Dodaj do ulubionych

Alis przedszkole Wrocław

08.02.16, 12:56
Witam,

Czy mogłabym prosić o opinie na temat tego przedszkola? Standardowa sytuacja: na państwowe przedszkole nie mam co liczyć, bo się nie dostaniemy. Szukam więc alternatywy. Na innych wątkach znalazłam zarówno dobre jak i złe opinie ale są one z lat 2006-2009. Ja wyglada to teraz? Czytałam o Pani Lucynce, w grupie maluchów, ze jest lubiana przez dzieci. Ale to chyba za mało żeby podjąć decyzję, ze to właśnie to przedszkole :) dziękuje za pomoc Mama
Obserwuj wątek
    • anim86 Re: Alis przedszkole Wrocław 15.02.17, 13:24
      Niestety nie polecam. Od jakiegos czasu poziom znacznie sie obnizyl, a moje dziecko niezbyt chetnie chcialo chodzic do przedszkola. Co wiecej, jego nastawienie zmienilo sie w nowym przedszkolu, co o czyms swiadczy. Dodatkowo pracownicy niezbyt mili dla rodzicow, szczegolnie nie polecam dyrektorki, mocno zadufana w sobie osoba, nie mozna sie jej sprzeciwiac, kilka razy bylam swiadkiem jak krzyczala na dzieci itp.
    • lami-mi Re: Alis przedszkole Wrocław 18.02.17, 19:56
      Pani Lucynka nadal jest wychowawczynią maluchów, jedyny nie zmieniający się nauczyciel w tej grupie wiekowej. Dzieci ją kochają. Kuchnia bardzo dobra. Koncerty muzyczne i przedstawienie teatralne co miesiąc. Mój maluch zaczyna śpiewać po angielsku i co i rusz jakieś nowe słówka i wyrażenia przynosi, a to dopiero pół roku nauki po 15 minut dziennie. Niezbyt dobrze jeszcze mówi po polsku, więc nie oczekuję cudów w języku obcym. Wychodzą na dwór, nawet w zimie, ogród całkiem, całkiem. Ja nie narzekam, ale może dlatego, że też jestem nauczycielem i wiem, czego można spodziewać się po grupie dzieci, a czego gdy ma się jedno w domu. Najlepiej samemu się przekonać i zwiedzić przedszkole. Po tych forach widać, że ile rodziców tyle opinii. Zastanawiam się tylko dlaczego ci, co są zadowoleni, nie wypisują swoich opinii, a tylko ci, którzy doświadczyli jakichś uchybień, mają czas, by na wszystkich forach wypisywać opinie, czasem podyktowane kilkoma spięciami i to nawet nie z nauczycielem. Powodzenia w podjęciu decyzji :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka