Dodaj do ulubionych

Reforma OFE Dorna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 07:59
Przypominam, że zgodnie z nowelizacją ustawy o Otwartych Funduszach Emerytalnych, zalecaną przez Bank Światowy Lewitan'a i polskie związki zawodowe, 15 września 2007r. mija termin złożenia oświadczenia o planowanej długości życia osób ubezpieczonych w tzw II filarze. Dotyczy to tej całej hołoty, wskazanej przez jaśnie nam panującego, urodzonej w czasach komunistycznych! W przypadku nie złożenia oświadczenia komisja specjalna, złożona z przedstawicieli Komisji Nadzoru Finansowego, ZUS, Powszechnych Towarzystw Emerytalnych i Ministerstwa Finansów wyznaczy ubezpieczonemu ten termin. Od ustaleń komisji nie będzie można się odwołać, ustawa dopuszcza tylko możliwość skrócenia wyznaczonego terminu na wniosek ubezpieczonego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kłe kłe Re: Reforma OFE Dorna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 08:03
      Coś ci się pomyliło!!! są wyjątki !!!Procedura nie dotyczy członków PIS!!!!W innych przypadkach termin jest nieprzekraczalny i nie podlega zaskarżeniu do TK. Wydłużenie może nastąpić jednak w wyjątkowych i uzasadnionych przypadkach. Do podania o wydłużenie należy załączyć dowód wpłaty na cele charytatywne Radia Maryja. Komisja (z PIS większościowym w komisji)określając termin wydłużenia bierze pod uwagę kwotę wpłaty na powyższy cel.
      • Gość: Młodzik Re: Reforma OFE Dorna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:42
        Przestraszyłeś mnie.Czy to prawda? To ja lecę zapisać się do PIS!!!!!!!!!!!!!!. Jestem na równi z posłem Kłeczkiem znawcą antykoncepcji i lekarzem dusz kobiecych.Czy mnie przyjmą? Deklaruję że będę 5 razy dziennie biegał na ,msze do wszystkich kościołów w Tarnobrzegu żeby mnie elektorat zobaczył.Czy mam szansę? Doradźcie-zapisywać się czy nie? Nie chcę młodo umierać...
        • Gość: Widz Re: Reforma OFE Dorna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:51
          Młodzik ja ci radzę zapisać się do SLD. Tam lubią wypić i zadup...ć .Lepiej żyć krótko niż byle jak. Nie zapisuj się do PIS bo ci włosy pomiędzy palacami wyrosną!!! Sprawdziłem.Stałem na mszy wiesz obok kogo? Obok naszego uduchowionego przedstawiciela w sejmie!!!!!!!!!!! To widziałem i ci mówię ... I przestrzegam. Brzydko to wygląda
      • Gość: Mularczykom nie Re: Reforma OFE Dorna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 10:33
        Jestem dogłębnie oburzony wypowiedzią ponoć miłującego prawo i sprawiedliwość
        posła PIS Mularczyka.On na pewno nie będzie podpadał pod procedurę wydłużającą życie!!! Jak można wysuwać tak niedorzeczne sugestie wobec Ojca Dyrektora? Ojciec Dyrektor znajdyje się poza wszelkim podejrzeniem, ponieważ jego życiorys jest tak czysty jak woda w Wiśle. Uważam, że IPN powinien dogłębnie przyjrzeć się temu posłowi. Może coś się znajdzie na jego temat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka