo więcej autobusów!!
            Pozdroofka!!
            • sloggi Re: Więcej autobusów miejskich? 19.11.03, 12:12
              Jest prosta zasada - im bus częściej jeździ, tym większy jest na niego popyt.
              Jeśli jeszcze do tego cena biletu nie jest wygórowana - to sukces zapewniony.
              Szkoda, że w Brodnicy nie ma parkomatów - to zniechęciłoby właścicieli
              blachosmrodów do wypraw po przysłowiowe zapałki.
    • Gość: tym Re: Więcej autobusów miejskich? IP: 10.10.74.* 13.11.03, 11:36
      Pewnie bym jezdził, bo do pracy idę jakieś 20 minut. Ale jak mam czekać 30 ma
      autobus...
      • sloggi Re: Więcej autobusów miejskich? 20.11.03, 18:10
        A nie mozesz wyjść na konkretny kurs? U Was nie ma rozkładów jazdy?
        • Gość: jaandi Re: Więcej autobusów miejskich? IP: 81.15.228.* 20.11.03, 22:31
          sloggi napisał:

> A nie mozesz wyjść na konkretny kurs? U Was nie ma rozkładów jazdy?

Są, i musze przyznać, że nie są wcale najgorsze, spóźnienia nie przekraczają
          minuty, jeśli w ogóle się pojawiają, co porónując do pkp...(ostatnio 2 godz.
          spóźnienia;( Ale nie o to chodzi. Nie nawidze być ograniczany przez cokolwiek.
          Jesli zaczynam pracę o 8.00, autobum mam o 7.10 a do pracy jadę powiedzmy 10
          min. ... . To mówi samo za siebie. Albo jade do qmpla. Obiecalem, ze bede o
          14.00. ale autobus mam albo 13.30 albo o 14.30. Wg. mnie raz na godzinę (lub
          rzadziej) to się po prostu nie opłaca. W takiej sytuacji wolę pożyczyć od
          rodziców samochówd, albo nawet skoczyć rowerem. Nie jestem przez nikogo
          ograniczony. Gdyby za top były autobusy co 10... no powiedzmy 15 minut... .
          Marzenia...;)
          • soter_mlodszy Re: Więcej autobusów miejskich? 18.02.04, 22:41
            ostatnio przeczytalem gdzies w prasie ze ludzie wola jak sie autobus sponi niz
            ma jechac za wczesnie:-))) ale uwaga bywaja linie i autobusy, ktore mimo
            jednego kursu rano spozniaja sie 15 minut...CHWALA MZK...JEDZIE TEN KTO BILET
            MA:-)))
            • sloggi Re: Więcej autobusów miejskich? 20.09.04, 21:26
              Popatrzyłem na internetowy rozkład jazdy, jeśli w mieście wielkości Brodnicy
              trzeba czekać na autobus godzinę, to chyba szybciej iść z buta?
              • soter_mlodszy Re: Więcej autobusów miejskich? 21.09.04, 16:37
                dokładnie!, a jesli jest korek to też lepiej z buta iść!;-)

sloggi napisał:

> Popatrzyłem na internetowy rozkład jazdy, jeśli w mieście wielkości Brodnicy
                > trzeba czekać na autobus godzinę, to chyba szybciej iść z buta?
                • sloggi Re: Więcej autobusów miejskich? 21.09.04, 20:13
                  No, ale do takiego Karbowa z buta nie pójdziesz.
                  • soter_mlodszy Re: Więcej autobusów miejskich? 09.10.04, 08:31
                    no raczej nie pójdę!;-)
                    zresztą trochę autobusów tam jeżdzi, ale autochtonii i tak są niezadowoleni!;-))

ja nie mam kłopotu, wsiadam w auto i fiuuu...ale to ja!;-)
                    • anaiss Re: Więcej autobusów miejskich? 09.10.04, 17:20
                      "iść z buta"
                      Niesamowicie mnie rozśmieszyło to wyrażenie :-))
                      • soter_mlodszy Re: Więcej autobusów miejskich? 10.10.04, 15:01
                        albo bardziej obsceniczne "iść z lacza";-)))
                        • anaiss Re: Więcej autobusów miejskich? 11.10.04, 20:12
                          a ten "lacz" to od "laczek"? :-)
                          • soter_mlodszy Re: Więcej autobusów miejskich? 12.10.04, 17:58
                            oczywiście tak samo jak iść z trampka:-) to od trampka!;-)))
                            • anaiss Re: Więcej autobusów miejskich? 12.10.04, 20:39
                              Chyba będę musiała włączyć to powiedzenie do swojego słownika. Jutro idę z
                              trampka na spacer :-)))))
                              • soter_mlodszy Re: Więcej autobusów miejskich? 14.10.04, 18:41
                                taaa...albo z półbuta droga an!;-)))

miłego dziwowania przyrodniczego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka