Gość: puzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:03 ale fajnie wreszcie moge spokojnie oplacic studia i jeszcze miec kase na drobne wydatki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ox Re: Pieniądze na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:24 A nie lepiej zamiast brac kredyt, 5 lat studiowac 2 kierunki i zasilic armie bezrobotnych z kredytem na glowie .... to po prostu zostac hydraulikiem, szefcem? W Polsce juz dosc mammy wykszatalconych studentow, a wode, prad i buty "musi" miec kazdy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TReneR Re: Pieniądze na studia IP: *.austriamicrosystems.com 01.10.04, 15:05 A nie chialbys zeby wode naprawial Ci mgr.inz, policzyl czy przeplyw bedzie laminarny, policzyl jak gleboko mozna sie wkuc w sciane zeby nie nadwyrezyc konstrukcji a przy okazji zoptymalizowal ustawienie w wiecznie pokazujacym niebieska strone rzeczywistosci domowym PCcie.... TReneR Odpowiedz Link Zgłoś
smejdaa Re: inżynierowie 01.10.04, 15:23 super, tylko nie chciałabym być magistrem inżynierem i kuć po ścianach za 5zł/h, bo lepszej pracy nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ox Re: Pieniądze na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:04 He He :-) PCta na szczescie potrafie sobie naprawic sam (choc juz tez nie zawsze). Ale fajnie by bylo, jakby ten mgr. zamiast mi to liczyc, mial tyle sily, zeby rure odkrecic i tyle zdrowego rozsadku, zeby wczesniej obieg wody zakrecic :-) Jego obliczenia i tak by sie na wiele nie przydaly w prawdziwej przytkanej rurze, bo go przez ostatnie 10 lat uczyli, zeby policzyl cos pod pewnymi "idealnymi" warunkami - a tu pech: woda jest scisliwa, rura ma pory itp... i jak to policzyc w rzeczywistych warunkach, to na tych cholernych studiach nie nauczyli :-) No i zeby mi rachunku nie wystawil takiego, jaki mu bank wystawia za te jego kredyty. Ja naprawde tylko chccialbym miec naprawiona wode w lazience, jak chce liczyc, niech liczy, ale za to nie zaplace :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pieniądze na studia IP: 81.210.39.* 01.10.04, 15:08 Wszystko wspaniale tylko szkoda ze nikt nie pomyslal o studentach i studentkach takich jak ja, ktorym w maju zabrano alimenty wprowadzajac rownoczesnie przepis,iz swiadczenia rodzinne przysluguja tylko do 21roku zycia?jak my mamy skonczyc studia,na "socjalnym"? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
smejdaa ludzie zostawcie ten kredyt!!! 01.10.04, 15:17 a przynajmniej - tak jak to się powinno odbywać w gospodarce rynkowej - poprzedźcie go rzeczową i solidną kalkulacją! wzięłam kredyt i mogłam skończyć 2 kierunki jednocześnie; w ogóle mogłam studiować! (pochodzę z niezamożnej rodziny) - SUPER! tylko że teraz pluję sobie w brodę, że mnie rodzice nie posłali kiedyś do technikum gastronomicznego i nie wygonili do pracy w restauracji po skończeniu 18 lat - żyłoby mi się chyba dużo lepiej bo tak to siedzę na bezrobociu z tytułami w kieszeni, wybujałą ambicją i KREDYTEM NA KARKU; po cholerę te studia, skoro teraz jadę do Angoli pakować ciasteczka w pudełeczka żeby móc sobie z tym cholernym kredytem i z życiem w tym cholernym kraju poradzić promocja kredytów na naukę w sytuacji, kiedy nawet bardzo dobry poziom wykształcenia zmusza do dziadowania za marne grosze jest NIEDORZECZNA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ox Re: ludzie zostawcie ten kredyt!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 15:54 Ano mniej wiecej o to mi chodzilo :-( Mlodzi ludzie w Polsce wprost zaczeli uwielbiac sie uczyc, im dluzej, tym lepiej. A za to brakuje mlodych fachowcow od "prostych" rzeczy, na ktore zawsze bedzie zapotrzebowanie. Efekt jst taki, ze w duzym miescie jest pol tysiaca zarejestrowanych bezrobotnych ekonomistow po studiach, a nie ma kto pieca gazowego w huchni naprawic (ale sie nadzwonilem ...), bo robia to tylko stare pierniki, co leja na terminy i za ruszenie kluczem biora, jak za zboze. Mlodzi ludzie: Uczcie sie tego i rocie to, na co jest zapotrzebowanie i sa inni, ktorzy wam za to zaplaca. W normalnym kraju, przy normalnej gospodarce inwestycja w nauke bardzo poplaca ... i moze nasze wnuki doczekaja tych czasow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ludzie zostawcie ten kredyt!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:03 nie wiesz nawet co mowisz jestem po technikum gastronomicznym i pracowalam przez rok w resteuracji -co to bylo za pieklo za 3 zl za godz po 13 dziennie a teraz ide sobie na studia i sie BARDZO Z TEGO CIESZE a z kasa mam problem i kombinuje jak ja zdobyc min. myslalam o kredycie ale skoro nie polecasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ludzie zostawcie ten kredyt!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:08 moze jestem mloda i naiwna ale ja wierze ze bedzie lepiej np.za 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Pieniądze na studia IP: 217.153.164.* 01.10.04, 15:48 mam pytanieco co ze stypendiami dla studentów studiów doktoranckich?? Odpowiedz Link Zgłoś