Dodaj do ulubionych

co zrobic?

IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 22:07
dziwna ta polityka w tym mieście, gdzie zapisanie dziecka do przedszkola czy żłobka jest trudną sprawą,

mieszkam od kilku lat w Tarnobrzegu, rozliczam w tutejszym urzędzie skarbowym, pobieram zasiłek rodzinny w UM, a jednak dziecka nie mogę zapisać do przedszkola bo nie mam zameldowania w tym mieście i to jest jedyna bariera...nie rozumiem tego, pracuję tu , przyczyniam to wytwarzania PKB, tego najbiedniejszego regionu w UE, a samorządy utrudniają mi jeszcze funkcjonowanie w tym mieście
Obserwuj wątek
    • Gość: Biolog Re: co zrobic? IP: *.flash-net.pl 04.04.12, 22:19
      Niech teraz pani idzie do UM i podziękuje człowiekowi, który jest przyczyną tego bałaganu. Pozna go pani bez problemu "Księżyc w pełni a w głowie dwie komórki , które walczą miedzy sobą o przetrwanie"
    • Gość: znajoma Re: co zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 22:24
      Też tego nie rozumiem. Ja mogłam zapisać do gimnazjum do profilowanej klasy swoje dzieci bez zameldowania w Tarnobrzegu. U nas są miejsca w przedszkolu. Od kwietnia zapisało się dwoje dzieci. Pozdrawiam
      • Gość: Biolog Re: co zrobic? IP: *.flash-net.pl 04.04.12, 22:35
        Niestety u nas nikt nie odpowiada za bezmyślne ustawy finansowo! Bo gdyby tak było to rządzący zastanowili by się dwa razy zanim uprzykrzyli by życie kilku tysiącom osób.
    • Gość: jas Re: co zrobic? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.04.12, 11:46
      Zameldować się i wtedy podatki zostaną w TBG a nie w innej gminie lub mieście i na pewno nie będzie problemu z zapisaniem dziecka do przedszkola. A tego to nie wiedziałem że mieszkam w najbiedniejszym rejonie Unii Europejskiej wydawało mi się ze w takiej Rumuni jest gorzej.
      • Gość: o Re: co zrobic? IP: *.smsiarkowiec.pl 05.04.12, 12:48
        dziecko przemelduj a podatki płać tam gdzie ci władza życia nie utrudnia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka