Gość: misia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:07 Ile kosztuje godzina korepetycji z matematyki (klasaV)? Proszę podać min. i max. kwatę. Nie mam pojęcia na ile mogę się zgodzić wysyłając syna na korepetycje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zibi Re: korepetycje IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.10.04, 19:28 To pytanie kojarzy mi się z pytaniem: Ile kosztuje samochód? Zależy, na czym Ci zależy i zależy, czym dysponujesz. Jak nie masz pieniędzy, to kupujesz coś, co bez przerwy reperujesz. A jak masz, to kupujesz za 600 tys. zł luksus. A teraz do rzeczy: możesz załatwić korepetycje u studenta lub lepszego ucznia za kilka (naście) złotych. Też będąc w ogólniaku douczałem. Z perspektywy kilkudziesięciu lat mogę stwierdzić, ze nie miałem wtedy pojęcia, o co chodzi w uczeniu. U dobrego nauczyciela cena korepetycji zależy od podaży w danej miejscowości. Jeśli jest dużo korepetytorów, to cena niższa, jeśli mało, to wyższa. Nie podałaś, gdzie mieszkasz. Jeśli to zrobisz, ułatwisz ludziom odpowiedź. Jesli Ci zależy na dobru dziecka i masz pieniądze, to nie próbuj oszczędzać, bo znam dużo korepetytorów, którzy tylko swoim uczniom szkolnym potrafią pomóc. Stawiają stopnie za pieniądze a nauczyć nie potrafią tak rano jak i po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: korepetycje 18.10.04, 20:17 Racja.Albo chcesz tanio,albo dobrze. Ceny od 10 do około 40 zł za lekcje odp. uczeń/student/poczatkujący nauczyciel/nauczyciel z dużym doświadczeniem. Do dobrych nauczycieli z reguły trzeba dochodzić swoimi ścieżkami. Uważaj na ogłoszenia "tanio".Albo to uczeń albo osoba bardzo świeża na rynku i nie sprawdzona.Zależy od miasta ,popytu i konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś