Dodaj do ulubionych

rekrutacja na studia - problem

05.07.12, 12:22
witam :)
chciałbym być studentem akademii medycznej w Lublinie z łączną pulą 168pkt. Teoretycznie szansa jest z jakiejś 6-7 listy, gdyż próg punktowy w tamtym roku według różnych źródeł wynosił 168-169pkt. Nie chce czekać do końca bo może być tak że nigdzie się nie dostane. Drugą z kolei uczelnią którą biorę poważnie pod uwagę jest uniwersytet medyczny w Białystoku, gdzie próg punktowy wynosił 165pkt, czyli powinienem się dostać. I tu pojawia się pytanie: jak to zrobić, żeby dostać się do Lublina a nie zaprzepaścić szansy z Białegostoku. Papiery trzeba wozić w przeciągu 2 dni od ogłoszenia kolejnych list, więc może się zdarzyć iż wyrzucą mnie z toku rekrutacji w Białystoku bo będę czekał na Lublin gdzie ostatecznie mogę się nie dostać. Ktoś może wie jak to zrobić? Może jak się dostanę do Białegostoku to zawieźć tam papiery a gdy dostanę się do Lublina to je z tamtąd zabrać?
Obserwuj wątek
    • prze-mcio Re: rekrutacja na studia - problem 09.07.12, 21:27
      o kurde, masakra.. ;/ tak niewiele zabrakło..
      ale nie łam się, znam w sumie ciekawsza nawet opcję niż Białystok :) Z Lublina, masz niedaleko na Ukrainę, do Lwowa chociazby, a tam Polacy mogą studiować kierunki medycyny no i Ukraina, pięknie, tanio i inaczej :)
      Jak coś to niżej masz link do bloga z fajnymi info i przewodnikiem, pozdro !
      • prze-mcio Re: rekrutacja na studia - problem 09.07.12, 21:28
        studiaukraina.blogspot.com/ - zapomniałem o linkU :P
        • prze-mcio Re: rekrutacja na studia - problem 17.07.12, 13:09
          Już nie mam złudzeń, jeśli studia na Ukrainie to polecam ten informator: ukraina.studiamedyczne24.info/ - wszystko sami możecie załatwić, bez pośredników :) sam kupiłem ten poradnik i właśnie kończe czytać, nie szkoda pieniędzy. Pozdro!
    • look1259 Re: rekrutacja na studia - problem 18.07.12, 14:59
      nie spamuj waść bo tylko mnie irytujesz :) :]]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka