7sprawiedliwosc7 14.12.17, 21:52 www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,pies-moze-wykryc-raka-na-dlugo-przed-pojawieniem-sie-pierwszych-objawow,artykul,1724272.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 14.12.17, 21:52 wiadomosci.onet.pl/swiat/politico-niemcy-mysleli-o-przehandlowaniu-nord-stream-2-na-reparacje-dla-polski/h3y77mz Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Warunki 14.12.17, 22:47 Podejrzewam, że warunkiem ewentualnej wypłaty reparacji będzie zwrot Szcecina, Wrocławia i tzw. ziem odzyskanych... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 14.12.17, 21:53 wiadomosci.onet.pl/swiat/ue-przedluzyla-sankcje-wobec-rosji/kxtfbnb Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sankcje 14.12.17, 22:42 Tak na marginesie, to ciekaw jestem, co powiesz o ewentualnych restrykcjach UE wobec Polski? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Sankcje 14.12.17, 22:45 Z Unią to trzeba tak. Udawać , że się popiera te ich różne pomysły a swoje robić. Jak Orban. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Chrystianizacja... 14.12.17, 22:49 I to ma być ta chrystianizacja Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Bez przesady 14.12.17, 23:08 Myślisz, że się nie połapią? Z optymizmem w tym zakresie nie przesadzałbym... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 14.12.17, 21:56 Morawiecki został premierem aby ocieplać relacje z Zachodem. ,,– Mateusz Morawiecki, co podkreślają jego krytycy, należy do innego świata, świata elit. Dla mnie nie ma w tym nic pejoratywnego. Z całą pewność Mateusz Morawiecki ma dużą umiejętność w nawiązywaniu kontaktów z przedstawicielami elit światowych, rozładowywania konfliktów, szukania kompromisów – mówił z kolei w rozmowie dla radia Tok FM." wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-gowin-jedna-trzecia-ministrow-do-wymiany/tqlmyrh Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Strzał w kolano? 14.12.17, 22:40 Może i masz rację, ale Polska powiatowa, że o gminnej nawet już nie wspomnę, nie przepada za elitami... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 14.12.17, 22:50 Tak myślę,że ma "wycyganić " z Unii fundusze, bo ich wypłata była zagrożona po wystąpieniach i rządach p. Szydło a potem i tak robić swoje nie przejmując się żadnymi dyrektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Owczarek niemiecki 14.12.17, 23:05 Uwierzyłbyś niemieckiemu psu? Ja mam wątpliwości! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Owczarek niemiecki 14.12.17, 23:13 Świstak przewiduje wiosnę, a pies chorobę, jest dogoterapia , hipoterapia, hirudoterapia, ja jednak z tego nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Owczarek niemiecki 14.12.17, 23:26 P.S. Lubię pieski i przebywanie z nimi, więc może to jest jednak jakiś element dogoterapii? Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Owczarek niemiecki 14.12.17, 23:27 Słusznie! Najlepsza jest parkietoterapia (tańce, hulanki, swawole), krzakoterapia (flaszeczka i szklaneczk w ręce) i czterokolanówki (bara-bara). Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Owczarek niemiecki 14.12.17, 23:32 Jak miałam jechać na wczasy lecznicze to przestrzegano mnie przed krzakoterapią, ale to nie chodziło o flaszeczkę i szklaneczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Szklaneczka, krzakii i... bara-bara 14.12.17, 23:46 Odnoszę wrażenie, że Tobie wszystko kojarzy się za szklaneczką, krzakami i bara-bara... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Do kwadratu? 14.12.17, 23:48 A co to są czterokolanówki? Podwójne skarpety? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 19:50 Bardzo niebezpieczna ustawa ,,W amerykańskim kongresie przegłosowano kilka dni temu kontrowersyjną ustawę o nazwie "Justice for Uncompensated Survivors Today". Na jej podstawie Departament Stanu USA oświadczył, że będzie wspierał organizacje żydowskie, które domagają się od Polski odszkodowań za mienie żydowskie bez żyjących spadkobierców przejęte na mocy polskiego prawa przez skarb państwa. " zmianynaziemi.pl/wiadomosc/kongres-usa-przyjal-ustawe-wzywajaca-do-wyplacania-roszczen-organizacjom-zydowskim-nie Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 20:15 Ta ustawa jest wbrew prawu międzynarodowemu, które mówi, że tylko spadkobiercy mogą domagać się odszkodowań. To tak jakbym ja założył organizację, która domagałaby się odszkodowań za mienie Polaków umarłych w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Amerykanie są stuknięci... 15.12.17, 21:09 Niektórzy twierdzą, że Amerykanie są stuknięci... Z tych ich patriotów to ja bym raczej zrezygnował... :-( PS A spadkobierców skierowałbym do do red. Stanisława "Stare Kiejkuty" Michalkiewicza! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 20:19 Boją się, że stracą Polskę. ,,Nastąpiła podejrzana zmiana retoryki niemieckich mediów ws. relokacji uchodźców. „Szalony pomysł Brukseli, żeby w razie potrzeby narzucać siłą Polsce, Węgrom czy Czechom przyjmowanie uchodźców, musiał doprowadzić do podziałów” – czytamy.ak zauważa „Frankfurter Allgemeine Zeitung” system kwot relokacji uchodźców nie działa, ponieważ spora część krajów sprzeciwia się temu, tylko po cichu, natomiast Polska, Czechy czy Węgry od początku jasno deklarowały swoje stanowisko." ndie.pl/podejrzana-zmiana-retoryki-niemieckich-mediow-bronia-opinii-polski-sprawie-relokacji-uchodzcow/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 PiS i... Tusk 15.12.17, 21:12 Myślę, że po raz pierwszy PiS zgodził się z Tuskiem... Ciekawe, co na to Morawiecki, że o Kaczyńskim nawet już nie wspomnę... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 20:21 Dobre ,,Miesiąc temu informowaliśmy o nowej inicjatywie policji w szwedzkim mieście Oskarshamn. Policjanci towarzyszą biegaczom po zmroku, aby czuli się bezpiecznie. Pojawiły się już pierwsze relacje wideo. Policja w szwedzkim Oskarshamn dotrzymała obietnicy i zapewniać ochronę po zmroku dla tych, którzy chcą uprawiać jogging. Media nie podają, przed kim zaczął panować taki strach wśród mieszkańców. Przed kamerami, Inspektor policji Peter Karlsson uchyla rąbka tajemnicy, dlaczego potrzebna jest ochrona. W opinii Kralssona strach wynika z ogólnie panujących tendencji na świecie. „To co robimy, to są środki ostrożności. Nie tylko w naszym mieście wzrasta przestępczość. Myślę, że ma to miejsce na całym świecie” – wyjaśnił w rozmowie z telewizją RT." ndie.pl/poprawilo-sie-bezpieczenstwo-pierwsza-relacja-wideo-nowej-inicjatywy-szwedzkiej-policji/ Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 20:22 ndie.pl/prezydent-niemiec-prosi-afrykanczykow-aby-zostali-domu-przyjezdzali-europy/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie musi 15.12.17, 21:16 "Prezydent Niemiec Frank-Walter Steinmeier zaapelował do mieszkańców Ghany i Gambii, aby unikali migracji do Europy. Obiecał im zwiększoną pomoc rozwojową zarówno ze strony swojego kraju, jak i innych państw Unii Europejskiej." Ciekawe, czy posłuchają? Prezydent Duda nie musi apelować... Do Polski nie wybierają się... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 20:28 ,,Prezydent Turcji Recep Tayyip Erdogan, na konwencji islamistycznej partii AKP, przywołał hadis, używany powszechnie przez Hamas i inne ugrupowania terroryzmu islamskiego, by uzasadniać mordowanie Żydów. „Ci, którzy myślą, że posiadają Jerozolimę, niech wiedzą, że jutro nie będą w stanie ukryć się za drzewem”, miał powiedzieć Erdogan jak wynika z tłumaczenia tureckiego dziennikarza i dysydenta Abdullaha Bozkurt. To jest ukryte grożenie ludobójstwem Żydom, opierające się na apokaliptycznej przepowiedni. Pełny hadis brzmi: „Ostatnia godzina nie nadejdzie, dopóki muzułmanie nie będą walczyć z Żydami i muzułmanie zabiją ich, aż Żydzi będą chować się za kamieniem i drzewem, a kamień lub drzewo powiedzą: muzułmaninie, sługo Allaha, za mną jest Żyd, przyjdź i zabij go…”(Sahih Muslim Księga 041, Numer 6985) euroislam.pl/czy-prezydent-turcji-wzywa-do-mordowania-zydow/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Hadis 15.12.17, 21:19 Niedawno Erdogan odwiedził Polskę. Spotkał się z Dudą i Szydło... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 20:31 ,,Dlaczego dajemy islamowi taryfę ulgową? Pisarz, ateista i biolog ewolucyjny Richard Dawkins nie od dziś krytykuje islam, ponieważ religia ta „aby przetrwać, musi uciekać się do grożenia tym, którzy ją opuszczają”.Na przykład Norwegowie opuszczający wiarę Mahometa żyją w obawie przed odwetem ze strony muzułmańskich rodzin i społeczności.Dawkins w programie telewizji NRK wspomniał m.in., jak podczas publicznej dyskusji w Domu Literatury w Oslo norwescy obywatele, muzułmanie, ujawnili, że żyją w ciągłym strachu przed prześladowaniem po opuszczeniu islamu. Mężczyźni nosili maski, aby ukryć swoją tożsamość i ujawnili, że w głębi serca nie wierzą już w islam jednak obawiają się tego, co może się stać, jeśli ich rodziny lub wspólnoty dowiedzą się o tym. Inny ujawnił, że zdarza się, że muzułmańscy członkowie rodziny chcą fizycznie karać tych, którzy opuszczą wiarę. " I najlepsze ,,Dawkins jest częstym krytykiem islamu, co w sierpniu skłoniło Berkeley KPFA Radio do odrzucenia wystąpienia słynnego autora ze względu na jego „przemoc słowną” przeciwko społeczności muzułmańskiej. „Jestem znany z częstej krytyki chrześcijaństwa i nigdy za to nie usunięto mnie z programu” – napisał Dawkins w liście otwartym, który udostępnił na swojej stronie internetowej." euroislam.pl/dlaczego-dajemy-islamowi-taryfe-ulgowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:15 Ci którzy sprowadzą tysiące uchodżców otrzymają od nich głosy. A głosy to głosy i dają władzę a władza jest jak narkotyk, więc nieważne dzięki komu zdobyta.Dlatego władze powinny regulować emigrację i pilnować porządku, aby nie wywoływać wrogości i chaosu między ludżmi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Oj, nie chwali! 15.12.17, 21:22 "Pisarz, ateista i biolog ewolucyjny Richard Dawkins nie od dziś krytykuje islam, ponieważ religia ta „aby przetrwać, musi uciekać się do grożenia tym, którzy ją opuszczają”. Jeśli ateista to chrześcijaństwa też pewnie nie chwali... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Oj, nie chwali! 15.12.17, 21:29 W Polsce jest tak, że wyborcy często głosują na tych , którzy podobają się krk.Ci którzy zostali wybrani tak rządzą, aby przypodobać się krk, a nie tym którzy ich wybrali.I koło się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 20:32 ,,Szef niemieckiej agencji bezpieczeństwa wewnętrznego Hans-Georg Maassen oświadczył, że liczba salafitów, muzułmańskich ekstremistów odrzucających świat zachodni i bardziej otwarty islam, wzrosła w Niemczech do rekordowego poziomu 10800 osób z 9700 w grudniu zeszłego roku. Rekrutacja odbywa się teraz głównie przez niewielkie, zakonspirowane grupy a nie przez meczety, co utrudnia monitorowanie ekstremistów. Wg szefa agencji salafici są ugrupowaniem, z którego wywodzą się bezpośrednio islamscy terroryści." euroislam.pl/rekordowa-liczba-ekstremistow-w-niemczech/ Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:03 I dlatego dzień "X" nadchodzi wielkimi krokami. Niemcy po raz kolejny rozpętają wojnę. Tym razem poprzez otwarcie granic OBCYM. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:06 Przeczytaj wszystkie proponowane artykuły to się dowiesz, że z wielu stron grozi nam wojna światowa, czyli przy dzisiejszej technice - koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 22:04 Czyli... czas zacząć pilnować granice swoich państw, a w Europie robi się na odwrót. Dlaczego? Bo wszystko jest zaplanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Terytorialsi made in Germany? 15.12.17, 21:27 Myślę, że Niemcy tez dojrzały do swojej obrony terytorialnej... Tylko skąd oni wezmą swojego Macierewitscha? Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Terytorialsi made in Germany? 15.12.17, 22:06 Niemcy zatrudnią beżowych. na razie szkolą ich w formacjach policyjnych. Później kiedy już Niemców będzie mało przyjmą do armii kolorowych. 2 dekady wisłocki. 2 dekady! Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 20:48 next.gazeta.pl/next/7,151003,22774575,po-ukraincach-czas-na-bialorusinow-nadciaga-druga-fala-emigrantow.html#MTstream Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:05 I dlatego podwyżek w zakładach dla przeciętnego Kowalskiego raczej nie będzie. Tylko w ramach podniesienia najniższej krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sezonowość 15.12.17, 21:28 "Z danych GUS wynika, że od maja do października tego roku Białorusini przekroczyli polską granicę 2,2 mln razy. To wzrost o 20 proc. w porównaniu do analogicznego okresu w 2016 r. Najwięcej odwiedzin przypadło na szczyt prac sezonowych." To wskazuje na sezonowość zjawiska... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:00 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114881,22787891,chiny-sie-zbroja-zdjecia-satelitarne-pokazuja-cala-prawde.html#Prze Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:08 "Chińcyki trzymają się mocno". Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 22:14 My też się zbroimy, a przynajmniej próbujemy, na miarę naszych możliwości. Nie mamy ambicji mocarstwowych. www.altair.com.pl/news/view?news_id=24025 www.altair.com.pl/news/view?news_id=24029 Za 20 lat Chiny dorównają militarnie Stanom Zjednoczonym. Takie są prognozy. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wielka radość w domu Gucia... 17.12.17, 00:06 Najbardziej cieszy lotnictwo, marynarka wojenna, siły pancerne i... weekendowa obrona terytorialna! I jeszcze klasy wojskowe w szkołach! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Wielka radość w domu Gucia... 17.12.17, 17:33 Od czegoś trzeba zacząć a skończyć na www.nowastrategia.org.pl/hwasong-15-czyli-co-wiemy-o-nowej-miedzykontynentalnej-rakiecie-balistycznej-korei-pln/ Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:36 www.o2.pl/galeria/makabryczne-okolicznosci-kolizji--aut-pod-osiekiem-tak-zgineli-pasazerowie-6198657576646273g Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:38 Kaczyński i Morawiecki to jedna rodzina? Sięgnięto do drzewa genealogicznego Prześledzono historię rodziny prezesa PiS i nowego premiera. Okazuje się, że Mateusz Morawiecki jest spowinowacony - wprawdzie w dość dalekim stopniu - z Jarosławem Kaczyńskim. Mąż siostry Mateusza Morawieckiego jest w piątym pokoleniu potomkiem Szymona Jakuba Olszowskiego z Olszowy herbu Prus. Ten z kolei jest praprapradziadkiem (od strony matki) Jarosława Kaczyńskiego herbu Pomian - informuje portal zapisz.org. To by oznaczało, że panowie są spowinowaceni. Choć ciężko zweryfikować te informacje, portal powołuje się na "Wielką genealogię Minakowskiego".Ta informacja jest już komentowana od kilku dni w Sejmie. Jak pisze "Super Express", politycy PiS mówią, że jeśli nawet jest to prawda, to nie miało to wpływu na decyzję Kaczyńskiego o powołaniu Morawieckiego na premiera." wiadomosci.wp.pl/kaczynski-i-morawiecki-to-jedna-rodzina-siegnieto-do-drzewa-genealogicznego-6198619021096577a Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:51 Moi przodkowie byli o wiele zdolniejsi ode mnie,szkoda że nie dostałam ich " genów zdolności".Ciekawe jak jest z K. i M. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Parę ciekawych artykułów 3 16.12.17, 06:40 A ja nie chciałabym być spowinacona z prezesikiem Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Parę ciekawych artykułów 3 16.12.17, 07:50 Zaś moi przodkowie byli bogaci, ja zaś posiadłem mądrość by nie popełnić błędów i wiedzie mi się nieźle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 16.12.17, 18:49 Chwalipięta? A może nie mądrość tylko spryt? Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 15.12.17, 21:39 wiadomosci.wp.pl/schwytano-grupe-porywaczy-jednym-z-nich-byl-lider-kiboli-cracovii-zastrzelono-go-6198601188583553a Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re:Jeden ciekawy filmik 15.12.17, 21:49 Na filmie MARZYCIELKA www.youtube.com/watch?v=lEx6ELNPvGM Nawet ładna buźka. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re:Jeden ciekawy filmik 15.12.17, 21:55 Britain First to porządna organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Muzułmanom lepiej? 15.12.17, 21:59 Czasami odnoszę wrażenie, że Muzułmanie mają lepiej w Anglii niż Polacy... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Polak Węgier... 16.12.17, 10:17 Nikt nas nie kocha... :-(( PS A mieli być (Angole) naszymi najlepszymi sojusznikami. Skończyło się na Orbanie... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Polak Węgier... 16.12.17, 18:53 Anglicy nigdy nie byli naszymi najlepszymi sojusznikami. Mamy sojuszników (byle jakich) gdy nas wykorzystują na wszelkie możliwe sposoby (wcześniej ZSRR, do niedawna Niemcy [przynajmniej udawali sojuszników], teraz USA bo chcą nam sprzedać sprzęt wojskowy za miliardy dolarów). Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Polak Węgier... 16.12.17, 19:00 To chociaż razem żyjmy w zgodzie, lubmy się i nie sortujmy się na lepszych i gorszych ze względu na poglądy, przynależność partyjną, wyznanie czy orientację seksualną.Potępiajmy tylko ludzi łamiących prawo i nieuczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Polak Węgier... 16.12.17, 19:16 No wiesz... mogę cię polubić jeżeli będziesz mnie zapraszać na papu. ale jeżeli masz dewiacje jak homoseksualizm to już nie pogadamy. To trzeba leczyć, a nie uznawać za normalność. Trzeba żyć w zgodzie z naturą www.youtube.com/watch?v=A8yltm-pcX0 (nie mogę znaleźć sceny "...a chodź tu!) Co do partyjności to jeżeli nie będzie szkodziła społeczeństwu, krajowi to też mógłbym polubić, tylko do tej pory jedynie obecne ugrupowanie dba o kraj i społeczeństwo. Tak więc nie lubię zwolenników innych partii :-( Innowierców też nie lubię :-( dojdzie do rzezi! Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Polak Węgier... 16.12.17, 19:31 Chodziło mi nie o nas dwoje tylko o całe polskie społeczeństwo, które zostało skłócone. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Polak Węgier... 16.12.17, 19:48 Gdy czytam to co piszesz to odnoszę wrażenie, że Ty jesteś jakiś taki "normalny" inaczej. Powinieneś najpierw przemyśleć, a później napisać to co chcesz powiedzieć. Pani palacz67 powiedziałaby; pisz ze zrozumieniem... To co piszesz jest zapewne niezrozumiałe dla samego Ciebie...nie mówiąc już o nas ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Polak Węgier... 16.12.17, 20:56 No widzisz! Nie umiesz czytać ze zrozumieniem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Polak Węgier... 16.12.17, 20:59 Nie pij tyle to może napiszesz coś sensownego...może ci się uda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Polak Węgier... 16.12.17, 21:07 Też jak wyżej i jeszcze nie umiesz czytać między wierszami :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Polak Węgier... 16.12.17, 21:10 Bo ty nie potrafisz pisać. Maruda jesteś i nie masz poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Polak Węgier... 16.12.17, 21:13 Zawsze coś Ci się plącze miedzy "wierszami" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Polak Węgier... 16.12.17, 22:03 Łona intelektem Cię przewyższa, mierz siły na zamiary ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Polak Węgier... 16.12.17, 22:18 Zbadaj wzrok! jeśli masz wątpliwości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Włos łonowy? 16.12.17, 22:28 Współczesne kobiety golą bikini... Faceci też! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Polak Węgier... 17.12.17, 07:22 Jesteś cham jakich mało. Dziwię się, że ta jedyna prawa i sprawiedliwa na tym forum tego nie widzi. A może jak to mówią "z braku laku dobry kit" Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Polak Węgier... 17.12.17, 07:39 Jakby nie napisać, życie go przerasta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Polak Węgier... 17.12.17, 17:33 Od niektórych forumowiczów szybko się uczę :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Pismo Święte, Koran i Tora... 16.12.17, 22:26 Między wierszami to czytają badacze Pisma Świętego, Koranu i Tory! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kpiny... 16.12.17, 22:24 "Co do partyjności to jeżeli nie będzie szkodziła społeczeństwu, krajowi to też mógłbym polubić, tylko do tej pory jedynie obecne ugrupowanie dba o kraj i społeczeństwo." Nie rozumiem tylko, dlaczego cała Europa z nas kpi. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Kpiny... 16.12.17, 22:46 A gdzie to czytałeś? W GW, w TVN i podobnych? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Opłatek 16.12.17, 23:07 Sam powiedz, czy premier normalnego kraju opuszcza ważne spotkanie międzynarodowe, aby wziąć udział w partyjnym opłatku, a następnie nawet na nim się nie zjawia? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Opłatek 16.12.17, 23:17 Nie pomyślałeś, że wizyta na spotkaniu mogła doprowadzić premiera do rozstroju żołądka, jelit? Przecież tam się nasłuchał z ust biurokratów oderwanych od rzeczywistości takich bzdur, że każdego by ruszyło/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sojusz 16.12.17, 22:21 Już nie pamiętasz, jakie nadzieje pokładaliśmy w tym sojuszu? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Sojusz 16.12.17, 22:47 Najlepszy jest sojusz robotniczo-chłopski. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jeszcze lepszy! 16.12.17, 23:36 A jeszcze lepszy jest sojusz państwa z kościołem! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Rozwiązanie 15.12.17, 21:55 Myślę, ze to najlepsze rozwiązanie... :-) PS Tęp kibola! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 16.12.17, 20:39 ndie.pl/austriacki-rzad-przylacza-sie-frontu-polski-wegier-czech-ws-imigracji/ Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 16.12.17, 22:58 Nic dziwnego. Europa tonie 1- ndie.pl/paryzanie-groza-strajkiem-glodowym-jesli-imigranci-zostana-usunieci-ulic/ 2- www.youtube.com/watch?v=UUG-No-D4jE Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Zginąć za Paryż i Berlin 16.12.17, 23:04 Podobno po Ukraińcach do Polski wybierają się Białorusini. A Tobie przeszkadzają muzułmanie w Paryżu i Berlinie. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 17:13 Na razie pchamy się z rechrystianizacją (prozelityzm) na Ukrainę. Ministerstwo sfinansowało odnowienie kościoła we Lwowie za 700 tys. złotych. Co niektórzy naprawdę myślą, że Lwów wróci do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 17:49 Jakby to poszło np. na polskie szkoły we Lwowie to bym popierał Ale na pewno nie popieram tego, że to poszło na kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kombinuj... 16.12.17, 23:00 "Przywódca chadeckiej Austriackiej Partii Ludowej (OVP) Sebastian Kurz, osiągnął porozumienie koalicyjne z antyimigrancką Partią Wolności. Zapewnił o walce z nielegalną imigracją oraz dążeniu do zmiany błędnej polityki relokacji uchodźców." Mam wrażenie, ze czegoś nie zrozumiałeś. Przecież Kurz chce walczyć z nielegalną emigracją oraz dąży do zmiany polityki relokacji. I jak to się ma do stanowiska Kaczyńskiego i PiS? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kombinuj... 17.12.17, 17:39 Żadnego islamu, który jest gorszy od kościoła 10 razy. Wystarczy już, że ten czarny rak trawi Polskę od 2 tysięcy lat. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Kombinuj... 17.12.17, 17:51 Na szczęście chyba mniej , ale i tak za długo.Chrzest był w 966, potem jeszcze wiele lat "chrystianizowali"(m.in.wybijali zęby) ludność, która nie chciała porzucić swojej tradycji. Potem w miejsce świąt pogańskich mniej więcej te same daty wprowadzili święta chrześcijańskie i jakoś poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kombinuj... 17.12.17, 17:56 Akurat to, że zostaliśmy schrystianizowani zawdzięczamy Zachodowi. Teraz podobnie jak wtedy chcą nas zislamizować. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kombinuj... 17.12.17, 17:59 Po prostu żeby Zachód czyli np. cesarz niemiecki i inni zachodni królowie uznali Królestwo Polskie, Mieszko I musiał zgodzić się na chrystianizację. Teraz nie dzieje się podobnie w związku z islamizacją? Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Kombinuj... 17.12.17, 18:05 Te zęby musiał wybijać Mieszko I czy Bolesław Chrobry bo cesarz niemiecki tylko czekał na pretekst z wyruszeniem na Polskę z europejską krucjatą w razie gdyby chrzest to były tylko pozory. Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 18:18 Przyszłość Europy wiadomosci.wp.pl/islamisci-zaatakowali-kosciol-w-pakistanie-czujnosc-policji-zapobiegla-masakrze-6199368903137409a Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 18:21 Islamiści to bestie. A ZAchód ich wspiera. Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 18:28 Wszystko zaplanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:36 Nie doceniamy tego, co mamy w Polsce. Dziękuję za artykuł, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 20:08 W Pakistanie czy w Syrii żyją prawdziwi chrześcijanie. Są prześladowani, mordowani, mają złe warunki życia. Nie to co u nas, że dobrze się pokazać przy kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jako rzecze Kali... 17.12.17, 23:07 A może i w Europie też żyją prawdziwi muzułmanie? Chrześcijanie w Pakistanie to dobrze, a muzułmanie w Europie - źle! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 18:24 No i to jest bohater. Prawdziwy żołnierz. On powinien mieć emeryturę wojskową a nie ci co całe życie spędzili za biurkiem w wojsku. wiadomosci.onet.pl/swiat/syria-polak-walczy-z-isis-i-spiewa-orla-cien/8t7c5sh Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 18:40 Czekam na "parę ciekawych artykułów 4" Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 18:44 Kolejny kłamliwy artykuł wybiórczej. ,,Nasi rodacy są największą grupą obcokrajowców, która odsiaduje kary w brytyjskich więzieniach (według danych opublikowanych w 2016 r.). Informacje o przestępstwach popełnianych przez Polaków chętnie podają brytyjskie brukowce. To nie wpływa dobrze na opinię o Polakach." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22796846,spytali-brytyjczykow-o-imigrantow-wyznanie-orientacja-to.html#MT2 Tylko, że np Rumunów w UK jest 155 tysięcy a Polaków 853 tysiące co daje 4,2% przestępczości a Polaków 1,2%. I tak dalej jest ze wszystkimi krajami. Polacy naprawdę statystycznie tam są niekryminogenni. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 18:45 W UK jest 5% muzułmanów a w więzieniach siedzi ich 15%. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 18:58 Nawet więcej. 20% ,,Obecnie co piąty skazany odbywający wyrok w najcięższych brytyjskich więzieniach to wyznawca Mahometa. W związku z nasilającymi się agresywnymi zachowaniami islamistów na Wyspach, Brytyjczycy wzięli sprawy w swoje ręce. Organizują się dobrowolnie i oddolnie, aby pilnować porządku na ulicach. – To brytyjskie miasto i chrześcijański kraj. Ja jestem Brytyjką, nasi działacze są Brytyjczykami, dlatego będziemy tu chodzić. Nikt nie będzie nas zastraszał – powiedziała Jayda Fransen, wiceszefowa Britain First. Britian First to patriotyczna organizacja, zajmująca się pielęgnowaniem anglosaskich tradycji." www.tvp.info/30906234/coraz-wiecej-muzulmanow-w-wielkiej-brytanii-jest-ich-juz-ponad-3-miliony Ale większość Angoli ma już wyprane mózgi latami lewackiej propagandy i źle skończą. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:03 TVN, wyborcza do likwidacji za kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:10 To co zostanie? TVP,TRWAM i Radio Maryja Nasz.D.? Jakby byli tylko oni to dopiero nic byśmy nie wiedzieli.Nie byłoby żadnych pedofilów w Kościele, jazdy po pijanemu,wielomilionowych odszkodowań za mienie społeczne dla niby też społeczeństwa katolickiego(ostatnio w Ostrowie Maz. 12,5 mln), tendencyjności i ukrywania niewygodnych faktów, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:13 Pani Geniu spokojnie...komuna wraca to i wróci drugi obieg...historia kołem się toczy Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:17 Drugi obieg to internet. Ludzie dzięki niemu dowiedzieli się co to islam. Wbrew mass mediom takim jak TVN i wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wiedza 17.12.17, 21:22 Jak się nie chodzi do szkoły to pozostaje internet... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:16 TVN i wybiórcza wspierają islam. A to coś 10 razy gorszego niż kościół i powinny być zlikwidowane. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kościół też? 17.12.17, 21:29 To jednak Kościół nie jest doskonały? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:20 To pomyśl co czują ludzie w krajach islamskich i nie myśl tylko o sobie. Bo masz 10 razy lepiej od nich. A TVN i tego typu wspierają islam. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:30 Za tzw.komuny też o niebo mieliśmy lepiej niż ludzie w krajach afrykańskich i in,biednych a jednak chcieliśmy zmian.Każdy przede wszystkim chce zmian na lepsze w swoim środowisku, bo to najbliżej.Ja też cieszę się że mieszkam w Polsce (chociaż marzą mi się cudowne miejsca a przynajmniej nie Tarnobrzeg), dlatego nie mogę zrozumieć tych co się wzbogacili bez wysiłku tak bardzo(krk , oligarchowie), że chcą jeszcze więcej i nie przeszkadza im sumienie (nie mają go być może) ani brak zwykłej przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Prefencje 17.12.17, 21:32 Twoje preferencje ideowe i światopoglądowe też średnio mnie kręcą! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:25 Ja bym zlikwidował i Radio Maryja i TRWAM. Bo nie lubię naszych katabasów ale jeszcze 10 razy bardziej nie lubię islamskich katabasów. Więc 10 razy bardziej bym zlikwidował TVN i wyborczą niż te. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:37 Tylko ile jeszcze trzeba im dać, "oddać", zrewaloryzować, zdotować, odnowić, odbudować, aby "przepomogli" islam? Być może jak wpędzą nas w straszną biedę, zniewolą , zastraszą i będą torturować psychicznie (a może i fizycznie), to będzie mi wszystko jedno czy jestem ciemiężona przez islam czy katotaliban. Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:42 Ja bym im nie dał złamanej złotówki. Zdrowe chłopy powinny na siebie zarobić a nie biegać w kieckach z tacą. Wole dać na chore dzieci, które walczą o życie i zdrowie. Niestety takich jak ja jest 0,01%. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Zdrowe chłopy w kieckach... 17.12.17, 21:36 Ostatnio coraz częściej zgadzam się z Tobą... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jestem za! 17.12.17, 21:34 Radio Maryja, Trwam i katabasów? Jestem za. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 23:06 Przynajmniej dzięki TVP i Trwam wiesz kto kobiety będzie molestował w Europie na "dużą skalę". TVN i podobne badziewia o tym nie informują. Mówią tylko o ubogacaniu kulturowym. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 ND i GPC 17.12.17, 21:27 A czytałeś kiedykolwiek "Nasz Dziennik", że o GPC nie wspomnę? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wybór... 17.12.17, 21:21 Podejrzewam, że Anglikowi jest obojętne, czy zabije go muzułmanin z Tunezji, czy katolik z Częstochowy... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Z Polski też! 17.12.17, 21:18 "Tysiące brutalnych zbirów i gwałcicieli z Unii Europejskiej chodzi po ulicach Wielkiej Brytanii i zajmuje miejsce w naszych więzieniach, bo rząd nie zdołał wysłać ich z powrotem do ich krajów." ("Daily Mail") Z Polski też! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wyobrażenia i rzeczywistość 17.12.17, 21:14 Moim zdaniem, jak na nasze wyobrażenie o sobie to 983 Polaków w brytyjskich więzieniach to zdecydowana przesada... :-( PS Naprawdę uważasz, że Brytyjczycy potrafią liczyć procenty? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Z latarkami... 17.12.17, 22:27 "tak nożownika w Jeleniej Górze. Jedna osoba w ciężkim stanie. Dramatyczne sceny rozegrały się na osiedlu Zabobrze przy ul. Noskowskiego w Jeleniej Górze (woj. dolnośląskie). Jak dowiedział się Fakt24, 32-letni mężczyzna został raniony nożem w szyję i w udo. Poszkodowanego w ciężkim stanie przewieziono do szpitala. Policjanci z latarkami krążą po osiedlu w poszukiwaniu sprawcy." :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 19:44 wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-usa-putin-podziekowal-trumpowi-za-pomoc-cia-w-udaremnieniu-zamachu/9512zmz Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wart Pac... 17.12.17, 22:25 Ja to ani jednemu, ani drugiemu nie wierzę... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Lepiej myśleć! 17.12.17, 23:01 Myślę, że w myśleniu to słabo się starasz... ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 20:11 zmianynaziemi.pl/wiadomosc/arktyka-ogrzewa-sie-tak-szybko-ze-komputery-uznaly-pomiary-meteorologiczne-za-bledy zmianynaziemi.pl/wiadomosc/w-wodach-atlantyku-plywa-ponad-500-letni-rekin-polarny Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 20:13 W tarnobrzegu taki smog, że wyjście w tej chwili z domu grozi śmiercią. I to nie jest żart ani przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Energetyka na modłę PiS 17.12.17, 20:58 No właśnie, a rząd PiSowski nadal preferuje energetykę opartą na weglu kamiennym... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Matuzalem 17.12.17, 21:00 "W wodach Atlantyku pływa ponad 500-letni rekin polarny." Prawie jak Kornel Morawiecki... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 22:18 Polecam cały film aby ktoś mógł się dowiedzieć kim jest George Soros na podstawie wykradzionych dokumentów przez Wiki Leaks. Wynika z tych dokumentów między innymi, że Soros wspiera migrację aby stworzyć różnorodne społeczeństwo w Europie licząc na to, że islam się zsekularyzuje, to znaczy stanie się taki jak chrześcijaństwo na Zachodzie. Kupił 10% gazety wyborczej. www.youtube.com/watch?v=jPDENO8DOj0 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Demokracja, różnorodność i handel w niedziele 17.12.17, 22:23 A mnie podobają się działania Sorosa na rzecz demokracji i róznorodności. Wyobraź sobie, że wkoło byliby wyłącznie katolicy, którzy zamykaja nawet sklepy, że ludzie chodzili do kościoła... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: Demokracja, różnorodność i handel w niedziele 17.12.17, 22:24 Ale muzułmanie się nie zsekularyzują, tylko przejmą Europę. Soros to zło. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Współżycie 17.12.17, 22:33 Sądzę, że nie masz racji i myślę, że nadal będziemy współżyć, nie pomawiając się wzajemnie o chęć dominacji! Niech żyje Soros! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sekularyzacja 17.12.17, 22:37 Ciekawe, czy katolicyzm się zsekularyzuje i... kiedy? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 3 17.12.17, 23:30 Tak będzie wyglądała różnorodność w Europie www.youtube.com/watch?v=fTNzooDu6jE Do czego to zmierza? Odpowiedz Link Zgłoś
e-zyleta Jeden ciekawy artykuł 18.12.17, 15:29 pokoleniezero.pl/infrastruktura/inteligentne-przejscie-dla-pieszych-kontra-potracenia-i-wypr.html?utm_source=BIZNES&utm_medium=%20PROMRed&utm_campaign=Projektzero Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Maesz Wolności 18.12.17, 20:25 W Polsce też tak było. 11 listopada! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś