Dodaj do ulubionych

Pieniądze na studia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:03
ale fajnie wreszcie moge spokojnie oplacic studia i jeszcze miec kase na
drobne wydatki
Obserwuj wątek
    • Gość: Ox Re: Pieniądze na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:24
      A nie lepiej zamiast brac kredyt, 5 lat studiowac 2 kierunki i zasilic armie
      bezrobotnych z kredytem na glowie .... to po prostu zostac hydraulikiem,
      szefcem?
      W Polsce juz dosc mammy wykszatalconych studentow, a wode, prad i buty "musi"
      miec kazdy. :-)

• Gość: TReneR Re: Pieniądze na studia IP: *.austriamicrosystems.com 01.10.04, 15:05
        A nie chialbys zeby wode naprawial Ci mgr.inz, policzyl czy przeplyw bedzie
        laminarny, policzyl jak gleboko mozna sie wkuc w sciane zeby nie nadwyrezyc
        konstrukcji a przy okazji zoptymalizowal ustawienie w wiecznie pokazujacym
        niebieska strone rzeczywistosci domowym PCcie....

TReneR
        • smejdaa Re: inżynierowie 01.10.04, 15:23
          super, tylko nie chciałabym być magistrem inżynierem i kuć po ścianach za
          5zł/h, bo lepszej pracy nie ma
        • Gość: Ox Re: Pieniądze na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:04
          He He :-)

PCta na szczescie potrafie sobie naprawic sam (choc juz tez nie zawsze).

Ale fajnie by bylo, jakby ten mgr. zamiast mi to liczyc, mial tyle sily, zeby
          rure odkrecic i tyle zdrowego rozsadku, zeby wczesniej obieg wody zakrecic :-)

Jego obliczenia i tak by sie na wiele nie przydaly w prawdziwej przytkanej
          rurze, bo go przez ostatnie 10 lat uczyli, zeby policzyl cos pod
          pewnymi "idealnymi" warunkami - a tu pech: woda jest scisliwa, rura ma pory
          itp... i jak to policzyc w rzeczywistych warunkach, to na tych cholernych
          studiach nie nauczyli :-)

No i zeby mi rachunku nie wystawil takiego, jaki mu bank wystawia za te jego
          kredyty.

Ja naprawde tylko chccialbym miec naprawiona wode w lazience, jak chce liczyc,
          niech liczy, ale za to nie zaplace :-)
    • Gość: a Re: Pieniądze na studia IP: 81.210.39.* 01.10.04, 15:08
      Wszystko wspaniale tylko szkoda ze nikt nie pomyslal o studentach i studentkach
      takich jak ja, ktorym w maju zabrano alimenty wprowadzajac rownoczesnie
      przepis,iz swiadczenia rodzinne przysluguja tylko do 21roku zycia?jak my mamy
      skonczyc studia,na "socjalnym"?
      Pozdrawiam:)
    • smejdaa ludzie zostawcie ten kredyt!!! 01.10.04, 15:17
      a przynajmniej - tak jak to się powinno odbywać w gospodarce rynkowej -
      poprzedźcie go rzeczową i solidną kalkulacją!
      wzięłam kredyt i mogłam skończyć 2 kierunki jednocześnie; w ogóle mogłam
      studiować! (pochodzę z niezamożnej rodziny) - SUPER!
      tylko że teraz pluję sobie w brodę, że mnie rodzice nie posłali kiedyś do
      technikum gastronomicznego i nie wygonili do pracy w restauracji po skończeniu
      18 lat - żyłoby mi się chyba dużo lepiej
      bo tak to siedzę na bezrobociu z tytułami w kieszeni, wybujałą ambicją i
      KREDYTEM NA KARKU; po cholerę te studia, skoro teraz jadę do Angoli pakować
      ciasteczka w pudełeczka żeby móc sobie z tym cholernym kredytem i z życiem w
      tym cholernym kraju poradzić
      promocja kredytów na naukę w sytuacji, kiedy nawet bardzo dobry poziom
      wykształcenia zmusza do dziadowania za marne grosze jest NIEDORZECZNA!
      • Gość: Ox Re: ludzie zostawcie ten kredyt!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 15:54
        Ano mniej wiecej o to mi chodzilo :-(
        Mlodzi ludzie w Polsce wprost zaczeli uwielbiac sie uczyc, im dluzej, tym
        lepiej. A za to brakuje mlodych fachowcow od "prostych" rzeczy, na ktore zawsze
        bedzie zapotrzebowanie.
        Efekt jst taki, ze w duzym miescie jest pol tysiaca zarejestrowanych
        bezrobotnych ekonomistow po studiach, a nie ma kto pieca gazowego w huchni
        naprawic (ale sie nadzwonilem ...), bo robia to tylko stare pierniki, co leja
        na terminy i za ruszenie kluczem biora, jak za zboze.

Mlodzi ludzie: Uczcie sie tego i rocie to, na co jest zapotrzebowanie i sa
        inni, ktorzy wam za to zaplaca.

W normalnym kraju, przy normalnej gospodarce inwestycja w nauke bardzo
        poplaca ... i moze nasze wnuki doczekaja tych czasow.
      • Gość: aga Re: ludzie zostawcie ten kredyt!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:03
        nie wiesz nawet co mowisz jestem po technikum gastronomicznym i pracowalam
        przez rok w resteuracji -co to bylo za pieklo za 3 zl za godz po 13 dziennie a
        teraz ide sobie na studia i sie BARDZO Z TEGO CIESZE a z kasa mam problem i
        kombinuje jak ja zdobyc min. myslalam o kredycie ale skoro nie polecasz
      • Gość: aga Re: ludzie zostawcie ten kredyt!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:08
        moze jestem mloda i naiwna ale ja wierze ze bedzie lepiej np.za 5 lat
    • Gość: dorota Re: Pieniądze na studia IP: 217.153.164.* 01.10.04, 15:48
      mam pytanieco co ze stypendiami dla studentów studiów doktoranckich??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka