Dodaj do ulubionych

Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek

• Gość: jurek Bardzo dobrze. W końcu egzamin, a nie parodia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:41
    • Gość: kajtus czarodziej Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.05, 15:59
      Całkowicie się zgadzam: np. takiego miśka można wypatroszyć i wypchać masą
      niedozwolonych ściąg, które zwinięte w rulonik, w jego pluszowych jelitach będą
      kłębić się niczym żarłoczne tasiemce. Potem na maturze wystarczy pociagnąć za
      wystający z biednego zwierzaczka "odwłok" owego pasożyta i w ten
      najniewinniejszy na świecie sposób nasz kochany maturzysta popełnia odrażającą
      zbronię.( W razie wpadki może powiedzieć że chciał zrobić tylko ulubionemu
      pluszaczkowi płukanie jelit )
    • Gość: cozaidiotyzm! czy oni są niepoważni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:04
      JEDEN słownik na 25 osób?! czarny długopis, a nie niebieski? a dlaczego? co to
      komu przeszkadza? ci ludzie są naprawdę niepoważni. sami (miejmy nadzieję, bo
      nic na to nie wskazuje) mają już pozdawane matury, więc ich to nie obchodzi!...
      oto chory świat dorosłych...
      • Gość: Pit TO JEST CHORE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:10
        Co za wymagania !!! Czarny tusz.. buahah... moze jeszcze dodadza ze koniecznie
        czarny tus zfirmy tej i tej z tego i z tego sklepu? No bo chyba egzaminatorzy
        beda oceniali bo kolorze tuszu prace... i inteligencje... czarny tusz... co za
        poj*** polska... Miało nie byc egzaminow i co? Egzaminy an studia beda... Mialo
        byc jasno i prosto, a jest burdel i chaos... mial byc wiekszy looz a jest
        wiekszy stres... nie rozumiem ekip rzadzacych... powinnismy sie wszyscy zebrac i
        zglosic ze ustawa o edukacji jest chora, do trybunalu !!! mozemy sobie tylko
        wspolczuc, pozdro...
        • gabi81 Re: TO JEST CHORE !!!! 22.02.05, 16:34
          Współczuję Wam Drodzy Maturzyści!
          Pisałam swoją maturę ulubionym piórem, do którego mam duży sentyment, bo to
          prezent od bliskiej osoby i nie wyobrażam sobie pisać kilkunastu stron podczas
          najważniejszego egzaminu w życiu jakimś zwyczajnym długopisem!!!

Mam nadzieje, ze pomysłodawcy tego szalonego pomysłu zrezygnują z niego.
          Walczcie!
          • Gość: x analfabeta? IP: *.crowley.pl 22.02.05, 16:40
            ...nie umiesz czytac??
            Moze byc pioro tylko z czarnym atramentem!!!!!
        • Gość: nnn A zdawales jakis egzamin za granica??? IP: *.crowley.pl 22.02.05, 16:39
          ...to nie krzycz ze to u nas tak jest.
    • Gość: belcia Słowniki na jezykach obcych??? bezsens!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:30
      matura jest zamiast egzaminu z jezyka na wszystkie filologie. o ile wiem, to na
      wstepnych ze slownikow korzystac nie mozna bylo. to co ta matura ma
      sprawdzac???? czy znasz alfabet i wiesz w ktorym miejscy otworzyc dictionary?
      :( do dupy z tym wszystkim
      • ervumem Re: Słowniki na jezykach obcych??? bezsens!!!!!!! 23.02.05, 13:10
        To chyba oczywiste ze kazdy egzamin ma sprawdzac wiedze a nie umiejetnosc
        poslugiwania sie slownikiem (tego ucza sie dzieci w czwartej klasie
        podstawowki).

Pozdrawiam,
        Wojtek
      • Gość: aga Re: Słowniki na jezykach obcych??? bezsens!!!!!!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 24.02.05, 00:15
        jest komunikat na stronie MENiS, slowniki sa dopuszczone TYLKO na egzaminie z
        jezykow mniejszosci narodowych (ukrainski, bialoruski, kaszubski) oraz na
        lacinie i grece, na innych jezykach w ogole nie sa dopuszczone zadne pomoce;
        gazeta cos namieszala
    • Gość: Mania Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:32
      A moze jeszcze policja bedzie nas pilnowac??
    • Gość: rasista CZEMU CZARNY? IP: *.udn.pl 22.02.05, 22:52
      Dlaczego czarny kolor? Czarne to są głodne dzieci w Etiopi a Polacy piszą na
      NIEBIESKO!! NIEBIESKI GÓRĄ widzę lobbi afrykańskie
      • Gość: TT Re: CZEMU CZARNY? IP: *.c149.petrotel.pl 23.02.05, 14:02
        Gość portalu: rasista napisał(a):

>Dlaczego czarny kolor?

Bo bialego na kartce nie widac :)
    • Gość: bea Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:12
      Hahaha! Dopiero teraz się za was zabrali? DZieci w podstawówkach na teście w
      szóstej klasie maja taki rezim od paru lat! Nie wolno im wznosic ŻADNYCH
      maskotek. Pewnie niedługo wprowadza zakaz zabawek w przedszkolu! MIŚ TWÓJ WRÓG!
    • Gość: K. Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: 213.199.254.* 23.02.05, 13:41
      Sylwia oczywiscie ze nie można czerwonych...nie wiesz ze na czerwonych zwykle
      są ściągi!!!
    • Gość: andy Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.acn.waw.pl 23.02.05, 13:54
      A mi sie pomysl podoba. W koncu to powazny egazmin. Na rozmowe o prace tez
      nosicie slonia albo misia. Badzmy powazni.
    • Gość: madzik Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:55
      to jest poprostu jeden wielki obciach!!!!!!!!!!
    • Gość: EVE Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 14:09
      JAK SA TACY MADRZY NIECH SOBIE SAMI NAPISZA TE NOWA "BANALNA"MATURKE:pA NAM
      DADZA SWIETY SPOKUJ,JA SIE O NIA NIE PROSILAM-ZADECYDOWANO ZA MNIE I ZA TYSIACE
      INNYCH MOICH ROWIESNIKOW!!!!
    • Gość: tomek Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.bre.com.pl / 195.187.134.* 23.02.05, 14:41
      jak chcecie uczniaki do czegos w zyciu dojsc to do roboty a nie myslec o
      maskotkach. egzamin to egzamin a nie czary. jesli chcecie osiagnac kiedys
      poziom taki jak wasi koledzy w anglii albo w stanach to nie krytykujcie madrych
      pomyslow bo sie kompromitujecie. wszystko co podnosi range egzaminu a nie
      osmiesza go zbednymi ulatwieniami jest tak naprawde w waszym interesie.
      sprobujcie to zrozumiec. myslenie nie boli i ma przyszlosc
    • Gość: me Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: 64.19.176.* 23.02.05, 15:00
      Maturzystow najlepiej powystrzelac i po klopocie....
    • Gość: FlashMan DEBILIZM!!! IP: *.pl / *.access-net.pl 23.02.05, 15:50
      Może jeszcze dadzą zakaz spożywania śniadania przed egzaminem?!?!?!?!
      • Gość: Izka KALKULATOR NA WOS!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:01
        miejcie litosc ludzie. Do obliczania tych danych statystycznych potrzebny jest
        kalkulator. Nie kazdy sprawnie operuje procentami. CHORUSY!!!
    • Gość: Ana Pranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:40
      To wszystko zaczyna się robić totalnie chore. Osoby, które maja takie pomysły
      zapraszam do napisania matury zamiast mnie. Sadzę, że po wiedzy z gimnazjum i 3
      letnim liceum, które nie było w stanie nadrobić braków, napewno by im się
      udało...
      • kocham_kubusia Re: Pranoja 23.02.05, 22:44
        Zgadzam się ...taka Beger - ona przecież by takiej stresującej matury nigdy w
        życiu nie zdała !!! ;-b ... Ja jestem dopiero w pierwszej gimnazjum (niestety
        gimnazjum , bo to gim. to rozszerza materiał z dwuch lat strego SP. , a liceum
        sie skraca z cztarech lat do dwóch) , ale juz nas do matury przygotowywują , bo
        chodze do "lapszego gim' . Myślę , że te durnoty , co te reformy oświaty
        wymyślaja , żeby ciągnąc kase , to by tej swojej matury na setke nie
        zdali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: robalek Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 23.02.05, 16:53
      Ja zdawałam maturę międzynarodową i żadne maskotki, kanapki, sikanie co pięć
      minut i inne bzdury były nie do pomyślenia. Nawet odległości między stołami
      były ściśle określone, żeby uniemożliwić porozumiewanie się. I jakoś wszyscy
      zdali, nawet na dobre oceny. A więc można, jak się chce....
    • Gość: wawa19daniel Hmm to w końcu maja byc słowniki na j.obcych?? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 18:15
      "Podobnie będzie na językach obcych - na sali będą jedno-lub dwujęzyczne
      słowniki. "Słowników nie przynoszą uczniowie, zapewnia je szkoła" - powiedziała
      Magdziarz. - hmm to w końcu beda słowniki na jezykach obcych czy nie?? Miało
      nie byc!!
    • Gość: tq taaak wykonczyc nas chca IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 20:18
      nie dosc że pisze "nowa matura" w nowym miejscu przed nowymi nauczycielami -
      same stresy - brrrr
      a ci cwaniacy co maja juz mature zabronili przyniesc ze soba czegos co chocby
      minimalnie zlagodzi ten stres - cieaki mnie czy autorzy projektu jak pisali
      swoja mature nie mieli przy sobie żadnej maskotki??

jestem dorosły, ale działania moich rowiesnikow przyprawiaja mnie o szał

ciekawe czy moze ktos z wpadnie na pomysł by na kazdej sali na srodku jako
      maskotke powiesic podobizne prezydenta????? masakra
    • Gość: miszak Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.6th.pl / *.6th.pl 23.02.05, 20:37
      Przepraszam - a w kwestii maszyn liczących można korzystać z suwaka
      logarytmicznego? Albo abaka żłobkowego?
    • Gość: loko4@o2.pl Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:50
      to jest już wariactwo, dla mnie pomysły CKE są nie do przyjęcia, jak oficjalnie
      maskotek nie można to je do kieszeni włożyć, bo raczej nikt nie będzie grzebał,
      trzeba zmienić ludz w CKE bo ci którzy obecnie są tam nadają się do wariatkowa.
      Polecał bym im Lubiąż, a wszystkim maturzystom i sobie życze aby zrobili
      niektóre rzeczy na opak, oczywiście w ten sposób by nie zagroził to zdaniu
      matury. Pozdrowienia dla wszystkich.
      • Gość: Majka Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:42
        Ja rozumiem że chcą nas przybliżyć do standardów UE (tam jak wszyscy wiemy nie
        ma sćiągania w większości a egzaminy mają twarde zasady) ale może niech zaczną
        od siebie i sytuacji politycznej,gospodarczej naszego kraju...chyba nam tu
        daleko do unii!!ale wracając do nowej matury najmądrzejsze są osoby,które ją
        już zdały i na nich od 6 podstawówki nie testuje się przepisów(czytaj: nowych
        pomysłow "ulepszenia") nowej reformy szkolnictwa.miało być bez egzaminów na
        studia i co??trzeba bedzie do nich kuć.miały być wyeliminowane oszustwa a
        matura ustna z polaka kosztuje ok 300 zeta by spokojnie zdać.Wyniki próbnej
        matury z grudnia też są wspaniałe:nie zdało matury ok. 90% uczniów.a
        tłumaczenie babki z CKE było takie że uczniom się nie chce uczyć-fakt był wtedy
        grudzień wiekszość nie podeszła do tego poważnie ale taki wyniki chyba daje do
        myślenia.To chyba nie tylko nasza wina,że rezulataty były jakie były a co
        będzie w maju??można by tak wymieniąc chyba bez końca.Fakt ta nowa matura ma
        swoje dobrze strony ale ja już w tym balaganie ich nie zauważam P.S.nie
        obchodzi mnie kolor długopisu bo czarne moge zawsze kupić a maskotka mi nie
        potrzebna ale tu chodzi o to że zostały 2 miesiące do matury a poszczególne jej
        zasady się ciągle zmieniaja!!ale nie ma jak to być optymista:)) i pozdro od
        rocznika 1986-czekamy na dalsze pomysły dotyczącej naszej przyszłej edukacji bo
        chyba nikt nie wierzy że takie się nie pojawią hehe Pozdro dla (kumatych :))
        maturzystów,a najlepsze będzie po niej-->plany już są :D ;)))
    • Gość: fafik_wielki Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.netcontrol.pl 23.02.05, 21:35
      Aha - chłopaki i dzieczyny nie mające nic do roboty w ministerstwie ustalili
      śmieszną listę. Ciekawe, że nie ma tam, w co się ubrać? To znaczy, że
      maturzyści mają przyjść nago???
    • very_martini Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek 23.02.05, 21:39
      No patrzcie,a u mnie w kalsie nikt na maturę nie przytachał ze sobą ani misia,
      ani samochodzików, ani klocków i wszyscy zdali. Dziwny jest ten świat jednak.
      \
      16%VOL
      22%VAT

--
      • Gość: ttaa Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:23
        kiedy byla ta matura? 40 lat temu?
        • Gość: zuza Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.chello.pl 24.02.05, 12:22
          a co to ma do rzeczy?
    • Gość: kasia Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:17
      Mój miś nie zda matury! To sprawiedliwe?
    • Gość: supermacho A co z czerwonymi majtkami??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:19
    • Gość: gosc Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: 63.82.34.* 24.02.05, 01:44
      majtki tez powinny byc zabronione, w ogole, nie tylko czerwone!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka