Gość: jurek Bardzo dobrze. W końcu egzamin, a nie parodia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtus czarodziej Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.05, 15:59 Całkowicie się zgadzam: np. takiego miśka można wypatroszyć i wypchać masą niedozwolonych ściąg, które zwinięte w rulonik, w jego pluszowych jelitach będą kłębić się niczym żarłoczne tasiemce. Potem na maturze wystarczy pociagnąć za wystający z biednego zwierzaczka "odwłok" owego pasożyta i w ten najniewinniejszy na świecie sposób nasz kochany maturzysta popełnia odrażającą zbronię.( W razie wpadki może powiedzieć że chciał zrobić tylko ulubionemu pluszaczkowi płukanie jelit ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cozaidiotyzm! czy oni są niepoważni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:04 JEDEN słownik na 25 osób?! czarny długopis, a nie niebieski? a dlaczego? co to komu przeszkadza? ci ludzie są naprawdę niepoważni. sami (miejmy nadzieję, bo nic na to nie wskazuje) mają już pozdawane matury, więc ich to nie obchodzi!... oto chory świat dorosłych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit TO JEST CHORE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:10 Co za wymagania !!! Czarny tusz.. buahah... moze jeszcze dodadza ze koniecznie czarny tus zfirmy tej i tej z tego i z tego sklepu? No bo chyba egzaminatorzy beda oceniali bo kolorze tuszu prace... i inteligencje... czarny tusz... co za poj*** polska... Miało nie byc egzaminow i co? Egzaminy an studia beda... Mialo byc jasno i prosto, a jest burdel i chaos... mial byc wiekszy looz a jest wiekszy stres... nie rozumiem ekip rzadzacych... powinnismy sie wszyscy zebrac i zglosic ze ustawa o edukacji jest chora, do trybunalu !!! mozemy sobie tylko wspolczuc, pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi81 Re: TO JEST CHORE !!!! 22.02.05, 16:34 Współczuję Wam Drodzy Maturzyści! Pisałam swoją maturę ulubionym piórem, do którego mam duży sentyment, bo to prezent od bliskiej osoby i nie wyobrażam sobie pisać kilkunastu stron podczas najważniejszego egzaminu w życiu jakimś zwyczajnym długopisem!!! Mam nadzieje, ze pomysłodawcy tego szalonego pomysłu zrezygnują z niego. Walczcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x analfabeta? IP: *.crowley.pl 22.02.05, 16:40 ...nie umiesz czytac?? Moze byc pioro tylko z czarnym atramentem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn A zdawales jakis egzamin za granica??? IP: *.crowley.pl 22.02.05, 16:39 ...to nie krzycz ze to u nas tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belcia Słowniki na jezykach obcych??? bezsens!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:30 matura jest zamiast egzaminu z jezyka na wszystkie filologie. o ile wiem, to na wstepnych ze slownikow korzystac nie mozna bylo. to co ta matura ma sprawdzac???? czy znasz alfabet i wiesz w ktorym miejscy otworzyc dictionary? :( do dupy z tym wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
ervumem Re: Słowniki na jezykach obcych??? bezsens!!!!!!! 23.02.05, 13:10 To chyba oczywiste ze kazdy egzamin ma sprawdzac wiedze a nie umiejetnosc poslugiwania sie slownikiem (tego ucza sie dzieci w czwartej klasie podstawowki). Pozdrawiam, Wojtek ___________ AlbańskiBaskijskiCzeskiDuńskiEsperantoFińskiGreckiHebrajskiIslandzkiJapońskiKornwalijskiLitewski...</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Słowniki na jezykach obcych??? bezsens!!!!!!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 24.02.05, 00:15 jest komunikat na stronie MENiS, slowniki sa dopuszczone TYLKO na egzaminie z jezykow mniejszosci narodowych (ukrainski, bialoruski, kaszubski) oraz na lacinie i grece, na innych jezykach w ogole nie sa dopuszczone zadne pomoce; gazeta cos namieszala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:32 A moze jeszcze policja bedzie nas pilnowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasista CZEMU CZARNY? IP: *.udn.pl 22.02.05, 22:52 Dlaczego czarny kolor? Czarne to są głodne dzieci w Etiopi a Polacy piszą na NIEBIESKO!! NIEBIESKI GÓRĄ widzę lobbi afrykańskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: CZEMU CZARNY? IP: *.c149.petrotel.pl 23.02.05, 14:02 Gość portalu: rasista napisał(a): >Dlaczego czarny kolor? Bo bialego na kartce nie widac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:12 Hahaha! Dopiero teraz się za was zabrali? DZieci w podstawówkach na teście w szóstej klasie maja taki rezim od paru lat! Nie wolno im wznosic ŻADNYCH maskotek. Pewnie niedługo wprowadza zakaz zabawek w przedszkolu! MIŚ TWÓJ WRÓG! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: 213.199.254.* 23.02.05, 13:41 Sylwia oczywiscie ze nie można czerwonych...nie wiesz ze na czerwonych zwykle są ściągi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.acn.waw.pl 23.02.05, 13:54 A mi sie pomysl podoba. W koncu to powazny egazmin. Na rozmowe o prace tez nosicie slonia albo misia. Badzmy powazni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:55 to jest poprostu jeden wielki obciach!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EVE Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 14:09 JAK SA TACY MADRZY NIECH SOBIE SAMI NAPISZA TE NOWA "BANALNA"MATURKE:pA NAM DADZA SWIETY SPOKUJ,JA SIE O NIA NIE PROSILAM-ZADECYDOWANO ZA MNIE I ZA TYSIACE INNYCH MOICH ROWIESNIKOW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.bre.com.pl / 195.187.134.* 23.02.05, 14:41 jak chcecie uczniaki do czegos w zyciu dojsc to do roboty a nie myslec o maskotkach. egzamin to egzamin a nie czary. jesli chcecie osiagnac kiedys poziom taki jak wasi koledzy w anglii albo w stanach to nie krytykujcie madrych pomyslow bo sie kompromitujecie. wszystko co podnosi range egzaminu a nie osmiesza go zbednymi ulatwieniami jest tak naprawde w waszym interesie. sprobujcie to zrozumiec. myslenie nie boli i ma przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: 64.19.176.* 23.02.05, 15:00 Maturzystow najlepiej powystrzelac i po klopocie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlashMan DEBILIZM!!! IP: *.pl / *.access-net.pl 23.02.05, 15:50 Może jeszcze dadzą zakaz spożywania śniadania przed egzaminem?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka KALKULATOR NA WOS!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:01 miejcie litosc ludzie. Do obliczania tych danych statystycznych potrzebny jest kalkulator. Nie kazdy sprawnie operuje procentami. CHORUSY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Pranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:40 To wszystko zaczyna się robić totalnie chore. Osoby, które maja takie pomysły zapraszam do napisania matury zamiast mnie. Sadzę, że po wiedzy z gimnazjum i 3 letnim liceum, które nie było w stanie nadrobić braków, napewno by im się udało... Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_kubusia Re: Pranoja 23.02.05, 22:44 Zgadzam się ...taka Beger - ona przecież by takiej stresującej matury nigdy w życiu nie zdała !!! ;-b ... Ja jestem dopiero w pierwszej gimnazjum (niestety gimnazjum , bo to gim. to rozszerza materiał z dwuch lat strego SP. , a liceum sie skraca z cztarech lat do dwóch) , ale juz nas do matury przygotowywują , bo chodze do "lapszego gim' . Myślę , że te durnoty , co te reformy oświaty wymyślaja , żeby ciągnąc kase , to by tej swojej matury na setke nie zdali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robalek Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 23.02.05, 16:53 Ja zdawałam maturę międzynarodową i żadne maskotki, kanapki, sikanie co pięć minut i inne bzdury były nie do pomyślenia. Nawet odległości między stołami były ściśle określone, żeby uniemożliwić porozumiewanie się. I jakoś wszyscy zdali, nawet na dobre oceny. A więc można, jak się chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa19daniel Hmm to w końcu maja byc słowniki na j.obcych?? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 18:15 "Podobnie będzie na językach obcych - na sali będą jedno-lub dwujęzyczne słowniki. "Słowników nie przynoszą uczniowie, zapewnia je szkoła" - powiedziała Magdziarz. - hmm to w końcu beda słowniki na jezykach obcych czy nie?? Miało nie byc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tq taaak wykonczyc nas chca IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 20:18 nie dosc że pisze "nowa matura" w nowym miejscu przed nowymi nauczycielami - same stresy - brrrr a ci cwaniacy co maja juz mature zabronili przyniesc ze soba czegos co chocby minimalnie zlagodzi ten stres - cieaki mnie czy autorzy projektu jak pisali swoja mature nie mieli przy sobie żadnej maskotki?? jestem dorosły, ale działania moich rowiesnikow przyprawiaja mnie o szał ciekawe czy moze ktos z wpadnie na pomysł by na kazdej sali na srodku jako maskotke powiesic podobizne prezydenta????? masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszak Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.6th.pl / *.6th.pl 23.02.05, 20:37 Przepraszam - a w kwestii maszyn liczących można korzystać z suwaka logarytmicznego? Albo abaka żłobkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko4@o2.pl Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:50 to jest już wariactwo, dla mnie pomysły CKE są nie do przyjęcia, jak oficjalnie maskotek nie można to je do kieszeni włożyć, bo raczej nikt nie będzie grzebał, trzeba zmienić ludz w CKE bo ci którzy obecnie są tam nadają się do wariatkowa. Polecał bym im Lubiąż, a wszystkim maturzystom i sobie życze aby zrobili niektóre rzeczy na opak, oczywiście w ten sposób by nie zagroził to zdaniu matury. Pozdrowienia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:42 Ja rozumiem że chcą nas przybliżyć do standardów UE (tam jak wszyscy wiemy nie ma sćiągania w większości a egzaminy mają twarde zasady) ale może niech zaczną od siebie i sytuacji politycznej,gospodarczej naszego kraju...chyba nam tu daleko do unii!!ale wracając do nowej matury najmądrzejsze są osoby,które ją już zdały i na nich od 6 podstawówki nie testuje się przepisów(czytaj: nowych pomysłow "ulepszenia") nowej reformy szkolnictwa.miało być bez egzaminów na studia i co??trzeba bedzie do nich kuć.miały być wyeliminowane oszustwa a matura ustna z polaka kosztuje ok 300 zeta by spokojnie zdać.Wyniki próbnej matury z grudnia też są wspaniałe:nie zdało matury ok. 90% uczniów.a tłumaczenie babki z CKE było takie że uczniom się nie chce uczyć-fakt był wtedy grudzień wiekszość nie podeszła do tego poważnie ale taki wyniki chyba daje do myślenia.To chyba nie tylko nasza wina,że rezulataty były jakie były a co będzie w maju??można by tak wymieniąc chyba bez końca.Fakt ta nowa matura ma swoje dobrze strony ale ja już w tym balaganie ich nie zauważam P.S.nie obchodzi mnie kolor długopisu bo czarne moge zawsze kupić a maskotka mi nie potrzebna ale tu chodzi o to że zostały 2 miesiące do matury a poszczególne jej zasady się ciągle zmieniaja!!ale nie ma jak to być optymista:)) i pozdro od rocznika 1986-czekamy na dalsze pomysły dotyczącej naszej przyszłej edukacji bo chyba nikt nie wierzy że takie się nie pojawią hehe Pozdro dla (kumatych :)) maturzystów,a najlepsze będzie po niej-->plany już są :D ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik_wielki Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.netcontrol.pl 23.02.05, 21:35 Aha - chłopaki i dzieczyny nie mające nic do roboty w ministerstwie ustalili śmieszną listę. Ciekawe, że nie ma tam, w co się ubrać? To znaczy, że maturzyści mają przyjść nago??? Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek 23.02.05, 21:39 No patrzcie,a u mnie w kalsie nikt na maturę nie przytachał ze sobą ani misia, ani samochodzików, ani klocków i wszyscy zdali. Dziwny jest ten świat jednak. \ 16%VOL 22%VAT -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttaa Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:23 kiedy byla ta matura? 40 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.chello.pl 24.02.05, 12:22 a co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:17 Mój miś nie zda matury! To sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supermacho A co z czerwonymi majtkami??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: 63.82.34.* 24.02.05, 01:44 majtki tez powinny byc zabronione, w ogole, nie tylko czerwone! Odpowiedz Link Zgłoś